Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows hry na FreeBSD? PlayOnLinux dostává experimentální podporu!

ono nikde, ani na PlayOnLinux, o te nove exp. podpore FreeBSD neni napsano vice, ale tenhle clanek se tak tvaril, pritom je to spis popis toho, co PoL je...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu si někdo KOUPÍ hru pro Windows a bude ji hrát na Linuxu? To 'koupí' zdůrazňuji :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Úpně normálně. Když to funguje, tak proč ně?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Windows dualboot som svojho casu drzal vyhradne koli WOW, takze zas take prekvapive to naozaj nie je.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Na linuxu nejsme zvykli "warezit".

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No jiste ze ne, kdyz neni co :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Víš co, to máš jako s těmi DVD, které už nikdo nekupuje, protože jiné distribuční kanály jsou pohodlnější. Když prostě jenom napíšeš "aptitude install balík" a ono se to celé nainstaluje a zprovozní, tak kdo by se (s prominutím) sr*l s nějaký warezem.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

To taky nechápu, jaký to má význam - platit za totální ignoraci a výsměch od vývojářů, bugy, mizerný výkon a další problémy způsobené wraperem.
Když je k dispozici nativní verze, pak buď koupím a nebo nepoužívám. Ale pokud nativní verze pro moji platformu není k dispozici, chápu to tak, že vývojáři/vydavatelé mé peníze přímo odmítají a nechtějí je. Tak jim je přeci nebudu nutit :) Když na ten trh necílí, nemůžou z něj očekávat zisk. Až ty peníze chtít budou, tak nativní verzi pro tu platformu uvolní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napr. pre toto:
https://www.youtube.com/watch?v=xQFBK1yNIxE

Sam som to sice nevyskusal koli lenivosti, ako spominam vyssie, ale kolega v praci to potvrdil.

Podobnu - vlastnu skusenost mam len z UT2004, ten vsak mal nativny linux installer, takze to uz berte ako offtopic.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

U WoW mam stejnou zkušenost, ale pokud si dobře vzpomínam, bylo rychlejší jen díky vestavěné podpoře OpenGL, která se dá aktivovat někde v .cfg souboru. Ve Wine jsem se dřív nahrál dost a proto vím, že jakákoli DirectX hra je ve Wine výrazně pomalejší, než na Windows. U starších to moc poznat neni, novější se někdy vůbec hrát nedají, i když na Windows běží na max. detaily. Celé je to o náhodě a často to za tu námahu vůbec nestojí. DirectX 10/11 prozatím vůbec nefunguje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Plne suhlasim - za tu namahu to nestalo ani mne. Ale to o com je cele vlakno je to, ze tu namahu si za mna da niekto iny, takze preco nie.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že provozovat na tomto Windows programy je totální masochismus.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

otazkou je jestli se oplati linux nebo windows, pokud by na linuxu jeli hry lépe tak mrkev prijde o hrackou komunitu a pravdepodobne bude windows jen platforma konkurujici maximalne androidu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní předností Linuxu je v tom, že je zdarma. X procent ve výkonu asi nebude důvod k migraci navíc pokud to je vykompenzováno neodladěným sytémem/drivery a aplikacemi. Jestli něco rozhodne tak to bude právě podpora ovladačů a celková uživatelská přívětivost, krom nadšenců se asi moc lidí v systému příliš hrabat nechce (je to ztráta času). Co se týče Windows a výkonu, nevidím tu větší problém a to mám 6 let starý HW a jak je vidět zatím to brzdí spíše API - s novou verzí DirectX a OpenGL dá se předpokládat nárůst výkonu po vzoru Mantle.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní předostí Linuxu není, že je zdarma, ale že je svobodný! Doporučuju mrknout třeba sem, tady to Stallman dokázal vysvětlit v rekordní necelé čtvrthodině, je to i s obrázky.

https://www.youtube.com/watch?v=Ag1AKIl_2GM

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, zajimalo by me, kolik lidi tohle SKUTECNE LEGALNE pouziva ...... uz vidim, jak nekdo, kdo plati desitku za rocni licenci na lightroom, bude setrit litr na licenci windows a podstupovat tohle linuxove utrpeni:o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to ušetřit tisícovku za licenci, ale (moci) provozovat řádně zakoupený (zalicencovaný) software na platformě, která mi víc vyhovuje. Osobně si myslím, že jenom velmi málo lidí provozuje linux z toho důvodu, že je "zdarma". A i ti, co tento důvod mají jako hlavní, nejsou moc perspektivní a časem odejdou, protože najdou nějakou báječnou slevovou akci a konečně si pořídí své vysněné vidle.

Jinak spravovat linux (oproti Windows) je utrpení jenom pro toho, kdo to neumí. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosta vetsina lidi se trapi s linuxem vyslovene proto, aby byli jakoze "in", ze se chcou mermomoci odlisit nebo na samotne sprave operacniho systemu (ten uplne nejzbytecnejsi cas, protoze "umet" OS je k hovnu, dulezite jsou programy) uz stravili tisice hodin, ze uz nechcou odchazet jen z (celkem pochopitelneho) principu ..... takova ta dogmaticka a sektarska mentalita, jako maji applisti:) Vyjimecne to nemyslim jako urazku:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bez urazky pan BTJ, ale "takova ta dogmaticka a sektarska mentalita, jako maji applisti" je vam myslim velmi blizka - sudiac podla drvivej vacsiny vasich zatrpknutych komentarov pod linuxovymi temami, kde casto propagujete dogmy ktore neplatia uz peknych par rokov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víš, ono to bude pro tebe asi těžké, ale kdyby sis dokázal představit, že čistě teoreticky můžou být situace, kdy je ten pitomý linux prostě víc user friendly / jednodušší / rychlejší. Zkusím ti dát jako příklad příkaz "aptitude install perl-xml-simple". Ano, je to z příkazové řádky (hrůza!), musíš to napsat, musíš vědět, že musíš napsat zrovna tady toto, ale pak trvá asi tak 20 sekund, než se to stáhne, nainstaluje a zprovozní. To stejné pro Windows je práce na hodinu minimálně.

Velmi podobné je to s řadou dalších administrativních úkolů - třeba když instaluju servery pro náš systém, tak mám na wiki pár řádků, které spustím a je všechno nainstalované a nastavené. Jo, možná jsem nad tím řádkem bádal hodinu a u Vidlí bych to dokázal za půl, ale při desátém serveru je poměr časů 5 hodin pro Vidle vs. hodina (poprvé) + 1 minuta krát devět pro zbývající servery.

To celkem i myslím popisuje tvou frustraci tím sytémem - pokud všechno děláš poprvé, tak opravdu zlaté Vidle. Proto je taky linux volbou profesionálů a pro obyčejného loosera nemá často smysl, nebo je jeho volba jen ptázkou principu (a časem se mu to vrátí - něco se naučí a linuxoví profíci jsou lépe placení, než Vidláci), ale to setrvávání na platformě u profesionálů už otázka principu není. Oni jsou tam kvůli tomu, že v tom systému mohou získat a získávají násobně vyšší produktivitu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem přes PoL hodně her a fungoval mi jenom Zaklínač 2 a to ještě nestabilně a s potrhanými texturami, takže zatím žiji také na dual bootu. Zkoušel jsem nicméně i nativní linuxové hry. Left 4 dead nepřinesl žádné FPS zrychlení a Metro LL bylo i výkonnostně na horší úrovni. Za vinu to dávám spíše tomu, že všichni se zaměřují na windows, a tak nezbývá jen to, než doufat, že se časy zlepší.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.