Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8 Consumer Preview - letem světem po první instalaci

Tak já se těším na tu rozšířenou synchronizaci... ostatní by si mohli klidně nechat :]

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten vzhled, metro, bez tlačítka start - mrkvosoft slušně přestřelil. Jestli si teda někdy pořídím osmičky, bude to jedině proto, že mě donutí technologie v osmách obsažené. Jenže tady asi mrkvosoftu nějaké to odříznutí sedmiček nepomůže, protože osmičky, stejně jako semdmičky a vista mají stejný základ jádra, a pokud se mrkvosoft o něco takového pokusí, stoprocentně se najde někdo, kdo se to pokusí dostat i do sedmiček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HomeGroup ... to je tezka vec, - i sem to pouzival a ve spojeni s HTPC to fungovalo v ramci stanovenych parametru (Mr Data). Nicmene chyba lavky, ktera tak nejako predpoklada mnoho veci a v realu nefunguje idealne ani jedna, je zpusobena notebooky.

Je pocitac v domene, ne pockat, uz je ve WorkGroup .. aha to nejde, uzivatelsky ucet je "vypujceny" z domeny, tak jiny ucet ... a ejhle sem doma HomeGroup.

tohle proste stale nejako nefunguje, stejne jako si Outlook nezmeni SMTP server jen kvuli tomu, ze blbec uzivatel si prebiha mezi sitema.

Z Windows 8 zatim byla videt jen naprosto nesmyslna orezavacka vseho mozneho, tak se asi predpoklada, ze Tabl8ty budou asi tak trivialni zarizeni ... ze bude stacit jen a jen ze se to pripoji na Internet a prislusny Cloud ... a v super extremnim pripade to najde tiskarnu. Nejake nastavovani? Proc? Konzumujte, nenastavujte.

A ze se tak svezu na tematu...
S Windows 8 CP prisla i Beta verze Visual Studia 11. Videl sem video, pak sem si nasel obrazky... a pak jeste jine obrazky. A mam pocit ze sem to pochopil. My vyvojari, jsme totiz genialni stvoreni a strasne fandime cernobilemu rozhrani, s placatejma cernobilejma ikonama. Pozici kazde ikony v prostredi si pamatujem tak dokonale, ze neni treba se orientovat podle barev ci obrazku, ... pro ty hloupejsi musi stacit alespon "tvar".

Tolik inteligentnich lidi v tom MS pracuje (fakt, to myslim smrtelne vazne) ... tak proc je z toho pokazde takovy prusvih!?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mňa tento nový Windows zatiaľ sklamal... Z toho, čo som videl a čítal, ešte som to neinštaloval, sa mi nepáči hlavne tá myšlienka kombinácie dvoch grafických rozhraní. To už radšej mohli vymyslieť niečo ako Unity v Ubuntu, nejaký kompromis, jedno rozhranie a aby sa to dalo rozumne ovládať aj klasicky aj dotykovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostej votřes. Zatím jsem vždy říkal vyzkoušet se má vše a šel se zvědavostí do toho, ale toto... Už začinám rozumět výroku že Microsoft nemá vkus. Na mobilech se mi to ještě jakž takž zamlouvalo ale tohle je vrchol nevkusu. Na toto se dívat nechci a obsluhovat to už vubec ne. Tady se někdo snaží aby uživatel měl k zařizení odpor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelíbil se mi koncept unity v Ubuntu, Gnome 3 je pro mě totálně nepoužitelné, a teď MS udělá nějakou takovou "šmejďárnu" taky. Bohužel, já si takhle desktop nepředstavuji, obzvláště, když na tom potřebuji dělat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už jsem přešel na Debian stable (z Fedory). Je tam Gnome 2, je to stabilní, na web se dostaneš, filmy přehraješ, Minecraft funguje, co může chtít člověk víc? :-) Kdyby v dalším stable nebylo Gnome 2, natáhnu tam Cinnamon a pojede se dál. Metro, Gnome Shell a podobné mě začnou zajímat, až budu mít tablet, resp. spíš až někdo vyrobí pořádný notebookotablet (Lenovo Yoga?).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On cinnamon není výhra - vyžaduje composite. Osobně používám openbox+bmpanel2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně pro vyvolání zmíněné nabídky s tl. start a nastavení vezmu myš a projedu s ní část pravého okraje plochy, funguje mi to tak zatím vždy.

Jinak k NT6.2 jako takovému - samozřejmě, že jsme byli zvyklí na taskbar se startem již delší dobu, já jsem byl zvyklý i na PDAčku, ale už je tomu rok co jsem přešel na Windows Phone, a ten systém si nemůžu z hlediska ovládání vynachválit, tam je android v době dinosauří. Samozřejmě, chce to zvyk na Metro namísto klasického Start, ale pokud si člověk zvykne tak se ovládá lépe, a některé věci jsou dokonce stejné jako dříve (Vista a 7), např. na klávesnici zmáčknout Start a rychle potom napsat část programu a stisknout enter, navíc vyhledání oné aplikace mi přijde rychlejší než dříve. Tolik k mým dosavadním zkušenostem s provozem na 10" notebooku (ne není to chyba, jenom jsem alergický na slovo netbook), dnes asi zkusím systém nainstalovat na HTPC a později na desktop do dualbootu s Vistama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doteď jsem nepochopil, co bude náhradou klasického start menu. Dlaždice v Metru asi těžko. Dnes, když se mi aplikace nainstaluje, tak má v start menu obvykle více položek - aplikace, readme nebo dokumentace, uninstall. Kdyby se tohle všechno pláclo na plochu metra, tak se tam nic nevejde. Takže budeme spouštět přes explorer jako v Dosu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Absolutní otřes. Chápu smysl Metra na 10-12" dotykovém displeji, ale na své 24" jsem včera jen kroutil hlavou, co to je za nesmysl.

GUI je absolutně nekonzistentní, je to podobný nefunkční hybrid jako v roce 2008 Windows Mobile 6.5. Chvíli je tam klasické rozhraní pro myš, chvíli obr tlačítka pro dotyk (celkem bych rád, aby mi MS vysvětlil, v čem je pro mě výhoda mít tlačítka 5x5cm a nastavování PC přes celý 24" displej, když mám myš)

Pokud Microsoft ve finální verzi neumožní používat pouze klasický desktop s GUI pro ovládání myší, tak tuhle verzi Windows fakt přeskakuju.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v tom musí byť nejaký fígeľ. veď microsoft nemôže čakať, že takáto "vec" sa začne nasadzovať napr. tetám na úradoch, ktoré majú problém už s rádovo menšími zmenami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, taky mě napadlo, co na to řekne moje mamka. Ale ukazoval jsem jí Gnome 2 a celkem se jí líbilo, tak možná tudy povede cesta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí nebrat Windows 8 jako desktopový OS. Pro ty tu bude v létě 7sp2 a v roce 2015 se snad desktopy dočkají WIX.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No co, Windows 8 bude evidentně stejný propadák, jako Millenium nebo Vista. Třeba se z toho MS konečně poučí a Windows 9 bude aspoň k práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak tohleto.... to je poslední konec kterej malý a měkký vymyslel , to je katastrofa a to psal kdo?? to jádro zase nějaký 19 letý kluci ne?? Proboha....kdyby se radši starali o ty bugy podělaný v 7dmičkách atd a že jich neni málo....tohle bude asi poslední hřeb ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem spíš čekal, že MS konečně nevydá zbytečnou 32bit edici. Dneska už má podporu 64bit snad i zvonek u domovních dveří, takže to nechápu. V minulosti se o tom spekulovalo, že už budou W8 jen 64bit, ale jak je "vidno zříti", tak se k tomu v Redmontu pořád ještě neodhodlali... :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze je to padle na hlavu z pohledu uzivatele co nema dotykovou obrazovku je vcelku jasne.

... ale ze to dava smysl z pohledu monopolizovani trhu s aplikacema pro windows, to tu nejako nezazniva! Vesmes se neda cekat, ze by se MS vzdal tehle moznosti, jen kvuli nam "normalnim" uzivatelum. Bude nam cpat metro nasilim jen pro pripad, ze by se ukazalo ze budou mit opravdu velikej kseft..... kdyz to funguje Applu a Googlu... bylo by posetile to nezkusit.

Toto bude o usta...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz pro ty kdo mají nainstalováno: Je v 8 slibovaný Windows Media Center?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vypada to na stejnou verzi, jako byla ve Win7...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Najviac sa mi páčila veta "sami si to jistě časem vyzkoušíte sami" :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hnus, humus, odpad, příšernost, naprosto nevhodné pro můj vyhovující a optimální způsob práce na PC, který si nenechám takto debilizovat. Doufám ve fatální neúspěch systému.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsimli jste si tech ramecku v editoru fotek? PROBOHA!!! Toho bude zas plnej internet :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem zkusil v obchodě zalistovat Window mobilem - tam to ještě ujde, ale i tak, neskutečně komplikované pohyby objektů, nekonečné listování doleva, doprava. Nelíbilo se mi to moc.

Na velkém desktopu to je bohužel hnus. Oku to nelahodí (alespoň mému), typograficky a designově je to divné, nevyvážené. Osobně mi přijde, že idea totální plochosti je úplně vedle. Beru moderní zjednoduováni designu, ale tohle? Navíc to přimíchávání metro maxiprvků do normálního desktopu mi nějak nedává smysl.

Musím tedy s konečnou platností potvrdit, co manželka praví už mnoho let. V MS prostě absolutně nemají vkus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je humus!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se sice nebojím experimentů a rád zkouším nové věci, ale tentokrát souhlasím s tím že metro je prostě příšernost a na desktopu to prostě nemá co dělat. Na tabletech budiž, ale proč to proboha rvou i na desktop? Zároveň mě děsí, že tam nikde není možnost to vypnout. Doufám že to je jenom proto, aby získali ohlas od lidí jestli se jim to líbí nebo ne, a později (v další verzi) to snad normálně vypnout půjde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezkoušel jsem !!! ale dle obrázků a videa je mi jasné že to bude podobný paskvil jako Unity, GnomeShel atd. ... na linuxu mám naštěstí Xfce a co budou mít lidi na W8 ??? Naštěstí zatím W7a XP :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, unity, to ani nevzpominej, to je vazne bomba:o) MS ma nastesti penize, aby si zaplatil skutecnou studii a nejaky pruzkum trhu a ne vyplod nejakeho zfetovaneho mozku (coz unity bezesporu je:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, ja bych teda nechtel rypat, ale asi jako jeden z mala jsem W8 taky zkusil a mam na to cele zcela odlisny nazor. To, cemu se rika to METRO, je jen a POUZE nabidka start. Jen je vetsi a je pres celou obrazovku. Defaultne je pro PC porad plocha ..... jediny skutecny rozdil je ten, ze vlevo dole jeste neni vymysleno zadne tlacitko a tak kdyz se tam klikne (nebo se klikne na klavesu windows), tak stejne jako ve W7 se objevi nabidka "START" (nyni nabidka "METRO"), uplne jako ve W7 kdyz jsem v nabidce start a zacnu psat, tak se mi zacnou vyhledavat aplikace, uplne jako ve W7 jsou tam oblibene a naposledny spustene aplikace a uplne jako ve W7, kdyz kliknu na ESC, tak nabidka "START" zmizi. Ve W8 je to UPLNE NAPROSTO TO SAME, s tim rozdilem, ze nabidka start je pres celou obrazovku, misto te male nabidky co je ve W7. Jiny zasadnejsi rozdil jsem nezaznamenal. Veskere nastaveni a dialogy jsou naprosto totozne s W7 (jedinou zmenu jsem nasel na panelu jazyku - uz se neprepina jiny jazyk pri prepnuti programu, coz je velke +). A jak je to teda s tim metrem??? W8 maji I (nemuzu vic zduraznit vyznam tehle samohlasky v teto vete:) nastaveni v METRO stylu vhodne pro pouzivani na dotykovych displejich. Pro lidi umejici pouzivat mys a klavesnici se pochopitelne nic nemeni a muzou pouzivat vsechny zname okna a nastaveni, jako ve W7 na uplne normalni plose! Z vykladu co jsem cetl (priznam se, ze jsem se taky nechal strhnout modou nadavani na metro, aniz bych to nekdy videl v praxi) ve vsech moznych clancich bych rekl, ze to metro je tam defaultne, ze to musi byt strasny paskvil a ze plocha je jen dlazdice z metra a nema uz zadny valny vyznam do budoucna - TO JE CISTA, NEFALSOVANA A KRYSTALICKA LEZ!:) W8 = kompletni funkcionalita a ovladani jako ve W7 + nova nabidka start ladena do metro stylu + par aplikaci a nastaveni, ktere jsou touch friendly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, jestli lze brát metro jako rovnocennou náhradu startmenu. Startmenu má klasickou adresářovou strukturu, díky které se dá udržovat přehledné. To metro nemá (nebo jsem to aspoň v prvním preview neobjevil), takže výsledkem je spousta dlaždiček a totální nepřehlednost. V mobilu tolik aplikací není, ale na desktopu je to chaos.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší z celých W8 je ten pinball ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten je rozhodně hratelnější než starý pinball z dob snad od prvního Pluspacku pro Win95 (nebo kdy se objevil ... a byl tam snad ještě v XPčkách). P5esně si to nepamatuju, nehrál jsem ho moc.

Mimochodem ten Pinball ve Wosmách jede na AMD E-350 s jeho integorvanou grafikou v 1920×1200 naprosto plynule a úplně bezproblémově :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak som si to nainstaloval velebnosti a je to hnus! Co sa desktopu tyka: Ergonomia 0 bodov! Totalne neprehladne, zbytocne vsetko animovane. A to som kedysi nadaval na Visty... zlate Visty!

Na druhu stranu, aby som na MS len nekydal. Na desktope je sice cele Metro prostredie katastrofa, no na tabletoch bude Metro bomba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komu chybí tlačítko start, tak bez obav může instalovat tento prográmek, dnes jsem ho už zkoušel. Jen se bohužel prolíná s první ikonou v hlavním panelu. Jde vyřešit přidáním blank ikony na oddělení. http://www.intowindows.com/start-menu-for-windows-8/ a pozor, neinstalovat přidružený bloatware, stačí odháčkovat a odmítnout.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+1 za upozornění na bloatware ... se cení :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK, no pro Ty jež nechtějí nic instalovat je tu taková pidi náhrada schovaná pod zkratkou WINKEY+X

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cital som review aj Vase prispevky. Musim Vsak pripomenut zasanu vec ktora sa podla mna tu neobjavila. Metro nie je ani nebude nikdy nahradou za kalsicke Windows. Dokonca podla mna podpora ARM processorov bude vyhradne iba pre metro cast windows.

Bol som na par prezentaciach Microsoftu a aj na WUG prezetacii o novych Windows 8. Moje pocity na zaklade vydeneho su nasledujuce:

1. Metro a Klasicky windows je oddeleny na vsetkych prezenataciach MS hrubou ciarou. Nie je mozne medzi aplikaciami v roznych rozhraniach komunikovat. MS to ani nechce.

2. Metro je uplne z brusu novy system ktory zdiela so starym Windows v podstate iba jadro.

3. Microsoft ani len nesniva o tom aby Metro bolo nahradou klasickych windows

4. Je obrovske mnoztvo aplikacii ktore sa nikdy nebu dat napisat stylom ktore podporuje Metrom

5. Metro podporuje ibe velmi obmedzene API na vyvoj aplikacii ktore je optimalizovane najma pre mobilne aplikacie.

6. Zabudnite na podporu ARM pre klasicky windows

7. Metrom MS neporazi ANDROID a iOS

Na koniec len poznamku. POdla toho co som videl by som ADRIOD mohol kludne nazyvat Linuxom :-D Kedze aj oni zdialaju jadro a dokonca asi viac ako Metro s Windows.

MS to robi len preto lebo chce - potrebuje mat jeden system na Mobily a Tablety a pridava k tomu jeden bobus ze ten pojde aj pre desktopy an rozdiel od iOS ci ANDROID.

Vsetko ostatne je iba marketing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak on není až takový problém rozjet Android aplikace na čemkoli (Windows / Linux / jiné otevřené platformy), stačí zkompilovat a zprovoznit DalvikVM. Dokonce už existuje několik projektů, které to pro různé platformy řeší. Výhodou je, že to nikdo nikomu necpe násilím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechce nahradit metrem desktop, to je celkem fajn. Tak nechapu proc musim povine vytvorit a prihlasit se k windows live. Coz o to to by jste clovek zkousnul. Ale ve firemní svéře toto prostě být nemůže !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já se rozhodně nepřihlašoval, dal to přeskočit. Tím se přijde o různý online vychytávky, ale pro normální využití jako desktopu to zkrátka potřeba není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK, proč ne. Ale v tom případě měla být možnost metro úplně a jednoduše vypnout a taky zachovat regulérní tlačítko start. Možná jen chtěli vzbudit emoce, zájem, aby se o tom mluvilo. A do plné verze už to takto udělají. Pokud ne, tak naštvou dost lidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ten pravý šém funguje bez problemov ked najedete do praveho HORNEHO rohu mysou...nie do praveho dolneho...v hornom to ide na 100% a win nema problem sa rozhodnut medzi šémom a plochou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace jdou zavíraj jednoduše - stačí chytit otevřenou aplikaci za horní okraj (úplně na kraji obrazovky - kurzor se změní na ruku) a stáhnout dolů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sikovne pre dotykove ovladanie, na hlavu postavene pre mysi a touchpady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

metro na desktope je pokus ako prinutit uzivatelov co uz boli spokojni so systemom (W7) znova spekulovat a zacat hladat soft tretich stran ako mat fungujuci jednoduchy prehladny system. samozrejme s problemami z toho plynucimi. alebo si v MS myslia ze uzivatel ma rad pomiesanych vsetkych zastupcov programov na jednej kope? ked boli pekne roztriedene v ponuke start. tiez je uzasne vyriesene "tlacitko" vypnutia systemu. asi im nik nepovedal ze to tlacitko na krabici pc sluzi na zapnutie a nie vypnutie. to nie je mobilna tehla s dotykovou obrazovkou :-)
no tesil som sa ze bude aspon konecne zjednotene (v jednom okne vsetky nastavenia) nastavenie ohladne setrenia energie a obrazovky. zatial vo W8 je vsetko po starom (rozumej hrozne). skus jednoducho rychlo zmenit to ci ma system po prebudeni pytat heslo. preklikaj "milion" okien s uplne inou strukturou. proste katastrofa. skratky nepouzivam.
este jeden postreh. ked uz mame nove okna pekne hranate, PRECO OSTALI HRANY POTVRDZOVACICH TLACITIEK OBLE????
uz viem, toto vsetko bude ako novinka vo W9 :-)))
viem ze nemam ovladace pre W8 k mojmu notebooku Samsung RF511 S05, ale so standardnymi ovladacmi k WiFi sa rychlost spomalila k nepouzitelnosti. povodny ovladac k W7 nejde nainstalovat. ziadne blokovanie antiviru a ani ine procesy neblokuju alebo neobmedzuju priepustnost siete. prehodil som naspat disk s W7 a WiFi svisti ako obvykle. ale to je z inej kategorie vytiek :-)
utesujem sa ze tato verzia Windows tu s nami nebude dlho (ako Vista) a rychlo ju nahradi rozumna verzia :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.