Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows v tabletech: Z nuly na 7% podíl za rok

Ak sa za rok predalo +- 40.6-18.7=21.9 mil zariadeni a MS z toho predal 3 mil, tak to podla mna nie je zly vysledok - takmer 14%
ist sa nepouzivaju vsetky stare zariadenia, takze to miesto 22mil bude mozno 25-30mil novych, co je ale stale celkom slusne

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V tabuľke sú predané kusy za prvé tri mesiace 2013, takže tvoje výpočty nedávajú zmysel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Za rok se prodalo vic nez 21.9 milionu. V clanku se porovnavaji jen Q1 kvartaly. Cely 2012 ma jeste dalsi 3 :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když uz tvorim clanek, mel bych si zjistit zakladni informace! Windows 8 jsou na trhu od 26.10.1012, tudiz jsou na trhu jen pul roku!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle Vašeho data by tu Windows 8 byly již 1001 roků!? :D Takže když už píši příspěvek, tak si jej po sobě přečtu, než jej odešlu. ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zmíněné datum vydání se týká koncových uživatelů, nikoli prodejů licencí mezi Microsoftem a OEM partnery, který běžel již loni v létě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady se ovsem jedna o tablety, ne o licence, a ty mohly byt prodavany az po tomto datu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Toto je takzvany "sell-in share". Predajcom boli tablety vyexpedovane uz pred datumom predaja. IDC uviedlo, ze jeden z dovodov preco je share MS Surface tak vysoka je to, ze MS sice tovar vyexpedoval, ale v skutocnosti sa velmi nepredava. Takze sa uvidi az podla toho, ci bude trhovy podiel Win tabletov v zbytku roku rast alebo nie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oh Lord...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě kdy ty čísla generují a jestli jsou do toho započítané všecky ty čínské placky co se tam chrlí ve velkém.

Jinak se ta statistika dá interpretovat různě.
1. Vede apple (prodal nejvíc kusů a má největší podíl)
2. Nejlépe dopadl Android (má největší nárůst prodaných kusů)
3. Nejlépe si vedla Wokna (mají největší procentuální nárůst)

To poslední je jasná volba markeťáka. :0)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

3 miliony? To bude nějaký renonc, MS prodal cca milion surfaců od uvedení, Samsung neprodal skoro nic, nikdo jiný nic nedělá. Leda by do toho započítali Yogu, která se prodává celkem dobře.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A co Asus, HP atd.?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve většině případů nejsou statistiky prodejů postavené na zboží, které prodali koncoví prodejci zákazníkům (to není jak zjistit), ale na prodejích mezi výrobcem a velkoobchodníkem/OEM partnerem. Pokud budeme předpokládat, že ani takhle statistika není jiná, pak jsou tam započtena všechna zařízení, která leží na skladech. Opravdu dost záleží, jak se k daným číslům dojde - určitou roli by tak mohl hrát i fakt, že některým OEM partnerům dodával Microsoft licence snad už od poloviny loňského roku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to interpretovali i na technetu. No řekneme si za rok kam se windosy dostaly ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zatim se za 3 mesice dostaly dal, nez Linux za 20 let :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pozor, Linux je momentálně v absolutních číslech nejprodávanější platforma. Když sečteš embedded (routery, modemy, AP), PC, mobily, tablety, servery atd., tak je toho asi řádově víc, než má nejbližší konkurenční platforma. Když vezmeš jenom věci, co mají display, tak je to proti nejbližší konkurenci pořád dvojnásobek...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, linux v roli firmware v kdečem mě osobně nijak nenadchnul - běžný televizor, který dřív nabíhal za 10 sec, na to teď s Linuxem potřebuje o půl minuty víc. Router mi doma nabíhá o 20-25 sec pomaleji, než Windows na PC (včetně POST).

Jsem zvědav, kdy si tohle výrobci uvědomí jako konkurenční nevýhodu a vrátí se ke standalone firmwaru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ale s Linuxem až tak moc nesouvisí, podívej se třeba, jak rychle startuje Mikrotik. Samotný boot optimalizovaného kernelu by měl být na takovém zařízení hravě do sekundy, zbytek je userspace. Pokud chce někdo psát userspace programy v assembleru jako dřív, tak mu tam tem OS zase tak nevadí, problém je v tom, že se to dnes prostě dělá jinak. (Neříkám, že líp.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zkuste spustit windows na routeru a pak nám sdělte za jak dlouho ne/naběhl, lol. Kernel se dá uzpůsobit tak, aby naběhl za 1s, jak už napsal xvasek.

A ještě jedna věc, úvodní obrazovka != pracovní prostředí (pokračuji přesně tam kde jsem včera přestal). V tom prvním je windows 8 nejrychlejší, v tom druhém za linuxem dost zaostává (krásně je to vidět jak se může HDD zbláznit ještě 2 minuty po přihlášení).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1) chyba vyrobcu toho SW, firmware bych to nenazyval.
2) ony by vam ty windows na 200 MHz CPU a 64MB RAM zase tak rychle nenabehly ... a TV ma podle me nejaky 1GHz slaby ARM a 250MB - 1GB RAM ... a na tom by w7 nabihaly tak 30min ;-)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No krom mobilu, android, motorola, TV taky velke veci, jako servery a to pro x86, IBM PowerPC, Sparc, Itanium2, Mips nove prichazi mnohajadrove ARM.

Dale vypocetni clustery, kde jednoznacne kraluje v TOP500 i TOP100,50 etc.

Ja mam dokonce linux v pracce a startuje do 2-3 sec, dokonce umi pres mobil ala modem odeslat do servisu stavy svych senzoru, prilozim na vyzadani operatora mobil, zmacknu par tlacitek a uz posila analogove digitalni data ;-)

Dale linux bezi v mnoha RAID/SAN/NAS polich, myslim tim enterprise, jako NetApp, ted tam ale bezi *BSD ;-)) .. podle me kvuli licencim, nebot vykon se mirne zhorsil.

No i takovy VmWare je obycejny linux s par moduly navic ;-)

Linux dnes bezi misto IOSu i v CISCO, dale bezi v SAN/Switch Brocade, Qlogic ... atd atd ... v Rakousku ve Vidni dokonce ridi RT-Linux jaderny reaktor ;-)
V CR to ale ridi zastaraly solaris na dost starych masinach, plnych bugu, ale pry je to vcjaku, nebot aspon vi, kde ty bugy jsou ;-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, vzhladom na to, ze aj Android je Linux, tak sa za tych 20 rokov dostal hodne daleko. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj a jeste nam ukaze MeeGoo kam se dostane z 0 az prijde na trh ... aspon se ukaze, zda meli v Nokia pravdu, nebo ne.

Moc se mi ale libi koncept Ubuntu pro mobil, jeste je to scifi, ale az prijdou ty nabusene mobily z 4-12 jadry a 4GB RAM, tak zasunutim do dokyny vznikne z mobilu PC a mobil tam pobezi v okne a kdyz se to vysune, zase je to mobil ....

Protoze je Android linux, tak funguje tak, ze vezme Android kernel bez userspace a nahradi jej svym psanym v C++ a ne v Jave ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol, ze 6x mensi pocet prodanych zarizeni nez android neni uspech? Podle me je to naprosta bomba!
Na to, ze androidu je vsude jak sracek (to je i hezky dvojsmysl:), tak je to mimoradny uspech. Navic mam pocit, ze prvni W8 tablety nebyly ani na Vanoce, takze ani nemeli cely ten ctvrtrok. U nas je opravdova nahoda, kdyz je nekde nejaky tablet s windows vystaveny (ja to teda v Brne videl zatim jenom v jednom obchode) a vetsina sveta na tom bude stejne. V CR se v soucasnosti daji koupit jen dva tablety s windows. Ano, jeste jsou nejake hiend modely za nekrestanske penize, ale nazyvat tablet jako hiend je trosku pritazene za vlasy. Dyt ani ty surfacy se u nas neprodavaji. Kdyby MS zamakl na logistice a pripadne koupil nejakou malou firmicku na skladani pocitacu (a ze jich fakt je a vyrabeji pro nejvetsi vyrobce) a udelal si vlastni znacku .... no, vlastne to udelal se surfacem, ale po pul roce laxnosti by bylo potreba ukazat acerum a asusum, ze takhle fakt ne a zacit masivne vyrabet i mene luxusni modely.

Pro me je fakt neuveritelne, ze v te zaplave cinskych androidu od rekneme litru a podivnem uspechu teto androidi kriplplatformy, se naslo tolik lidi, co si koupili tablet s W8 .... v CR to urcite bude pod pul procentem, takze musi byt trh, kde nic jineho nekupujou, nejspis USA, ale tam by to smysl davalo, tam maji 3x vic modelu nez u nas ...... a nebo jsou ty statistiky falesne, cemuz bych byl ochoten i verit .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, ze uz mel vetsinu trhu, nic moc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.