Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Vista odloženy

Dávám za pravdu, taky radši počkám o měsíc déle jen když to bude kvalitnější. XPčka se jim
povedly, tak doufám že Vista půjde minimálně v jejich kolejích.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to já klidně počkám i rok, dva. :-) Obzváště s firemním nasazením. Ostatně WinXP jsou už konečně "vychytané", narozdíl od W2k podporují některé "firemní" featury a zatím nevidím jediný rozumný důvod dělat další "krok do prázdna". Až opravdu skončí podpora XPček, pak se s tím bude muset něco dělat.. Ale když vidím, že ještě dnes MS podporuje NT4 server (samozřejmě "jen pro někoho"), tak mě nějaký hurá přechod naprosto netrápí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vistu si hodim na komp nejdříve rok po vydání,možná raději počkám  na servis pack.Nemám nejmenší důvod měnit OS,nic natolik úžasnýho to mít nebude a na grafický krávovinky si nepotrpím(i u XP dávám všude optimalizovat pro výkon a tím vypínám ty *úžasné* efekty.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať si je nechají,ale potřebují roztočit nový kolotoč na věci které již máme. Ono se v podstatě se nic nového neděje.Zas bude nové počítače,ovladač když nebudou, koupit nový atd. Ale práci kterou každý dělá dle svého výběru bude stejná. Ale mám zkušenosti čím novější comp tím větší problémy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeeee same dobre zpravy, do ledna tu (snad) nebude zadna vetsi virova epidemie :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cital som ze korporacne Visty budu dodane este v novembri, takze neviem co to ma docinenia zo stabilitou a doladovanim! Nechapem tomu marketingu, jedine zeby sa M$ snazil rozpalovat - resp. spravne nazhavit userov na Visty. Lebo v podstate cely rok je okolo toho boom, vsetci su zvedavi a nedockavi a ked sa to este odlozi tak ptm sa moze stat ze fakt budu rady ludi aby si mohli kupit novy OS. Aj napriek tomu ze M$ nefandim, vyzera to tak ze do pol roka si ludia kupia novy HW len koli Vistam. Podobne ako to bolo v pripade u W95, tiez isli na 386 procakoch a ludia zacali kupovat novy HW...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že další odložení Visty nikoho nepřekvapilo a vůbec bych se nedivil, kdyby zdaleka nebylo poslední. Samozřejmě vše jen v zájmu vyšší stability a bezpečnosti ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vše špatné je pro něco dobré, snad už budeme mít v době až přijde Vista už nějakej slušnej hw, který už tu Vistu wošéfuje :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

XP 2001, Vista 2007, docela hodně let od sebe ne? jsem zvědavej na ten rozdíl

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kozel: ja sa prave bojim, ze cim neskor Vista vyjde, tym neskor ten hardware na trhu bude. Ja som si chcel koncom leta kupit nove PC, a aj ked nemam dovod ponahlat sa s prechodom na Vistu, chcel by som, aby bol na nu HW pripraveny (podpora DX10, chraneneho videa atd...) Ale takto si podla mna budu davat aj vyrobcovia HW na cas...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No kdyz uz v listopadu bude korporatni verze, tak to znamena, ze cely system bude hotovy a tezko budou behem 2 mesicu vyladovat neco do standardni verze ktera vyjde v lednu.
A pokud bude v listopadu korporatni verze bez inet ci tel. aktivace tak to bude mit nainstalovano i vetsina sveta. CR aspon urcite :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2desperado - to vis musi si nechat nejaky cas aby stihli ty korporacky trochu orezat a zaimplementovat co nejotravnejsi system aktivace :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem z toho pochopil, že firmy nám obyčejným uživatelům vlastně otestují Visty jestli jsou stabilní a bezproblémové a pak je teprve přijdou do normálního prodeje. No tak to je super :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

osobně jsem zvědavej na opravdové HW nároky, minimální a optimální :o))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ... původně byl Longhorn plánován na rok 2004 - to bylo ještě v dobách, kdy se předpokládalo, že budou Windows XP SE (z čehož nakonec vzniknul SP2, ale původní záměr v roce 2002 byl udělat další samostatný systém). A v roce 2006 měl již být dostupný další systém - s kódovým jménem Blackcomb :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

myslim ze "nektere" firmy budou jako pokusni kralici a dostanou widle "velmi levne" a az se to na takovejch (pravdepodobne statni urady) firmach vyzkousi, pak to teprv budou prodavat..... ale nejlip by bylo kdyby to odlozili tak o 10 let a pak uz stim nikoho nevotravovali......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Novy HW kvuli Vista??? Vzdit ty co "pry" vyjdou v lednu 07 jeste ani nebudou podporovat 64-bit procesory, ktere se, uz vice jak rok prodavaji...Vzdyt ani XP-CZ Microshit nema ve verzi 64.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tom mají moc práce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Desperado, to ze je system hotov je jedna vec, ale pak se musi predat do fabriky a tak musi vylisovat CD coz trva prave ty 2 mesice. Corporate verze ma tu vyhodu, ze z jednoho CD instaluje cely podnik a proto logicky prijdou drive :-)
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuje je vůbec někdo k něčemu? (Kromě akcionářů MS.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim - povyhazovali z toho kdeco, vcetne (U)EFI podpory a este to stejne musej odlozit?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dyť si je můžou strčit do pr...pííííííp... Stejně to budou jen XP s grafickejma fičůrama, který sežerou 10x tolik co standardní XP, hlavně že budou mít co nejvymakanější a co nejotravnější systém aktivace, případně povinnou registraci atd... Doufám že mi Win98SE vydrží co nejdýl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor jako uživatele je, že měsíc si rád počkám, pokud bude..
muj nazor je, ze proc bych mel cekat na neco, co v klidovem stavu zere 500 MHz z vykonu procesoru, a jeste za to platit, ze ano?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby rekli ze raci opravej Win xp byl bych stastnejsi ... dyt ten system bohate vyhovuje ke vsemu nebo kecam .-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ježišmarjá... dneska jsem vyzkoušel Vistu Beta2 build 5308. Myslel jsem si, že můj testovací komp není zas tak špatnej (2,4GHz P4/1MB L2/533FSB, 512MB DDR400, Radeon 7000/64MB, 60GB ATA100/7200ot...). Instalace trvala přes hodinu. Graficky to nevypadá špatně. Ale rychlost je šílená. Swap jsem nastavil na permanentní 4GB. Každou blbost to má zabezpečenou, Security center se nedá nastavit tak, aby to uživatele neotravovalo s hláškama (tak jako v XPSP2), nikde jsem nenašel vypnutí reportingu do M$, když zkolabuje aplikace, každou blbost, aby se nainstalovala, musím spustit jako admin (třeba Total Commander), instalace zvukovky (Realtek ALC655), proběhla korektně z internetu, ovšem už se nedá spustit ovládací panel, takže to nepřepnu do 5.1 (teda přepnu, přes Audio Properties, ale hraje to furt jen dvoukanálově), nejde se přihlásit jako admin, ani přes control userpasswords2... mohl bych pokračovat... a co víc, stejně rychle mi běhá Ubuntu Linux s Xgl serverem a Compiz Window managerem (kostka) na P3/667MHz, 256MB SDRAM, Geforce4 MX440/64MB a 4,3GB ATA33/5400ot... a řekl bych, že Linux míň swapuje. Proboha živýho, co do toho ten M$ s odpuštěním nasr...? Velký je to jak kráva, po instalaci si to sežralo pomalu 5GB... Ne, děkuji, Bille, tenhle systém si opravdu můžeš strčit hodně hluboko... Ani zadara, ani zpirátěný. Poslední systém od M$, kterej se ještě jakžtakž dal, byly 98SE, všechno další je už jen bobtnající nafukující se moloch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehmm..tak tohle MS asi zrovna nevychytal..Chápu že plán je jedna věc,a skutečnost věc druhá..ale dvouleté zpoždění,zvláště když se jedná "jen" o přidání pár blbostí pro lamy (Super-Hyper Aero apod.),a vymakanější systém buzerování uživatele s aktualizacemi.Hmm.A to nepočítám ty HW nároky.Na mém PC (Sempron 64 2800+ ,512 MB DDR 400 CL 2,5, GeForce FX5700LE 256 MB) se to vleklo..doslova.Aero asi 8 FPS,odhadem.Ale,stejně vás to MS donutí koupit..až skončí podpora XP,to se potom ze všech děr v systému (nevěřím že by je vychytali) posmějete.Záměrně uvádím "vy",já uprgadoval PC..a přešel za světlými zítřky již dnes :). Fedora Core 4.. :) Můj názor jemže tohle MS přepísk a musí se to nějak todrazit min. odchodem uživatelů..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.