Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Phone 7 přichází - parametry, vlastnosti i chystané mobily

Z hlediska omezení obsahu aplikací (mnozí to nazývají slovem "cenzura", ale zde to má opodstatnění) budou muset aplikace splňovat podmínky služby Windows Phone Marketplace. Zejména půjde o omezení týkající se sexuálně navádějícího obsahu programů, násilí, nahoty, to vše bude "cenzurováno". Různé prvky navádějící k prostituci, specifickým sexuálním praktikám a všemu dalšímu, co lze považovat za "obsah pro dospělé" bude také udělena červená stopka. Mimo jiné to dopadne na případné aplikace, které by chtěly zobrazovat části lidských těl, jež jsou typicky v západní společnosti zahaleny (jsou to ty, které zodpovídají za reprodukci druhu, máme-li použít eufemismus :-).

Co na to říc ? No Asi nic . Ve světě se válčí ,vraždí a ve jménu boha dějí různá zvěrstva , politici kradou a lžou . A největší starostí je aby nebylo na mobilu vidět Pi** :) Tak nevím mám se smát nebo brečet nad tím pokritectvím ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Určitě brečet, a i nad tím slovem "pokritectví" ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můj osobní názor je ↆ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no tusim era ćhytrich mobilov u mna skoncila s winmobile 6. Android ma teda nenadchol a tento novy win hruza.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počkať, počkať, to ako MS uviedol v roku 2010, po 6 rokoch vývoja, operačný systém pre telefóny, ktorý nemá multitasking ani pohodlný spôsob na prepínanie medzi aplikáciami, nepodporuje copy & paste ani bluetootho. Údajne, podľa informácií z iných webov, nepodoruje ani pamäťové karty, nie je ho možné použiť ako mass storage a súbory je možné prenášať len pomocou SW Zune. Okrem nepodpory videohovorov údajne nebude možné v ČR a ani v SR cez Marketplace nakupovať a inštalovať aplikácie, a pritom to bude jediný možný spôsobom distribúcie...
Tak to si, vážený, vytiahnem zo šuflíka starú Nokiu 3310 a budem sa tváriť, že je to tiež smartphone, a keď si k nemu kúpim novú batériu za 10€, vydrží mi aj týždeň, na rozdiel od zariadenie s týmto Windows Phone 7.
A týmto chce ako MS konkurovať Androidu alebo Apple ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

o těch SD kartách se v textu letmmo zmiňujeme. jinak co se týče marketplace, to ti teď nepovím, ale obecné pravidlo je, že "malé buranovy" jako CR a SR jsou v tomto obvykle trochu pozadu, viz itunes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Takto na papíře se nám to jeví tak, že se Microsoft na boj připravil skutečně poměrně dobře."
Nepripravil sa VOBEC. Po 6 rokoch vyvoja su tam, kde bol Apple pred tromi rokmi. Nehovoriac o podpore pre vyvojarov a o tom, ze vsetko pre to treba programovat cez .NET! To akoze vsetci, co maju svoje aplikacie naprogramovane pre iPhone, Android, Symbian a stary WinMobile, musia kod prepisat do .NETu?
Tomu vravim nepripravenost!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to co pises je pravda tak to je fakt trapas ... to bude zase nasr* ludi co si to kupi a celu hodinu si budu mysliet aky maju super telefon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dalsi omalovanka s blikatkama ktera je mirena na "socialni komunitu", tak to je teda kauf ... a kdyz jeste pridame spetnou nekompatibilitu se softwarem z predchozich verzi ...

Nezbejva nez si pobrecet a doufat ze se zarizeni s WM6,5 jeste nejakej ten rok budou prodavat (treba jen v Cine, ale da se to koupit ...)

jinak mam stareho veterana Mio A501 s WM6

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Flash v mobilu?? no to snad ne. osmijadro i7 + autobaterie na zada.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To zakazu aj znaky (_!_) ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Grafiku delali u Pixaru? A bez pametovky s 8GB vnitrniho prostoru to je trochu krok zpatky! Par mptrojek, nejake mapy a muzu se jit klouzat :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To video mě docela dostalo - hnusné fialové ikony v menu a scrollování do všech stran a za všechny rohy abych mohl udělat elementární akci. Za celou prezentaci jsem se nedozvěděl jak se z toho volá či píše SMS, zato samé cool a awesome fičury a huby. Taky se těším na tu mobilní editaci office dokumentů na sharepointu, to se bude dělat na mobilu fakt "samo" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je sranda. Když vyšel iPhone - to se všichni za hlavu chytali, jak je možné vydat telefon bez MMS, paměťové karty, multitaskingu, mass-storage a ještě za takovou paletu. A ejhle, ono to bylo vlastně nadčasové :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Az na rozliseni displaye to ma vyrazne vyssi hw pozadavky nez Windows XP :-)

Minimální požadavky na hardware pro systém Windows XP Professional jsou následující:

* Procesor Pentium s frekvencí 233 MHz nebo rychlejší (doporučuje se 300 MHz),
* alespoň 64 MB paměti RAM (doporučuje se 128 MB),
* alespoň 1,5 GB volného místa na pevném disku,
* jednotka CD-ROM nebo DVD-ROM,
* klávesnice a myš Microsoft nebo jiné kompatibilní polohovací zařízení,
* grafický adaptér a monitor s rozlišením Super VGA (800 x 600) nebo vyšším,
* zvuková karta,
* reproduktory nebo sluchátka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Povinná výbava FM rádiem nám v redakci na tvářích vykouzlila kyselý úšklebek: to se zase jistý správce autorských práv napakuje (a firmy na Windows Phone 7 raději zapomenou)."

Nově dle 348/2005 Sb. v.z. 132/2010 Sb.:
" §2
(4) Rozhlasovému nebo televiznímu poplatku nepodléhají
...
...
e) rozhlasové nebo televizní přijímače, které jsou neoddělitelnou součástí koncových mobilních telekomunikačních zařízení."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takže víme, který bod bude další novela zákona rušit - to by bylo aby podnikatelé měli FM příjímač a neplatilo se za nej!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

WAU! Tak to snad stojí i za napsání newsky! To jsme opravdu netušili!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ideální konkurence pro Crapple dumbPhone, nicméně já vynechám. Jako ideální nástupce WM6 mi připadá právě Android.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu lze dodat snad jedině:
Windows Phone 7 přichází, Johny Walker odchází ( neb se mu udělalo nevolno )... možná se vrátí až přijde "Windows Phone 7 SP 2", nebo "Windows Phone 8" ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Silverlight:

Ad zminka o narocnosti - puvodne sem mel hodne textu na tuhle poznamku, vse sem to smazal. Rekneme to kratce, to na co se dava nalepka "silverlight" je dalko komplexnejsi technologie nez by clovek cekal od "kopie flashe" (kterou rozhodne neni). A tim nechci rict - narocnejsi - neni, spise jeji sire a moznosti jsou opravdu velke, jeji koreny (silverlight je kompilat asi deseti veci)hluboke ... hodnoceni vykonosti "silverlightu" si myslim, ze fakt neni vhodne. Problem s WP7 a Silverlightem bych videl prave v jeji siri, pro jadro IE7, ktere tam je, by se musel predelat plugin, ale soucane by se musela implementovat cela zaplava technologii... a to bude podle meho trvat.

jeste doplnek - to co pohani silverlight, je v zasade to same co pohani treba nove Visual Studio 2010 (a mozna i Office 2010)..a cele to bezi na DirectX. A u akcelerace dekodovani videa strasne zalezi na tom, kdo co zvoli v konkretni aplikaci. Ostatne Flash taky neakceleruje vsechno - vicemene adobe slo hlavne o HD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.