Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 9. srpna možná začal vývoj Windows 9 zvaných Blue

Jak to tak čtu, tak je mě vás woknařů aji líto.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako že jsou Windows 8 (ještě) horší než Linux a litujete "woknaře", že na něj budou muset přejít? :) Nelitujte je, spousta běžných "woknařů" uvítá, že počítač, tablet i telefon vypadají stejně, stejně s ovládají a mají stejné aplikace, které jsou zesynchronizované. Další spousta "woknařů" zůstane spokojeně a v klídku u sedmiček. A co jsou vlastně osmičky, jen lépe a svižněji fungující sedmičky s jinou uvítací obrazovkou (při nastavení hesla v netplwiz), žádná trága.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi nebudu "běžný woknař"...a taky začínám být "pěkně nasraný woknař"!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představte, že si to chcete upravit k obrazu svému (z důvodu -> neergonomické/hnusné/zastaralé/uzavřené/..). A jste v jéééételi.

Zapomínáte na jednu věc. Jednotlivé verze windows tu mohou strašit i 15 let a na udržení podpory se bude muset vynaložit velké úsilí, jako např. u IE6/7/8/9.

Co se ovládá stejně dnes nemusí tomu tak být v budoucnu. Za 10 let může být všechno jinak.

Stejné aplikace na founu a pc nejsou ani omylem, zdají se jen navenek :) Stačí porovnat Total commander a práci s ním. To samé máte u androidu a ohryzku, i tu synchronizaci. Máme tu 3 americké firmy s podobným přístupem k zákazníkům (LiveID -> Cloud + Store).

Já raději osvobodu volby.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No trochu nerozumím tomu proč říkáte proti "všechno vypadá stejně" jako protiargument: "nemůžete si to udělat jiné". To jste poněkud minul nosnou myšlenku. Nehledě k tomu, že personifikace a kustomizace UI nebyla a není ve Windows problém. Že se na některé změny musí použít nástroje od někoho jiného než kdo dělal kernel? Jako by to v Linuxu bylo jinak.

Nevím co přesně jste chtěl říct těmi dalšími odstavci. Že nový OS by měl vycházet jen co 15 let, aby nebylo tolik problémů s různými verzemi? Jak často že vychází Linuxové distribuce? 2x do roka? Zajímavé je také to, že nové grafické rozhraní u MS považujete podle všeho za problém i přes to, že jste si jistě vědom s kolika různými grafickými shelly se setkáváme v Linuxu.

A že dnes, víc jak dva měsíce před uvedením Windows 8 není moc stejných aplikací pro všechny WinRT platformy? Řekl bych, že to má co dočinění s kauzalitou. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

add "vypadají stejně":
Vraťte se zpět ke svému příspěvku, třeba to pochopíte nač jsem narážel (PC prg != Mobil prg).

Změna vzhledu (především ikonek) je ve windows docela problém, na Linuxu je toto řešeno líp. Narážel jsem především na slavné Metro, u něho si bez LiveID účtu nezměníte téměř nic. Zkuste si to ve VirtualBox a hnedle pochopíte.

add "další odstavce":
Opět nepochopení psaného slova. Zaměřte se na "strašit" ve větě. Jako vývojař pro větší subjekty byste to chápal hned (winXp + IE6/7/8). Linux může vycházet každý pulrok a je to ku prospěchu rychlejšího vývoje. U Ubuntu je 5 let podpora u distribuce vycházející jednou za 2 roky (aktuálně 12.04 - tedy něco jako teď windows 8). Zbylé verze lze hodně zjednodušeně řečeno považovat za Service packy. Může si to dovolit, protože se nemusí řešit neustále nějaké EULA, OEM a podobné opičárny...

add winRT:
Málokdo se chce patlat s dvojí verzí toho samého programu, navíc winRT nemá takové možnosti jako win32. Už jenom to, že je dvojí verze IE10 se mne jímá hrůzu. Až/pokud budou vycházet hry a profi aplikace napsané ve winRT, pak se můžeme bavit o tom vašem "vypadají a chovají se stejně" na mobilu, tabletu i pc.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Člověk píše o nových Windows 8 s tím novým Metrem (WinRT), které sjednocuje vzhled na všech zařízeních, napíše "počítač, tablet i telefon vypadají stejně" a vy to pochopíte, jako že mluvím o Win32 API desktop aplikacích. Vy jste teda číslo. Kolik že těch mobilů s x86 CPU na našem trhu znáte? Samozřejmě že na desktopu budou lidé dělat i v desktopu, ale na takové ty základní věci jako internet/email/video mají vše potřebné v Metru a vypadá to a ovládá se to všude stejně.

"Změna vzhledu (především ikonek)" teda IMHO není ve Windows problém. Ale pokud je pro vás změna vzhledu ikonek featura hodná zmínění, tak asi oba chápeme smysl a význam OS poněkud jinak (a pak chápu, že vám tři různé velikosti ikonek ve Windows nepostačují). :)

LiveID účet pro nastavení Metra nepotřebujete. Vy jste to testoval jen tak hrc prc a moc si o tom nepřečetl což? Ani se vám nedivím, není to váš šálek čaje. U neaktivovaných Windows 8 jsou 2 "featury", které mají přimět uživatele ke koupi licence: každé 3 hodiny otravný watermark a nemožnost personalizace prostředí. Po aktivaci si můžete Metro nastavit i bez Microsoft Accountu. To potřebujete snad jen k nákupům ve Windows store, ale tam to snad jde pochopit.

To že pro mě nebyl váš text srozumitelný jsem vám naznačil pokorným přiznáním: "Nevím co přesně jste chtěl říct". Tím že mi odpovíte "Opět nepochopení psaního slova" k vzájemnému porozumnění nepřispějete. :)

Hmm pracovat třeba v autocadu či hrát hry optimalizované pro velké displeje a ovládání myší a klávesnicí na mobilu s pidi displejem, vy máte tedy choutky. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jeden o voze, druhý o koze.

Ještě jednou. Psal jste STEJNÉ APLIKACE na všech třech zařízeních a to je čirá utopie, na to jsem reagoval a vy jste si to vyložil po svém. Přečtěte si znovu vlákno.

Chci vidět jak jedním kliknutím bez prográmků (tématických setů) třetích stran změníte celý vzhled windows, např. těmito ikonkama http://kde-look.org/index.php?xsortmode=high&page=0&xcontentmode=22x27 - sám, s vlastníma zkušenostma.

Pokud se něco něco v RTM, tak Custom Preview nejde nastavit prostředí v Metro, píše to nejdřív se přihlašte do svého LiveID. Podkladový obrázek pro Metro byl zadrátován do EXE, WTF. To je prasárna na n-tou, sorry fanboys.

Vysvětlovat technické problémy BFU jako dítěti zde nehodlám, nazývám věci pravými jmény.

Narážka na winRT byla čistě záměrná, je v ní rozpor na vaše STEJNÉ APLIKACE, kapiš? S tím autoCADem opět odbočujete od tématu. Přeštěte si ještě jednou článek (Microsoft by CHTĚL, aby winRT bylo jediné API pro win9, ale to se mu nejen podle WIFTa nepodaří).

A ještě jeden dotaz. Máte vůbec nějaké dlouhodobější zkušenosti s Unixem? Recipročně, já s windows ano (jako admin v podniku).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Má vůbec cenu vám něco říkat, když jediné o co se snažíte, je překřičet mě?

Ano stejná aplikace na internet/email/video (a nejen tyto) je na PC, tabletu i telefonu. Je to díky WinRT, který sdílí stejné aplikace. Proto je Metro i ve Windows 8 pro desktop. Aby to bylo všude stejné a stejně se to ovládalo. To je to o čem od začátku mluvím. Proč do toho pořád pletete nějakou kozu? :)

Ano ikonky i ve Windows měnit jde, je na to spousta free prográmků. Proč o tom ale stále mluvíte, jako by to byla pomalu killer featura Linuxu? Vždyť to je pro hodnocení OS naprosto nepodstatná záležitost.

Finální produkt se nehodnotí podle toho jak to bylo v developerské verzi pane.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Velkými písmeny jsem vypíchl na co se zaměřit, tentokrát místo "xxx", nedělal bych z toho kovbojku.

add winRT:
Aby byla aplikace stejná na PC/Tablet/Phone od ms, musí být prg naprogramovan ve winRT. Je v něm naprogramován např. Total commander, Irfanview, foobar2000 apod? Nebavím se o cloudových "webových" programech jako šitých pro Metro, to co dřív řešilo jako webslice na ploše. Snahu sjednotit API vítám jako BFU, ale je to zase v podání ms kočkopes a bude opět úpět interoperabilita a výkon napříč OS. Nelíbí se mi hlavně způsob distribuce. Mně osobně je to šumák, ale většina lidí má win a až jim budu zachraňovat data, tak se budu prát s překážkama a nelogičnostma od pánů z ms.

add Ikonky:
Uvedl jsem jeden příklad z mnoha, kdy si každý může otestovat jak by daný problém řešil. Nechci hledat free prográmky (s adwarem) na věci co má řešit systém! Na vše abych měl nějaký tweakovač a řešil ručně aktuálnost programů (případně si každý program řeší po svém a start OS trvá neúměrně dlouho, typicky adobe a java) ...

Nebyla to developerská verze, ale Custom preview, téměř finálka. RTM se mi tahat nechce, LiveID si vytvářet nehodlám, crackovat mi je proti srsti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Už počtvrté píšete o desktop aplikacích i když je od úplného začátku řeč o Metro aplikacích (dokonce jsem specifikoval o konkrétně kterých). Neříkejte mi, že si toho nejste vědom. Nebo vy snad máte desktop v telefonu? :)

Zas ty ikonky. Jasně že je to věc co má řešit OS. Strašně důležité. :) Koneckonců i ve Windows měnit jdou, stačí pravý klik na adresář nebo zástupce. Soubory mají defaultně ikony přiřazené svým asociovaným programem (což je dobré řešení). Nicméně pokud nevyhovují, opět si je můžete změnit. Pokud se tedy nebojíte spustit regedit. Pokud ano, jsou tu hromady free utilitek (a bez addwaru).

Každopádně to finálka nebyla, dehonestace RTM dle funkcionality CP byla nekorektní, ba? Crackovat nic nepotřebujete:
http://msdn.microsoft.com/en-us/evalcenter/jj554510.aspx

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak už jsem naznačil "v kauze" ikonky, byla to jedna z věcí kde to ve windows skřípe, fakt bych rád ukázal přímo živě, aby to bylo zřejmé. Oba se točíme neustále v kruhu. Neodpověděl jste na otázku zda máte nějaké povědomí o Unix světě, to by byla odpověď na mnohé.

Nespecifikoval jste vůbec nic, nebo blbě kouká na písmenka, naopak jsem naznačil kde je problém (total cmd apod). Vím co Metro (ne)umí, prívě proto jej kritizuji.

Malá rada: nastudujte si predikátovou logiku, sice je to právničina, ale naučíte se rozlišovat podstatné, myslím to jako Sranda Gross, tedy upřímně. S odkazem na youtube video o Ubuntu s Metrem jste u mne zabodoval (hezká ukázka jak je Linux modulární, v tom je právě jeho síla).

CP a RTM je téměř stejná, finálka je dokonce striknější než předchozí verze, psalo se to tu na diit, z toho vycházím. Ve virtualboxu win8 spíše nefunguje než funguje, problém bude nejspíš v emulaci secure boot, kdy se vytíží všechna jádra a dlouho se čeká na start.... ale to je zase jiná pohádka milé děti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ona ta zprava neni ani tak objevna, jako spis potvrzeni neceho, co je logicke. Predpokladam, ze pote, co code monkeys (ti, co kod programu opravdu pisou) dodatlovali Win8 do faze vhodne pro publikaci, neni duvod na neco cekat. Udrzba, service packy atd. vyzaduji (nebo spis dostavaji) mnohem mene casu nez primarni vyvoj, takze co uz s volnou kapacitou, nez vyvijet neco noveho.

Ocekavam, ze designeri, product manageri a podobna havet vyssi urovne uz nad Win9 par mesicu zhavi mozky.

Podobny druh vyvoje plati pro software, hardware, auta....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne ako pise tosuja...
WIFT, neviem, ci sa zivis len pisanim clankov, alebo aj pracujes/kodis pre niekoho (resp. vedies firmu, ktora kodi), ale takto to bezne vo vacsich softwarovych firmach chodi.
Existuje nejaka roadmapa, na ktorej su vyznacene jednotlive branche/verzie.
Akonahle hlavna vyvojova vetva dosiahne marketingom pozadovane features, vytvori sa z nej branch, ktory sa stabilizuje a nakoniec vypusti - Win8. Pocas stabilizacie sa ale stale robi dalej aj vyvoj tej hlavnej vetvy a fixy do kodu sa robia najskor na vyvojovej vetve a az potom sa zaroven davaju aj do stabilizovaneho brancha.
Cize prace na Win9 IMHO prebiehaju nepretrzite. Iba laicka verejnost to vnima inak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem nechtel rict, ze ta zprava je zbytecna, verim, ze tato zprava radu lidi zaujala a neco jim dala. Jenom jsem chtel machrovat, jak jsem chytry ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

děláte z komára vola

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Metro se teď prý jmenuje oficiálně: Windows 8 Modern UI style app. Resp:
Metro UI ------> Windows 8 Modern UI
Metro design -> Windows 8 Modern UI design

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem v práci dostal nový počítač se sedmičkami. Vypnul jsem aero a nastavil si vzhled jako byl ve win 98. Používám to samé nastavení patnáct let a jsem šťastný. Metro prostě vypnu taky. I kdyby trakaře padaly.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy dela, jak mu vyhovuje, ale myslim, ze toto neni az zas tak treba. Mne hezci desktop nikdy nevadil, ony i Windows jsou prijemne pouzitelny system pote, co jim clovek doinstaluje podporu virtualnich ploch.

Mimochodem, lidi, jak to vlastne delate, pokud mate jedinou plochu? Nehrabe vam z toho prepinani mezi okny? Doma jednu plochu chapu, tam clovek vetsinou nakopne prohlizec NEBO videoprehravac NEBO si hraje, ale v praci si to nedovedu predstavit - dlouhodobe mam 5 virtualnich ploch po dvou monitorech a z techto 10 obrazovek je 7 stabilne obsazenych. Mit to na jedne plose, tak uz jsem z toho davno vykvetl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poradek je pro blbce, inteligenti zvladaj chaos;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

O tom žádná, ale s virtuálními plochami můžete mít chaos na více plochách! :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jak to delaji multiplochomilci, nehrabe jim z toho prepinani mezi plochama? ;)
I kdyz toho delam strasne moc najednou, tak pocet otevrenych oken nema sanci presahnout desitku. Beznej pocet je tak sest az osm. Mezi tim se da prepinat v pohode. A pokud je toho otevrenyho vic, je temer jisty, ze neco z toho bezi uplne zbytecne a klidne se to muze zavrit.
Naopak marne premyslim, cim se da smysluplne zaplnit sedm ploch. Pocitam aspon dva bezici programy na kazdy, aby to melo nejakej smysl. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja netvrdim, ze tech oken je o moc vic, nez 10, ale virtualni plochy maji tu vyhodu, ze je vsechno maximalizovane a nic netreba zavirat proto, ze to zavazi.

Kdyz to proberu, tak na plose 1 je browser + obcas Total commander nebo tak neco, plocha 2 je Intelli-J IDEA + SQL Developer, pripadne Perforce (VCS software), plocha 3 je VMWare Workstation + open SQL Developer, plocha 4 je Outlook + Thunderbird, plocha 5 je hudba + IM (pracovni Webex).

U virtualnich ploch mne osobne vyhovuje mit kazdou pro pevne dany ucel, pak si to clovek zapamatuje a proste vi, kde co ma. Kdyz chci Outlook, staci dvojhmat pro prepnuti na spravnou plochu a jeste tak mozna alt-tab mezi 2 okny na vyber spravneho. Proste, prochazeni stromu (plochy -> okna) je rychlejsi, nez prochazeni seznamu oken.

Mimochodem, urcite vam neni cizi rozhrani IOS nebo Androidu, ze? Tam jsou virtualni plochy taky, fikane a ku prospechu veci obslehnute z Unixovych OS, ktere to pouzivaji vic, nez 15 let. Takze si myslim, ze uzivatele jsou s timto resenim slusne seznameni a nemeli by problemy, pokud by na to narazili ve Windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"virtualni plochy maji tu vyhodu, ze je vsechno maximalizovane a nic netreba zavirat"

Výhoda virtuálních ploch je IMHO v tom, že máte na každé virtuální ploše "naaranžováno" několik NEmaximalizovaných aplikací (+případně jednu maximalizovanou na jejich pozadí) a přepínáte tak vlastně mezi těmito praktickými "celky". Pokud by jste měl vše maximalizované, není problém přepínat jen pomocí ALT+TAB. To jen jako upřesnění spíš pro Sob01, v čem je jejich kouzlo. Ono i z toho výčtu aplikací je jasné, že to asi přesně takto vlastně máte. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja tu myslenku chapu a cas od casu bych nejakou druhou plochu klidne vyuzil. Spis mi slo o ten extremni pocet. :)
Uz jsem zkousel nekolikrat postahovat na testovani ruzny programy na vic ploch, ale vzdycky jsem skoncil na tom, ze mi nic z toho nevyhovuje. Ze vlastne nepotrebuju ani tak uplne oddeleny plochy, ale jen neco na praci se skupinama programu/oken. Abych se treba pohodlne prepnul najednou na vsech X vedle sebe peclive poskladanych PuTTYn. Ale ne uplne komplet pryc na jinou plochu, protoze porad chci zachovat nahore na obrazovce miniaturni WinAmp a podobne miniaturni okno na sledovani site/posty/atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obvykle si vystačím s cca 20 okny, každé má v taskbaru svou ikonku, výběr je na jedno kliknutí. Většina je maximalizovaná. Pokud ty věci chci vedle sebe, přehodím je na jiný monitor.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono to s těmi Windows 8/9 nebude tak žhavé :-)

Aceru nechce MS dovolit výrobu placek s klávesnicí (Surface), HTC nechce MS dovolit mobily s Windows, Samsung má zájmy jinde, Nokia postupně umírá, BlackBerry má svůj OS a navíc MS prý bude chtít za svůj OS okolo cca 2kKč, jako na desktopech ... myslím, že jediný, kdo na tom získá podíl bude zas Apple, Google a možná nějaké minoritní alternativy (HP už to vzdalo úplně?).

Co vlastně ještě zbývá za výrobce telefonů? Sony Ericsson ten má část nabídky taky s Androidem. Motorola patří skoro (úplně?) Google, takže Android. Huawei taky android, Evolve a ZTC jsou výrobci nebo značkovači? Resp. kdo pro ně vyrábí? No ... a to je skoro všechno, víc v cenících nevidím. Takže na co vlastně chce MS cpát svůj OS, kdy vyřadil i HTC? Jen na Nokie a možná na ty Sony Ericssony?

Co se Desktopu týče, tam nejspíš získá zas o kousek víc Apple (i když by mne potěšilo spíš zvýšení podílu Linuxu, i kdyby to mělo být Ubuntu, které já nerad), proto (jak jsem psal), že se ho BFU nebojí, nemá pověst složitého systému a na MAC OS X je o trochu víc komerčních aplikací než pro Linux.

Jinými slovy, nechápu, proč MS míří, kam míří. Je mi jasné, co chce prosadit (mimo jiné donutit uživatele platit málo pořád místo hodně jednorázově), ale nevím, proč to dělá tak špatně.

Takže tu bude hafo Wonařů, kteří se budou držet Windows 7, dokud to půjde. Pár nadšenců, kteří Windows 8 akceptují a spousta tradičně konzervativních korporací z nichž některé ještě neopustily WXP (ale většina přeskočila Visty).

Opravdu jsem moc zvědavý, jak se to celé posere.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevidel by som to tak zle. Ceny za licenciu su ten najmensi problem. Lahko sa daju dotovat. Aj teraz sa vedsinou za licenciu WP bere menej ako su poplatky za Android.
HTC nie je velka strata. Ako znacka umieraju a co vidim v mojom okoly kdo mal od nich jeden telefon druhy od nich uz nechce.
Znacku Nokia by som tiez nepodcenoval. Ked vidim ako niekto caka s x rokou starim telefonom na symbiane kym Nokia vyda nieco s WP8(WP7 bol len docasne zalepenie diry na trhu a ludia to vedia).
No a Android. Pre mna je uspech tohto systemu nepochopitelny, asi dosledok stavu bez realnej kokurencie. Ten system je neuveritelny zlepenec, ale zial pre to co potrebujem stale nie je alternativa s inim OS.
No a posledny asi najvyznamnejsi bod je, ze ja a asi ani ty nepatris myslenim k beznemu stadu a reakcie na nove UI moze byt uplne ina ako odhaduju ludia z IT.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tou plánovanou absencí křížku není Microsoft sám - podobný ošklivý nepěkná věc se očividně urodilo ve více vývojářských hlavách.

viz
http://design.canonical.com/2011/03/quit/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá připomínka. Ten problém povstal od vývojařů GNOME 3, prý stačí uspávat... Vývojaři GNOME poslední dobou předvádí psí kusy, naposledy z Nautila 3.6 vyhodili druhý panel (docela praktická věc), stromové zobrazování a ještě něco. Vlna nevole zapříčinila forkování...

Debilizace je momentálně free-cool-in - http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Frikul%C3%ADn

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mezitim M$ stejne zkrachuje, tak co tady resite ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak toho bych se opravdu nebál :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, krom cire spekulace celeho clanku, tak je jasne, ze MS uz nejspis hodne dlouho dela na dalsi verzi, ostatne jako kazda vetsi firma....
Co se nejakeho toho winRT tyce, tak je videt, ze jeste nikdo poradne nepochopil, ze to je jen prostredi pro beh mobilnich aplikaci! Proc by se nejake win32 melo nekam vytracet, co to je za stupidni uvahu??? Samozrejme, ze na windows bude vzdy majoritni klasicky desktop a klasicke okynka! Takovehle cipoviny jste mohli psat, kdyz prisel .NET, ktery je skutecne konkurenci k win32 a ve vetsine veci tu knihovnu plne nahrazuje! Proc se nepodivate na wikipedii nebo na nejaky duveryhodny zdroj co je vubec winrt? Je to proste platforma, jak je .NET, tak je winrt, ma s tim nekdo problem? Ja ne. Muze se tam programovat v C++, C#, Jave nebo klidne snad nejakem podelanem HTML5 ..... ale kde proboha autor prisel s myslenkou, ze by to byly HTML5 aplikace a bezely nekde v prohlizeci?:o)))) To jako stejnou logikou kdyz naprogramuju neco v C++, tak to pobezi na windows, na linuxu, na applu, na 386kach, na 486kach, na 586kach, na alphach, na armech, na settopboxech ...... protoze vsude tam se aplikace v C++ pisou a dokonce tam i bezi:o) Microsoft ma platformu pro mobily a tablety, tuhle pratfomu dal i do klasickych windows jako BONUS!!! velmi prijemny bonus a lidi se z toho posrali, protoze tomu nerozumi (pravda, na IT webu, by asi meli). Nekdo napise aplikaci, tak aby bezela na telefonu nebo tabletu, ejhle muzu si ji pustit i na klasickych desktopovych windows, BOZE to je ale TRAGEDIE!!! A ta aplikace je naprogramovana tak, ze se, ZCELA TYPICKY, pro mobilni zarizeni neukonci, ale uspi a nema ukoncovaci tlacitko ..... to by toho autora meli rovnou zabit!!! Mam pred sebou telefon s androidem, pustil jsem si postovniho klienta, AAAAAAAAAA to nema zaviraci krizek, co jen budu delat?????? To uz je stejne zkurvene jak ty windows 8!!! Boze a kdyby udelal gugl android i pro notebooky ..... BOZE ON UDELAL!!! A taky tam neni ten krizek!!!!!! PANEBOZE KDE TO JSME??? Jezis a dalsi rana, ted tu mam skype, schoval se kdesi do prave dolni listy .... klikam na krizek a ono nic!!! Ono se to jenom minimalizovalo!!!!!! KAM TEN SVET SPEJE???? Ted jsem si pustil unreal tournament, BOZE ono to bylo pres celou obrazovku, nebyla tam nabidka start a ani zaskrtavaci krizek na ukonceni, tak jsem musel RESTARTOVAT a ta hra uz ma deset let, jak si to ten microsoft mohl vubec dovolit, povolit programatorum psat celoobrazovkove aplikace bez krizku!!! A jak si mohl dovolit udelat framework pro psani aplikaci, ktere pobezi ve fullscreenu a budou se standadne uspavat, sice je mozne umistit tlacitko pro vypnuti, ale co kdyz na to programator zapomene???? No nic, snad az se rano probudim, tak tahle nocni mura skonci a zjistim, ze je to jen sen, zadne windows 8, zadne fullscreen aplikace, zadny android, zadny iphone, zadny windows phone, zadne cloudy, zadne tablety a dotykove obrazovky ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Povinne cteni pro WIFTa
http://tirania.org/blog/archive/2011/Sep-15.html
WinRT je proste jen neco jako DALVIK (na Androidu) na steroidech ... proste sandboxovany .NET ochuzeny o primy pristup na disk, sit, atd ... + platforma pro dotykove UI (metro) + moznost publikace na MS appstore pro mobily a jine dotykove hovadiny .... proto tam nejsou ukoncovaci krizky (to neznamena, ze je tam autor aplikace nemuze dat) a podobne ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Podle názvu odhaduju, že se hlavounům v MS nelíbí ta hnusná zelená na pozadí toho Start screenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Blue je obecné kódové jméno pro Windows, tak jako Orange pro Office, Red pro mobilní verze a Green pro X-Box. Teď to však začíná být díky WinRT složitější, takže pokud se řekne "děláme na Windows Blue", znamená to prostě upgrade desktopových osmiček.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.