Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8.1 Update 2 přijde za 3 týdny, ale Start menu neobnoví

To snad víme někdy od dubna nebo od začátku května, že srpnový update nepřinese žádné změny v GUI, jen uvnitř systému. Přesto jsou z toho redaktoři na všech serverech na větvi...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Po netu koluje obrázek části změnového logu - přibude podpora rublu včetně změny ve fontech. Microsoft zjevně počítá s odklonem Ruska od dolaru. Jestli bude podporován i jüan, to tam vidět není. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pokial to bude obsahovat fix na fullscreen metro srajdy tak to bude uspech.

Menu si vyrieste cez classicshell, to az taka skoda neni.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Spíše bych uvítal, kdyby někdo dokázal vypreparovat celé metro z instalačky windows 8.1 :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pak by byl dost problém se spouštěním programů. A přišli bychom o aplikace ze Storu. Někdy nějakou použiju, například Počasí. Teď si třeba pro ukrácení dlouhé chvíle skládám puzzles z MS Jigsaw.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Budu se prodávat také jako nový systém? :D

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Odhadl bych, že zkompletovaná instalačka bude na MSDN, takže i na torrentech. OEM výrobci ji taky budou mít, ale DVD Update2 asi nikdo už lisovat nebude. Jak to bude se stahováním od MS, neodhadnu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Škoda no, vohnout bude zase muset používat mozek a to v dnešní spotřební době cílené na zákazníka nemyslícího pokud možno vůbec, není to pravé ořechové .... můžeš zlepšit podporu ( i staršího ) hardware, může vylepšit stabilitu celého OS, můžeš udělat milion dalších vychytávek, ale nevrátíš-li tlačítko Start a nevyštípeš-li definitivně ( vohnout neví že nechce-li, nemusí používat ) Metro, máš prostě smůlu .... smutný příběh Win 8.1 pokračuje ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Už tu zas máme trollení s vohnoutama, to už tu dlouho nebylo...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Taky si říkám, ještě čekám na nějakou perlu od BTJ a půjdu spát

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Zachovej klid, vohnoutů, co se nechali zmrdama z MS přinutit k používání toho debilního cartoon interface for idiots and executives, tu zas až tak moc není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten kdo se nechal přinutit ( IMHO mě nikdo nikdy k ničemu nenutil ) je skutečně vohnout, normální člověk než začal kritizovat a odsuzovat nejprve použil mozek.
PS: Do které kategorie spadáš Ty? :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"Svoboda je poznaná nutnost"

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jistě a když kritizuje a odsuzuje stále, tak je taky vohnout. Protože má jiný názor než ten jediný správný - váš :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No můj .... můj a milionů dalších spokojených uživatelů že, ale v tom to rozhodně není. Ten kdo kritizuje a odsuzuje stále a to z důvodů existence Metro a neexistence tlačítka Start, skutečně vohnout je, protože za A ) už zapoměl že to je pouze kosmetická záležitost, kterou více méně v minulosti procházely takřka každá Windows, ale na to už zapoměl, za B ) není schopen se přes tuto PRKOTINU přenést ignorováním Metro, za C ) pro tyhlety dvě naprosto nepodstatné PRKOTINY nedoceňuje ty skutečně PODSTATNÉ přednosti Win 8.1 a v neposlední řadě, ten system vživotě neviděl a přidal se ke stádečku stejně "přemýšlejících" vohnoutů .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesně potvrzujete, co jsem psal. Pokud to někomu nevyhovuje a nesouhlasí s vaším geniálním názorem, tak je prohlášen za vohnouta. Přesně toto je podle mě typické zmrdí jednání.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Odsoudit trotla za jeho naprosto neopodstatněné jednání, nepodložené jakýmykoli relevantními fakty je zmrdí jednání? To máte zkreslené představy o tom co jednotlivé termíny znamenají, bohužel. Zmrdí jednání by to bylo v případě, kdyby ty nejčastěji frekventované malichernosti, které jsou tomu systemu vytýkány, nebyly naprosto jednoduše řešitelné a já bych vás zuby nehty nutil jej používat a nedal Vám jinou možnost, to by bylo zmrdí jednání. Jenomže ty věci prostě jednoduše řešitelné jsou a nikdo Vás nenutí používat něco co se Vám nelíbí. Tohle si ale vohnout halt neuvědomí a pořád si bude připadat ukřivděn, v tom je podstata problému :-) takže NE, nepotvrzuji NIC z toho jste psal ....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Je to zmrdí jednání, protože to vaše "neopodstatněné jednání, nepodložené jakýmykoli relevantními fakty" je jen váš názor, žádná obecná pravda. Ale byl by z vás typický markeťák, v horším případě politik.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže když mi nikdo nepředložil žádné jiné, než ty pouhé dva vohnoutské důvody, proč je Win 8.1 špatný, tak mám tupě kývat hlavou jako zbytek stáda ano? Sorry, o zmrdím jednání nevíte absolutně nic, ale soudit a dosazovat do funkcí byste zřejmě uměl znamenitě .... což mi celkem štymuje :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozřejmě, že Start menu neobnoví. Kdyby ho obnovili v nějakém Update, tak by ho pak nemohli zpětně přidat do budoucí Win9 (nebo Win10) jako "novinku" ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se tohoto retro kroku nebál. Klidně bych tam pro vohnouty ( zdravím, pane Jirka1 ) tlačítko Start vrátil. Mi by, stejně tak jako mi nechybí, ani nevadilo, já už jsem přišel na to že ho nepotřebuju a že kdybych nechtěl, tak ho nemusím používat. Ani bych tady netroloval ( zdarvím pane Jirka1 ), že tam to zbytečné tlačítko MS vrátil, prostě bych ho jak říkám nepoužíval. No a do Windows 9 ( nebo třeba 15 ), by mohli postupně vracet další užitečné funkce, které byly v rámci vývoje a pokroku ( to vohnout neví co je, že pane Jirko1 ) odbourány. Třeba taková "makrokamera" z Win 3.11 by se hodila. Kdysi dávno zmizela a nikdo nenadával ( protože si toho ani nevšiml a do Windows 98 se neje*alo zdaleka tolik, jako do Win 8.1 .... málokdo měl taky internet, že a tak se nemohlo vytvořit stádo, které si jako téma roku zvolilo "Windows 8.1 jsou zlo, protože s nimi já, neumím zacházet a bez tlačítka Start, jsem jako podprůměrný klikal vyřízený" )

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem viděl obrázky toho nového menu, tak to bude pěkná ptákovina. Doufám, že to půjde buď vypnout nebo aspoň roztáhnout na celou obrazovku a rozdělit na skupiny.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já na obrázky moc nedám, já počkám až jak se uvidí v praxi ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To mě zajímá už docela dlouho, co tam v té nabídce Start všichni pořád tak hledáte, že každá diskuse a novinka o Windows je na téma tlačítko Start? Mě tedy víc vadí ty aktivní rohy, kde člověk musí najet myší, aby se objevila nějaká nabídka, přes RDP se to dělá fakt skvěle.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A dělá se to ještě líp, když máte dva monitory :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A se třemi je to ještě zábavnější ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zeby Update 2 prinesl konecne normalne mazani wireless profilu jak tomu bylo u 7 a 8 s tim ze prave 8.1 tohle odnala? mam rad komenty somaru maz si to pres radek CMD, jo akoze uzivatel za pitomost Microsoftu si bude rucne psat radek jenom aby udelal to co slo udelat 3 kliky?, mam rad tyhle stupidnosti decek co maj konecne legalni system na notebooku za par sunek, 8 budou vychvalovat do nebes a kdyz napisou proc vam chyby tlacitko Start tak tohle mam skutecne rad, mne prave chyby kompletni Start menu, pro spravu programu ne to hledat jednotlive ve stovkach na pitome Metro obrazovce. A kdyz bude ve Windows 9 i kompletni Start menu ale s pitomym na pul obrazovku Metrem muzu si to nechat, jak sem psal predtym nebude to nic jineho jako prekvas Windows 8.3 + novy aktivacni system za cilem sbirani informaci a speha TPM2.0

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Finta Metro obrazovky je v tom, že si ji člověk uspořádá. Já mám na hlavním panelu asi 6 programů, které pouštím pořád, na ploše kromě rozpracovaných věcí pár programů, které startuju přetažením souboru na ikonu, a v Metru asi 40 dlaždic, rozdělených do skupin (Kancelář, Správa, Multimédia, Hry...). S tím si vystačím na veškerou běžnou práci a když chci spustit něco obskurního, co se spouští jednou za dva měsíce, použiju vyhledávání. Říkejte si co chcete, ale je to pohodlné, rychlé a přehledné. Pokud se v Metru nevyznáte, je to prostě tím, že jste se tomu vůbec nepokusil přijít na kloub, dělá se s tím úplně jednoduše.

Nabídla Start - když sednu k PC se sedmičkami a hrabu se v tom úzkém okénku Start, připadám si, jako kdybych se snažil vymalovat předsíň skrz štěrbinu schránky na dopisy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak jsem si uspořádal nabídku ve start menu. Jenže mě vyhovuje víc, když mi to při každém hledání hloupě nepřepne na fullcsreen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli mě něco na počítačích štve, tak je to právě používání co nejmenších okýnek. Například vybírám ze 60 možností, každá je dlouhá 30 - 60 znaků, ale pan programátor udělal okýnko na tři řádky a 15 znaků. Tři řádky tam má jen proto, aby se vešly svislé posuvníky, jinak by tam klidně dal jeden. Přitom kolem zahálí ohromná a v tu chvíli úplně zbytečná plocha celé obrazovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to od extrému k extrému. Start menu ve W7 se blíží tomu, co popisujete (W2k startmenu tuhle vlastnost nemělo). Startmenu v metru je zas o řádění myší po celé obrazovce a možná ještě dál :-) Pro dotyk fajn, na desktopu to nevítám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poslušně hlásím update mám a nové start menu není :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.