Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8.2 změní prodejní varianty, desktopová verze vymění Metro za nabídku Start

Skoro by se chtělo říct, že peklo zamrzlo. Ale v podání MS v tom bude určitě nějaký háček :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Háček je IMHO už v tom, že jsou dvě verze - s Metrem a bez. To je asi strašně těžké udělat v nastavení přepínač "Používat Metro" - "Používat klasickou nabídku start".

Tipuju, že té "Desktop" verzi ještě nahážou nějaké klacky pod nohy - jakože maximálně 4GB RAM, rozlišení maximálně 1366x768, maximálně 3 zároveň otevřená okna a ještě to nazvou nějak jako "Windows Basic edice pro zastarelé počítače, uživatele, nebo pro úplné blbce", kdežto "Metrová" se bude jmenovat "Windows Ultimate Non Plus Ultra XTX".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 8.3 by pak mohl vrátit i Aero vzhled... :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To snad ne:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč ne? Aero nebylo zas tak špatný. Ne, že by mi hrany Windows 8 vadily, ale Aero mělo taky něco do sebe :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem úchyl, ale já raději lesklé bonbónky se stíny než hranaté škatule. Možnost volby skinu by byla bezva (když se to co verzi mění).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Copak Aero, ale hlavne starou dobrou, jednoduchou, elegantni, prehlednou a maximalne nastavitelnou Win9x klasiku, a to myslim naprosto vazne. Samozrejme volitelne. A nakonec Aero taky, at si kazdej vybere.
Stejne nikdy nepochopim, proc kdyz je v predchozi verzi neco, co se lidem libi, v dalsi se jim to sebere. A ne z nejakych technickych duvodu, ze by treba system podporu vice ksichtu nezvladl. Proste jen tak pro srandu kralikum. Pro nabidku Start, ac je mi osobne celkem ukradena, to plati taky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. V nastavení a na webu MS jsou desítky nepoužitelných vzhledů, ale ponechat tam ty základní, které se osvědčily, MS nechce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No přiznám se, že já bych se vrátit nechtěl. Abych zase programy startoval tím, že je budu deset minut hledat v nabídce, než abych napsal Tisk a vlezl do nastavení tiskáren. Ne tohle fakt už ne,stačilo teď nedávno na Gnome...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7: ľavý klik na tlačidlo štart, napíšem tlač a hneď mi vybehne ponuka tlačiarní. Tak o akom desaťminútovom hľadaní to rozprávate?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak vy, ale já v gnome shellu (nebavme se o gnome 2 řady, nebo gnome 3 bez shellu - to už se pak nemůžeme ani bavit o nové Windows Start nabídce...) najedu na činnosti (nebo zmáčknou jedno tlačítko s označením "Super" - takové to, co má jako obrázek Windows logo), napíšu "ti" a vyjede mi "nastavení tisku". Proboha, vždyť je to max na pár sekund!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Do kamena tesat!!!!

a este potom citas jak MS vraza miliony dolarov do ladenia nejakej uvodnej zvucky (ktoru si osobne aj tak vypnem)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"který bude optimalizovaný pro uživatele nehovícím dotykovému ovládání a zůstávajícím striktně u klávesnice a myšky" ..... paradox je, ze z tohoto hlediska je nova metro nabidka podstatne lepsi nez ta stara. Osobne bych tu starou uz nechtel. Pravda, ta od vist je uz celkem pouzitelna, ale ta metro je ve spouste ohledu podstatne lepsi.
Dost bych pochyboval, ze ta "obsolete nabidka" verze bude mit vlastni SKU, nedava to vubec smysl, ze by tam nebyly metro aplikace ....
No, ikdyz .... mozna to zas na druhou stranu dava velky smysl, pokud to bude stejne drahe jak s verze s winRT/metrem :) Kdo si z ciste hlouposti a neznalosti tuto koupi, idealne krabicovku ... a pak si koupi dotykovy monitor nebo bude chtit nainstalovat na nejaky konvertibilni notebookotablet, tak bude mit smolika a vystrikne znova stejnou castku za verzi s winRT, takze z tohoto hlediska by to fakt smysl asi davalo, udelat spesl oklestenou verzi.
Osobne cekam, ze ta verze s metrem bude takove to ultimate. Treba bude mozne na tabletech a telefonech primo vypnout cely win32 subsystem. Coz bude vyzadovat prepracovani zakladnich systemovych sluzem .... napriklad sdileni, ruzne VPNky .... doufam, ze na to nezapomenou a stale bude clovek moct treba v metru pristupovat ke sdilene jednotce, pouzivat VPNku a podobne, zkratka aby winRT nekleslo na uroven srackdroidu:) Pak by to bylo fakt zajimave, problem na mobilu s win32 subsystemem by byl primy pristup k HW a podobne, cili viry pro telefonovani atd, coz by asi dobrotu nedelalo. Navic se muze nejaka aplikace kousnout a vyzirat CPU, coz nevadi na tesktopu, ale na telefonu by to byl velky problem. Staci se podivat na android, ktery je takovym hybridem desktopoveho systemu s mizernym multitaskingem, kdy zakousla aplikace sezere za hodinu na pozadi celou baterku.
Kazdopadne pak by to davalo smysl. Idealne kdyby win32 slo nejakym developerskym zpusobem zapnout:) Jeste by mohl MS spolu s intelem a doufejme brzo i AMD, trosku zatlacit na pilu a zbavit svet v podobe trojpismennych obrnenych sracek, co si hrajou na procesory:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme ze obsah clanku ma velke informacni mezery a nepresnosti. Jinak z toho bude neskutecnej prusvych, ktery muze poslat Windows na okraj zajmu.

Reakcni doba firem a vyvojaru je pomerne dlouha, casta zmena koncepci znamena, ze se naboura duvera a nikdo nebude pro dany produkt vyvyjet aplikace, kdyz nevi co bude nez se vyvoj dokonci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to bude stejne jak ted ... aklikace pro win32 .... aplikace pro winRT ....
winRT API se porad vyvyji a sjednocuje jak pro windows RT, klasicke W8 i WP. windows RT a W8 jsou prakticky ve winRT stejne, lisi se pochopitelne WP, ale zas ne dramaticky, takze sjednoceni prijmou vsichni s otevrenou naruci:) A sjednoceni rozhodne nemusi znamenat rozbiti zpetne kompatibility ... v novem winRT2 pribude telefonni subsystem z WP a to je tak asi vse .... a tohle nove winRT2 bude pouzito jak v telefonech, tak klasickych desktopech, tak pripadne v ARM verzi windows RT, ktera bude asi na chlup stejna jak ta v WP. Osobne by se mi libilo, jak uz jsem psal, mit jen x86-64 verzi a na ARM se uplne vysrat .... vzdyt uz i na mobilech je intel uspornejsi a rychlejsi nez ARM a v podstate stejne drahy. Ikdyz je to asi celkem jedno, .NET winRT je stejne multiplatformni. Akorat by se mi libilo, kdyby vsude byla moznost zapnout win32 subsystem, klidne i na mobilu:) A klidne aspon na x86 kompatibilnich, na win32 na ARMu se muzou klidne vykaslat, pro to stejne nikdo nikdy nebude kompilovat aplikace.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me spis desi to uplne odstraneni Metra z nekterych edici, respektive jeho odlisne chovani v runych edicich (otevreni v okne). Takovy Silverlight byl/je uzasna technologie, ale byla pohrbena jeste driv nez se stacila rozsirit. Kdyz uz si ji firmy zacali vsimat a pouzivat tak bylo oznameno ukonceni vyvoje ... fascinujici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně na tom nic problematického nepřijde. Metro je prostředí pro tablety a telefony, kde se používá obvykle jedna viditelná aplikace. Dnes je to do desktopové verze zaintegrováno tak, že se komplet přepne do metra. Není jediný důvod, proč by nešlo zůstat v desktopu a metro zobrazit jako jedno z oken.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rika nekdo kdo to nikdy poradne nepouzival ... .

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A v čem vidíte problém? Pokud to bude používáno na desktopu, tak odpadají problémy s dotykovým ovládáním, na které by to samozřejmě vliv mělo. Jiný problém nevidím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne se mi nelibi, ze tam tu moznost poustet metro aplikace primo v okne na desktopu, nedali.
A taky, sice ocenuju fullscreen nabidku start a nenapada me duvod, proc by ta stara mela byt lepsi, ale treba v RC1 verzi tam byla moznost pouzivat tu starou nabidku ...... podle me to tam meli nechat, meli defaultne mit metro nabidku start a pres user policy se melo dat zapnout tu starou ..... dokonce i ve W8 je v group policy polozka "Vynutit klasickou nabídku Start" :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Proč (nebo spíše pro koho) je stará nabídka lepší? Jednoduchá odpověď - BFU. Uživatelé kteří léta používali "klasickou" start nabídku často neumí Win8 ani vypnout. Už jsem viděl uživatele, který nijak nepostřehl přechod z Vist na Win7, ale win8 vůbec nepoužívá, protože je prostě neumí používat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nejde jenom o nabídku start - to bych ještě nějak snesl. Jde o Metro aplikace. Teď seděl vedle mě zákazník, poslal jsem mu nějaký příkaz přes Skype. Otevřelo se mu to v Metru, moje fotka přes celou obrazovku (to mi přišlo vtipné), vedle řádek textu. Tak si to zkopíroval a jal se hledat desktop, kde hledal mezi okny to správné okno, kam to má vložit. Mezi tím se omylem překliknul do jakési jiné Metro aplikace, taskbar nikde, znovu hledal desktop a pak to asi po dvou minutách správně trefil.

Asi to nějak jde vypnout, nicméně mi toto implicitní chování přišlo dost invazivní.

Podle mého je problém třeba v tom, že při jakémkoli Metru nemám taskbar. Vypadá to úplně jinak, ovládá se to jinak, je to jako pěst na oko.

Klasická nabídka start (u které zůstane taskbar) a metro v okně (maximalizovatelném / změnšitelném) by to dle mého celkem pěkně a transparentně řešilo. V nastavení by šlo vybrat, jestli Metro start nebo klasický a všichni by byli spokojeni. Teda kromě MS, protože by se u většiny uživatelů pobyt v Metru minimalizoval až vytratil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno mě se po pravdě nelíbí ani to "skvělé" dvojí nastavení pro metro a desktop zvlášť (nevím jestli se to zlepšilo v 8.1, nezkoušel jsem). Pamatuji se jak jsem ještě v RC verzi stáhnul desktopový FF, nastavil jsem ho jako default prohlížeč a po kliknutí na link (v desktopu) se mi otevřel metro IE. Překontroloval jsem si nastavení a nic. Pak jsem musel googlit jak nastavit defaultní prohlížeč! Proboha proč?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz jste sedel vedle nej tak jste mu mohl vysvetlit jak se behem sekundy dostat na desktop a pri t prilezitosti mu prenastavit otvirani obrazku do jine aplikace. Strasne tezke ze. Kdyby tam nebyla ta metro aplikace na prohlizeni obrazku tak se mu to neotevre vubec ... na co by jste nadaval potom ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nevím, jak se dostat z Metra na desktop. A i kdybych to věděl, tak mu neporadím, ten jeho zápas s tímto výdobytkem techniky mi přišel zábavný a poučný. :-)

Kdyby měl sedmičky, nebo kdyby bylo metro v okně, tak se mu to otevře normálně v okně žádný problém by ani nevznikl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jedna klavesa plus jeden klik mysi je fakt extreme slozita operace. Tomuhle se rika lidska blbost, o nicem jinem to bohuzel neni.

Zadny problem s otviranim aplikaci neni. Stacilo by kdyby si dotycny nainstaloval nejaky prohlizec obrazku. Co je na tom sloziteho na pochopeni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jeste je alternativa na jeden klik mysi - staci zajet mysi do leveho horniho rohu, ale tak narocnou operaci nemuzu po nikom chtit ze :D .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém není v tom, že to nejde, ale že celé to chování dává asi takový smysl, jako manuál k japonskému videu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nebo win+d, nejjednodussi:) Jinak jsou tam vychozi programy. Tohle je ale fakt trosku nedomyslene, nicmene kazdy kdo nekomu ten pocitac instaluje, by mel nainstalovat vlastni prohlizec obrazku:) A BFU si nema co instalovat nebo nastavovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ono. Si nic nenastavuj, protože neví jak. A kolik BFU jste viděli používat klávesové zkratky jako např. win+D? Většina z nich nepouživá ani win klávesu na start nabídku. Jsou to prostě klikači co všechno dělají myší a pokud nemáš start nabídku tak vlastně neví co dělat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem postup mysi - najet do leveho horniho rohu - extreme tezke a nepochopitelne. Pouzit vyukova videa od MS je taky nad lidske chapani. Proste cim vets blb , ktery neni schopny si precist par radek nebo mrknout na kratke instruktazni video, ktere pochopi trilete dite, tim vic nadava.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako sorry, ale abych k pochopení ovládání čehokoli musel sledovat výuková videa, to svědčí snad až o záporné míře intuitivity ovládání ;).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Pokud musím sledovat videa nebo googlit (což běžně dělá každý BFU, že???) tak je asi něco špatně, ne?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste cloveka co nikdy nevidel PC posadit k Windows/Linuxu/MacOS ... bez instruktaze neudela nic v jakemkoliv OS. To co povazujete za intuitivni je jen 20 let stary zvyk. Nic jineho.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda. Třeba starý Palm (ať jsme na technologicky neutrální půdě) jsem dal dědovi a jenom mu řekl, že "domek" je výběr aplikací, ona na to řekl "aha" a už z něj byl normálně palmista.

Kdežto u Metra si máme hledat instruktážní videa...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme, pokud ho chces ovladat prstem, tak je tam hromada vychytavek a ty se proste musis naucit, stejne jako na kteremkoliv jinem systemu ..... s mysi a klavesnici to samozrejme nefunguje, takze to neresit .... staci ti jen vedet, ze nabidku vyvolas klavesou windows nebo vlevo dole kliknutim, vyberes aplikaci bud kliknutim nebo zacnes psat jeji nazev (jediny rozumny zpusob) a spustis .... pokud chces zavrit nabidku start, kliknes na ESC ... tim se to asi lisi od te stare, protoze tam jsi mohl bud ESC nebo kliknout nekam na plochu.
Jo a jeste tim, ze je vetsi na fullscreenu a ma tam aktivni ikony/gadgety, ktere kdyz uz nekdo pouzival, tak byly stejne schovane za oknama na pozadi .......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je sice všechno pěkné, ale hrozně neintuitivní a neergonomické. Proč třeba v metru není taskbar? Proč je Ctrl+C Ctrl+V (a nedejbože ještě zpět) z metrového Skypu takový porod?

Windows 7 - kliknu do Skypu, označím, Ctrl+C, kliknu do okna vedle, Ctrl+V. Osmičky? LOL.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduche .... protoze nemas byt debil a pouzivat metrovy skype na dektopovem pocitaci:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezkoušel jsi někdy emacs? Myslím by ti připadal jednoduchý a intuitivní. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak moment! Bavíme se o tom OS, který výhradně podporuje touch screen? Nebo o OS, pro který je primární ovladač klávesnice? Podle mne je to o tom prvním, terminál otevřeme, až všechno selže :-p

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakej terminal ? Proste nainstalujes aplikaci pro zobrazovani obrazku pro desktop - napriklad Microsoft Live Gallery (http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-live/photo-gallery#photogalle...).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale proč by tohle měl být nucen uživatel měnit, proč MS tlačí jako default něco, co je pro desktop špatně použitelné. Proč v nastavení prostředí nemohla být volba typu standardní desktop.
Jinak co je to za nesmysl, že kdyby tam nebyla ta metroaplikace, tak se to v ničem neotevře? Prohlížení obrázků i videí přece fungovalo pod W7, Vistou, XP, jen pod W8 všechno tohle MS natlačil do metra.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak neni pro to duvod, to metro okno je normalni objekt, ktery muzes zmensit, zvetsit a kdyz mu nastavis parent jako desktop, tak ho uvidis na desktopu ..... vzdyt jsou normalne davno aplikace, co presne tohle delaji:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A to jeste nevite ze s tim jak vrati nabidku start zaroven zrusi desktop jak ho zname a nahradi ho Start (Metro) obrazovkou, aby to davalo smysl... ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ta verze bez metra mne zajímá. Sice je to vzhledově hnusné, ale co už, to bych snad překousnul.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bude tam emulátor Windows RP kernelu a půjdou tam spustit apliakce pro RT? Ne? Tak je to komplet useless a k žádnému sjednocení nedošlo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Imho by zejména Windows RT prospělo, kdyby ten systém nebyl tak blbě zamčený na aplikace jen ze Store (plus pár dalších drobností). Zrovna si s RTčkama hraju na jednom tabletu a je to fakt divnej pocit tyhlety Windowsy. Já vím, nejsem cílovka, ale i tak…

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, zamčení na Store je přesně jejich cíl. Proč nemít vše pod kontrolou a nepobrat peníze i za distribuci cizího SW, stejně jako Apple? PC je nebezpečně volná platforma :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bys byl vývojář, tohle "zamčení" jen uvítáš. Z toho těží všichni, jak vývojáři, tak i samotní uživatelé. Vývojář dostane zaplaceno a uživatel dostává férovou cenu, kterou si může lehce dovolit. Naštvaní zůstanou jen ti chytráci, který si do svého PC instalují různé cracknuté aplikace (i s přiloženým malware), jen aby ušetřili stovku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že se ten produkt zase jmenuje Windows. A já jako člověk, co je na Windows zvyklý, mám z Windows RT velmi rozporuplné pocity. Je to jako kdyby mě někdo posadil do tramvaje na místo řidiče a řekl mi, že je to auto.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Značka Windows se prodává určitě lépe, než kdyby RT nazvali třeba Doors. Tak to holt v marketingu chodí. Neříkám ale, že je to tak dobře :)
Rozporuplné pocity jsou u nových věci vždy běžnou záležitostí zvláště, pokud tam bylo provedeno tolik změn (hlavně těch filozofických). Předpokládám že Metro na desktopu nepoužíváš prakticky vůbec a máš-li něco mobilního a dotykového s Metrem na takovou tu online zábavičku na cesty, časem jistě oceníš tu vyšší produktivitu ovládání než má konkurence.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, Windows RT se prodává tak dobře, že toho je za miliardu USD na skladě a ani po slevě to nikdo nechce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To je příliš velké zobecnění a rozhodně Store není dobrý pro každou firmu. Pro ty velké, které si distribuci zajišťují svými kanály, nic dobrého nepřináší, jen desátek MS. A pro ty malé, kteří třeba vyvíjejí specializovaný SW, který není pro masovou poptávku, nebo věci zdarma, se taky nehodí. A pak je tu samozřejmě cenzura "škodlivých" aplikací - DVDRipper přes Store nestáhnete :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se bavíme o Metru, tak nač přes Store stahovat Win32 aplikaci? Tu si přeci můžu stáhnout odkudkoli. Ten, kdo vyvíjí pro RT nebo WP platí pouze za roční registraci vývojáře (dnes je to v akci tuším za nějakých 360,-Kč) a onen "desátek" pouze, pokud aplikace není zdarma. Sice mi stále nedochází, proč aplikace vyvíjet zdarma, ale i tak se ti Store vyplatí, protože je to místo, kde lidé ty aplikace očekávají a vyhledávají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že dneska nebudu stahovat Win32 aplikaci přes Store. Ale snahy MS i o to tu jsou - například update Windows na 8.1. A hlavně, za rok můžu tu samou aplikaci potřebovat na RT, ovšem díky cenzuře MS budu mít smůlu.
Vyvíjet zdarma se vám třeba jeví divně, ale takové projekty tu jsou a jsou úspěšné. Třeba VLC nebo MPC.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No to, že jsou aplikace poskytovány zdarma ještě neznamená, že vývojáři nejsou financování z jiných zdrojů. Já měl spíše na mysli ty jednotlivce, kteří do stórů přispívají nějakými těmi drobnými aplikacemi, na jejichž vývoj museli obětovat svůj volný čas. Dvacka za aplikaci ještě nikoho nezabila, tak proč ji dávat zdarma???
Jinak na instalaci Win8.1 jsi samozřejmě nemusel použít store.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně nemám nic proti storu samotnému. Vadí mi to, že je tam jenom jeden jediný správný, jiný udělat nelze a jinak instalovat taky nelze.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že tohle je právě ta podstata všech storů :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenom dvou - Apple a MS. Jinde tento problém není.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Že bych zapomněl na hodný Google? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodný Google to má opravdu jinak, tam můžeš mít alternativních storů kolik chceš - třeba Samsung Apps, F-droid, můžeš použít i ruční instalaci... Když chceš, nemusíš Play používat vůbec nebo jej můžeš kombinovat s jinými zdroji.

U hodného Apple nebo hodného MS tuto možnost nemáš, tam je prostě pevný lock-in.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyzva (ktoru by som si mal asi vsade kde sa len da umiestnit do podpisu):
Prosim, nesirte bludy internetom, pretoze (aj) vasim pricinenim ludstvo osprostieva - sirite totiz (ne)umyselne mylnu informaciu.

Kedze citanim informacii z oblasti kde clovek nie je odbornik mozog nasava informacie tak ako su mu podane pokial to nie je logicky nezmysel (ekvivalent chybneho crc bloku informacie), tak dalsich 5, 10 mozno aj cela stovka ludi si po precitani vasich suverennych vyjadreni vezme danu informaciu za fakt a zacina retazova reakcia - rovnaku hlupost siria aj oni dalej.

K teme vlakna:
Ad "peníze i za distribuci cizího SW" - Nevidel som na internete jeden "popularno technicky" magazin, ktory by uverejnil informaciu, ze VO WINDOWS STORE NEMUSITE POUZIVAT PLATOBNY SYSTEM MICROSOFTU, co je k*rva dost podstatna informacia ktora sposobuje, ze zaujatost zalozena na "MS si chce urvat svoj desiatok z cudzej prace" je uplne neopodstatnena - ba az klamstvom.

Ad " zamčení na Store" - znova informacia, ktora sa zamlci pri prezentacii systemu v "laickych mediach", co sposobi uplne iny obraz o produkte. Vyhladajte si, ake vynimky vo Win Store ma tzv. Storefront app a co z jej definicie vyplyva.

Referencie: App certification requirements for the Windows Store http://goo.gl/S3AlDb

Ziadat od redaktorov aby ak spristupnuju laickej verejnosti infromaciu, tak ju uverejnovali vcelku je asi marne vzhladom na to, akym sposobom sa na sireni informacie internetom zaraba. Napr. napisat klamstvo treba velmi sofistikovane, lebo inak si to ludia pojdu overit (spominany crc) a odhalia vas. Ak vsak uvediete pravdivu informaciu ale "zabudnete" zverejnit zopar detailov, tak uplne menite vyznam informacie (ako celku) - na zaklade neuplnej informacie sa vytvoria nazory, ktore sa siria internetom geometrickym radom ako mor - ak sa najde viacero dostatocne vyznamnych magazinov, ktore "zabudnu" rovnaky cast informacie tak je to koniec - mozgy vsetkych su uz "naflashovane" tou hlupostou. "Sto krat opakovana loz sa stava pravdou" - kedysi to vyziadalo celkom velke usilie, pri dnesnom napojeni celej spolocnosti na jeden komunikacny kanal zvany Internet, je sirenie dezinformacie extremne jednoduche - ako sirenie virusu v LAN-ke v 90. rokoch...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže - pokud to chápu dobře - úplně samotstatnému Steamu v metru nebo na WP nic nebrání?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Naznacim ti "problem" potencialnej Steam Windows Store app:
Steam ako kniznica hier - ok
Steam ako obchod na nakup hier - ok
Steam ako komunitny portal - ok
Steam ako launcher desktop hier - ok (taketo aplikacie totiz existuju)
Steam ako DRM (v sucasnej podobe) - definitivne nie

Mozno si cez Vianoce najdem cas na nejaky blogovy prispevok, kde spisem fakty namiesto vsade sirenych "dojmov".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si přečetl diskuzi zhruba do půlky a na zbytek už nebyla síla. To co píše Bespi aj. je vážně k zamyšlení s jakou intenzitou a nenávistí se pouštíte do lidí co neumí...

Mojí mamce je 70, nějakých 23 let dělá s počítačem. I Microsoftu nechala vydělat - legálně zaplacený Word/Excel/Outlook/tisk/scan a to na úrovni, které jí a jejím kolegům stačí a plně vyhovuje.

NTB bere jako pomocníka/otroka, který jí usnadňuje život a _nechce_ mu věnovat ani jednu minutu svého života navíc. Ale od dob NTB s Win8 je z něj nešťastná.

Všem to bude šumák, ale výše uvedené rekce se mě dotkly. Nechce instruktážní videa, neumí anglicky (státnici má jen z němčiny), internet je pro ní "seznam.cz" a aplikaci se v životě nenaučí instalovat a dokonce na to nemá ani práva. Přesto je to člověk co v životě něco dokázal - jak lidsky tak profesně. A já pak zase nechápu poznámky lidská blbost, blb, ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když po Windows 3.1x přišly Windows 95, nebyla žádná instruktážní videa nutná. A že to byl pořádný rozdíl v rozhraní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.