Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Promeškáte-li upgrade zdarma, vyjdou Windows 10 na $119. Nebo ne? [+anketa]

Předpokládám, že tlačenka neustane jen kvůli nějakému termínu :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, jestli Microsoft jiz po 29.7.2016 odstrani instalacku Windows 10 ze sluzby Windows Update, budou majitele 7 a 8.1 konecne aktualizovat sve operacni systemy bez rizika nezadaneho upgradu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jop :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A opravili uz ten otravnej bug co je nekolik mesicu v update ? To ze ti to vytizi na nekolik hodin jedno vlakno CPU na 100%, bylo to tak otravne ze jsem vsude sluzbu windows update zakazal, byly to dve mouchy jednou ranou - vyhne se clovek nezadanemu upgradu, stahovani desitek giga dat ktery nechci a nikdy nevyuziju a teto chybe...

Jestli to konecne opravi a vypnout ten vnucovanej upgrade na windows 10 tak bych teda rad z dovolenim naupdatoval ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna v MS este nemaju jasno a horlivo spekuluju, co urobia 30.07.2016.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

tohle mě pobavilo, máš plus! :-)

Je pravda, že v takové korporaci je buď už dávno rozhodnuto, nebo se naopak pár hlavounů zavřelo v meetingovce a právě si navzájem trhají své IDkarty a nevylezou, dokud to nerozhodnou.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Protože upgrade ze sedmiček a osmiček přináší uživateli (bez ohledu na původní variantu systému) verzi Windows 10 Home"
Zaujimave, mne sa win8 pro aj win7 pro upgradli na win10 pro....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jojo je to blbost. W7Pro a vyšší + W8 Pro se upgradovali na W10 Pro.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mně se Win7 Home upgradovaly na Win8(8.1) Pro a ty pak na Win10 Pro. Nevím, jak k tomu služba došla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasika, neví co píše ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Diť to no-x musí vědět. Sám tu před pár týdny psal, že někomu "legalizoval" Windows. Nebo to celou dobu dělal no-X z W7 Home? Tak to by byl blbej vtip. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že jde o překlep.
Pravděpodobně chtěl napsat: "Protože upgrade ze sedmiček a osmiček přináší uživateli (bez ohledu na původní variantu systému) verzi Windows 10 OEM".
To smysl má. :-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jo takhle by to smysl dávalo, taky mě to zarazilo. Protože většinu upgradů jsem dělal z 7 Pro na 10 Pro. A i ta původní licence byla v mém případě vždy oem, protože notebooky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Po 29. bude potreba v 7 nebo 8 zapnout pred upgradem lupu? :)
http://poslepu.cz/bezplatny-upgrade-na-windows-10-bude-pro-zdravotne-pos...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A máme odpověď na danou otázku. Po 29.7.2016 budou Windows 10 za $119, ovšem zároveň budou zadarmo pro slabozraké.
Doktoři budou bezradně stát před epidemií slabozrakosti, která zřejmě postupně zasáhne celou windowsí planetu ;-).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Aby to nebylo tak, že až ve windows 10 vrátíš velikost textu zpátky na 100% a vypneš vysoký kontrast, tak to zahlásí nelegální kopii :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby 29.7.2015 nezapocala era bezplatnych migraci na Windows 10 nemuseli sme tu dnes mit miliony dojebaných pocitacu kuli nedodelanym, uplne nepotrebnym a spehujicim 10 coz byla jedina funkce tehle píčoviny.

V dobe vysokeho kapitalizmu neni nic zadarmo! a tak je normalne uvazujicimu cloveku nad slunce jasne ze Microsoftu slo jenom o jedno, aktivne nasadit Windows "8.2" jakozto spehujici system, navic uplne nedodelany, provazany aktivne na cloud s proudem cilenych reklam na uzivatele za ktore se plati Microsoftu.

Ja pevne doufam ze Microsoft sve slovo dodrzi a 30. července 2016 uz jednak nebude vyskakovat ta debilni tabulka/feature na bezplatny upgrade na Windows 10 tak se instalace samotnych 10 odstrani jak z pocitacu tak dulezitych ci volitenych aktualizaci OS a pujde od tohota data uz normalne aktualizovat svuj operacni system Windows 7 a 8.1.

Bezplatnym upgradem na Windows 10 stratila lidska rasa zbytecne 1 rok sveho zivota v ere OS Windows, casu, ktery se mohl radsi vyuzit k vydani Service Pack 3 pro Windows 7 a SP2 pro Windows 8 jiz s primou integraci api DirectX 12, s klasickou ponukou Start a volitelnym vzhledem, zadna sprosta Cortana, zadne provazani platforem desktop-mobilni nebylo jednoduse zapotreba.

Kdyz sem slysel nebo cetl kolik lidi pracujicich pro firmy vyuzivajic firemny notebook muselo nasilu na Windows 10 migrovat nebot pani sefici si mysli ze tym ziskali neco zadarmo, musim grcat, uplna strata sveho soukromi, dat, vseho s cim od ted pracuji, to vse se zasila jako telemetricka data Microsoftu, NSA a propagande cilenych reklam, s tym se obcas udela selfie a jeste nahraje hlas uzivatele skrze Cortanu, no musim otevrene grcat!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tebe musela 10ka zmazat snad celu zbierku porna, ze si voci nej taky grcajuci :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Uz zase tahle aeroneti propaganda. Prosimte co konkretne W10 o tobe odesilaji a v cem je ten system nedodelany?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"...společnost Microsoft může shromažďovat, používat a zveřejňovat informace podle popisu v prohlášení o ochraně osobních údajů (aka.ms/privacy)..."

celý výpis shromažďovaných informací na https://privacy.microsoft.com/cs-cz/privacystatement

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No a cetli jste to? Hadam, ze ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Relevantní část ano, a vy? :) Nejde mě do hlavy jak můžete být tak zarputile zaseknutý a nechcete přijmout fakt, že Microsoft s W10 (a po některých aktualizacích i s W7 a W8.1) proniká do soukromí svých uživatelů mnohem víc než bylo dosud obvyklé. Překračuje tím určitou morální hranici a vám to vůbec nevadí. Proč vám to nevadí? Myslíte, že se to neděje? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle taky nechápu. Dodneška si vzpomínám kolik bylo řevu, když MS zaváděl u XP aktivaci po Internetu (a přitom je to jen pár čísel). Dneska by lidem snad nebylo divný ani to, kdyby MS chtěl ukázat na webkameru občanský průkaz z obou stran a při nejbližší příležitosti naskenovat a poslat otisky prstů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Primo v moznostech nastaveni na miste kde je basic (jen vyzsi verze win 10), enhanced a full je odkaz nekam na web microsoftu. Uz pri basic je toho docela dost:
Základní data představují data nezbytná k provozu Windows. Tato data pomáhají udržovat zabezpečení, aktuálnost a funkčnost Windows a aplikací tím, že Microsoftu poskytují informace o možnostech vašeho zařízení, o tom, co je nainstalované, a jestli systém Windows funguje správně. Tato možnost zahrnuje rovněž základní oznamování chyb Microsoftu. Základní data obsahují:
•Konfigurační data, včetně výrobce vašeho zařízení, modelu, počtu procesorů, velikosti a rozlišení displeje, data, nastavení oblasti a jazyka a ostatních dat o možnostech zařízení.
•Software (včetně ovladačů a firmwaru dodávaného výrobci zařízení) nainstalovaný v zařízení.
•Data o výkonu a spolehlivosti, například jak rychle programy reagují na zadávání, ke kolika chybám došlo v aplikaci nebo zařízení nebo jak rychlé je odesílání a příjem informací přes síťové připojení.
•Data o síti a připojení, jako je IP adresa zařízení a počet používaných síťových připojení, data o sítích, ke kterým se připojujete, jako jsou mobilní sítě, Bluetooth a identifikátory (BSSID a SSID), požadavky na připojení a rychlost Wi-Fi sítí, ke kterým se připojujete.
•Jiná hardwarová zařízení připojená k zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 jsou jiz 2 roky po skonceni podpory, SP3 zkratka NEBUDE.

To same DX 12 pro Windows 8.

Pokud jde o spehovani, uplne ty same sluzby se ti doinstaluji z Windows Update do Windows 7 i 8, ale panika nastala jen u Windows 10.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podpora Win 7 bude ukončena v.r. 2020, takže první nesmysl ...
"Pokud jde o spehovani, uplne ty same sluzby se ti doinstaluji z Windows Update do Windows 7 i 8" ... hotentotsky napsané, ale ve výsledku taky nesmysl ....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Sedmy mají už jen tzv. rozšířenou podporu - tedy záplatování a nic víc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To úplně stačí :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Chybí mi dle mého nejpravděpodobnější varianta - W10 budou chvíli placená, ale v dohledné době se dočkáme další "výhodné" upgrade akce.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To by snad bylo to nejhorší, co by nás mohlo čekat.
Určitě by to totiž bylo spojeno s dalším vnucováním něčeho, o co člověk nestojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor: MS to zařízne. Ne proto, že by přišel o prachy (ty si vytáhne od velkých firem za korporátní ente-pente licence), ale proto, aby nebyl za kašpara.

I když... Satya vypadá v poslední době jako by bral speed. ;-) A v takových případech je možné vše.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nooo... vzhledem k tomu, ze styl jakym vnucuji W10 lidem mi pripomina serioznost podomnich obchodniku, mam jiste pochybnosti ze je trapi, jestli budou "za kašpara" :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Smejdi" si MS "nevnucovani" mohou klidne rozsirit o dalsi praktiku..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za kašpara klidně budou, když naskočí počet licencí. Problém (pro MS) je v tom, že pokud prodlouží bezplatný upgrade "pro velkou úspěšnost akce", spousta lidí na to nebude reagovat vůbec. To nyní MS řeší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne aktualizovat zdarma nebudu jednak mi to Windows 7 nenabízejí díky bohu zato.
ZDARMA to není alespoň ne pro ty co mají plnou verzi ne-OEM.
Protože po upgrade ZDARMA se z vaší licence stává OEM.
Navíc nejsem idiot OEM je nepřenositelná na jiné PC (základní desku).
Proč bych to dělal když chci kupovat za půl roku nové PC.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"no nevím, školy nemám", ale dle mého názoru původní licence Win7 / 8 / 8.1 zůstává nedotčena. Nebo ji snad nedokážu opětovně naaktivovat (po upgradu na Win10)? Takže dle mého názoru je přidaná hodnota OEM licence na Windows 10. To, jestli ji využiji, či nikoliv, to už po 29.7.2016 je jedno. Já to dělal systémem - naupgradovat na Win10 a případně se hned vrátit na Win7 (Win10 aktivace zůstala pro daný HW aktivní).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jste to idiotfest a máte naprostou pravdu. Bohužel, sám vidíte, že jsou i tací, co to za ten rok nebyli schopní pochopit i když se o tom ještě teď mele dnes a denně všude možně :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zálohuji pravidelně Acronisem. Mám v PC SSD + HDD. Připojil do PC ještě třetí disk, aby si jej Win zapamatovaly. Po další záloze jsem odpojil systémové SSD a na ten třetí disk překlopil tu zálohu. Provedl jsem upgrade a aktivoval W10. Po aktivaci jsem ten disk odpojil a připojil zpět původn SSD. Jednou budou třeba W10 doladěné, a tak jsem si nechal zadní vrátka. Mohu k nim přejít klidně za 2 roky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo si jen vygenerovat ticket soubor pro pozdejsi instalaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nestačilo, nefungovalo. Dokud neproběhla aktivace nainstalovaných W10, nešlo. Na školení nám to MS sliboval od začátku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žádná licence nezaniká, jen dostaneš licenci win10 vázánou na konkrétní pc. Takže z toho vyplívá, že se ti z retailu win7 nestane OEM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevymyslej si nesmysly, Microsoft to uvadi jasne.

Aktualizaci FPP verze Windows 7/8 vznikne FPP verze Windows 10, prenositelna na jiny pocitac.

Je to primo na webu MS ve FAQ !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ... odpověď stará 3/4 roku. Za tu dobu z toho tehdejšího FAQ platí tak 10% věcí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Protože upgrade ze sedmiček a osmiček přináší uživateli (bez ohledu na původní variantu systému) verzi Windows 10 Home ..." ... a na to jste přišli jak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to ptakovina, stejne jako ta povest o tom ze z FPP bude OEM .......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to není, to je samozřejmě odzkoušeno už hodně dlouho ... je třeba něco vědět a zjistit si, než věřit blábolům na Živě ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, JE to ptákovina, NENÍ pravda, že vždy dostaneš 10Home. Viz. můj dřívější příspěvěk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šmarja, to je snad jasné že ne vždycky dostaneš Home, například když upgradeuješ z verze Professional, ale VŽDYCKY dostaneš OEM, o to tady jde ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já dostal z Home Profíky. Win7Home -> Win8 (8.1) Pro -> Win10 Pro

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi marod nebo to děláš schválně? ANO troubo, z Win 7 Home jsi upgradeoval na Pro verzi 8, protože pak už byla jen Core verze a na tu se upgradeovalo ze Starteru, jenomže TADY SE BAVÍME O WINDOWS 10, pochop to už konečně :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, tebou ale cloumaj emoce. A při tom taková blbost, že jo ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. A dokud nepochopíš ani takovouhle blbost, tak se nehneš z místa :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasný. Přečti si, co píše BTJ ohledně (re)aktivací OEM. Tak to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi je úplně jedno co píše nějaký BTJ, já vycházím z toho co píše Microsoft, amatére ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až budeš mít více praxe za sebou, budeš informace zpracovavat s jistou rezervou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oh, tak to je jiná :-D Svoje první PC jsem si pořízoval teprve v roce 1991 (to se nejspíš vaši ještě ani neznali), takže fakt potřebuji více praxe :-D Ztráta času s Tebou ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to palec nahoru :) A vítězem teto nelehké pře mezi kyem a Mr.Zannem se staaaavaaa.... Erich Zann, gratuluji a zejmena k tomu roku 91 ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle me to dopadne jako kolo stesti u Mountfieldu. To taky kazdou chvili koncilo.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se téhož...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

pojmenují to W10 SP1 nebo tak a další rok to bude zadarmo. Ale já si na W7 stále nechám zákaz aktualizací - startuji Windows tak jednou za 2 týdny a vždycky jsem musel čekat, než se nainstalují aktualizace stažené při minulém zapnutí. Z tohoto pohledu je nejlepší XP.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To so fakt nekdo mysli, ze to lidi koupi za $119, kdyz to nechteli ani zadarmo? :-D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No, když to nejde po dobrém, půjde to po zlém :-) Začnou jim sabotovat podporu pro starší systémy, na to aby začali používat opensource jsou částečně blbí a částečně líní a ono už to nějak půjde to protlačit :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak zacnou? Ve Win7 mi snad kazdy mesic prestane fungovat Windows Update a je potreba sledovat vlakna, kde lidi davaji aktualni cisla aktualizaci, ktera to zas zprovozni. A neni to jen jedno PC.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale pořád to jde zprovoznit. Je to opruz, otrava, ale jde to, protože ty aktualizace existují. No a oni na to klidně začnou prdět úplně a ten kdo to myslí vážně nebude mít jinou možnost, než se podřídit ... prostě - začnou - a to fest. Osobně už jedu z cca 75% na Linuxu, protože tímhle zhovadilým chováním mi to prostě zhnusili ...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo, ktery dalsi blbci krome me hlasovali, ze MS provede upgrade vsude bez ohledu na nazor uzivatele. :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Microsoftu sa neda verit ani to ze ma S v nazve, urcite je to len zjednodusena verzia §, lebo oni si kedykolvek prekrutia vsetko ako sa im zachce. Vid afera s onedrive, najpr dozivotne a potom zrazu houbelec. Celkom by som si vsadil na to, ze chvilu nechaju bezat plateny upgrade a potom (napr. ako vianocnu akciu) ho aj tak zrazia na nejaku symbolicku cenu, napr. $9.99. Ich hlavnou prioritou je totiz mat co najvacsi pocet uzivatelov a ked nedosiahli vytuzenu miliardu ci kolko, tak budu hladat vsetky mozne aj nemozne sposoby ako nalakat (rozumej oblbnut) viac ludi. A skrze cenu > $100 to nepojde nikdy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... to neni S ani §, to je prece $ ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pochybuju ze se bude platit, spis bych ocekaval ze prohlasi windows trvale free, vsak to nikdo nechce coz prohlasil i sam MS ze zajem je komicky smesnej a oni vi moc dobre ze potrebujou aby se rozjel jejich store :-P

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

W10 jim výrazně přilepšuje i u Bingu. Nadella v komentářích k posledním čtvrtletním výsledkům prohlásil "Bing profitability continues to grow with greater than 40 percent of the search revenue in June from Windows 10 devices."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bing je dobry akurat tak na to, aby si vnom nasiel google stranku, ked nevies aka je :) Inak na nic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky posun tam asi je :) Ja jej sice nepouzivam, ale kdyz jsem to nekdy v davnejsi minulosti parkrat zkousel a napsal "firefox" abych se zbavil IE poinstalaci, tak tam byvali nesmyslne odkazy na zacatku..ted uz tam je dokonce dokaz na firefox.org hned na prvnim miste (bez ad) :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja to uz neriesim, ninite.com, tam si naklikas co chces, spustis instalaciu, chvilu pockas a mas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

dobryyy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS urcite obnovi free vnucovani WinX... asi ne hned zitra, ale casem nepochybuju o tom, ze zase bude moznost zmeny na WinX... je jen otazka, jak agresivni to bude - zda stejne nebo min nebo vic...
ale cela ta kampan MS nebyla kvuli dobru uzivatelu, ale kvuli tomu, aby naprosta vetsina win uzivatelu presla na WinX - proto nema logiku, aby od ted uz navzdy znemoznili free zmenu na WinX (leda by totalne pohnojili Win7 & Win8 do nepouzitelnosti)... dokud bude velka penetrace Win7&Win8 snaha vnucovat WinX tady zustane...

Takze v ankete jsem nehlasoval, bo nemyslim, ze to bude pokracovat hned zitra... spis ted bude nejake obdobi straseni a bububu, aby pak velkolepe "dali uzivatelum sanci" a obnovili free change na WinX

A pokud si chtej aspon trosku spravit reputaci (vim, iluzorni predstava), tak ta zmena bude normalne k dispozici ve windows upate jako doporucena a nevnucovana aktualizace... a pokud jim jde skutecne o to dobyt svet, jako se jim to povedlo s win 95/98, tak by meli uvazovat o tom, ze ten jejich OS bude uplne free - spehovanim a vazanim reklamy vydelaji aspon neco, nehlede na to, ze cilem je prechod na OS jako sluzbu
- otazka tedy dnes je, jestli zmenu na prubezne placeni windows vnuti uz stavajicim majitelum WinX nebo jsou WinX (s celou to donucovacikampani) jen takovou pripravkou, takovym mezikrokem k dalsim Windows, ktere uz budou natvrdo jako placena sluzba...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky je mozny, ze to MS udela "po svem":
to jest free upgrade uz sice nebude, ale reklamni okno s nabidkou KOUPE WinX bude stejne vlezle a pro BFU neznicitelnea bude jeste agresivnejsi nezaviratelnejsi nez dosud - tzn. ze na 7&8 se nebude moci prakticky dat nic delat .."kdyz jste odmitlii nabidku, ktera se neodmita, tak ted ponesete nasledky"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě chybí v anketě přeci ta nejlepší a nejchytřejší možnost:

MS Vám update vnutí hned 1. srpna bez možnosti odmítnout a ještě vám ho nechá zaplatit, protože zdarma byl jenom do července :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Varianta brod. Budou sabotovat chod domácích edicí tím, že W10 budou mít všechno dřív opravené, podporované...nebo do starších systémů vpašovávat v podstatě neškodná kurvítka, ale bude jich tolik, že 100x nic umořilo osla a ty W10 si dá, rád a zaplatí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že celkem férová varianta by byla na půl roku před koncem podpory Windows 7 nabídnout ten upgrade zdarma znova, nebo aspoň za výrazně sníženou cenu (tak do 10 dolarů).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MS se ani nebude muset snažit, protože to už se budou v souladu s EU právem prodávat štítky W10 za pár šupů, jako dnes W7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Protože upgrade ze sedmiček a osmiček přináší uživateli (bez ohledu na původní variantu systému) verzi Windows 10 Home" - to zkratka neni pravda.

Nebudu hlasovat, protoze si myslim, ze vycet moznosti je hodne chudy. Uz od zacatku mam teorii, ze to zariznou a daji treba pred Vanocema tyden na upgrade. Ono, nezariznout to, by bylo celkem fiasko.
Nejpravdepodobneji se mi jevi, ze se proste prestane hlaska vyhazovat.
Ale tak na 30% bych si tipl, ze kdyz si clovek stahne upgrade advisora, ze to pujde i po tomto datu.
A tak na 90%, ze pujde proste nainstalovat W10 z ciste vody s klicem z W8. Preci jen v dobe, kdy se instalator pta na klic, tak to uz delsi dobu sezere i z W8, snad dokonce i W7 a neni pripojeny k internetu, aby to mohl overit, takze by pak bylo hloupe, kdyby napsalo, ze pocitac neni aktivovan.
Ja kazdopadne upgradoval vsechno, dokonce jsem si vcera k tomu ucelu koupil novy stroj:o) Takze jsem to neponechal nahode. Ale jeden tablet mam jeste s W8, tak ten asi necham a zkusim kdyztak pozitri:) Jinak urcite pujde zas vymenit vsechny komponenty, nechat si jen disk, nabootovat a pripadne zavolat na bezplatnou linku MS pro automatickou znovuaktivaci.
Kdyz to davali zadarmo, nemaji asi duvod nejak drasticky to omezovat. Navic hadam, ze z upgradu jim nesly nikdy zadne penize, kdyz vetsina lidi kupovala bud novy system nebo primo uz v pocitaci. Upgrade beztak kupovaly jen firmy, ktere upgrade na W10 zdarma nemaji nebo lidi v zemich jako ta nase, kde plna licence stoji mnohe jak mesicni plat, tak se kupoval upgrade a instaloval se na novy pocitac.

Jinak jsem zkusil v tabletu posunout cas na 31ho a pise "Nabidka bezplatneho upgradu bohuzel skoncila", ale ikona je tam furt i s vykricnikem, hadam, ze zmizi s nejakym updatem, pripadne az se pripojim k netu, tak bud zmizi nebo nabidne "last minute":o))))))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ač nerad tady musim častečně souhlasit s BTJ .... Verze je dle předchozi variany se třemi možnostmi:

Win10 Home
Win10 Pro

a nebo pokud mate enterprise edici + nejake dalsi podminky tak Win10 Enterprise

https://support.microsoft.com/en-us/help/12435/windows-10-upgrade-faq

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu. I já takhle legálně instaloval na různá pc. Nevím, co si kdo myslí, že si servery MS pamatují, ale nikdy nebyl problém vyměnit libovolnou komponentu ci komponenty a system se nechal aktivovat. Většinou jsem mluvil s robotem na telefonu a jedinkrat s živým operátorem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mi tak připadá že Ty ses asi narodil včera nebo co :-D To že doteď něco fungovalo u všech možných systemů je jedna věc. To co se bude dít počínaje zítřkem, respektive 2.8, je věc druhá. Uvědom si konečně že je řeč o Windows 10. Doteď sis samozřejmě mohl dělat cos chtěl, protože upgrade byl zdarma, takže jsi mohl na jeden product key měnit hardware jak se Ti zachtělo, ale tahle možnost dneškem končí a to co poisuješ bude v budoucnu nelegální. Kdes byl proboha celý rok? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem dělal od dob Windows XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak se tím ještě pochlub troubo :-D Prosimtě, je naprosto jasné, že o tomhle víš úplně kulové, tak se podívej na web Microsoftu a kdybys to tam náhodou nepobral, tak tady je to idiotfest vysvětleno, tam už bys to pochopit mohl - http://www.cnews.cz/clanky/zbyvaji-dva-tydny-vse-co-potrebujete-vedet-o-...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:DD Prosím tě, kliiid, už se nerozčiluj, už je mi jasné, že jsi Pan technik. Jo klidně se s tím pochlubím. No a ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na to abych dokázal přešíst článek a pochopit psaný text nepotřebuješ být pan technik, na to stačí umět číst a používat selský rozum ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mohl bys prosímtě ještě pro mě, jako pro úplnýho debila, ocitovat z toho článku, na který odkazuješ, ty části, které říkají to, co tvrdíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows10 som si nenainštaloval keď boli zadarmo, prečo si MS myslí že si ich teraz kúpim za $119 ???

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jen socky to měli zadarmo. Ty těch 119 dolcků do toho vrazíš, bo na to máš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak to bylo s tím upgradem za 400Kč z XP, Vista, 7 na Windows 8? Také neprodlužovali. Takže ani tuto akci neprodlouží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, jenže ta akce byla za peníze (takže svoje dostali) a lidi to chtěli. Tahle akce je zdarma a nikdo to nechce .... a panáčci se trošku přepočítali, sekli se asi o 700 milionů, takže co jim zbude :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zase jsi naletel fudu nekde na novinkach nebo dalsi jezkovina:o) Ta miliarda nebyla do konce roku, ale za 3 roky ......

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Za dva až tři roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento článek je naprostý brak. Má nulovou informační hodnotu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cece a co cekas od ankety? :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Můj soukromý názor je ten, že oficiálně se bezplatný upgrade pres WU vypne, zmizí ikona z lišty a nebude se aktivně vnucovat. Podle zkušeností s čistou instalací bych řekl, že zůstane starý klíč validní pro čistou instalaci. Případně se ukáže, že lze upgrade vyvolat nějakým příkazem či MS přímo uvolní oficiální program. Jen jej bude nutno ručně spustit. Oni ty W10 chtějí všude, ale prodloužit akci, ztratí tvář.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si osobne myslim ze bezplatny upgrade na windows 10 sa zrusi a uz nikdy nebude. Ale aby nevyzerali ako blazni tak pridu s nejakou "akciou" ze po novom upgrade zase na rok zdarma ale tento krat uz na Windows 10 (Red Stone) alias 10.1.

Tym si zabezpecia pokracovanie akcie a nikto nebude moct povedat ze podvadzali s datumom 29.7.2016

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze ich bude predavat. Nech si ich konecne mozu kupit aj statne podniky. Uz sa nemohli dockat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já tomu nevěřím. Já to vím. ☺

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak co jsou tam ještě ? ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je vtipnější, než jsem si myslel. Pro uživatele „assistive technologies“ free upgrade pokračuje do odvolání (tedy zatím na neurčito). Neomezuje to žádnou konkrétní „assistive technologií“, prostě se stáhne EXE a nainstaluje se Windows 10.

Dobrá zpráva pro uživatele 7/8.1: GWX bude odstraněn v dohledné době nějakou tou aktualizací.

Ani by mě nepřekvapilo, kdyby teď začal podíl desítek růst rychleji. Uvidíme, jak se bude líbit výroční upgrade (interně přezdívám „Windows 10.2“).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem si stáhnul "Media creation tool" a zkusím jej spustit pod 7 bez lupy .... jsem zvědav jestli mi MS nabídne předplatné , nebo mne hned odkáže na shop ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budeme se tesit na vysledek -)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIN10 Home - Tak právě nainstalováno a koukám aktivováno ..... bez asistenčních technologií a naprosto stejně jako před 29.07 .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tož to je ještě vtipnější, než jsem si myslel před chvilkou :D. Počkám do výroční aktualizace a zkusím taky. Podařilo se mi dnes náhodou oživit jednu desku, kde ještě desítky nikdy nebyly (horkovzdušnou plynovkou). Teď z ní zrovna píšu (Windows 7). Počkám nějakej čas a zkusím jen tak upgradovat. Když se to povede, bude to blbý, protože další desku, kde desítky nebyly, už nemám, abych to zkusil ještě později. Mám tu teda jednu nefunkční, možná se taky povede ji horkovzduškou přimět k činnosti, uvidíme :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na aktivaci windows mi systém dává 30 dní. Takže co se stane, když wokna nainstaluju s posunutým datem na 29.7.? Půjde to ještě měsíc aktivovat? :-) Já tu desku, kde W10 nebyly, ještě mám, ale zas nemám volnou licenci - jsou na ní Visty.
Mimochodem, kdy má být ten výroční build? Čekal jsem, že to stihnou právě do 29.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bývalo to tak, že se počítá pouze posun v čase vpřed, takže když ho po instalaci posuneš vzad, stejně se to bude počítat normálně, tj. 30 dní užívání. Ale když ho posuneš moc dopředu, tak to časové okno zkrátíš (nebo zlikviduješ). Můžeš zkoušet a dát vědět.

Výroční build očekávám venku příští měsíc, matně jsem zahlédl cosi o druhém srpnu, že se něco stane. Jinak mám podezření hraničící s jistotou, že jde o build 14393, tedy už nějaký čas na svém testovacím PC ten výroční build používám. Vychází na to normálně kumulativní záplaty, nyní je build 14393.5. https://abload.de/img/2016-07-31_11-09-31_xjismv.png

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale já ho nechci posunout po instalaci, ale ještě před ní, aby se wokna nainstalovaly do 29.7. Posouvat čas až po instalaci fungovalo jen na pár hodně hloupých programů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Posunout datum před ní znamená posunout ho i potom. Pokud budeš na netu, slízne si to aktuální čas. Bez správného času nepojede třeba Windows Update a nedivil bych se, kdyby ani ta aktivace. Ne nadarmo hovoří slmgr při výpisu infa o licenci o „důvěryhodném času“.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale s tím počítám. Mně jde o to, že standardní instalace dává nějaký počet dní na aktivaci (u XP to bylo 30 dní, u Win10 netuším, protože neřvaly). Takže takhle bych ještě nějakou dobu získal systém nainstalovaný před 29.7. a aktivoval až po té. Bohužel už nemám licenci na otestování...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám takový dojem, že od osmiček výše se dá systém nainstalovat, neaktivovat a používat, byť s vodoznakem. Žádné reálné omezení tam afaik není. Jen to vypadá blbě a občas to fullscreen zahlásí cosi o potřebě aktivace. Ale už jsem to dlouho reálně nezkoušel (neměl jsem potřebu ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to jde. Ale právě ten vodoznak se objeví až po nějaké době, do kdy by se mělo aktivovat. Normálně to taky nepoužívám, ale občas takovou rychloinstalaci bez SN použiju k otestování nějaké pochybné desky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je pekny troll,
behem aktualizace zdarma "unable to upgrade to windows 10 due to incompatible display"
samo system je plne 'ready' pro W10 po strance zeleza ...
1h pote co 'nabidka' vyprsi ... W10 instalace ready ...
samo si to vynuti restart kdyz to nezakazes a obnovuje to ten timer ...
rano dojdu k PC a je tam zaseknute logo W10 ....

musim dat natvrdo restart, jsem zase v W7 ... nechapu , v error logu je kulove co nevyslo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:/ Alespoň nějaký obecný Microsoftí Error code by v tom logu měl být ....
Já se takhle několikrát vztekal u tabletu , protože při běžné instalaci se to chovalo naprosto stejně jak popisuješ ( s tím , že došlo k neznámé chybě ) .
Tak jsem promazal co šlo i nešlo v systému a dostal se max na 9GB volného místa (Který idiot z Aceru stále do Windows tabletů strká jen 32GB vnitřní úložiště , co zaplácá bohatým bloatwarem ????) , spustil Media creation tool z flashky , zálohu dal uložit na flash a ... po čtyřech hodinách jsem konečně mohl bootovat do W10 ;) (Na osekaných tabletech mají 10 jasný smysl - teď tam je 17 GB volných )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nic kloudneho v log souborech jsem nenasel ...
krom erroru, ktery by indikoval, ze nebezi windows update
(schvalne jsem tedy prepnul WU sluzbu na automatic a znova zkusil update, stejny vysledek)

'fast boot' vs Windows 8.x hryz pri bootu to taktez neni (I 10tky tim obcas trpi, ale tim to nebylo)
mistem to neni, je tam 100+ GB volneho na OS SSD a par TB celkove volnych

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak soudruzi z M$ nezklamali:

https://www.microsoft.com/en-us/accessibility/windows10upgrade

-> "As Microsoft does not discount any assistive technology from the offer, and doesn’t verify that users are being truthful when they say they are using such tools, anyone can go to the Windows assistive technologies site and gain a free Windows 10 upgrade"

a ještě jedna "perlička" v souvislosti s upgradem na WIN10:

https://www.reddit.com/r/softwaregore/comments/4vgoko/yay_im_ready_to_up...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/4vmz19/regarding_using_assis...

brzo to nebude mozne, protoze se to 'proflaklo na internetu'

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jakože ►doteď jsme měli problém to lidem narvat zadarmo (proto ta brutální GWX masáž) a teď hrozí, že se to bude „pirátit“ předstíráním používání technologií usnadnění, a tak to musíme ošetřit◄? To jsem nevěděl, že tento významný softwarový hráč přehodnotil svou byznys-strategii a dal se primárně na zábavní průmysl :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je to vtipne, ale MS se na komedii dal uz davno ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, já zapomněl na Ballmera ;-). Myslel jsem, že Nadella to bere vážněji … a vlastně jsem se nespletl, on tu zábavnou stránku společnosti fakt nebere na lehkou váhu :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už tu někde padlo, co si zase MS přichystal za omezení v rámci anniversary update? No snad to tak nebude, nebo si to rozmyslí. Upgrady jsem zarezervoval, plánoval jsem aspoň někde přejít až po tom anniversary update (načisto aby se čistý systém zas neplnil balastem z dalšího upgrade), ale asi teda zatím ne, no http://www.zive.cz/bleskovky/anniversary-update-windows-10-znemozni-obli...
Ta automatická instalace windowsích app mě poprvé docela zmátla (aka "přece nejsem tak blbej, všechno jsem odebral a tahle aplikace tu před chvílí nebyla" :)), teď odebírám standardně i většinu těch dotykových metro aplikací, na desktop z mého pohledu nepoužitelné. Ale jestli nepůjdou dát do kopru a budou se tam samy cpát i v 10Pro, tak ať jdou vážně už někam...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se něco nezměnilo, tak všechny metro aplikace se efektivně daj vyřadit z provozu tím, že se vyřadí z provozu UAC tak, že jste pořád admin (hledejte EnableLUA=0). Aneb jako za starých dobrých časů Windows XP, kdy se to na nic neptalo a všechno to bez keců udělalo (bohužel i ochotně spouštělo malware, když byl uživatel takovej vůl, že spouštěl bez rozmyslu kdejakou kravinu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě ani nešlo o to je vyřadit z provozu, jako je odinstalovat (některé jdou klasicky odebrat čudlíkem, jiné přes powershell script nebo toolem třetí strany) a vypnout to, aby se mi stahovaly samy aplikace, které nepotřebuji (myslím, že standardně se do desítek nasype Candy Crush Soda, Twitter...) a kdybych potřeboval, tak si je tam přeci doinstaluji sám :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UAC nikdy zadnou ochranu pred malware neposkytoval ... (ti co tvrdi ano, tak jsou naivni)
UAC aspon prinutilo nektere autory aplikaci pouzivat standardizovanejsi instalacni postupy a lokace pro uzivatelske soubory

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si spíš myslím, že UAC hlavně naučilo lidi klikat na Ano při jakékoli příležitosti a zcela bez rozmyslu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.