Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Mobile 6 změní jména

Sjednocení grafiky s Vistou a trochu rychlejší odezva ... toť oproti WM 5 vše ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevíte zda (popř. jak) se dá upgradovat OS u PDA? Např. z WM 5 na WM 6? A další dotaz, jak funguje počeštění v USA koupeného přístroje s anglickým rozhraním? Češtinu stačí doinstalovat, nebo už musí být součástí OS? Díky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cestina do Windows Mobile se samozrejme da doinstalovat (tzv. velka lokalizace). Ale podle meho nazoru je to zbytecne. Taky ma PDA z USA a mam doinstalovanou poze malou lokalizaci, ktera mi dodala ceske znaky na softwarovou klavesnici. S tim nahranim noveho operacniho systemu to je slozitejsi. Existuje plno navodu a postupu jak na to. Nejjednodussi je koupit si novy operacni system primo od vyrobce PDA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lop: většínou se obrátíš na výrobce zařízení, zda připravil upgrade pro tvoje zařízení - a při troše zkušenosti si to tam nahraješ sám, do servisu nemusíš.Cena bývá někde okolo 500-1500,- Kč

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom slovíčkaření - "crossbow" se spíš přeloží jako "kuše".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

t23: právě to bude zajímavé sledovat výrobce. Upgrade z WM5 bude jistě mastný vzhledem k tomu, že 6 nenabízí nic extra nového, něco z toho musí dostat M$, něco výrobce, distributor a další. Určitě to vyřeší trh, jedno jestli průhledný nebo neprůhledný (šedý). ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mate v tom trochu zmatek hosi.
Crossbow neni WM6, ale WM5 s takzvanym AKU(Appllication kit update) 6.0 kterej je nazvanej Crossbow. Proto to nema clekove moc novejch vlastnosti v porovnani s WM 5 AKU 3.0 ( Magneto). Novy veci jsou treba email push, jiny ikonky a tak. Proj je to cislovani AKU tak zmateny by me taky zajimalo....

Kde opravdovy WM 6.0 bude mit novy jadro, v porovnani treba s WM 5.0, kde je omezeny max mnozstvi procesu na 32, WM 6.0 by melo mit 32k. Par veci bylo premisteno a bezi ted v ranci jadra, jako treba fileserver. Kodovy oznaceni je Yamazaki, jestli si to dobre pamatuju.
Celkove nak tak dohanej Symbian, na my N70 je kolem 90 procesu v idle stavu, to by se z toho asi WM 5.0 rozskocili, i kdyz tam se trochu jinak pisou applikace nez na Symbianu.
Ale stejnej mix je i vsude na internetu, MS v tom ma asi sam gulas....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čeština (pokud myslíte lokalizaci) se dá doinstalovat(pokud na dané PDA existuje)-pozor pouze na anglickou ROM. Jediný Asus na některé přístroje dělá rovnou českou ROM. Jinak na každé PDA se dá použít kvůli diakritice česká klávesnice (např. Resco Keaboard).
WM 6 unikla a lze ji na HTC Universal a HTC Wizard (+všechny verze tj.Vario, JasJar atp.) úspěšně testovat. Více info najdete třeba v diskuzním fóru na www.ce4you.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WM6 ma minimalne jedno, zato ale skutecne zasadni vylepseni a to integrovanyho SIP klienta pro voip telefonovani...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to OndraK: no já bych teda rozhodně neřekl, že win. m. 5 mají doháně sysmbian (epoc), vzhledem k tomu, jaky je jejich postavení na trhu, epoc tu byl dřív, ale z oblasti pda byl vytlačen právě windows ce, možná se tak stane i u smartphonů.Jinak se zkuste u symbianu otevřít 30mb pdf, a nebo jak je to s kompatibilitou aplikací mezi jednotlivími verzemi............mě většín aplikací i psaných na win. mobile 2002, 2k3 a pod. na windows mobile 5  běhá......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to r23:
Srovnavas trochu nesrovnatelne.
ad PDA trh: Symbian nikdy nebyl na trhu PDA aktivni, byl tady sice QUARTZ reference design, ale nevim o zarizeni ktery by to melo na trhu, sice jsme, ve firme kde jsem kdysi delal, udelali port na HQ iPaq, ale to bylo spis cviceni. Takze se da tezko mluvit o ziskani trhu na ukor symbianu. Byli tady Psiony, o kterejch si myslim ze ve sve dobe byli o dost ve predu nez ostani zarizeni, ale s Psionem to padlo, ten trh se celkove vyparil ( zarizeni s plnohodnotnou klavesnici). Kazdopadne cely odvetvy Smartphonu je zatim v rezii Symbianu, i pres to kolik do toho Microsoft cpe penez ( delam momentalne na WM 5.0)
ad rychlost zarizeni (otvirani vetsich souboru) trochu osemetne srovnani, podle me srovnavas hrusky s houskama. Aspon me uchazi co ma spolecnyho zarizeni s cca 140MHz procesorem a 16MB RAM pameti( N70) s treba necim od HTC kde procesor tepe bezne na 400MHz a ma to 64MB pameti. Pro srovnani,muj desktop otevre vetsi pdf soubor rychleji nez bezny PDA, ale to me ani pri srovnani hw neprekvapi a rozhodne to nedela z PDA spatny zarizeni. Znas Symbian zarizeni s 400MHz a 64MB pameti, pak muzem srovnavat. Co doba provozu na jedno nabiti? Navic specialne S60 nadstavba v Symbiany byla vzdy vice smerovana na multimedia, aspon predtim, s prichodem E series a sjednocenim s S80 uz to tak moc pravda neni...
ad kompatibilita: pravda, mezi verzema pred 3.x a po je kompatibilita nulova, to byla bohuzel dan za to ze Symbian(Epoc) tady byli davno predtim a bylo treba zmenit tools, vcetne kompilatoru, kterej bohuzel udelal binar break. Ale pokud jde o kod samotny, zmeny nebily tolik drasticky. Dotklo se to aplikaci ktere jsou hloubeji v systemu a komunikujou treba se siti. Na oplatku system je nesrovnatelne bezpecnejsi, cos u telefonu povazuju za klicove, spis me ukradnou telefon, nez pocitac doma. Mimochodem ze to byl krok spravnym smerem, ukazal sam Microsoft, nechal se inspirovat a neco i pridal do novejch MW 6.0, ktery michodem budou s kompatibilitou taky na stiru, prave diky novymu kernelu, ktery bude tak trochu dohanet Symbian :-)
Jako zastance 3rd party apliklaci se me samozrejme prilisny zabezpecni na Symbianu nelibi, je to pro nezavisly developery o dost slozitejsi.

Mimochodem, bezna vec co zvaladaj i "normalni blby" telefony, prirazeni MP3 jako zvoneni ke kontaktu, WM 5.0 mam pocit porad jeste neumi...

PS: 30MB pdf, co to je, foto album? Tohle se snad jako priloha emailu neposila ne? A jak se to boha do toho telefonu dostane? Hadam kabelem s pocitace, protoze je tady porad jen par WM zarizeni s podporou 3G, narozdil od Symbianu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.