Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 zatím nedosáhly rozšíření Windows 7, přinejmenším ne v PC

Možná, že jsem zpátečnický. Používám W10, protože musím. Mají podporu Dx12, je to přeci jenom novější systém, ale tím jsem superlativy vyčerpal.
Moderní vzhled se mi nelíbí, oblá okna a Aero ve W7 bylo dle mého názoru pěknější.
Na W7 mě stačila myš, kdyby mi někdo ukradl klávesnici, dostal jsem se do všech nastavení myší. Byly o hodně intuitivnější. V 10 je něco tady, další támhle a zbytek, zase někde jinde.
Přizpůsobení W10 je o hodně ořezanější, než v sedmičkách.
Nutnost aktualizovat, i když vím že tato aktualizace vytváří chybu ??? To už je podle mne vrchol. A k aktualizacím ještě jedna výhrada. Sedmičky jsem aktualizoval pravidelně a nevzpomínám si, že bych řešil nějakou chybu, Desítky, které mám kratší dobu než sedmičky, dokázaly za tu dobu vygenerovat minimálně deset chyb.
Chápu, že když není nikdo nucen přejít na w10, že nepřechází. Pokud by někdo upravil sedmičky, do dnešní podpory, letěly by desítky z kompu takovým fofrem, že by se ani nestačily rozloučit a předpokládám, že by to udělalo velké procento uživatelů desítek.
Apropo, co mi přinesla podpora nějakých přiteplených aplikací na desktopu, když ke každé aplikaci je nahrazující prográmek přímo pro PC s několika násobně lepším uživatelským komfortem ?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

MS se fakt snaží si uživatele nasrat. A fakt se jim to daří. Kdyby byla (na takovéto běžné domácí paření) nějaká náhrada, tak si tipnu, že W10 nemaj podíl ani poloviční. V práci je nepoužíváme už nějakých 6 let? Nemůžu si vynachválit Ubuntu Mate. Ale na hry to není...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Podíl Windows OS se stabilně kolem 50% nikdy držet nebude, protože v takovém okamžiku budou vznikat multiplatformní aplikace a hry, což bude oslabovaní jen urychlovat. Navíc v takové době budou windowsy zadarmo a jakákoliv jiný způsob jak na nich vydělat bude akcelerovat pád. MS přestane do Windows OS investovat, protože nebude naděje na rozumnou návratnost. Jediná šance pro MS je udržet Windows OS nad kritickou mezí aby i nadále mohli těžit ze síťového efektu. Kde přesně tato kritická mez leží neví nikdo, ale téměř určitě je nad 50%.

Zajímavé je, že už dnes se z MS dají vyčíst náznaky přípravy na dobu, kdy Windows OS ztratí dominanci. "Microsoft Is Officially Not the Windows Company Anymore" https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-04-02/microsoft-is-official...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivate Windows 10 jenom kuli api DX12..., muzu se zeptat, tu konkretni DX12 uziva vas hodne specificky program nebo jenom pravidelne hrate? protoze kdyz jenom hrate je tu pro vas Vulkan api pro Windows 7 a dle mereni dosahuji 7 i lepsiho vykonu v DX11 nez Windows 10, to prva vec a ta druha, veta je to prece novejsi system jednoduse neobstoji, novsi neznamena automaticky kvalitnejsi, ja bych se s 10 vubec nesral v stylu dnes vypnu a zitra me z nich porazí...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

On je problém s tím co potkalo windows XP a to je hardwareová zastaralost. A jak všude tlačí Win10, tak to dopadne tak, že prostě koupíš novou fošnu na IceLake a prostě win7 na to nedostaneš, protože na to nebudeš mít ovladače. Taková demoverze proběhla s příchodem USB 3.0. Co potom? Smažou se rozdíly jednotlivých OS a nastane konečně soutěžení? Už jen office 365 je dobrej podraz, protože za rok fungování zaplatíš tolik co za tehdejší jednu licenci, která ti stačí až do dnešních dní, tedy stačila by kdyby nevymyslili docx aby tě podojili znova.
Ale jinak souhlas, dělat v win10 se nedá, nastavení nepoužitelné, chybí miliarda možných nastavení, v těch panelech se prase nevyzná, hlavě že ti to zobrazuje hru minecraft a počasí na podnikovým počítači určeným pro rozpočtování staveb.
Kdosi tady psal, že existuje nějaká verze Windows7 napořád nebo co, ale nepochopil jsem jak chtějí udržet tuto verzi win funkční?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale docx není výsadou posledních office 365, je tady už od Officů 2007, takže naposledy byly docx důvodem k podojení uživatele někdy před deseti lety. Jinak samozřejmě s tím že Wir10 jsou zlo zcela a bez výjimky souhlasím.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ať jde o docx nebo obyčejný doc, obecně jsou uzavřené formáty pro zákazníka potenciální důvod ke koupi nové verze softwaru. Když se v nových Office vhodně "opraví" implementace docx, může to mít za následek, že starší verze budou soubory z novější verze otevírat nějak špatně. A protože zákazník chce aby se vše otevíralo správně, koupí si nejnovější verzi. Takže podojení uživatele může vesele pokračovat dál, i když se vlastně používá stále "stejný" formát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

.Necox formáty od MS jsou ISO standard a otevřené. Akorát specifikace zabere 5000 stran A4, takže na nejednoznačnosti a zdlouhavou implementaci u ostatních programů je místa až až.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OOXML má dvě části, Transitional a Strict. Transitional si nezaslouží (podle mého) aby byla označována za otevřenou. Celá standardizace OOXML probíhala podezřele a cíle, aby si MS mohl odškrtnout legislativní požadavek na podporu otevřeného formátu dokumentů, bylo dosaženo.

Nicméně, když se odhlídne od alternativních implementací, liší se i implementace v rámci MS Office. Vhodná chyba v nové implementaci může nutit majitele starších verzí k upgradu, protože dokumenty z nové verze se ve starší načtou nesprávně. A to i přes to, že dokument vyhovuje standardu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že v EU je nařízená výměna dat ve veřejném sektoru v XML formátech, tak MS něco musel vypotit. Ale nepřetrhli se s jednoduchostí, řekl bych, že se jim od monopolu nechtělo.

Transitional a Strict jsem nepochopil. K podpoře píšou:
Due to the changes introduced in the Office Open XML standard, Office 2007 is not wholly in compliance with ISO/IEC 29500:2008.
Office 2010 includes support for opening documents of the ISO/IEC 29500:2008-compliant version of Office Open XML, but it can only save documents conforming to the transitional, not the strict, schemas of the specification.

Tedy starší je který a proč jsou vůbec dva?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Transitional část specifikace OOXML byla šitá narychlo, obsahuje nestandardizované rozšíření od Microsoftu a není doporučeno ji používat. Ale v době standardizace nic jiného MS neměl a proto využil svůj vliv (někdy i za hranou) aby tuto část do standardu protlačil. Transitional se už myslím dále ani nemění/nevyvíjí. Naproti tomu Strict je aktuální větev standardu, která zahrnuje změny nekompatibilní s Transitional (např. se zbavila různých obskurností jako "autoSpaceLikeWord95", kterou zná jen MS), a nadále se vyvíjí. Ve Strict verzi OOXML je zahrnuto mnoho změn z připomínkových řízení a měla by se preferovat pro ukládání dokumentů.

Průšvih byl, že MS Office dlouho používaly jako přednastavenou výchozí verzi OOXML Transitional. Proto existuje mnoho dokumentů, které jdou spolehlivě otevřít právě jen v MS Office, i když jsou vlastně podle standardu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stručné shrnutí, i když už trochu neaktuální http://www.alphr.com/microsoft/microsoft-office-2013/5237/making-sense-o...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dík. Že do Office 2010 nedodělali ukládání ve Strict, jen otevírání je dost nepříjemné. Zároveň to asi vysvětluje, proč mi někteří haní LibreOffice, že rozhází vše, co jim v docx pošlou kamarádi, zatímco já moc problém nemám. Asi jiná verze MS gangu u odesílatelů. A když si to posílají tam a zpět, mění se pravděpodobně Transitional na Strict a zpět...

(Pro modernisty, co by tvrdili, že 2010 nikdo nepoužívá: otec jel na W10 dokonce s Office 2003, dokud mu to nějaký systémový update nerozhasil k nepoužitelnosti.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro nákup SW doporučuju třeba Kinguin.net. Už jsem tam pořídil sobě, rodině a známým ca 6 licencí na office.
Např teď, když tam mrknete, tak najdete Office 2016:

Home and student : 461,- Kč
Professional Plus: 768,- Kč
Home and Business: 640,- Kč

Jo připlatí se tam ještě nějakých 100 Kč za buyer protection a za platbu, ale pořád to vyjde levněji, než kdekoliv jinde a je to legální. Aktivace sice většinou funkční až přes operátora, ale funguje :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně přijde lepší stáhnout poslední verzi libre office zadarmo...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo souhlas. Jsou lidé, kterým vyhovuje Libre Office a je to jejich volba.
Stejně tak jsou lidé, kteří chtějí MS Office - a těm je nebudu kupovat za plnou cenu.
Navíc se tam za podobné peníze dajít koupit i Widle 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidé většinou "chtějí" ms office, protože neznají nic jiného. Stačí je to nechat vyzkoušet a jakmile zjistí, že to umí to samé tak už MS najednou nepotřebují...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kdysi mi byla v podobné diskuzi omlácena o hlavu nová podpora DX12 ve WoW.

Beru. Ale zeptám se laskavých čtenářů znovu. Na jakou úžasnou superpařbu životně nutně (rozuměj - jinak jí ani nespustím) DNES potřebuji DX12 a DX11 mi nestačí? Děkuji za info ;)))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No přede všichni AMDčkaři potřebují DX12 když ty jejich grafické karty umí DX12 líp a na vyšším tieru než nVidia.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podle wiki jsou DX12 only tyto hry:

Gears of War: Ultimate Edition
Gears of War 4
Forza Motorsport 6: Apex
Forza Motorsport 7
Forza Horizon 3
Halo 5: Forge
Halo Wars 2

V podstate se zaroven jedna o Microsoft Store exkluzivni hry, tudiz osobne hrani zadne z tech her nepredpokladam.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak hry DX12 only existuji ale DX neni jen o hrach :) mimo toho ze je to low lvl API s lepsi spravou prostředků atd. tak hlavni vyhodu vidim v tom ze je to narozdil od DX11 ma DX12 "true" MT kdy neni konecny vykon tolik zavisly na jednom vysoce taktovanem jadru coz je celkem zajimave vzhledem k tomu ze 6/8 jadra jsou mainstream

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když není DX jen o hrách, tak o čem jiném?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten dotaz myslis vazne ? Zkus si odpovedet sam ...btw herni nejen grafika je jen jedna z moznosti ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz myslím vážně, pouč mě :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na žádnou, i kdyby člověk náhodou hrál některou z těch 10 her tak ty běží i pod DX11 a přínos DX12 je víceméně jen papírový. Akorát snad Wolfenstein II: The New Colossus co běží na Vulkanu potřebuje nový HW a to je asi vše. Otázka co úžasného to tam přineslo, hra vypadá docela pěkně (až na level design), ale technologicky se tam žádné zázraky nedějí.

Nainstaluju si W10 protože DX12! Koupím si AMD graf. kartu s DX12 (nejlíp před 5 lety), protože do budoucna neasi.. :) aneb princ Jásoň :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono, proc je DX12 stale v plenkach je dano vicemene setrvacnosti trhu. Ta je bohuzel velmi silna. Smer jako takovy je spravny a tvurcum/vydavatelum her stejne nezbyde casem nic jineho nez prejit na neco typu DX12/Vulkan, pokud budou chtit vyuzivat vic prostredku. Otazka je porad ale stejna, jak dlouho to bude trvat..
Osobne si myslim, ze by zlom mohl nastat v momente, kdy prijdou nove konzole, ktere by meli prinest znacny vykonostni posun a ten se prenese i do PC sfery ..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je to dáno hlavně tím, že ty API nepřináší téměř nic co by se vyplatilo implementovat, je to příliš náročné na lidi, čas, peníze. Pro hry to nemá měřitelné výhody - nulový vliv na hratelnost apod. Akorát nad tím slintají příznivci nových technologii jak je to všechno super, ale jejich rozhled končí u propagačního materiálu nVidie a AMD..

Jo tyhle predikce s konzolema, nové konzole se tu už objevili asi 10x a vztah to nemá žádný. Navíc PC trh je v moderní éře větší než všechny konzolové trhy dohromady.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

už jsem to tu psal....W10 mám na hraní asi tak 2 roky a proto podepisuji vše, co kolega Stapor řekl a přidávám za sebe, že naposledy jsem tolik "modrých obrazovek" viděl u XPéček ještě před SP1, potom ale jasně vyhrávájí W10......a nelepší se to!...na práci jsou nepoužitelné.....3.rok po sobě....třetí rok!...jak kolega napsal, jen, když bych musel....a to bych teda sakra musel s pistolí u hlavy, bo jinak bych se bránil.....hodně....už 3.roky!!...ale abych jen nehaněl...když prohlížíte jen své "balalajky?", když nic neděláte a jste vlastně jen trouba...je to pro mě stejně očistec...."já vím...já je chtěl(a)....tys mě dal místo sedmiček 10. a voni....můžeš mi dát zpátky 7.?"...3.rok!!!
B

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dva ruzne skylaky dva ruzni vyrobci MB,RAM i grafiky a ani na jedne sestave zadny BSOD ..ani NTB ani stary Athlon zadny problem :) by mne fakt zajimalo co musi mit clovek za HW/SW aby se mu to takhle hroutilo ...a uz vubec nechapu lidi co jsou spokojeni se statym OS a aniz by to potrebovali nainstaluji novy OS ... osobne si myslim od skylaku vys jedine W10 pokud tomu nebrani nejaky specificky duvod :)

Nevim jestli mam tak extrémní stesti ale asi patrim do te vetsiny ktera nema s W10 problem :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

SW/HW mohou mít zcela běžný. Byl to MS, který u všech verzí Windows vždy doporučoval čistou instalaci, nikoliv upgrade. A nyní provádí upgrade každého 1/2 roku. Při tom množství kombinací by byl zázrak, kdyby se to určitému procentu uživatelů nerozsypalo. K tomu pak přistupuje MS debilita, že jen on a nikoliv uživatel ví nejlíp, co uživatel potřebuje. Takže při upgradu MS mění asociace, ruší uživatelem nastavená pravidla a podobně. Autoupdate mizerně otestovaných driverů kvalitě taky nepřidá.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

díky Jirka1 za odpověď...je to tak....troubům, co nic nedělají to občas i běží....jednou jsem viděl 10. měsíc starý....jednou....čistá instalace po upgradu?....a navíc nic jiného nezbývá?.....to je průser jak ....!!! ......zbytek odmítám komentovat
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pracuji docela intenzivne bezi mi tam zaroven i virtualy ...nevim co jsem za troubu ze mi to vse slape ;) je pravda ze kdyz ctu ty hruzy od nekterych uzivatelu co vse se podelalo po updatu tak je ve me mala dusicka ...ale zatim zadny problem a od zacatku jsem nemusel delat jediny reinstal ...ok jednou jsem musel prekopat virtualy kvuli novemu ovladaci wifi sitovky od intelu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takovým jedincům se říká "výjimka co potvrzuje pravidlo", jinak druhá možnost je placený ms dezinformátor, ale doufám spíš ve variantu 1.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se to obcas upgradovalo samo bez vedomi lidi. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle podepíšu...jen jsem chtěl přidat něco pozitivního, tak jsem dlouho přemýšlel a našel......na SSD jdou bezvadně a rychle odinstalovat a sedmý vokna zase děsně rychle nainstalovat...samozřejmě mluvím o čisté instalaci a musím si ty sedmy připravit, už nejsou nejmladší...a já taky ne...ale pak to jde ráz na ráz!!!
B
PS: START u W10 je pro mě snad jediné plus...srovnám si zástupce jak chci, ty ikony jsou fajn...ale je to pro ty, co to potřebují...ostatní....to nevím, ale START je +, jinak platí to nahoře.
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani sa nedivým. Kto má chuť neustále po každej aktualizácii znova re-konfigurovať celý systém ?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Protoze Windows 10 se neaktualizuji stylem servisniho balicku jest jenom doplni a opravi to co je potreba, ale stahne se kompletne nova instalace OS a ta prepise tu predchodzi, proto zustava na C:\\ slozka Windows.old, je to cele postavene na píču, nerikajic o mnoha nasosanych datech!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas Android style.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Android style? Android se snad sám přeinstalovává jak se mu zamane?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasně .... máš pravdu...ale třeba já si fakt rád hraju a snažím se to sám sobě nějak zdokonalit, ale vždycinky, když už už mám pocit, že to teda jakeštakeš funguje k mé spokojenosti...něco se po....re a to nemusí jít zrovinka o 1/2roční aktuál...ostatně, ten mi to nakonec pojebe vždycky....vždycky něco jiného, takže nemáš šanci se připravit...prostě dycinky čumíš jak malej Jarda, co se to děje....v poslední době už mě to neba...fakt ne!...ale když ty 7 fungujou...já vím..můj boj
B

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Právě "rád si hraju a snažím se zdokonalit" byl důvod, proč jsem před 12 lety přeskočil na Ubuntu (a postupně přes Debian docestoval k Archu). Ano, může se to rozbít a občas se to i povede. Ale zatím worst case scenario obnášelo podívat se na mobilu na "news" u archu, přepsat jeden-dva příkazy a systém svištěl jako dřív :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

díky Dreite za názor....já vím....linux...ten mi samo funguje....já to vím...prostě na práci a klid ho mám taky...ostatním většinou W7 bo ty už znám a nemusím to nějak drtit...pohlídám si je a ... fungují.....kdo má Linux, tak tomu většinou i rozumí a nepotřebuje mě......ale na hraní jsem si pořídil W10 (a taky abych věděl proč ne!!)...naivně jsem si myslel, že do roka a do dne....no seknul jsem se....zatím nic
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda že ostatním je lepší radši nasazovat Win, protože tam může dělat support prakticky kdokoli (spolužák, kamarád, soused) a nikdo mě neotravuje.

Win10 na hraní, to mi připomíná jak jsme před lety na škole zkoušeli první betu Win8 - snad pět budoucích ajťáků se během dvou hodin snažilo nastavit pevnou IP a nedokázali se proklikat k nastavení :D Přitom by stačilo se nad tím jen trochu zamyslet, do pěti minut jsem to měl na dva způsoby. Tak nevím kam ten IT support spěje.
Je pravda že u tučňáka to s příchodem Lennarta začalo taky docela skřípat, ale teď už to se systemd docela jde, něco funguje líp, něco trochu jinak, ale snad nic nefunguje výrazně hůř. Akorát poslední týdny mi po updatu zastavuje bootování kvůli kontrole disku, ale z logu nevyčtu ani prd :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano....já to třeba dělám tak, že uživatelům (joudům) dám ty "sedmý vokna" a naučím je postupně základy....nebo se aspoň snažím...víc ani nezkouším...a jak říkáš mám "relativní klid"...některé "problémy" opravím na dálku, někdy musím vidět, ale jde to
(omlouvám se za ty "úvozovky"). Pokud jde o IT.....neznám tě a proto tě nechci urazit, ale někteří IT ve firmách....všimni si, jak jsem tolerantní.....zkušenost dlouholetá....a horší se to...jako W10...nevadí, víc srandy pro takové, jako jsem já. Pokud je o Lin, nechci a nejsem nějaký velký odborník, to přiznávám...ne jouda, ale spíš něco už viděl a umí to přečíst....ale souhlasím, že systemd je přínos...spousta konzerv mě asi roztrhá, ale já ho vidím...nejde stát na místě...to nejde...práce je ale hodně, směr je nastoupen..mírný optimismus....snad to půjde...změna holt bolí.... díky za názor, vážím si ho!!
B

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já radši na jakoukoli práci pro joudy rezignoval, takže rodičům pomůžu vybrat notebook, vyhážu z toho plevel, doinstaluju co potřebují a pak už to neřeším. Nějak si to žije vlastním životem a funguje to. A drobnosti jako "po hibernaci nenajede podsvícení" jsem zkoušel řešit už několik hodin s odstupem několika let a nikdy se to nepovedlo, takže už s tím odmítám cokoli dělat. Někdy pomůže 2x-3x zavřít a otevřít víko, jindy je potřeba natvrdo resetovat. A za uvozovky se není potřeba omlouvat, často je to nějaká drobnost způsobená blbostí uživatele.

IT nedělám a ani bych nechtěl, programování a práce s lidma je něco, co mi moc nesedí. Radši se jednou za čas povrtám v elektronice a zkusím něco poskládat, i když to už nějakou dobu docela vázne.

Systemd je v lecčem přínos, ale má i svoje chyby - třeba já nemůžu rozběhat hibernaci. Asi dva roky před nástupem systemd jsem běžně používal skript hibernate, zkoušel jsem si i upravit nějaký parametry a všechno v pořádku. Když jsem to rozbil, tak jsem to zase vrátil a šlo to. Pak přišlo systemd a pokud si chci třeba powerbutton nabindovat na hibernaci, tak NEEXISTUJE možnost jak zavolat ten skript. Zkoušel jsem snad všechno co poradil google, upravovat víc konfiguráků na různých místech, ale vždycky se spustí ta hibernace pevně zadrátovaná v systemd...se kterou mi to zamrzne a můžu se jít klouzat :( Takže kdybych chtěl hibernovat, tak jedině nějakou oklikou (klávesová zkratka?) a zadávat heslo. Takže jo, v něčem je systemd lepší, ale v něčem je to boj a akorát dělá problémy.

A samozřejmě díky za reakce :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu a nejen v tom, že u troubů to fakt nemá cenu. Rodiče jasně, děti, žena a konec....dřív jsem se snažil pomoct ostatním.....ale to fakt nemá cenu, si myslím já. Mám ještě pár dobrých známých, kteří mě určitě považují za podivína, protože říkám, co si myslím, ale jinak mě nechají na pokoji, těm pomůžu s voknama nebo s výběrem HW a SW. Jedu si tu svoji "asociální" linii a ostatních si moc nevšímám...dlouholetá zkušenost! Proto jsem měl a mám ty 10. na hraní....myslím, že mám svatou trpělivost, ale........dřív jsem se aplůdům smál, no co, tak to přeinstaluju, ale už se nějak nesměju, podle mě ta ubohost nebere konce a to mě dost irituje. Vždycky si s dětma odpočinu...ale už jsou velké (holky) a pak to s novým "elánem" zase zkusím...ne..už mě to přestává bavit! Linux mi taky běží, bo sem ho poladil....zbývá virtuální realita....no nic, Taky díky za reakci a přeju opravdu hodně trpělivosti, třeba ji budeš potřebovat....a třeba ne...kdo ví.
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nápodobně, dřív jsem se snažil pomoc, ale u některých lidí to opravdu nemá cenu. Jednou jim pomůžeš a pak ti budou bouchat na dveře, že jim hned musíš pomoc, protože to přece umíš, obzvlášť příbuzní. Takže pomůžu rodičům, bráchovi a jinak mám klid.
Asociální intelektuálové a sociální ignoranti, žejo :)
Než s desítkama si radši pohraju s trochou Céčka a posílám data mezi Linuxem a osmibitem na stole....a snažím se dosáhnout nejlepšího kompromisu, takže máloco dokončím :(

Virtuální realita zní sice na papíře hezky, ale mně se spíš líbí ta...s tím divným jménem :D Před lety se mi strašně líbilo tohle - https://code.google.com/archive/p/mixare/ - https://www.youtube.com/watch?v=AA2LLqb4TSM
Kdyby se do toho nahrály zastávky metra a MHD v Praze, tak to používám prakticky kdykoli tam pojedu - vytáhnu mobil, nechám si zobrazit třeba 5 nejbližších a podívám se přes displej kolem sebe kam mám jít. Bohužel se to moc nechytilo :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příbuzní....to snad ani nemá cenu komentovat....jo...jsem sociální ignorant, bo si myslím, že většina má IQ opičího krále....ale to necháme, to je genetika a té "nerozumím". A musím tě varovat...jsem už dlouho na světě, takže k pádlům fakt nemám vztah...i když pokusy o fotky na štorc už jsem zaznamenal. Chápu, že mobil pomáhá, nejsem zase taková trubka....a souhlasím s tebou..spousta věcí by se dala zlepšit.....jen v mém okolí (jo jsem z Prahy) to s nima fakt přehánějí. Jsem technokrat a možná proto rád sednu pod strom v lese...myslím opravdové stromy a vzduch a tak....klidně sám...to ticho....ale tady třeba sedneš na zahrádku a to není vtip, to se fakt děje...dvě trubky proti sobě sedí na metr a čumí do pádla a mlčí....asi si píšou...nebo co!...nebo jsem šel po ulici a dvě blondýny šli proti sobě po chodníku a jedna druhý se hlasitě ptala, kde je....a ony šli proti sobě...nebo ženská (s koulema nebo bez) parkuje....a mají posilovač...to se musí vidět. Je toho víc a proto jsem asociál...tohle už nedávám.Já si myslím, že boj s blbostí nejde vyhrát...zkoušel jsem to a zjistil jsem, že je to marný. Jen hledám poslední zbytky inteligence a s těmi povedu dialog....ostaní.....to nemá cenu. Snad jsem tě s tím pádlem moc nenaštval, nebyl to úmysl. Jen chci říct, že o mobilu se mnou nepokecáš.
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ak W10, tak LTSB. Len to nie je také ľahké zohnať pre každého... Ja mám a spokojnosť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlip zadne Windows 10, lepsi je Windows 8.1 kdyz uz skutecne nechci 7.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi nevieš čo je LTSB verzia... Žiadna Cortana, žiadne feature updaty, žiadne reklamy, aplikácie, cloudy... Je to verzia určená pre POS, riadiace počítače a podobne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu nám to je, když to nemůžeme legálně získat?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len informujem o možnostiach. Dá to sa to získať cez MSDN...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

99% domacich uzivatelu legalnost nezajima... hlavne ze dostanou pouzitelny system co se sam nerozbiji ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

XP Wepos / POS Ready taky nešly "legálně získat" a přitom je zcela legálně získané má léta spousta lidí :))) No dobře... Ftip, tam se jednalo o jednoduchý hack registru, zatímco toto je "jiná" verze W10. Ale fakt si myslíš, že těch pár lidí "navíc" MS extra žere? Já mám pocit, že jsou rádi i za tohle, hlavně že si můžou připsat těch 0.000001% celosvětového využití W10 do prezentace ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LTSB ... no, přinejhorším budiž ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

začal jsem na Pro a oddálil aktuál....nic...pak sem si sehnal LTSB....Mikrošrot mě vytrestal tím, že stahuje i přes zakázané připojení...dokonce instalace proběhla bez netu....všechno jsem zakázal....jen jsem se připojil a ...... radu nepotřebuju, jen to říkám
B

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z toho príspevku som pochopil tak 10%...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WinXP si drzely vysokej podil taky dlouho a ustupovat zacaly az s koncem podpory a to jak podpory samotneho systemu, tak podpory aplikaci, predevsim webove prohlizece, ale i treba programy jako Skype, Discord, ....

U Win7 to bude podobne, take se jejich podil na trhu zacne snizovat az s ukoncenim podpory systemu a aplikaci. Ale vyjma Metro aplikaci, ktere vetsina lidi odmita i na Win10, neznam zadnou, ktera by v tuto chvili nepodporovala Win7. Tim je to dane.

Sam pouzivam jak Win7, tak Win10. Nemam nejake super velke vyhrady ani k jednomu z tech dvou systemu, na druhou stranu tam kde pocitac s Win7 spolehlive funguje, tak nevidim duvod k preinstalaci na Win10. (Samozrejme pokud chce uzivatel hrat DX12 hry, tak musi mit Win10, to je asi jedinna vyjimka.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz se datem 14 ledna 2020 ukonci podpora Windows 7, neznamena to jejich konec, jeste minimalne 3-4 leta pote davam tomuto OS stale podporu a teda uziti a oblibenost. Jestli sa Windows 10 budou prasecit jak doted, maji 7 stale sancu nejen prezit ale byt i pote stale prvni na cele, skutecne zlate Windows 7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hodne zalezi, kdy da od Win7 ruce pryc Google a Mozilla respektive na nich prestane jit Chrome a Firefox. To by pripadne donutilo hodne lidi k upgradu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V poslední době mě spíš připadá, že google, facebook, mozilla a další, jdou pod tíhou všech těch nových "rádobyvylepšení" do kopru. Facbooku padá rating, lidé ruší účty. Google mám problémy jak tady tak v čině, kde se snaží furt někde něco prosadit? Chrome? Fakt někdo bere chrome jako budoucnost? Je tolik alternativ, že když se řekně, končíme žádný další chrome už nebude, tak nad tím lidi mávnou rukou, zabrblaj u piva a pojedou dál na jiným prhlížeči. Twiter ještě přeživá, ale půjde taky do kytek, instagram už je na tom stejně jak libimseti, a kde je dneska libimseti? Tam kde spoluzaci.cz před smazáním. Prostě trh se nasitil, lidi se přejedli a pokud někdo prohlásí že s Win7 končí, věřím že minoritní zájemci opravdu skončí s win7, ale tím pádem většina uživatelů skončí s googlem a přejde na jiné vyhledávače, jako je heureka, seznam, duckduckgo, bing... prakticky by si tím sám google podřezal větev a předal zákazníky těmto konkurentům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to bude jako u XP, tak ne "minimalne 3-4 leta", ale zhruba 2...možná i 3 roky to bude na běžné použití bez problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže i to je vlastně prasárna od MS když DX12 jsou napsané tak, že prý nejdou aplikovat ve Win7. Vulkán je důkazem že se takové API dá napsat napříč mnoha OS. DX12 mají být pákou MS na uživatele k přechodu na Win10.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Urcite, stejne jako DX10/11 nesly na WinXP. Ale co nadelas.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Už aby byl mantle rozšířenější. Ta mrkvosofti svazanost OS/DX od vist me irituje. 95/98/Me/NT/XP. Podpora DX 7–9. A pak to začalo. 7/10, 8/11, 10/12...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je neco co by i dnes nedokazali Windows 7 SP1 rozchodit?:

-moderni procesory se dnes jiz ridi sami(TDP), pocet x86-64 jader u-dava primo vykon zaplaceny, podobne velikost cachce, dale rozsah instrukcii je tez veci vybavy samotneho procesoru a vlastnosti programu ktery je dokaze vy-uzit, radic RAM, bezpecnostni technologie, PCI-E je tez interni rezie/logika procesoru

-iGPU? i posledni verze Coffe Lake uzivaj UHD 630 od Intel-u a na ty sou poladene ovladace pro 7, jedine Raven Ridge, ale to je hodne specificky produkt, vypnu proste u neho iGPU a dohodim si za par kacek moderni Radeon RX 550, stale ale mam moderni Zen ctyrjadro za cenu 95€, tu se o nevyhode hovorit neda vubec

-cipsety? intelí Z370 je umele fw-preznaceny Z270 a ten je zas Z170, ovladace oficialne pasuji, tez technologie MEI, TPM, u AMD je zas hodne rozsirena podpora pri 300 serii ktera zhltne i nove 2000 Ryzen-y s technologii Precision Boost 2 Overdrive ktera se do dosek implantovala skrze novy BIOS/UEFI/AGESA mikrokod, predpokladam ze 300 rada zhltne tez i pripravovane 10/12 jaderne 3000 Ryzen-y

-USB 3 neni pro Windows 7 zadny problem, ovladace oficialne existuji i na nejnovesi verzii konkretne Asmedia USB 3.1 Gen 2 with USB Type-C™ and Type-A

-Realtek HDAudio podobne, tez sitovky, radice, moderni hracske klavesnice, mysi, webkamery, tiskarny

-dokonce se da jednoduse obejit umely system zastaveni aktualizaci pro W7 kdyz v nem Microsoft zjisti novejsi procesor jak Skylake/Excavator

-dostavame se tak k jedine zasadni veci a tym je api DirectX, kde verze 11.1 je podporovana u Windows 7 a verze 11.2 u Windows 8.1, je tu ale elegantni reseni a tym je uzit api Vulkan od AMD ktery se sebou prinasi rychlejsi evoluci(vyvin) nez zatvrzene DX12

>vysledek?=neni duvod migrovat na skazeny, nedoladeny a spiclujici skrze telemetrii(protokol GWX) Windows 10, jedine co na 7 nepobezi je sou pripravovane Office 2019 ale ty budou stejne praseci a pujdou v LGBTI barvach, nato nasrat otevrene!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A to ještě nevíte, že vás desítky kompletně sledují, i když používáte sedmičky! :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenom tehdy jestli si do 7 naseru konkretni GWX aktualizace, ja ale co delam prvni je ze vypinam nikdy nepotrebnou sluzbu Windows Update.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Windows 7 se na rozdíl od W10 dají vybírat jednotlivé aktualizace a lze se vyhýbat věcem vedoucím "k vylepšování" tímto způsobem. A služba co se jednou ručně vypne zůstane vypnutá, to je také rozdíl od W10.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

> desítky kompletně sledují

reseni je jednoduche, koupit si router kde bezi OpenWRT, fleshnout, doinstalit pakaz adblock, zapnout "winspy" blocker, hotovo :) no dobre, uplne jednoduche to neni, ale jednou to clovek nastavi, a updatuje se to samo..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby MS vydal Win7 sp2 s DX12 a "lepší" instalačkou (aby podporovala nový HW), tak si můžou celej W10 strčit za klobouk ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

-jak Windows 7 nepodporuji novy hardware? mate to popsane od mne vys, novy hardware 7 podporuji a to prosim oficialne.

DX12 = Vulkan

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, oficialne... kdyz si koupim beznou moderni desku, tak vyrobce uz se hlasi akorat k Win10. Ze ty ovladace "nahodou" podporujou i Win7 je pekny, ale jasne to naznacuje, ze pretrhnout uz se kvuli tomu nikdo nehodla. U aktualizaci Windows je to jeste horsi, ten MS blok lze sice obejit snadno, ale pokud by se jim povedlo nahodou neco rozdrbat tak, ze na oficialne podporovanych systemech to pojede a na nepodporovanych ne, tak opet smula. A na hardcore pristup, kterej konci instalaci SP1 a bloknutim veskerych aktualizaci, fakt neverim. Takze jo, zatim to stale jde, ale uplne ono uz to neni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já na něj věřím. Servisní instalačka W7 leden 2017 s vyházeným balastem a dotahanými drivery. Nainstalovat, pro jistotu povypínat a nikde jsem neviděl problém. Dnešní aktualizace pro W7 bych už fakt nestahoval. Bůh ví co tam poku**** aby si lidi u instalace těch desítek šťastně chrochtali, jak ten problém díky pánovi z MS podpory konečně vyřešili... ;))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Moje duvera v MS taky znacne ochabla, ale porad plati, ze v aktualizacich obcas opravi i nejakou osklivou a zneuzitelnou chybu. A je zbytecne o hubu to ignorovat. To bych delal jedine v pripade, ze se jedna treba o pracovni pocitac, kterej idealne neni vubec na siti, nebo naopak je to ciste domaci pocitac, kde na disku je maximalne sbirka porna, na ktery prilis nelpim. Alternativne lze peclive sledovat info o opravach a pripadny nebezpeci zkusit resit nejak jinak (neco zakazat, zablokovat, ...), ale kdo to realne dela? A MS tenhle pristup taky neulehcuje, protoze nez se dneska clovek k temhle informacim proklika, to je vzdycky porod.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nelze souhlasit. V duchu tradice se upínáte na tři čtyři prázdné fráze. Pokud si myslíte, nota bene Vy - osoba, která nevynechá jedinou příležitost si kopnout* a neustále opakovat "Threadripper podporuje ECC" ... což je sám o sobě velmi široký pojem, potom Vás musím zklamat. WinNT6.x - jádro operačního systému Windows 7 si nerozumí s integrovaným paměťovým řadičem, respektive WHEA zcela ignoruje cyklické procházení stránek a udržuje pouze nekompletní seznam. Z toho důvodu PFA nemůže sledovat počet chyb pro konkrétní stránky (zejména ty, které prochází kontrolou) a proto EWT vypadá čistý jako padlý sníh, ačkoliv měkké chyby tam jsou a zůstanou neopravené. V opačném případě se dočasně uzamčené stránky (procházející cyklickou kontrolou řadiče) přestanou používat a vyřadí se ze seznamu.

Na základě Vašeho suverénního tvrzení, určitě řešíte paměťovou správu a celý paměťový "přidáním nějakého ovladače do buildu" ... naprosto triviální, že? A jen tak mimochodem, 2990WX nepodporuje RDIMM a chybí další funkce integrovaného paměťového řadiče a kontrolních funkcí ... ale to už by na Vás bylo trochu moc, tři bezduché fráze jsou mnohem pohodlnější. Nebudu Vás dále trápit, protože nejdříve musíte vyřešit správu paměti jádra WinNT 6.x.

* Namátkou třeba poslední bezduché opakování:
https://diit.cz/clanek/sestnactijadrovemu-threadripperu-staci-125w-tdp/d...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dají se někde sehnat bližší informace o tom, co naznačujete? Že si Threadripper s jádrem z Windows 7 (NT 6.x) nerozumí s ECC pamětmi? A jak je a tom obyčejný Ryzen?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenaznačuji, konstatuji osobní vystřízlivění a odpovědi dostanete se zpožděním, protože chci dát šanci uživateli Waffer47 a místní úderné skupině teoretiků šanci si rozbít hubu za 10 měsíců vyřvávání prázdných frází. Když nenajdou odvahu odporovat, či vůbec reagovat (jak u nich bývá dobrým zvykem) dostanete nejpozději zítra (9 hodin časový posun) celou odpověď s příkladem situace na konkrétním hardware i odkazy na zdroje třetích stran.

K Vaší druhé otázce odpovím ihned, není důvod otálet s odpovědí. V případě Ryzen 5(Pro)/Ryzen 7 je situace zcela odlišná, protože nejsou vybavené paměťovým scrubberem (HW) a tedy zrcadlí uvažování Intel a jejich procesorů Xeon, které podporují scrubbing v modelech E5 a vyšších, zatímco E3 zůstává ořezána na základní podporu ECC pamětí. Ironií osudu zůstává, že i ten nenasytný Bulldozer uměl scrubber :-) U kombinace Ryzenů a základní desky je třeba si hlídat, aby paměť opravdu fungovala a bylo zapojení na 72bitové sběrnici, což je problém základních desek, které prostě ECC snesou, ale nefungují v ECC režimu. Naštěstí si můžete udělat prosté ověření WIMC - stačí zadat do konzole "memphysical get memoryerrorcorrection" a "memorychip get datawidth, totalwidth" a dostanete své podklady ke spokojenosti, nebo to omlátíte výrobci o hlavu. Bohužel zjistíte, že podpora ECC pamětí je u většiny kombinací spíše teoretická. Ale zpět ke scrubberu a co to dělá.

Měkké chyby vznikají zcela náhodně a nejsou žádnou raritou, statisticky se uváděla 1 měkká chyba na 1GB týdně, někde měsíčně. Prostě vznikají a zanikají a nejsou žádnou raritou, existují a uživatelé většinou spílají vývojářům software. Scrubber funguje tak, že probírá paměť a hledá chyby (2 diagnostikuje a jednu opraví) ve snaze najít a opravit chybu dříve, než v 8mi bitech vznikne více chyb. Samozřejmě zatěžuje paměťovou (8 - 15%) sběrnici, ale ve srovnání se softwarovým řešením, jde o naprosto zanedbatelnou zátěž. Není-li přítomen, zastává jeho úlohu software - paměťový systém jádra (např.: WIMC) a začne cyklicky pročítá celou paměť, protože bez scrubberu může a dochází k více chybám, než dojde ke čtení z 8mi bitů RAM. WIMC WinNT 6.x (např.: zmíněné Win 7 a Win 2008 R2) používají k reportování chyb WHEA (Windows Hardware Error Architecture) s PFA (Predictive Failure Analysis), kam putují všechny zprávy o zachycených chybách a reportují se WIMC pomocí WHEA, tzn. je-li chyba zachycena a opravena, WHEA zaznamená událost do svého logu (defaultní režim reportuje pouze neopravitelné chyby a musíte si to manuálně nastavit) a udržuje seznamy fyzických stránek pamětí, které podrobně (po stránkách) sleduje PFA a pokud dojde opakovaně k chybě, prostě stránky vyřadí a paměťový systém přestane stránky používat (PFA treshhold). Dá se to poznat tak, že si nastavíte Event Windows Tracing na patřičné události a díváte se, jak vám to vyhazuje stránky. V podstatě to kope a kope a kope a kope ... až nezbude nic. Což se mimochodem děje i s osobním Tr1920X, který mi takhle vyházel půl paměti a negativně se podepsalo na DRAM Scrub Rate. Tam jsem pochopil, že něco není v pořádku a začal jsem o celý problém zajímat do hloubky. Nápad, že bych rozchodil W7 jsem vzdal (prostě to není kompatibilní) a nezbytnost W7, který skončil jako virtualizovaná platforma pro simulační software, který neběhá pod W10. Ono bylo vůbec problém přesvědčit základní desku, procesor a čipovou sadu, aby běžela korektně (ECC+Direct I/O+SEV), což sám o sobě procesor umí. O Ryzen 7 jsem se až tak nezajímal, protože to není procesor pro mou potřebu. Vím, že to testovali na Hardware Canucks, ale nějak blíže jsem se o Ryzen a ECC paměti nezajímal. U Threadripper jsem šel do hloubky a odpovím později. Nesnáším prázdné vytrubování frází, tak si počkám a když se nedočkám v rozumném čase, tak odpovím a omlátím jim to o hlavy později. Však ona se už příležitost najde, tahle skupinka si pokoj nikdy nedá.

Největší katastrofa je "Scrub Rate", který na Windows 7 (WinNT6.x) je 300 - 400x horší, než u současné generace Win10Pro. Prostě se to šťourá tak dlouho, až se to stane zcela nepoužitelné a nepleťte do toho časování, nebo frekvence pamětí, ty s tím nemají nic společného.

https://en.wikipedia.org/wiki/Memory_scrubbing

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ok...nepatřím k "místní úderné skupině"....neovládám složitosti serveru, tak se s Vámi nebudu hnát do sporu...každý by měl dělat to, čemu rozumí....ale chci se trošku zastat
uživatele "Waffer47"...sleduju ho delší dobu a občas ujede, to je pravda, ale jinak s ním souhlasím a jeho tvrdá slova mají někdy opodstanění....jinak doma asi fakt server mít nebude nikdo...ale vážím si lidí, co něco umějí a věřím Vám, že je tu problém...viz. co jsem napsal...prostě pokud jste lepší..ok...ale přimlouvám se za něj, risknu to a třeba si to nezaslouží....nevím...neznám jeho ani Vás...ale jsou tu mnohem větší potížisti...to si myslím já a ostatní to třeba vidí jinak...můj názor!
B

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Víte o tom to není, ale vyplývá to z historie (příslušné komentáře si může každý dohledat), kdy tito lidé neustále opakovali stejné obecné fráze a striktně se bránili odpovědím na přímé dotazy a rozpor s jejich názorem. Problém byl, že těch 20 základních desek sice umožnilo používat ECC paměti, ale jen ve třech případech fungovaly v ECC režimu (zbylých 17 non-ECC) a upozornění, že situace není tak ideální, jak neustále opakují, prostě nedokázali akceptovat. Jestli chcete, ty komentáře Vám najdu a přesvědčíte se sám. Proto nemám rád (zejména u těchto konkrétních lidi, kam patří i Waffer47), když znovu a znovu opakují stejnou věc a naprosto se odmítají zabývat realitou. Můžete je zavalit důkazy a informace, ale stejně se nepoučí a dál budou prezentovat stejně prázdné fráze. Znovu a znovu. Z každé odpovědi vypozorujete, že je důležité naplivat na Intel, bez ohledu na situaci.

Totiž já jsem si Threadripper koupil (vybral jsem si ho sám, protože se mi prostě hodili jeho vlastnosti z dlouhého seznamu požadavků - pravda je taková, že šlo o kompromisní výběr) a s podporou a funkčností některých deklarovaných vlastností jsem si užil své. S deskou Asrock X399 Taichi se mi povedlo dostat do provozního stavu základní podporu ECC pamětí (s paměťovou Windows 7 si prostě rozbijete ústa, musíte Windows 10 Pro), virtualizaci (z důvodu univerzitního software pro simulace chování v kapalině) a základní bezpečnostní funkce, čti bezpečnost skloubená s pohodlností. Navíc jako jediná deska podporuje všechny vymoženosti fTPM a SEV (což jsou další funkce, které .... no které na 19 desek z 20 prostě nefungují. K prázdným frázím o podpoře virtualizace se probíralo i sandoboxování (SEV Sandboxing), který je celkem důležitý včetně funkce šifrování paměti (nezbytně nutné zvolit ECC paměť), pro ochranu adresního prostoru paměti, do kterého nemohou zasahovat (ani číst, natož přepisovat - což je legrace s Windows 7, který označí rezervovaných 50GB paměti za vadnou a vyhází ze seznamu) nadřazené moduly jádra, nebo moduly na úrovni jaderných modulů (např.: AV), jenže oficiální informace jsou v rozporu s přímou skutečností a tato funkce nebyla implementována (což se v tichosti ututlalo - oficiálně), leč byla často prezentována stejnými osobami, jako příklad pro Intel, aneb v čem je konkurence výrazně lepší. Intel přiznal, že tyhle věcičky si nechává zaplatit a neskrýval to. Bodří hoši z AMD udělali přesný opak a skutek-utek, jenže opakování stejných frází zůstalo nezměněno. Netvrdím, že je to chyba výrobce - AMD, ale objektivní hodnocení musí rozlišovat mezi teorií a skutečností). Rovnou můžete zapomenout na integrované odemykání disků, které by fTPM mělo zvládat (jenže nezvládá a potřebujete dedikovaný čip a bios, který jako jediný implementoval Asrock u modelu X399 Taichi) apod. Ten výčet teoretických funkcí kontra reality by byl dlouhý a výživný.

Není to o tom, kdo je lepší, ale o schopnosti akceptovat a respektovat názory ostatních, což tito pánové prostě nedokážou. Téměř připomínají nascriptovanou sekvenci, která poslední rok opakuje to samé, mnohokrát vyvrácené a nejsou schopni se poučit, naopak strhávají ostatní a začíná se to tu podobat DDWorld. I kdyby tu vystoupila Dr. Lisa Su a popřela, další komentáře pod článkem budou nemlich stejné a budou se plácat po zádech, jak jsou dobří a při každé příležitosti (Waffer47 je výjimka, ten alespoň mlčí) se do vás pustí. Tak se nedivte, že se ozývám, když Waffer47 spustí svou standardní odpověď a současně tvrdí, že z Windows 7 udělá kompatibilní systém. Přidá si ovladače pro USB, ... dobře, ale seznam tím nekončí.

Z dalších oblíbených fází byla bezpečnost, ačkoliv ti stejní odborníci musel zaregistrovat vážné bezpečnostní nedostatky AMD Platform Secure Procesor (Cortex A5) - děravý jako cedník, ale nestojí za to, aby se o problému zmínili, ačkoliv postihuje mobilní i desktopové procesory atd. Nezdá se Vám to trochu divné? Ostří objektivní odborníci a ujde celkem vážný bezpečnostní nedostatek (ono to není jen o SEV, ale i o SME a další vázaných funkcí na PSP, tedy i RNG, AESFIRST, AESKEYGEN ... a dalších instrukčních sadách) ovlivněný bezpečnostními chybami v procesorech AMD architektury Ryzen a částečně i Epyc.

https://developer.amd.com/amd-secure-memory-encryption-sme-amd-secure-en...
https://arstechnica.com/information-technology/2018/03/a-raft-of-flaws-i...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom s Vámi souhlasím, chápu, že všechno není černobílé ....historii tak neznám a proto se nehádám a beru to.....a do plusu pro Vás mě trošku dostal ten názor na fošny....jako že v tom máte naprostou pravdu, bo tohle vím z praxe a potvrzuji.
Pokud jde o "bezpečnost" processorů, taky to vím a nedělám si iluze, obě firmy mají máslo na hlavě a ne že né.......to opravdu někdo takhle bagatelizuje? To asi není moc chytrý....Firmy chápu, ty dnes musí, ale....dělat obhájce zadarmo?...a dneska?
Jak už jsem psal, do serverů nechci kecat, to je jiná liga a té jsem se nevěnoval tolik, abych tu mohl fundovaně vést dialog. Něco samo vím, ale asi bych u odborníků byl za troubu a to nechci. Proto Vám věřím, že máte pravdu, dokud někdo neprokáže opak. Ale stejně si vážím každého, kdo něco umí a nebojí se o tom diskutovat.
Když byl net ještě v plínkách a nemohl na něj kde kdo....třeba kvůli ceně nebo připojení, chodil jsem pro rady ven, jinak to nešlo.....pak se začaly objevovat i česky psané stránky od lidí, kterých jsem si vážil a vypadalo to růžově....těšil jsem se, že už nikam ven nemusím. Samo překladače nebyly a kdo aspoň trochu neuměl, ten jako by nebyl. Bohužel ty časy jsou pryč....ale nemylte se, nebrečím...a taky proto chci web, kde si můžu vyměnit zkušenosti bez invektiv...diskutovat o problému a vyřešit ho...třeba.....a že jich je, problémů.
A opravdu nechci druhý "DDWorld", musel bych odejít nebo být odejit, bo chci vést dialog. Ale co chci hodně je, aby se tam a k tomu druhému troubovi na PCT odstěhovala všechna "děcka" a dospělým (věk ale nerozhoduje) nechala jejich diskuzní "fóra".
Tak jo, sám se "zatím" nevyjadřuji, bo dotyčného evidentně tak neznám....jen některé jeho výroky mě opravdu pobavily a souhlasím s nimi a proto jsem se rozhodl ho bránit.. Počkám si na názor druhé strany a pak se rozhodnu....pokud bude....vždycky to tak dělám a tím předcházím tomuto stavu.
Díky za odpověď a opravdu poučnou diskuzi. Rád si zase někdy popovídám, pokud bude zájem.
B
Edit 20:13:
Málem bych zapomněl a omlouvám se......problematice fTPM a SEV jsem se nevěnoval tak intenzivně, abych o ni mohl diskutovat, proto jsem na to ani neodpovídal, abych nějakým svým nesmyslem, zbytečně neurážel Vaši inteligenci....jo a protože jsem v čechách, tak to myslím dobře....ECC jsem zkoušel na různých formách, nejlépe mi to chodilo na Phenomech a to už je dávno....ale dnešní processory mají problém a desky už taky nejsou, co bývaly.....jedním slovem ECC dnes.....nonono...a to jsem hodně tolerantní. Doufám dál....
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem si precetl Vas dlouhy prispevek(y) a dve poznamky..
Prvne jste si vybral best case pro Vas, ktery pro dalsich 99% uzivatelu je nezajimavy. Wafferuv prispevek je ale cileny na obecnou skupinu 99% a ne na specificke pozadavky jako mate Vy. Tudiz se da rict, ze Vase postrehy, byt asi pravdive co se tyce Win7 vs Win10, jsou irelevantni. Duvodu proc nepouzivat Win10 a radeji pouzivat starsi win7 je dost a bohuzel MS je blahosklonne ignoruje..
Druhy postreh je osobni...tyhle debaty jste tu vedl i drive a co si vzpominam, tak vzdycky vedeny minoritni optikou. Takze se da zjednoduaene rict (nebavim se o Ecc) , ze Vase vyjimka jinak potvrzuje spise obecne platne pravidlo. Jinymi slovy, kazde zobecnovani je nepresne a to plati i o tom Vasem :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku mě to mate...to je na mě? Asi ne, bo na W10 docela nadávám....
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv, to bylo na Stepa...
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dik za obsahle info kolem TR a ECC, ale kdyz to ctu - ve tvem pripade - nebylo lepsi sahnout po Epyc a RDIMM. Pravda CPU a RAM jsou trochu drazsi, ale MOBO vyjde cenove zhruba stejne, napr. Supermicro H11SSL-i je za ~9200,- s DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo takovy system bych si s radosti koupil znovu. W10 minimalne polovina uzivatelu nechtela ani zadarmo... Jelikoz nebylo uplne snadne se aktualizaci vyhnout, tak se da vyvozovat, ze ta polovina uzivatelu dobre vi proc ten system nechce a chtit nebude. Dokud se nad tim ms aspon trochu nezamysli, tak jeho "oblibenost" bude jenom dale klesat. Mozna je spravny okamzik pro vstup nejakeho noveho hrace, co ja bych dal za moderni system pro desktopy, na kterem se da zaroven pracovat i si obcas neco zahrat..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

win7 neumí speedshift nových procesorů intelu. Ale žíly mi to netrhá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Daleko lichotivější je výsledek ChromeOS po šesti letech, že? :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš nás s tím seznámit? Neslduji to takže vůbec nevím jak je na tom chromeOS? Který špicluje daleko víc než win10 a dostat ho ze systému je taky sranda. Nikdy více.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve ti Američani, kteří bijou černochy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Víte někdo, zda MS dělá na Win 11?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel. M$ v podstatě přešel na princip nekonečné alpha verze. Pochybuji, že začnou znovu "verzovat" poté, co se rozhodli mít jednu verzi, jedno logo a jeden store.

Mimochodem, dnes jsem si potvrdil, že windows store bug pro doménové uživatele je pořád aktuální. Nefunguje store a ani jeho aplikace, jako např. kalkulačka nebo, kalendář nebo fotky :-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> co se rozhodli mít jednu verzi

no, jenom je dost divne, ze po tomhle rozhodnuti maji vic verzi nez kdy predtim...

https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

.. fakticky jsou podporovany 3 verze - 1703, 1709 a 1803. Jeden by skoro rekl, ze to "10" uz neznaci verzi, spis je to jenom takovej marketinkovej trik :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 sú posledné Windows, akurát to budú update-y s menami

To je verejne známe napr.

Windows 10 budou poslední verzí tohoto operačního systému

https://technet.idnes.cz/windows-10-konecne-jmeno-0vv-/software.aspx?c=A...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jak mountfield, zatočte si na kole štěstí a nainstalujte si naši opravdu poslední verzi Win10, navždycky ve verzi 53145314b.543145
Vzpomínám na hlášku BTJ: "Děkuji panu Ježkovi, že nás seznámil s jednou z tisíců verzí Linuxové verze 012b, kterou požívají tři lidé na světě!"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ved sa snazi Microsoft.
lebo penizky su inde https://www.computerworld.com/article/3293429/microsoft-windows/with-daa...
Microsoft sa snazi presadit Windows X aby mohli WX nahradit Microsoft Managed desktopom a predavat to ako desktop-as-a-service.

ked vysiel Win X vsetci hucali ze to MS nespravi. Bohuzial uz v case vyjdenia WX mali plan to nasadit do 24 mesiacov, nastastie to nejde ako chceli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, NoXíku, to jsi zase povzbudil místní haterskou partičku... V životě nepřistoupí na to, že skoro 700 milionů lidí, kteří desítky spokojeně používají, problémy nemá - protože se do toho nešťourají a nesnaží se to předělat na něco jiného.

Mně to doma funguje normálně a bez problémů a mým známým také. Je mi líto vašich potíží, páni hateři - ale vsadím boty od Lídla na to, že si za ně můžete sami, případně někteří jen hloupě kecáte a desítky nepoužíváte, tedy vlastně neznáte.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kdoví, zda Troll či známý třičtvrtě miliardy lidí?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co se tyce win10 je to troll nebo spise vul, ktery tohle pise vsude..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A co zaměstnanec Microsoftu ČR ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, on to píše zadarmo a dobrovolně :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tombonino a Giff mají pravdu....můj názor....je to vůl a píše to o sobě všude a zadarmo
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

700 mega spokojenych uzivatelu ? 700 mega uzivatelu co nema problemy ? Sorry jako, ale na tohle nemuzes dodat zadnej zdroj co takovou pohadku dokaze potvrdit. Vlastne ani nemuzes dodat zdroj na tech 700 mega lidi. To ze se microsoftu nekde na pocitadle ukazalo 700 mega aktivaci win 10 jeste neznamena, ze to fakt tolik lidi pouziva.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Těch 700 miliónů znamená aktivních za poslední měsíc (resp. 28 dní). Tolik nainstalovaných desítek se připojilo k Internetu a pingnulo servery MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten vejs tvrdil, ze je to pocet lidi a ne instalaci ;) Podle poctu aktivnich instalaci sem jen ja udelal microsoftu za posledni mesic 4 carky ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pety je zmatenej a už neví co za argumenty by hodil do placu. Microsoft to číslo označuje jako "monthly active users" a spíš než samotné absolutní číslo je podstatnější přírůstek. Ten se začal povážlivě snižovat a možná mohl být v posledních měsících i mírně záporný (víc lidí utíkalo než jich přibývalo při koupi nového PC s předinstalovanými desítkami).

V Microsoftu nejsou spokojeni s tím jak se Windows 10 daří. Proto také byl odejit Terry Myerson.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele trole, nejakou jinou pohadku by jsi tam nemel...? Tady je uz vetsina lidi dospela..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomeň ještě dodat: 1) zapomněl si vzít prášky 2) PC používá k dívaní porna s babičkami

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tomu nerozumím. Bod 2) mám chápat tak, že ty babičky v pornu účinkují, nebo se na to porno dívá s nimi?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V pripade Crhy, ty babicky tam nejspis ucinkuji...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak sis ulevil a až do vydání gtx 2080 zase na mě neraguj a já nebudu reagovat na tebe, dík.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele troubo, ja na tebe nereaguji, jestli jsi si toho jeste nevsiml. Nemam bezne proc, protoze tvoje komentare mne nezajimaji. Takze, pokud se tady nechces docitat, ze jsi pitomec a geront, tak zacni nejprve s tim nereagovanim u sebe laskave, at nemusim pak odepisovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já vím, že jsem reagoval na tebe, jen jsem ti to chtěl připomenout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne to troubo pripominat nemusis, hlavne to pripominej sobe :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlasku s Praskama si schovavam na idioty typu Crhy.. Co Jarousku, zase tii dosli co?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nene dneska jsem si koupil nový s vyšším účinkem, já ty lactobacile zničím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že když jsi na W desítkách, jako nejsložitější aplikaci nainstaloval Chrome a občas koukneš na Fůjsbůk, tak ti opravdu desítky jedou jako víno a tvým známým se stejnou uživatelskou zkušeností jedou taky, protože ty nemáš ani šajn, pro co všechno se dá PC použít.
Takže i bez jakých koliv úprav operačního systému (jen pro Tebe, to jsou ty desítky), je schopná aktualizace vyprodukovat chybu, která se pravda obyčejnému uživateli nemusí projevit. Ale to neznamená, že tam ta chyba není. Když už máš to chrome, tak si zkus "vygůglit" něco o problémech s aktualizacema W 10 a pak uvidíš ty milióny nespokojených.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to tak že počet nových příchozích neguje vlna odchodů, krásně je to vidět na nové Steam statistice. Stále víc uživatelů nemůže překousnout nekonečnou beta fázi...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

bohuzial tazko sa dostat sem: ω
resp. starsie operacne systemy sa tam dostali :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do Steamovy statistiky je vhodné dloubat jen velmi dlouhým klackem. I kdyby nakrásně opravili sběr dat, tak se začíná bez historie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mne bohuzel casem pod W10 z neznameho duvodu USB zarizeni neni rozpoznano, konkretne Logitech Unifiyng Receiver pro klavesnici a mys. Musim ho pychnout do jineho USB portu, tam se nainstaluji ovladace a zase to nejakou dobu funguje ale zase se to jednoho dne zopakuje a co kdyz uz vyuziju vsechny USB porty? To mam jako preinstalovat cely system kvuli tomu aby mi fungovalo USB???
Mam 32GB flashku USB 3.0 a pod W10 na ruznych PC se nechce detekovat v systemu, zase USB zarizeni nebylo rozpoznano a nepomuze ani zasunuti do jineho USB portu. Na W7 ta flashka funguje naprosto bez problemu na ruznych PC.
To jsou moje osobni zle zkusenosti s W10.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Od 2GB po 128GB flashky(usb 2.0 i 3.0) paradne funguji moje myska mx master 2s perfektne funguje napric vsemi zarizenimi
To jsou me osobni dobre zkusenosti s W10 na chipsetu Z170 ... MB od MSI a Asus ;) s grafikami od NV i AMD .. nepopiram ze je mensina co ma problemy ale desitky milionu custom sestav ty problemy nema a to nepocitam masovou produkci OEM vyrobcu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je otázkou, jestli počet bezproblémových sestav je dostatečný. Ono se opravdu zdá, že nefunkčnost a chyby desítek jsou častější než u dřívějších verzí. A bohužel se zvyšujícím se číslem buildu problémů nijak pozorovatelně neubývá.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Se zvyšujícím se číslem buildu spíš přibývá. Navíc MS nějak zapomněl na pravděpodobnost. Pokud je pravděpodobnost, že se jeden upgrade nepovede jedno procento, tak při 6 upgradech, kde jsme dnes od čistých Win10 je to už 1,01^6. Takže časem se to vysype každému...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani s OEM výrobky to žádná sláva není. Například všechny dnes prodávané "netbooky" s 32GB úložištěm - nabízí to O2, TMobile a válí se toho tuny v krámech. Win10 na tom spáchají harakiri při updatu na novou verzi a to i při čisté instalaci. Chápu, že těch 32GB je málo. Ale Win7/8 by na tom běžely a u těch Win10 mi není jasné, proč si před updatem nedokáží spočítat potřebné místo. To dneska umí každý blbý instalátor, ale ne Win10. Ty se zacyklí na "Něco se pokazilo" a jedou znova :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

W10 nejsou schopni odladit a jeste nuti lidi od upgradu, ktere je velmi tezke zablokovat, pritom prinos je limitne blizky 0 (mozna tak rychlejsi boot).
Osobne mam ted W10 na dvou pracovnich strojich, ale budu se jich zbavovat. Cast pracovnich aplikaci (vetsinou nastesti multiplatformnich) uz je presunuta na vzdaleny linux, chybi mi vlastne vyresit jedinou vec. Brzy ty pracovni downgraduju na W7 a v delsim horizontu odejdu k Linuxu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Z praxe vím, že ani ten rychlejší boot...takže 0.
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No když ne v osobních počítačích, tak kde jinde? Snad ne na serverech...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pani ak si chcete pocitat o problemoch win 10.. tu https://www.reddit.com/r/Windows10/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když pominu aktualizace, které vše zprasí, W10 je nejméně problémový systém, který jsem kdy měl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zatím se mi ještě u žádného jiného systému nestalo, že by mně tootálně zrušil komunikaci (jak wifi tak pevný kabel přestaly po dvou pdatech jít)... Věděl jsem že to dělá poslední update ale nešlo to nijak obejít ani zakázat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo když on si Microsoft ty svoje snahy sám podkopává tím šlendriánstvím, kdy jediné rozumné opatření ve W10 je odložit aktualizace pomalu tak nejvíc, jak to daná edice povolí (což je s Home dost mizerné).

Pro srovnání teď už asi 1,5měs. jedu na openSUSE Tumbleweed, což je rolling release distro, tedy de facto "bleeding-edge aktualizace". No problemo, zjevně i tuhle rapidně aktualizovanou verzi v SUSE testují se zlomkem lidí líp než celej slavnej Microsoft svoje slavný desítky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

nejvic me na novych windows stve jejich pomalost.
Kazde dalsi pc je rychlejsi nez to predchozi, ale obecna reakcni doba je cimdal horsi. Mam v praci core i5 650M (3,2GHz) s 2,5hdd na winXP a spusteni hyperterminalu, nebo putty, nebo winboxu (aplikace do 0,5MB) trva odhadem do 50ms. Pracovni notebook mam core i7 640M (2,5GHz) s 2.5 ssd na win7 a spusteni stejnych aplikaci trva kolem 100-200ms. Doma mam ryzen 1700 s m2 ssd na win10 a spusteni techto aplikaci trva 200-4000ms. Hodne z toho jsem zjistil ze dela integrovany antivir. Kdyz urcim slozku kterou nema kontrolovat a tyto aplikace do nej nahraji, tak se cas zkrati nekam ke 200-300ms. I tak je ale k nasrani kdyz si koupite novy pocitac a dle benchmarku je vsechno mnohem lepsi a rychlejsi a win10 vam potom pridaji takove prodlevy a problemy...

a to nemluvim o tom ze obcas nefunguje prave tlacitko mysi na aplikace ve start liste (nabidka se neotevre vubec, nebo po 3-15s) v momente kdy na vas vyskocilo okno z ruznych aplikaci s nejakou chybovou hlaskou, nebo volbou neceho tak neslo odkliknout (konfigurace wifi routeru, winbox problemy,..) a kdyz jsem kontkatoval ms podporu tak typek ihned vedel jak to opravit. Vratil mi verzi win10 do starsi a rekl at zkusim update rucne treba za pul roku - ze o tom vi. Windows 10 neni nestabilni system, ja s nim jako problemy moc nemam, ale je to pomaly system.

Kdyz jsem zkousel na nove zelezo nahrat starsi OS, tak je problem v absenci ovladacu na klavesnici a mys u noveho HW. Ovladace se daji obvykle dohrat do instalacky, ale to se mi nechtelo delat. Nastesti mam ps2 na pc, takze jsem vyhrabal ps2 klavesnici a instalaci provedl pres ni.

Ted resim pro jednoho zakaznika ktery me prosi zda by nesel udelat nejaky hw upgrade jejich stareho serveru (maji win2008 server na jadru windows vista) a kdyz testoval novy server, tak to nechce ani videt a hlavne mu za ty veci co mu ted na 2008 bezi nacenil ms system na 93k bez DPH. (je to zaklacni system, rozsireni licenci na pocet cpu jader, a nejak do 20 useru se vzdalenym pristupem)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Integrovaný antivir je otřesný - ta pomalost je děsná. Každému to doporučuji nahradit nějakým free antivirem, mně se osvědčila Avira.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvažuji také o free Aviře, ale z minulosti mám nepěkné vzpomínky na její každodenní popup AD screeny. Prozradíte mi zda tento nešvar i v roce 2018 přetrvává? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám desítky na dvou pc a nemůžu se dočkat, až vyměním tablet s adroidem za surface go. Desítky jsou dobrý systém pro trochu zručnějšího uřivatele - mám zdarma win10 pro, zdarma visual studio pro programování, mám zakázané updaty (redši jednou za rok čistá instalce). jediné co opruz je dvojí nastavení - ovládací panely/settingsys, zasr. double menu, nustnost zablokovat všechny jejich telmetrie a jiné špiony (mně je jedno co to dělá, nikdo se mě neptal, jestli to chci odesílat, tak nic odesílat nebudu). Dobrý firewal a appka typu donotspy 10 řeší většinu problémů, a zabere mi to tak deset minut po instalaci. Ale win10home se zapnutým update a všemí slídily bych nesnesl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě poslední věc...kdosi mi tady poradil (opravdu nevím už kdo), že mám zkusit W8,8.1.....bo w10 jsou už 3.rok sra*ky, o tom nediskutuju. Vzpomněl jsem si...taky jsem kdysi zkoušel w8,w8.1 a už jsem na jejich problémy zapomněl (moje chyba)...asi selepaměť ..... dal jsem w8.1 do virtuálu a vzpomněl jsem si.....jen bych dodal pro ostatní jako jsem já......w10 jsou velké srágory......ale proti w8.1 je to vychytaný systém....můj názor....takže poslední funkční systém je W7....na práci a na hraní....jinak pokud jen pracovně = nějaké distro....moje konečné zkušenosti, třeba to někomu bodne...to je vše ode mně k voknům!!
B

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně W8.1 + Classic desktop fungují velice dobře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.