Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft změnil názor, Windows 7 a 8 budou Skylake podporovat

spíš se jedná o to dostat do stávajících Win 7 a 8 další sledovací software.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je pěkně vychcaný aby donutili ale já jsem jim na to neskočil. Stejně jako s tím že Quantum Break bude exkluzivní jen na Windows 10 a hele už se dostane i na steam a i pod Windows 7 a prý že to nejde tak že mi nějaký Windows 10 může políbit můj tlustéj zadek. Oni moc dobře vědí jak jim desítky moc netáhnou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Stejně je to od začátku pěkná blbost - jak by chtěli "nepodporovat Skylake"? To jako spoléhali na to, že je intel tak debilní, že neumí udělat ani pořádně zpětně kompatibilní procesor? Vždyť v tom už mají asi tak čtyřicet let praxe. Dost pochybuju, že s ohledem na Skylake a Zen vůbec na něco sáhnou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedine čo by v kernel driveri potenciálne mohli a nemuseli, je podpora novších CPU states alebo efektívnejšie využívanie HT.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

CPU states mozna (jestli jsou nejake novejsi), HT je porad stejne (AFAIK). Zapomel si ve vyctu AVX-512.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AVX-512 není otázka kernelu, ale nějakého do assembleru kompilovaného kodeku, což bude v sedmičkách fungovat včetně AVX-512.

I kdyby čistě teoreticky byla v kernelu možnost využít AVX-512, tak v desítkách bude tejně něco jako if AVX-512_available then použij_AVX-512() else použij_AVX-256() else použij_MMX() atd. V sedmičkách bude to stejné bez té použij_AVX-512() funkce - tzn. bude to fungovat taky.

A pokud je AVX-512 použito pro vykreslování dlaždic, tak bez toho asi umím žít. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm.... vubec nejde o moznost vyuzit v kernelu AVX-512. To je ti v kernelu (mozna krom kryptografie) k nicemu.

Kernel musi mit podporu pro vsechny AVXy a SSE a MMXy, ktere procesor umi, jinak je v zadnem kodeku nepouzijes. Teda muzes si to zkusit, ale vysledek te nepotesi :) To jak si to predstavujes ty, fungovalo v dobach MS-DOSu.

V preemptivnim OS muze kernel KDYKOLIV prerusit proces, a aby ho pak mohl znova pustit, musi ulozit jeho kompletni stav, tj VSECHNY registry. I kdybys mel to stesti ze ti zadnej jinej proces nesahne na AVX registry nez kernel znova schedulne tvuj proces, je tady ta drobnost jmenem CPU migrace. Tj kernel muze kdykoliv dle sveho uvazeni premigrovat proces na jine CPU (nedela to nejak casto, ale neni to nic vyjimecne).

Treba firefox z ktereho todle pisu, ma v /proc/PID/sched:
se.nr_migrations : 23532
nr_switches : 1311635

(vypada to docela strasne, na druhe strane ten firefox proces bezi >1 hodinu a ma >20 threadu..)

Jo BTW, Windowsy jsou zname tim ze migruji procesy mnohem casteji nez Linux.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pravdu máš. S čím jsem nepočítal je, že AVX-512 má své vlastní registry. Předpokládal jsem, že to funguje přes stávající registry, ale ony jsou tam přidané / rozšířené. Ale bezregistrové rozšíření instrukční sady by fungovalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Intel neumí dělat ovladače na consumer ani enterprise produkty, takže bych se tomu ani skoro nedivil. Navíc musíte injektovat ovladače do instalačky W7 aby to šlo na Skylake vůbec nainstalovat, což je jaksi čas a práce navíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to jako proč? Když se instaluje z DVD a s PS/2 klávesnicí tak no problem :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super, připojím si PS/2 klávesnici na desku co nemá PS/2 a budu složitě vypalovat DVD.

Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od zaciatku bolo jasne ze je to pekna blbost a len taky strašiak na BFU aby prešli na Windows 10. MS dokonca vyhovoval ten chaos ktori sposobili nejasnou formulaciou ich vyhlaseni. Myslim si že to malo aj zamerne vyvolat paniku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Nyní oznámil Shad Larsen, ředitel Microsoftu pro plánování OS Windows, že se datum ukončení podpory pro Skylake vrací na datum ukončení rozšířené podpory samostatných systémů, což v případě Windows 7 znamená 14. ledna 2020 a pro Windows 8.1 na 10. ledna 2023" - tak a ted jeste poprosim pánové z Microsoftu vydat bez telemertie GWX Service Pack 3 pro Windows 7 a edici Windows 8.2, aby jiz uzivatele nemuseli skripet svyma zubama pri neustale menicim se chovani sluzby Windows Update v roli jejiho zamrzani, vydrzovani jednoho jadra na neomezeny cas nebo nic nedelani cele hodiny.

Ja to rikal uz od spusteni akce Windows 10 "zdarma", produkt cilen na mobilni segment, nedodelany a spehujici proste zakazniky netahne.

Ted Windows 10 jeste dorazil Anniversary update, nekterym system zamrzne par sekund nebo minut po nabehnuti, dalsim zmizela viditelnost diskovych oddilu mimo partici C:\, jinym se resetovali registry, nejdou synchronizovat Android zarizeni a dalsi ceresnicky, 10-ítky bych prirovnal k Bruselským vydržovaným leňochum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si pamatuji ty antireklamy od M$ o tom jak google nechutně šmíruje :)

http://www.zive.cz/bleskovky/microsoft-utoci-na-gmail-kampan-scroogled-p...

Předpokládám, že na běžné domácí uživatele to moc vliv nemělo. Spíše se obávám, že se toho lekli ti, co ve firmách rozhodují o tom, jaký HW+OS se bude využívat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatial nemame nasadene W10, ale pokial sa budu dat v ramci GPO zakazat vsetky smiraky a telemetrie a Store, tak sa s tym dokazem vyrovnat. Cital som, ze Store sa v sucasnosti pomocou GPO zakazat neda!? Uvidime, prechod na W10 mame na plane na Q1-Q2 2017...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Store se da odinstalovat pres powershell. Pripadne reseni edice windows 10 enterprise ltsb, kde store a ani vetsina ostatnich dlazdicovych aplikaci predinstalovana vubec neni. Telemetrie se kompletne zakazat neda v zadne edici windows 10. Nejnizsi mozne nastaveni je security a to pouze v enterprise edici. Pry je to nutne k funkci systemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se místo spřádání konspiračních teorií trochu pátralo, tak by se zjistilo, že k této změně došlo na základě požadavku výrobců procesorů - kteří na oplátku slíbili spolupráci při testování případných nekritických záplat.

A nadále platí, že procesory Kaby Lake (a novější) a Bristol Ridge (a novější) budou vyžadovat Windows 10 - pro ně se žádná podpora starších OS nechystá a neplánuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Čili výrobci přinutili MS aby zahrnul podporu i pro starší winy a na oplátku mu slíbili, že mu budou testovat jeho nekritické záplaty? Jaké nekritické? Ty co s CPU nijak nesouvisí? :)

Ani novější CPU nebudou VYŽADOVAT Windows 10. Přestaň šířit hoax.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo kteri vyrobci presne ze to byli kdo to zadali. Intel a kdo? AMD? To prece Kaby Lake a Bristol Ridge nevyrabi ... VIA? Cytrix? :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, AMD vyraba Bristol Ridge.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikoz procesory x86 jsou zpetne kompatibilni tak rozhodne nebudou nic vyzadovat...... koneckoncu na nich funguji i Windows 95.

Nicmene nebudou podporovany pripadne nove instrukce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TRU TRU ... taky mam pocit, ze slo jen o vyjasneni zmatenosti. Proste podpora novych CPU ve starych systemech bude jako podpora <W10 starych systemu = ZADNA (kde podporou myslim, podporu pro nove funkce atd). Ta uz skoncila. Nicmene stale i na tyhle stare systemy budou do nejakeho data vychazet bezpecnostni zaplaty. A je uplne klidne mozne, ze kdyby treba AES prislo se skylakem, tak by ve starsich systemech tahle instrukce proste pres OS neprosla ani pri SW tretich stran. Treba ve W7 na skylaku vubec nefunguje akcelerace H265, co ja vim. Hadam, ze celosvetove ma skylake + W7 asi tak 6 lidi, takze asi ani nema smysl hledat, jestli ta podpora tam je:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Realita je ovšem taková, že mi MPC h.265 na Skylaku akceleruje i ve Win7. Problém je u jedné nahrávky v 4k/50p. Ta ve Win7 jede neakcelerovaně, na W10 při zapnutí akcelerace lehne :-) V předinstalovaném wokenním playeru samozřejmě běží neakcelerovaně (a bez zvuku, protože kodeky MS od Win8 už zase nedodává).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ode zdi ke zdi, nevedou to tam nahodou Cesi? V soucasne dobe musi byt v MS nehorazny binec. Pritom by stacilo par let pockat a stejne by skoro vsichni na Windows10 presli. Takhle akorat dost lidi nastvali a prisli o status firmy se stabilni, duveryhodnou a pruhlednou politikou. Takhle pomalu zacnou lidi a firmy resit, zda neni treba mit nejaky nouzovy plan, kdyby v MS zase nekomu skrablo a neslo dale jejich produkty pouzivat k praci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prý nějaký ind. Je známo, že M$ je jako korporace dosti nesourodá a často tam jednotlivé divize válčí mezi sebou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja tomu nejak vubec nerozumim ..... vzhledem k tomu, ze skylake je necely rok stara platforma a windows 7 se uz leta neprodava, tak nove pocitace s W7 ani prijit nemohly, takze leda, ze by nejaky chudak koupil skylake a nainstaloval tam 10 let starou obskurnost:) .... a v originalnim vyjadreni, co jsem tak rychle prolitnul, se pise o security updatech. Ne o tom, ze bude tu platformu podporovat. To jsou dve zatracene ruzne veci. Podle me tam spis slo o nejaky informacni sum, ktery ted microsoft vyjasnil.
IMHO:
Nikdy nebyla snaha o to, explicitne na skylake zakazat bezpecnostni updaty, stylem if skylake then fuck you. Mozna mel MS mnoho dotazu, tak to proste vyjasnil. Ale to neznamena, ze bude skylake plne podporovat nebo ze bude podporovat W7/8 obecne. Obecna podpora pro <W10 uz skoncila a nove funkce tam nepridaji. Kdyz si koupite skylake a z nejakeho podivneho duvodu si nainstalujete W7, tak proste v systemu podporu H265 proste mit nebudete, uz nikdy. Tohle ja povazuju za onu podporu, ktera proste NEBUDE. Ale je nicmene celkem jasne, ze kdyz si za 5 let na nejaky supernovy pocitac, ktery bude x86 kompatibilni, nainstalujete W7 nebo treba masochisti XP nebo W95, tak to proste nejspis nejak pojede:o) A pokud budou chodit nejake updaty, tak proste prijdou. Dokazu si predstavit ze s updatem jadra treba vynuti podporu pro nejake nove instrukce (viz W8.1 update1), kde nepodporovane CPU proste prestanou jet. Ale to se bude tykat starych CPU a novych asi jen tezko ... no, proste tak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Máš tam jednu chybu - Win 7 Pro se stále prodává - kompletní oficiální ukončení prodeje W7 je naplánované až na 31.10.2016. A navíc počítačů se Skylake + nainstalované W7 chodí do firem hromady (jako licence W10Pro + oficiální downgrade na W7Pro). A za mne po tom podrazu (ořezání politik u W10Pro v Anniversary update) MS nevěřím že v dalším updatu neprovede zas nějakou podpásovku a ty W7 tam zůstanou až do konce supportu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby Microsoft prodlouzil prodej Windows 7 Professional do roku 2020 a vydal k tomu Service Pack 4, podil 7 by se udrzel na 45% globalni hranici a atakoval 50%, 7 sou proste vyladene, k praci a normalni(bez Metra).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale sak tak to je ... bezplatny service pack k starym sedmickam se jmenuje windows 10. Jeste necemu nerozumis? Ja rad poradim.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A kde že ten SP "bezplatně" seženu, pokud mám krabicovku W7 a půjdu si koupit Skylake třeba teď? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mas smulu .... to jsi v takove situaci jako kdyz si dnes koupis za 20 tisic nejnovejsi telefon s androidem .... proste tam zadarmo aktualni, natoz poradny system uz nedostanes.
Me fascinuje, z v dobe, kdy se tohle zverstvo povazuje za normalni spotrebni politiku, nekoho zarazi a jeste si stezuje, ze si NAinstaluje 7 let stary system (coz je mimochodem doba, kdy se o prvnim androidu teprve zacinalo mluvit - pro srovnani) bez problemu, coz je samo o sobe v tomto kontextu s podivem, ale holt nebude mit nejnovejsi funkce ..... to je zvlastni co?:o)
Jinak pokud nekecas a mas krabicovku W7, tak si proste stahni ISO W10 a pri instalaci tam zadej kod pro W7 a mas W10 ..... tenhle zpusob "upgradu" je sazmorejme mozny stale. Jak rikam, microsoft nema absolutne zadny pravni duvod podporovat 7 let stary system ...... a jiste ani zadny moralni duvod a snahu, kdyz vidi jak se rozpina paskvil od guglu, ktery nepodporuje system vubec:o))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pred sedmi lety uz mel android vydanou nekolikatou verzi.. tolik k tvoji demagogii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to jako pozor - google aktualizace a updaty androida pravidelně vydává, problém je, že se pak musí customizovat na zařízení a na to výrobci telefonů zvysoka s....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otazka a zaroven odpoved ..... proc to na windows (resp. vsech ostatnich normalnich systemech) uz nekdy od verze 3.11 funguje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně jste nepochopil, proč se krabicové verze prodávají.... O tom, že půjdou nainstalovat Win10 se SN Win7, bych vážně pochyboval. To by ten konec upgradu 29.7. nic neznamenal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ac nerad souhlasim s BTJ, tak ted ma pravdu. Win 10 opravdu stale jdou nainstalovat se serialem z win 7/8/8.1 a aktivace bez problemu projde. Tahle featura dodelana do listopadovyho velkyho update win 10 tam stale je a funguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsi si nevšiml, bezplatný upgrade k sedmičkám už oficiálně skončil. A navíc to není upgrade, ale v mnoha případech downgrade, kdy v 10 jsou ořezané, či rovnou zlikvidované funkce, které 7 mají.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A jaké funkce tam např. nejsou? Já teda since w8 zaznamenávám spíše nárůst funkcionalit a W7 už vnímám jako takové zastaralé WXP/Vista pro práci až na speciální případy hůře použitelné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky by me zajimalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Win 10 Pro - osekávání nastavení politik, kdy na stejné možnosti Win 7 Pro je potřeba Win 10 Enterprise, likvidace Windows Media Center. To osobně mi vadí nejvíce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidim, ze zase prisla skvadra z jedlickova ustavu, kdyz nechapou jasne polozenou otazku "A jaké funkce tam např. nejsou?"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za sebe připomenu bitlocker a jeho licenční omezení. Právě proto jsem si kupoval krabicovku Windows 7 Ultimate, místo levnější a omezené Windows 7 Professional. Přechodem na Windows 10 Pro bych se vlastně stal pirátem, který porušuje licence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O cem to prosimte mluvis? Bitlocker je standardne ve W10 Pro ..... v home edici pouze u zarizeni, ktere maji pripajenou pamet. Nechapu o cem mluvis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

support.microsoft.com ... hledá se to blbě, ale čekal bych, že to budeš vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.Nové PC již chodí se Skylake, ale abych na ně ve firmě dával W10, to bych musel být totální magor :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, chodi hromady s nejakym downgradem:) Ty si sasek. Jinak W7 skoncily prodeje pred 3ma rokama. A tech par, dnes neprodejnych, s verzi PRO z vyroby, se jeste muzou 2 mesice doprodavat ....
Za dva mesice k neprodanym lezakum budou muset vyrobci ze sveho prihodit upgrade balicek.
Jinak o jakem orezani politik mluvis?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, s downgradem - zkus se podívat třeba na business notebooky s jakým chodí OS - 90% je jich z výroby s licencí W10Pro a nainstalovanýma W7Pro.
Ne, MS W7Pro stále dodává, 31.10.2016 je termín kdy ukončí dodávky W7Pro MS, distributoři je můžou doprodávat dokdy chcou. A mimochodem ten termín byl asi dvakrát prodlužovaný pro zájem klientů.
Jinak mluvím o tom ořezání politik co se probírá už dva týdny po celém netu (např zakázání lock screen přes GPO) - nejde o to co zakázali, ale že vůbec něco v GPO zakázali - tím vyvolali nedůvěru (prostě nemůžu si být jistý, že MS neprdne v kebuli a v příštím updatu nezakáže něco, co mne fakt bude bolet)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co je podle tebe business notebook ..... nejaky odkaz na tve tvrzeni?
MS uz W7 daaaavno/3 roky neprodava. Doprodavaji se posledni krabicovky, co se nasly zapadle za regalem. To samozrejme bude mozne i za sto let.
Kazdopadne retaileri muzou prodavat starsi verzi pouze rok po vydani nove (OEM 2 roky), cili W7 uz 3 roky NE!
A W8.1 uz 14 dni ne (ikdyz podle nich uz skoro rok ne, patrne diky bezplatnemu prechodu na W10). A stejne tak bylo nestandardne prodlouzeno o 2 roky obdobi OEM u W7. A u W8.1 zkraceno o rok.
Kazdopadne OEM uz za 2 mesice nebudou moci prodavat OEM predinstalovane. Coz se da treba prelozit tak, ze kdyz si po tehle dobe + treba nejaky tyden, koupis pocitac s predinstalovanyma OEM W7, tak uz je proste neaktivujes .... pravidla jsou vesmes jasna, predem dana a sepsana zde https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Business notebook je notebook který vyrábí business divize daného výrobce (např u HP je to ProBook a EliteBook, u Dellu Precision a Latitude, u Lenova ThinkPad atd ...).
A s tou aktivací si děláš srandu, že jo - výrobci samozřejmě mají smlouvy s MS, které jim umožňují doprodat skladové zásoby, takže MS žádné aktivace blokovat nemůže (a navíc velcí výrobci u OEM W7 mají aktivaci, která nevyžaduje online připojení, takže to ani technicky nejde zablokovat)
Jinak ještě s tím ukončením prodeje, boxy už jsou samozřejmě out, u multilicencí je to nepodstatné (u MS multilicencí můžeš používat libovolnou nižší verzi produktu, takže není důvod nekupovat poslední verzi), OEM Win7 Home jsou taky out, ovšem licenci Win7Pro OEM i GGK dneska v pohodě koupíš ve skoro každém eshopu.
Jinak koncový uživatel si může udělat downgrade z W10Pro na W7Pro po celou dobu co je W7 podporovaný (tedy až do 14.1.2020)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam tu na stole pred rokem vyrobeny Dell Latitude E6540 s i7 v konfiguraci s cenou pres 50 000 kc s dph. Ma to na sobe z vyroby nalepku Windows 7 a jsou na tom Windows 7. Takze ty tvoje 3 roky jsou nesmysl. A firma stale novy notebooky pro novy zamestnance od Dellu bere a stale s win 7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze ty tvoje 3 roky jsou nesmysl." ..... jake moje do pice? Poslal jsem link na oficialni datasheet ... zeres seno?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ten v kterym je pro windows 7 napsano: "End of sales for PCs with Windows preinstalled October 31, 2016" ? Priste si to aspon precti, protoze takhle vecne meles renaultoviny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by MS dodatečně zrušil právo firmám na downgrade, tak to bude další velký hřebík do rakve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co vy si kefalin predstavujete pod takovou podporou h265 ? Staci nainstalovat patricny software a h265 beha. Ze to nefunguje v ty predinstalovany parodii na video prehravac od microsoftu nikoho normalniho nezajima...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A kdyz bude pro H265 potreba nova instrukce, kterou OS nezna a nepusti dal? Tak se bez noveho jadra neobejdes a muzes mit prehravacu kolik chces .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ona třeba není, .h265 jde přehrát i na C2D.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem asi zjevne nemyslel ne?
Stejne tak muzes na C2D "rozjet" hry z noveho XBOXu, ale k cemu to ze?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by nejdriv intel takovou instrukci do x86(-64) instrukcni sady musel pridat. To se ale nestalo. A pokud si nahodou myslel video dekoder v gpu, tak tam to resej patricne ovladace pro dane gpu a ma to pod palcem intel a ne microsoft.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To byl samozrejme priklad. A video dekoder H265 u skylaku patrne neni v GPU, kdyz mnohe skylaky ani GPU nemaji. Hadam, ze je na to asi nejaky specialni obvod v ramci CPU.
Ale tak chuj s H265 ...... vem si treba AES .... kdyby ji stary system neumel, tak mas proste smulu. Troufnu si tvrdit, ze treba na XP si s AES instrukci neskrtnes, ikdyz XP byla jeste velka nezabezpecena mizerie, takze je mozne, ze tam jeste nebyla takova ochrana aplikaci a slo pustit na CPU libobolny kod.
Ale podstata je proste stejna ....

"The Skylake instruction set changes include Intel MPX (Memory Protection Extensions), Intel SGX (Software Guard Extensions), and Intel ADX (Multi-Precision Add-Carry Instruction Extensions). The Xeon variant also has Advanced Vector Extensions 3.2 ("AVX-512F")." ... pokud budes chtit tyhle instrukce vyuzit i v SW tretich stran na W7, tak mas smolicka pacholicka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nebyl priklad. To byl tvuj typicky nesmysl vyplozeny jako vzdy diky tomu ze pises o vecech kterym vubec nerozumis. Intel prodava nekolik desitek modelu zalozenych na skylaku a z toho jen pouhych 7 nema gpu. Vsech 7 jsou serverove modely a vsech 7 nema ten patricny video dekoder. Ostatne k cemu by v serveru byl. Tvuj priklad s AES instrukcema je opet nesmysl. Staci compiler s patricnou podporou. Nebo si to clovek v assembleru napise sam. Tyhle instrukce nevyzaduji podporu OS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Tyhle instrukce nevyzaduji podporu OS." ..... stacilo proste napsat, ze nevis a nerozumis ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano ja vim ze nevis a nerozumis. Takze aby ses dovzdelal... takhle je to u tvyho milovanyho microsoftu. HW AES instrukce jsou pro x86(-64) procesory podporovany od visual studia 2008. Kod zkompilovany visual studiem 2008 beha zpetne dokonce az na windows 2000 a to vcetne pouziti tech AES instrukci, pokud je procesor podporuje. Dokumentace v msdn library https://msdn.microsoft.com/en-us/library/cc714206%28v=vs.90%29.aspx

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.