Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Windows 8“: hybridní spouštění, data v „cloudu“, nový správce úloh

Jen doufám, že onen cloud bude možné provozovat na vlastním windows serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je podle mě více než pravděpodobné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také si myslím, že jinak by to v korporátním sektoru bylo neprůchodné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to byste se divili... spolecnost Getmore (www.getmore.cz) prodava informacni / CRM systemy pro firmy s tim, ze data jsou "v cloudu", neboli nekde na serverech teto spolecnosti, a napriklad nase firma to vyhodnotila jako VYHODU!!!! Kdyz jsem jim rikal, jestli se uz totalne nezblaznili, jestli opravdu verime nejake firme natolik, ze jim sverime VESKERA nase data a v pripade, kdyz se to posere tak nemame ani zalohu, tak mi bylo receno, ze jim natolik verime, a ze jsem debil, ze za vsim vidim problemy, ktere nikdy nenastanou:-)))
Nastesti nas koupil jiny majitel a z tohodle super kseftu seslo. Doufam.

Takze jak se zda, kdyz se to tem firmam vysvetli (data jsou v bezpeci, aaaaano...u vas se server muze rozbit, u nas ne, aaaano...), tak verim tomu ze se najde dostatecne mnozstvi idiotu, co do toho pujdou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze jak se zda, kdyz se to tem firmam vysvetli (data jsou v bezpeci, aaaaano...u vas se server muze rozbit, u nas ne, aaaano...)" - moc hezky řečeno :D. Asi tak, jak říkáš, ono to docela dobře fugovat takhle může (bohužel).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne takto oblbujou vyhodnyma tarifama mobilni operatori seniory a spooousta jich naleti, pak se divi ze predtim predplacenej kredit byl za 200,- cca na ¼ roku a ted calujou ty dve stovky mesicne. Bohuzel uz maji smlouvu na dva roky jistou. Na takovyto oblbovani lidi se studuje posledni dobou strasna spousta "oblbovacu" presvedcovacu kteri vam vnuti takrka cokoliv + do toho reklamy v TV a je vymalovano. Lidem uz se ani nechce premyslet a pristoupi na kdejakou lumparnu kterou na ne dnesni oblbovaci usijou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja jeste pochopim, ze kdyz jsou lidi blbi, nekomu nalitnou. To je jaksi lidsky pochopitelne, ze se nekdo necha podvest nejakym figlem.
Co uz ale nechapu je to, ze velka vetsina lidi se necha oklamat a to presto, ze nad tou veci premysleji, a ONI SAMI dojdou nejakou logickou uvahou k tomu, ze je spravne napriklad sverit sva firemni data do jakehosi cloudu, ktery spravuje jakasi firma, a jeste si rikaji, jak udelali dobre. Bohuzel se tim potvrzuje to, co tvrdim dlouhodobe, totiz ze nadpolovicni vetsina lidi jsou idioti.
A prikladu kolem nas je denne tuny - viz tzv "silnicni pirati". Dneska jsem na Nove slysel rano blabolit nejakeho redaktora, ktery nadsene sdeloval narodu, ze ta rychla jizda je nejhorsi, co muze byt, a jen a jen kvuli rychle jizde neustale umiraji lide, takze je potreba jezdit pomalu. coz je samo o sobe naprosty blabol, ovsem spousta lidi uz svym vlastnim "rozumem" dospela k tomu, ze to tak musi byt a ze je to tak logicke.
A podobnych prikladu mame tisice...
Takze ja verim tomu, ze cely slavny cloud bude super uspesny:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou rychlou jízdou jsi si to vybral dost špatně. Člověk, který se sám o sobě (od přírody) dovede pohybovat řádově do 30 km/hod, prostě nemá vyhodnocovací a řídící systém stavěný nad nějakých 40 km/hod. Takže rychlá jízda "funguje" jenom potud, než nastane neočekávaná situace, kterou blbeček za volantem prostě nemůže dokázat zvládnout. Mimochodem, blbý lidi se píše s tvrdým. Nic ve zlým, ale hrubka v úvodu takového příspěvku, tomu tak nějak vezme šťávu :-)
---
A ano, skladování dat v mračnu může být ekonomicky výhodné. Akorát je potřeba zvážit rizika ohledně ztráty dat, ztráty dostupnosti dat a vyzrazení citlivých dat. Což jsou zpravidla značně vážná rizika. Čili ukládání dat v mračnu ano, ale jenom pro některá data, případně s dostatečným zajištěním, respektive lokální zálohou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blbi bylo mineno tak jak jsem to napsal, tedy bez diakritiky. Lidi jsou blbi, jako blbci, ale zkracene :-))
Jinak dekuji za krasnou ukazku toho, jak si - jinak asi normalni clovek - dokaze logicky vysvetlit cokoliv. Cetl jsem o tom, jak pred urcitou dobou bylo bezpecne spocitano, ze pojede-li vlak rychleji nez tusim 40km/hod, bude podtlakem vysat vzduch z vagonu a vsichni cestujici zarucene umrou. Podobne je to s tou rychlosti.
Nevim, proc by clovek nemel zvladat uvazovat ve vysoke rychlosti - nakonec piloti stihacek trebas ve 2sv. valce, kteri jeste nelitali prilis na pristroje, by asi mohli vypravet.
Nevim ,jake mas zkusenosti s rychlou jizdou - ja jezdim docela hodne autem, a nevim o tom, ze by me neco prekvapilo pri napriklad 160km/hod. Co prosim PRESNE nemuzu zvladnout? Ano, nemuzu zvladnout necekanou situaci typu "pred auto mi skoci srna" , ktera nebyla videt, a najednou tam je, a fyzikalne je nemozne to auto zastavit. A nebo trebas mohu jet a najednou 5 metru prede mnou vyboci auto z protismeru a napali do mne. Jasne, mam urcitou reakcni dobu (neco pod sekundu, okolo 0,5 sekund, co jsem si to meril). Takze ano, muze se stat situace, ktera nebude mit spolecneho s myslenim, ale bude to situace, ktera nepujde zvladnout z duvodu fyzikalnich zakonu. Takova situace ostatne muze nastat, i kdyz pojedu 30km/hod, pujdu pesky, nebo budu sedet doma na zidli. Vzdy se neco muse stat. To je holt riziko zivota.
Ale dej mi jinak jediny priklad, co nemuze clovek v rychlosti vyhodnotit. A mimochodem samozrejme pocitame s tim, ze kazdy clovek to ma jinak - nekdo dokaze docela v pohode premyslet pri pretizeni 6g, a nekdo jiny pri tomto omdleva. Stejne to je s rychlosti - trebas ja jsem ochotny se vsadit, ze pojedu rychlosti 200km/hod (autem, ktere bych musel dobre znat) a trefim se do prujezdu, ktery bude jen o 50cm sirsi, nez je sirka auta (nepocitam zrcatka). Jsem vazne ochotny se vsadit. Znam lidi, kteri by se tam netrafili, ani kdyby jeli 50. Tim se nechci vytahovat, a nebo jine shazovat - proste kazdy to ma nastavene jinak, kazdy ma jiny odhad, kazdy jinak vnima rychlost, barvy, vzdalenost...Takze me z toho logicky vyplyva, ze kazdy ma jezdit tak, jak sam citi, ze ma vse pod kontrolou.

Znovu a naposledy - dej mi pro sve tvrzeni nejaky konkretni priklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také si myslím, že samotná rychlost je příčinou nehod poměrně málokdy. Spíš zhoršuje následky.

Spíš je častější příčinou nehod především debilní riskantní způsob jízdy, jaký vidíme u nezralých mladíků a pak u některých pánů podnikatelů, kteří se domnívají, že fyzikální zákony jsou uplatitelné penězi. Mnoho z nich dnes žije (a dál obtěžuje okolí) jen proto, že jim slušní řidiči neustále uhýbají a dělají místo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trefil hlavicku hrebicku, je to presne tak jak pises.
Kdyby kazdej jezdil presne podle predpisu, az na omezovani rychlosti, tak se muze vsude jezdit co to da. Jenze kdyz nekdo reze kazdou zatacku aniz jde vydet za ni, tak je zadelano na havarku i kdyby jel padesat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jezdíš 160 km/h na českých silnicích, tak jsi obyčejné hovado. Je jich na českých silnicích hodně. V ČR není totiž žádné místo, kde by bylo možné jet rychleji než 130 km/h. Ale ty jsi přesně ten typ člověka, který si s dodržováním zákonů zjevně nedělá žádnou hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že není v ČR místo, kde by bylo možné jet víc jak 130 je stejný blábol jako, že rychlá jízda je bezpečná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím samozřejmě legálně, ale ostatní to pochopili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba nějaké závodní okruhy, nebo prostě soukromý pozemek? Na něm si můžeš jezdit s čím chceš, jak rychle chceš a klidně bez papírů a je to naprosto v pořádku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty poctivě dodržuješ všechna dopravní značení, která tě na silnici potkají? Jestli jo, měl by ses nechat vyšetřit na hlavu, protože dodržováním dopravních předpisů do puntíku musí člověk zákonitě zešílet. Nedovedu si představit, že bych po zpravidla nesmyslném omezení rychlosti na 30 km/h jel i po pominutí důvodu takového omezení stále rychlostí 30 km/h až do nejbližší třeba 5 km vzdálené křižovatky jen proto, že se někdo neobtěžoval to omezení za jeho důvodem zrušit. A takových *****in je na silnicích podstatně víc než lidí, kteří po našich silnicích jezdí víc jak 159 km/h, na to můžeš vzít jed.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem neřekl, to bych lhal, také občas některé nelogičnosti tohoto typu poruším. Ale pokud jedu v noci po okresní silnici 80 km/h místo maximálních 90 km/h, protože je horší viditelnost, a pak se zezadu 140-kou přiřítí spěchající debil, který bliká a troubí aby mi ukázal jak moc ho brzdím, tak takového bych dokázal bez výčitek zabít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To dozajiste, kdo se chova takto jak popisujes, obvykle zavini vetsinu dopravnich nehod, protoze jezdi jak ******. Coz ovsem neznamena, ze takto jezdi vsichni - najezdim toho docela dost na to, abych mohl soudit, ze se clovek potka s takovym clovekem vyjimecne.
Mimochodem , pokud bych jel v noci 140 po okresce (coz by muselo byt pouze za situace, ze by tam bylo hodne dobre videt, coz teda nevim nevim) a dojel bych nekoho, kdo jede 80, proste bych ho nejspis predjel, a kdyby to neslo, zpomalim a predjedu ho, kde to jde...
Horsi to je na dalnici - clovek jede, a pred nim ve 3 pruzich jede : kamion v pravem - ok, vedle neho osobak v levem cca 120 - ok, a vedle neho osobak uplne vlevo cca 121 a nehodla ani pridat, ani ubrat, proste jede si zvesela kilometr vedle nej a asi se desne bavi, ze nepusti toho, co je za nim. To bych zase vrazdil ja. Pak se lidi divej, ze je nekdo pojizdi vpravo a podobne. Coz je klasicka situace : 2 pruhy, pravy volny a v levem hrdinne osobak 130km/ hod a neuhne doprava, proc by to delal....Taky na zabiti. Tihle lide vytvareji nebezpecne situace, a pritom by stacilo, aby se chovali jaksi slusne k ostatnim, nic vic by nebylo potreba, a nehod by razem ubylo.
Ja nemam nic proti nikomu, ze jede 100 po dalnici - je to jeho vec, vubec mu do toho nekecam. Ale at jezdi tak, aby neblokoval dalsich xy aut. A pokud si nekdo mysli, ze svym blokovanim nekoho "vychova", dosahne pouze toho, ze vytvori vyhrocenou situaci, ktera lehko konci havarii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, s tím se dá celkem souhlasit. Ale ještě k té dálnici - já taky nemusím, když někdo zbytečně blokuje "rychlý pruh" jízdou třeba 120 km/h a trvá mu věčnost, než se uhne, ale co, prostě počkám (to mě nezabije). Daleko víc mě ale vytočí, když jedu v levém pruhu já, a to i třeba víc než 130 km/h, ale blbeček za mnou se mi lepí na zadek a problikává mě a nemůže chvíli vydržet, než předjedu třeba několik kamionů vedle sebe (kvůli němu se fakt nebudu cpát mezi ty kamiony a pak zase předjíždět ten zbytek jen proto, že panáček nemůže dojet o půl minuty později). Prostě mi to celkově přijde, že lidi jsou čím dál bezohlednější, agresivnější a sobečtější - často stačí jenom prostě chvíli počkat nebo se nedejbože zamyslet nad tím, že na té silnici nejsem sám, a všechno je v pořádku, bohužel se tak lidi chovají málokdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, případ že někdo jede v pravem aniž by předjížděl kolonu a nechtěl se hned zařadit je tak 1/1000, ale stejně tu lepiči budou tvrdit že se lepí protože je někdo neprávem blokuje!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to, ja jezdim mistama i 190, ale to uz je na hranici toho, co jede auto, takze spise jezdim tak nejak v poklidu a aby to nezralo 20 na 100...160 po dalnicich se da normalne skoro vsude (samozrejme nikoliv se Skodou 120), po okreskach jak kde - jsou useky, kde je kilak rovna silnice a je videt fakt daleko,a ty silnice jsou pomalu v lepsim stavu, nez dalnice - tam jezdim tech 130-150 bezne..
Je mi 37, mam za svuj zivot najezdino tak 200-250 tisic km, nehod jsem par mel a zadna z nich nebyla kvuli vysoke rychlosti. Jedna byla v cca 10km/hod na svetlech, kdy manik uprostred krizovatky zaslapl brzdy na oranzove, kdyz uz byl za semaforem, jednou nedani prednosti v jizde(moje blbost, na 100%).
Jsem ochotny se vsadit, ze kdybych mel auto, ktere zvlada vyssi rychlost, projedu usek Brno - Praha po dalnici (pokud nebude provoz, tedy idealne ve 2-3 rano) prumernou rychlosti 250km/hod a nebudu mit nejmensi problem. Kecy o tom, jak dalnice nejsou uzpusobene pro vyssi rychlost nez 130 mne fakt rozesmivaji - samozrejme je to pravda, pokud pojedu v trabantu. Pokud ale mam jakekoliv novejsi auto alespon nizsi stredni tridy, muzu jet klidne 200 a neni nejmensi problem (nepocitam-li v to diry, kde clovek muze urazit kolo).
Jak rikam, zalezi na tom, jake mam auto. Pokud mam neco na styl "nakupni taska", lehounke malice auto s litrovym motorem, potom se budu klepat jet i tech 130, protoze staci vetsi poryv vetru a s autem to haze silenym zpusobem.
Pokud mam napriklad - opravdu napriklad - Renaulta Lagunu, potom pojedu 200 a ani nepoznam, ze jedu nejak rychle...

A samozrejme - jak jsem psal vyse - ne kazdemu se jezdi dobre rychle - spousta lidi proste jezdi "pomaleji" proto, ze se jim tak jezdi lepe. Nemam NIC proti tomu. A nemam nic proti tomu, ze me na dalnici predjede manik v Lamborgini 250km/hod. Absolutne...Tenhle clovek na 99% nezpusobi dopravni nehodu, u ktere bych se mohl zabit. Zato ji zpusobi nejaky "dodrzovac", co si jede tech svych 120 na dalnici a najednou z niceho nic bez blinkru zmeni pruh a ja to do nej napalim, protoze jsem absolutne netusil, ze kdyz jsem metr za nim, tak idiot proste zatoci volantem, aniz by se podival do zrcatka, jestli tam neco nejede, a aniz by se racil pustil pred odbocenim zmacknout packu blinkru (coz se mi stava temer denne, ze takovehle idioty potkavam)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, myslel jsem, že jsi chytrý. Doteď. Nechápu, co se tu snažíš dokázat svými úsměvnými pověstmi o trefení se při 200 km/h do tunelu.

Ad cloud) ano, pro některé firmy je řešení uchování dat mimo firmu řádově bezpečnější, než vlastní správou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

snazim se dokazat, ze i lide, kteri si o sobe mysli, ze jsou normalni a rozumni, se dokazou nechat presvedcit k tomu, aby sami svym rozumem dospeli k uplnym bludum.Napriklad, ze "vysoka rychlost je jednou z hlavnich pricin nehod", pritom je to naprosty nesmysl.

To same se tyka cloudu - absolutne nechapu, jak nekdo muze verit tomu, ze se nekdo cizi bude starat o jeho VELMI dulezita data lepe, nez by to udelal on sam, a dale, ze tato data nebudou zneuzita. Jde uz jen o to, ze to principialne velmi jednoduse JDE. A je jen otazka prilezitosti/penez, aby se k tem datum dostal nekdo, kdo by nemel (konkurence, statni urady, a podobne).
Pokud mam data u sebe na serveru, nebudu chtit, aby je kdokoliv videl, napriklad stat, tak to jde zaridit, kdyz si pro server prijdou fyzicky, tak se server da fyzicky znicit. Pokud mam data kdesi v cloudu, ma k nim pristup kazdy, kdo ma ty spravne paky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mas server fyzicky u sebe, tak te zalohovane napajeni, zalohovane vysokorychlostni pripojeni, ochrana pred povodni etc vyjde dost draho. Pokud ho mas v datacentru (coz je dnes normalni), tak si pro nej muzou dojit taky. Po pravde dneska se uz blbe pozna jestli ta masina co se na ni pripojujes je fyzicky server nebo virtualni ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně taky nevadí když někdo jede rychle - pokud mě při tom nesere způsobem, jaký jsem popsal o něco výše. A s tím blikáním mám opačnou zkušenost - čím rychlejší jízda a lepší auto, tím méně blikání. Zrovna dnes ráno přede mnou stál na křižovatce ve městě debílek a ani ho nenapadlo ukázat že odbočuje vlevo, akorát si z okna odklepl cigaretku. SPZ 6660 pak mluvila za vše - zazobaný arogantní kripl za volantem. Zajímavý fakt, kterého jsem si všimnul je, že se takto nikdy nechovají ženy, pouze muži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, zeny se takto chovaji spise "z blbosti", proste si neuvedomi, ze ma dat blinkr, zatimco muzi se takto chovaji z arogance a z kretenismu, coz je mnohem horsi, protoze ta zenska zapomene mozna obcas, ale arogantni kreten se tak chova vzdy.
Jinak se mi zda, ze se nakonec shodneme:-) Me samozrejme take vadi takovihle lide, a vadi mi o to vic, ze vim, ze ONI muzou za ty dopravni nehody, o kterych se pak rekne, ze za to mohla rychla jizda. Ne, mohl za to nejaky *****...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Praha-Brno, tedy D1, patri mezi dalnice ktere NEJSOU delane na vyssi rychlosti. Pred par lety mel nekdo z ministerstva dopravy zachvat dobrych napadu a prohlasil, ze by se rychlost na dalnici mohla zvednout na 160, ale netykalo by se to D1 protoze ta neni dost kvalitni. (Bohuzel to neproslo.)

Jinak ovsem taky neverim ze rychlost muze za vetsi pocet dopravnich nehod. Takhle neprizpusobeni rychlosti jizdy stavu vozovky etc, to jo, ale predpokladam ze ty bys ty zavody taky nejel kdyz mrzne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoho dne jsem velice spechal, v cca 1 rano jsem vyjizdel z Olomouce. Auto : Renault Thalia, tedy takove to "Tesco levne" auto, zadny zazrak moderni techniky, cca rok stare. Bylo mi naprosto jedno, jaka bude spotreba, neco jsem nestihal a tak jsem seslapl plyn na podlahu a pustil ho z ni v PRaze - temer doslova. Prumerna rychlost cca 180km/hod. Bez nejmensiho problemu...Tusim ze v jedne zatacce jsem si rikal, ze tady bych radsi pres 200 nejel, jinak bez nejmensiho problemu. Nejde o to, na co je delana silnice, spise jde o to, co zvladne to auto. Ja nemam problem jet nekde 160 na okresce, a ta okreska jiste "neni delana" na takovou rychlost. Jenze to auto dneska porad zabrzdi trosku lepe, nez trabant pred lety, na silnici to take drzi trosku lepe...Zkousel jsem si nedavno na jednom volnem useku na okresce, jak rychle se cca daji projizdet i pomerne ostre vypadajici zatacky, a prekvapive mi z toho vyslo, ze nemam problem je projet trebas 130, aniz by to auto nekam "ustrelovalo". Takze to, ze D1 neni delana na vyssi rychlost, to je sice pravda na papire a na vykresech nejakych konstrukteru, ale znovu tvrdim, ze na D1 bez provozu by slo bezpecne jet v prumeru nejakych 250km/hod naprosto s prehledem.

A znovu opakuji - pokud tam nekde bude dira, ze se v ni utrhne kolo, je problem malicko jiny, nez o kterem se bavim - ty diry by tam samozrejme byt nemely...A nemam posledni dobou najeto Praha - Brno, takze nevim, jak to tam vypada, odbocuju obvykle do Benesova, kdyz po D1 jedu.

Ja nechci aby to vypadalo, ze se vytahuju, jak jezdim rychle - o to tu vubec nejde, to neni podstatne. Co je podstatne je fakt, ze lide zmasirovani medii, 100x opakovanyma obrazkama nejakych mrtvol, o kterych reknou, ze je zabila vysoka rychlost, ackoliv to tak nejspis vubec neni, tak ti lide "zblbnou" a SAMI se dozaduji buzerace, protoze si SAMI MYSLI, ze je to spravne, a sami svym rozumem dosli k presvedceni, ze rychlost zabiji...

Stejne tak to je s jinyma vecma - ja verim tomu, ze po radne medialni masazi lide s usmevem na rtech DOBROVOLNE opusti fyzicke penize a prejdou na penize virtualni, "ulozene" v bankach. A ja pak budu rikat, ze se vsichni zblaznili, protoze to prinasi OBROVSKE riziko kontrolu nad kazdym jednotlivcem, a defacto urcity druh otroctvi, protoze KDYKOLIV system bude chtit, tak necha zmenit hodnotu tech virtualnich penez, nebo je necha zmizet, nebo si s nima udela, co chce...A lide budou rikat, jaky jsem blazen, ze to je nesmysl, a PROC BY TO NEKDO DELAL. A hlavni argument: Kdo nedela nic spatneho, nema se ceho bat. Lide se dobrovolne nechavaji smirovat, nahravat si hovory, sledovat, kde kolik za co plati...A spouste lidi to prijde SPRAVNE.

"Obycejni lide" rikaji : Ja nedelam nic spatneho, JA JSEM BEZVYZNAMNY, proc by po me system sel? Proc by to proboha delal, ja nejsem nikdo, nikoho nezajimam, systemu jsem prece ukradeny. A na to ti lide prisli vlastnim mozkem a mysli si, jak nejsou chytri, jak ostatni nejsou blazni, co rikaji neco jineho.
A mezi tim je to tak, ze system skutecne TED nepotrebuje tohoto bezvyznamneho cloveka nijak poskodit, sledovat ho, ublizit mu...Nene, opravdu, kdo nic nedela spatneho, TED se nemusi bat...Ale system pracuje jinak : System potrebuje informace takove, aby KDYZ BUDE POTREBOVAT, na KAZDEHO neco mel...
Jak pracovala STB? STB mela skoro na kazdeho neco...na disidenty, VSECHNY je mohli pozavirat. PResto to neudelali...a proc asi? Protoze pak za nekym prisli a rekli mu : Vis, my na tebe vime tohle a tohle a tohle...A ty, kdyz nam ted nepomuzes, tak znicime tebe, tvoji manzelku, tvoje deti a tve pratele, protoze VIME, ze se stykas s tim a tim...A co udelal dotycny clovek? Povetsinou sel, a udelal, co STB (system) chtela...

A vracime se k datum v cloudu : Jste si lidi vsichni tak jisti, ze vase emaily na Seznamu jsou tajne? Ze "system" nevi, co si s kym pisete? Mozna nevi, protoze to nepotrebuje, ale mozna vi, protoze to potrebuje...Myslite si, ze system nevi, kde kolik za co platite? Myslite, ze system nevi, ze jste si pred rokem koupili na kartu "extremistickou knihu"? System to vi...jen to nepotrebuje pouzit...Mozna jste vsichni bezvyznamni, ZATIM. Mozna jednou nejaky vyznam pro system mit budete, a ten vyuzije informace, ktere s usmevem na rtech tomu systemu cpete do chrtanu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S temi fyzickymi penezmi jsi zaspal. Zlaty standard je uz davno opusten, hodnotu soucasnych penez je mozne zmenit stejne rychle. Rozdil je jen v tom ze zatim nikdo nevi co jsi nakupoval napr. v supermarketu u Billa ... pokud teda nemas Billa kartu samozrejme.

Maily na seznamu ani na google opravdu za tajne nepovazuji. Nicmene google je v tomto ohledu lepsi protoze tuzemsti politici na nej nemaji takove paky a zahranicni tolik nezajimate :-). Konkretne ty maily by se davno meli sifrovat ale nejak se do toho lidem nechce ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S temi penezi to samozrejme vim - ovsem v dnesni dobe stale jeste penize funguji a system nic nevi o konkretnim pohybu penez (prave jsem se vratil z pneuservisu. Klasika pri placeni : 1000 s dokladem, 700 bez).
Jinak pro system neni jednoduche nechat vsechny penize z minuty na minutu "zmizet". System muze umele vyvolat hyperinflaci, ale porad to neni z minuty na minutu, a lide, co premysleji, vetsinou poznaji naznaky problemu a zaridi se podle toho - vetsinou nakoupej za vsechny sve penize zbozi a system je nahrany. (Takhle to fungovalo i za komancu, jak delali tu menu v roce 1953. Zapotocky sice verejne lhal, az se mu od ust prasilo, ze mena nebude, a lidi se nemaji bat, presto muj deda v podvecer sel a snazil se vsechny sve penize utratit, a uz temer nebylo za co, protoze nebyl sam, kdo dostal tenhle napad. Takze se kupovalo doslova cokoliv - muj otec takto napriklad prisel k dalekohledu, protoze uz nebylo co jineho kupovat). Kdezto virtualni penize muze nechat zmizet z minuty na minutu a nikdo tomu nezabrani.

Samozrejme spravne v soucasne dobe je nemit pokud mozno zadne penize nazbyt, a vse mit investovane v necem, co neztrati hodnotu, kdyz si system usmysli (zlato, diamanty, zbrane, naboje, pripadne i umelecke predmety a podobne. Je otazka jak s nemovitostma, protoze nemovitost muze system zabavit a neda se "ukryt")

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona to neni takova blbost. Co se tyce zneuziti dat, tak pokud by nekdo neco skutecne vytahnul, tak se to drive nebo pozdeji provali a v tu chvili dana spolecnost skonci, to si nikdo nedovoli. Kolik je treba znamych pripadu, kdy nekdo vytahnul data z mailu na seznamu nebo gmailu? Nejake problemy byly, ale to byl spis technicky problem nez lidsky umysl.

Co se tyce zabezpeceni, tak velka firma specializujici se na takovato datacentra to muze mit lepe zabezpecene pred vsemi druhy problemu nez pokud si to bude mala firma resit sama. A tim myslim ochranu jak pred selhanim hw, tak treba pred pozarem, vypadkem pripojeni k internetu, zaplavenim serverovny atd :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky v tom v jistých odvětvích nevidím problém. Máš si platit ajťáka, co to může posrat, nebo si máš platit firmu, co to může posrat? Je to jedno :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ... paradoxne v pripade firem dava cloud lepsi smysl, protoze se srovnava co vam nabizi firma a co ajtak. Krome toho k cloudu typicky vede tlusty opticky kabel a pro firmu je dulezitejsi aby se na jejich servery dostali zakaznici a ne oni ...

... na druhou stranu uzivatel potrebuje aby se k datum dostal hlavne on sam, ergo nejlip mit je u sebe. Na cloud je mozne zalohovat (sifrovane pokud neni blby).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně má řeč. LS se nám tu vybarvuje jako egomaniak s jedinou správnou pravdou, a kdo uvažuje jinak, je "idiot". Človek by čekal, že v 37 bude zralejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me to pripomina jednu situaci z historie.
Kdysi, kdyz jeden pan s knirkem zacal vyhlazovat zidy, tito sami zide absolutne nechapali, proc by se meli bat. Zpocatku dokonce do tech vlaku nastupovali s usmevem na rtech, prece o nic nejde...I bylo mnohym z nich rikano - neblaznete, utecte, dokud je cas...A oni odpovidali - Prosim vas, nestraste, co by se mohlo stat....
I ti zide si svym rozumem logicky zduvodnili, ze se nemuze az tak nic hrozneho stat a ze ti, co jim rikaji o tom, ze muze existovat nebezpeci, jsou takovi potrhli blazni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trefa do cernyho, lidi chteji krasnej svet a kdyz neni tak si ho vyfantaziruji, je to pro ne pohodlnejsi a krasnejsi nez realita a pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Supr, ale path se bude furt zadávat v jednoduchém editu, co neumí jednotlivé adresáře rozsekat na itemy a editovat nějak pořádně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm ten task manager vypada nadejne.. ten by mohl krasne zamrzat spolecne s ostatnima aplikacema aby nebylo mozne nic kicknout.. krasa..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by. Byl by pak určitě větší zájem o můj Supervisor. Takový scénář se mi, jakožto autorovi alternativního/podpůrného nástroje, zamlouvá :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně něco takového už delší dobu hledám. Nicméně - IE9 ho vyhodí při stažení jako virus (jen upozorňuji).
Do jaké míry umí zabít skutečně tuhý proces ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zvláštní, je použit běžný NSIS instalátor. Vyzkoušel jsem to ve své IE9 a dostal jsem jen hlášku o tom, že se vydavatele nepodařilo ověřit.
Schopnost zabít proces je stejná jako u Process Exploreru. Pointa programu je v tom, že běží na pozadí připraven okamžitě reagovat, s vysokou prioritou, a na separátním desktopu (poradí si tak i s vetšinou full-screen her). Správce úloh nebo Process Explorer člověk typicky zkouší spouštět teprve až má problém, a přetěžuje-li něco procesor i disk, pak to spuštění může trvat neskutečně dlouho. Téhle frustraci se můj program pokouší předcházet :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná vyzkouším, zní to zajímavě.

Ale jako uživateli Linuxu (cca 95% mé práce s počítači) mi není zcela jasné, jak je možné, že neexistuje něco tak užitečného jako kombinace CTRL+ALT+ESC - pro neznalé Woknaře to změní kurzor ze šipky na lebku se skříženými hnáty a aplikaci lze zabít prostým kliknutím na její okno. Skvělá vlastnost KDE.

Nebo se mýlím a pro Wokna existuje něco podobně užitečného? Docela bych to občas ocenil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejblíž (a pořád daleko) je nejspíš CTRL+SHIFT+ESC, který rovnou spouští taskmanagera (zatímco klasický CAD nejdřív nabídne takovou obrazovku, ze které se dá teprve spustit taskmanager).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať na to čumím jak na to čumím, ty položky v registru mi o cloudu nic neříkají. Nanejvýš o spolupráci se servery nebo o systému připojování mobilních zařízení do bezdrátových sítí.

Někdo ve "Windows 8 Italia" má asi na mozku švába.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebude ten hybrid boot nieco ako mal ASRock na svojich doskach? Ze pri normalnom vypnuti sa pocitac v podstate restartoval a potom dal do hibernacie?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.