Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Systém Windows 8 je hotov, na trh přijde za necelé 3 měsíce

Windows 8 vem čert, stejný den bylo vytvořeno Visual Studio 2012 RTM

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Soukromá tipovačka:
Do 3 dnů bude volně dostupný na torrentech, stejně jako předchozí verze.

Prosím minutu ticha za včechny metrosexuály, děkuji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte jestli vydali i finální verzi Windows ADK ? Nemáte link ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to mají skoro tři měsíce, během kterých můžou pracovat na prvním service-packu. Stihnou to do 26.10.? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdež, SP1 pro lidi, kteří se domnívají, že Windows bez SP se nedají používat, bude určitě vydán po skončení prvního náporu zájmu o nová Windows, počítal bych někdy na jaře 2013.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

8 budou vyjímka, metro nezachreání ani SP4

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První SP odstraní Metro, takže se to bude dat konečně používat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kéž by...... ale bojím se že to majkro myslí s podzemkou vážně.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se spíš, že první SP bude pro každý přístup na klasickou plochu vyžadovat napsání věty "Opravdu jsem si jistý, že chci na chvilku opustit Metro, ale slibuji, že se brzy vrátím."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, mohl by se odstranit v SP1 ten BUG v zavaděči když se Win8 zapne a nenaběhne plocha. To není špatný nápad...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak W8 je "hotovej" a to ještě ani nepřišel na trh, to přišlo dřív než jsem čekal... :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přidám zajímavé info k Win8:

Herní giganti se bouří proti Windows 8

http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hry-a-herni-systemy/274738-herni-gig...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz bylo na cdr napsano v jednom clanku, tyhle vykriky do tmy pochazeji od firem, ktere provozuji vlastni distribucni systemy na windows, a pri uvedeni do provozu integrovane windows marketu, jim zkratka psenka nepokvete:) Takze od tud vitr (smrad) vane:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja rozumim tomu, ze se ten firmam nelibi, ze bude existovat dalsi distribucni platforma, co jim bude snizovat zisky.

Ale snad Steam a Origin pobezi na Windows 8, ne? Vzdyt to jsou normalni Win32 programy. Nebo co to znamenaji ty kecy o uzavrenosti - xr Steam apod nepujdou nainstalovat?

Na Win8 chci prijit z Vist, ale rozhodne nechci prijit o sbirku her na Steamu!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, ze tam vsechno pojede ...... oni se akorat boji (a zcela opravnene), ze firmy budou hry nabizet pres MS market misto pres steam ..... no a kdyz si steam bere treba 30% provizi z kazde hry, tak se mu to pochopitelne nelibi, protoze budou muset snizit provize:o) Ale to je jen jejich problem a uzivatelova vyhoda:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Užívateľova výhoda? Nemyslím si. Microsoft si od vydavateľa vezme menej než by si vzal Steam, ale cena hry ostane rovnaká. Teda väčší zisk bude mať vydavateľ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I při tomto scénáří to je výhoda pro uživatele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pokud zůstane víc vydavateli, tím líp. Aspoň bude moci investovat více do nových her.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechme se prekvapit, jestli hrani si na Apple bude pro MS (resp. Win8) vyhodne nebo ne..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobře si pamatuju na ten humbuk s Vistou a to nebyl nijak špatný OS, jen se nesměl cpát na staré stroje s malou RAMkou. Počítám že ta kampaň na W8 ještě bude gradovat - a o to větší bude pád až to lidi odmítnou. To není OS na normální činnost, vždyť se to podobá multimediálnímu centru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky vim, ze vista nebyl zdaleka spatny OS, W7 je jen vista + opravy + nejakych par vylepseni. Nicmene bylo moderni plivat na vistu, protoze prinesla mnoho zmen ..... rozdil mezi vistama a W7 je naprosto minimalni, presto W7 lidi prijali lip. Proc? Protoze masy lidi jsou hold od prirody naprosti pitomci. Stejne jako v pripade W8. Nejaky lofas co se povazuje za experta napise, ze W8 je jen metro a hlavne pro dotykove ovladani a metro aplikace ..... no a type ovce mu to zerou .... jak to napsal WIFT (nebo kdo?), jak to mezi ovcema funguje: o W8 jsem slysel ze jsou na hovno, protoze mi to rikal kamarad, ktery o tom cetl na internetu:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vista a Milenium byl nejhorší Windows co kdy Microsoft vypustil, na začátku se říkalo že to je katastrofa a i dnes se na tom nic nezměnilo. Ano Win7 je dodělaná Vista, to je pravda - je ale dodělaná do funkčního stavu, takže i něco jako dodělaná Vista může mít úspěch. Bude asi pravda že řada z komentátorů Win8 ani nezkusila ale my co jsme si to zkusili určitě nejsme ovce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

přesto jsem Win Me na jednom stroji(K6-2 400MHz, FIC VA-503+, 3DFX&S3), provozoval - nevím proč, ale Win 98 i XP na tom padali. Počítač jsem v roce 2001 prodával kamarádovi a ten jej bez reinstallu provozoval dalších 5let, dokud neshořel zdroj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dlouho jsem si myslel, že WinVista a Win7 jsou hodně příbuzné a že tedy Vista není tak špatný systém. Nedávno jsem to s tímto vědomím instaloval jednomu expertovi na notebook s tím, že nejsem takový debil, abych nenainstaloval Vistu tak, že nebude důvod tam cpát sedmičky. Povypínal jsem zbytečnosti, aby to vypadalo jako normální systém a chvilku jsem to používal.
Pak jsem zjistil, že takový debil asi skutečně jsem, a nacpal jsem tam sedmičky. Teprve pak se s tím dalo dělat. Visty lze oprávněně považovat za nedodělaný systém a jako takový je to tedy fail. Když srovnám Visty se sedmičkama a měl bych najít na Vistách nějaká pozitiva, našel bych tato: je tam stará nabídka start a má to animovanou ikonku síťového připojení. Tím pro mě veškeré výhody Vist končí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

clasický start se dá lehce upravit utiulitkou ClassicStat viz: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/zjednoduseni_prace/ostatn...

ale myslím že ji většina už zná

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

(Nabídku) Start, od doby co máme button bar v TC, již vůbec nepoužívám. Díky čemuž mi nebude chybět ani v nástupcích W7.

Ale já jsem specifický uživatel, nepoužívám ani plochu. Ani k rozmístění ikonek programů, ani jako prohlížeč obrázků, ani koš* tam nevyužívám.

*Otevření koše pro obnovu smazaného mi zajišťuje příkaz cm_OpenRecycled. Vysypání všech košů na discích dělám přes:
nircmd-x64.exe emptybin

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže jste latentní Linuxák :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli bych to řekl takto. Pro mne je naprosto jedno jaký OS používám, protože OS není to co vytváří hodnoty. To jsou programy a ty nemají na Linuxu ekvivalentní alternativy. Pro příklad Krusader není TC, Calc není Excel, GIMP není Photoshop atd. (ekvivalentní neznamená "obsahuje základní funkcionalitu"). Jediné co bych tam mohl používat je MATLAB. A spouštění programů přes nějakou emulaci nebo Wine není řešení. Navíc se tak přichází o část funkcionality. Prostě platí, že každý systém je vhodný pro určitou situaci. Pro tu mou jsou vhodné Windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavný problém Visty je chýbajúca podpora TRIM-u a UAC a neni tak optimalizovaná a v čom bol problém že sa musel nainštalovať Win 7?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem na vistu presel celkem pozde, nechal jsem se uchlacholit tema spatnyma "recenzema" ... nakonec jsem byl donucen reinstalovat XP (koupil jsem si v dobe boomu nizkych cen 8GB ram a ten pseudo 32bit PAE se mi nechtelo pouzivat) a visty byly jasnym favoritem (bracha je pouzival uz asi rok a na nic si nestezoval) i pres drsnou kritiku. Oproti XP naprosto jednoznacny krok dopredu, daleko rychlejsi system, vse se spoustelo rychlej, vse behalo jak ma, akorat jsem si musel zvykat na trochu jine ovladaci panely, jinak co se tyce UI zadny rozdil oproti XP .... naimportoval jsem schema svestka high color z XP:) AERU jsem nejak nemohl privyknout. Sly tam nastavit ke vsemu hezky prava, nepadalo to kdyz jsem delal nestandardni veci:) Ono 99% padu XP bylo zpusobeno ovladacem grafiky, ale i tak .... proste system daleko sviznejsi, ve vsech ohledech proste lepsi, vsechno mi tam jelo, tak proc bych si stezoval:) Po W7 jsem hmatl hned jak vysly a od te doby je bez reinstalu pouzivam. Ten rozdil rozhodne nebyl nijak dramaticky, mozna proto ze jsem mel vzdycky 4+GB RAM. Nakonec jsem privykl i AERU (nevim jestli ve W7 ma lepsi barvy nebo co, nez ve vistach), hlavne teda pro to, ze bezi v directx a ma defaultne zaplou vertikalni synchronizaci.
Zkratka z vist jsem nemel rozhodne spatny pocit (klidne nekdo napiste co tam nejelo a jede v W7, ja si na nic nevzpominam). Kdybych se dnes rozhodoval mezi vistama a W7, tak jednoznacne novejsi W7, o tom zadna. Kdybych mel instalovat XP, tak leda na HW, kde by nejely W7 ..... nicmene takovy HW si nedovedu v dnesni dobe predstavit, nejslabsi co mi doma zbylo je netbook s nejakym zacate AMD a i do toho jsem nacpal 8GB ram a W7:) PC na kterem by nejely W7 (nebo spis by byly XP vhodnejsi) je uz fakt tezka sockarna a spis jenom lapac prachu nebo nakladny primotop (P4 a podobne:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba s Vistou problémy měl s nestabilním síťovým připojením. Řešil to SP1, jenže vyšel dost pozdě, takže jsem se radši vrátil zpátky k XP (MS to tehdy radši umožnil). K Vistě se už nevrátil a přešel jsem až na W7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vista nebyl spatny system, ale toto (win8) je pruser.Zacinam uvazovat vazne o Linuxu, protoze se opravdu nenecham tema smejdama terorizovat.Maji do pristiho SP, max ado dalsiho OS cas na napravu.Toto fakt nechcu ani crackly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle tebe lidi přijali W7 líp než Vistu, přestože mezi Vistama a W7 je rozdíl minimální, protože jsou pitomci no a podle mne jsi pitomec ty, protože jsi dodnes ten obrovský rozdíl mezi Vistou a W7 nepostřehl. Tak každý máme právo na svůj názor, že? :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, ten nový taskbar je rozhodně důvod pro upgrade, to za těch dva a půl tisíce rozhodně stojí, kde bychom bez něj byli. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle jsem měl na mysli - idiot si všimne jenom nějakého nepodstatného taskbaru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, Vista se za začátku opravdu používat nedala. Nefungovala opravdu velká spousta aplikací - u mě přes polovina her, které na XP běžely (namátkou nejely Battlefield 1942, HOMM V, HOMM III), u programů byly problémy taky dost často - např. Palm Desktop se odmítal synchronizovat apod. Navíc byl ten systém bez SP opravdu neskutečně líný a nejednou se mi stalo, že se spustily aktualizace a už se člověk nikdy nedostal zpět na plochu, pořád se to dokola restartovalo. Hodně pomohl SP1, který se jen tak mimochodem na mém notebooku (C2D 2.1GHz / 4GB paměti - tzn. top class v době vydání) instaluje na "vanilla" Vistu asi hodinu a půl, druhý SP z toho udělal použitelný systém, který se IMHO opravdu hodně podobá sedmičkám. Já na Vistě funguju už asi tři roky bez problémů a v současné podobě si na ni nestěžuju, ale v době uvedení to bylo opravdu pro dobrodruhy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To WIFT: Teď bych si mohl zahrát na delfskou věštírnu a troufale zvolat: "Ještě dnes druhého osmýýýýý!", ale to by nebylo fér, protože podle všeho se zdá, že už začalo něco unikat, ale IMHO useless:

MICROSOFT.WINDOWS.8.ENTERPRISE-N.RTM.X64.VOLUME.ENGLISH.NON_BOOT_DVD-SAMOVARWZT
BUILD: 9200.16384.WIN8_RTM.120725-1247
9200.16384.120725-1247_x64fre_enterprisen_en-us_VL_EnterpriseN-NONBOOT_DVD.rar
SIZE: 3,009,678,501 byte
SHA-1: 06E84C99BB14949443018DC4E6447A7501BD25E4
MD5: B70FE9CDE8B3C5E7E360660F64F8FF58

NOTE: this is original files NON-boot DVD M$ distributive.
"ENTERPRISE-N" version Windows 8 not include Windows Media Player.

ho-ho-ho
by W.Z.T
08-02-12

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak za tři dny, ještě včera se již daly stáhnout z torrentů, tedy alespoň 64 bitová verze, FUNKČNÍ odkaz na 32 bitovou zatím nebyl. Kolega navíc uvedl parametry volume licence balíku, který nepotřebuje aktivovat. Jeho torrent se už také dá dohledat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:) Historie se opakuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.