Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows Vista - základní průvodce

Ježišmarijá 450,- Kč! Já jsem student a na to nemám. Musím se spokojit s nápovědou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2čtenářík: to myslis tu napovedu pri ktorej sa vacsinou preklikam k odpovedi "Zkusím získat pomoc jinde." ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha chlapi, na co v tomhle dokonalém a intuitivním OS potřebujete nápovědu? :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kaslite na napovedy a pomocnikov: skratka "si uzivajte zazitok z noveho operacneho systemu a hovorte vsetkym naokolo LOL!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na co příručka k Vista? Každý už dnes ví že Linux je mnohem lepší!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o Visty nikdo rozumny nestoji. Jsou nenazrane, uzivatele omezuji snad ve vsem co se snazi delat a vnucuji dalsi sadu uzasne neschopnych MS aplikaci jako "nahrazku" za osvedcene aplikace jinych vyrobcu. ... Visty jsou neskutecna ubohost, na notebooku jsou totalne nepouzitelne, snizuji vyrazne vydrz baterii a opravdu se s nimi neda poradne pracovat. Prekopany system konfigurace je nocni mura,opravdu nechapu jak ms mohl neco tak neskutecne nedomysleneho vydat na trh. Holt jim slo jen o ten efekt wow, je to hodne znat. Osobne ale mam nazor ze prechod z XP na UBUNTU Linux je mnohem jednodussi nez z XP na ty zpropadene Visty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mark26 :
Visty mi maximálně vyhovují - v každém ohledu jsou lepší než winXP (i když některé drobné nedostatky přetrvaly). Konfigurace je skoro stejná jako v XP - a pokud se někde něco změnilo, tak k lepšímu - zejména možnost vyhledávání v ovládacích panelech zcela eliminuje nutnost pamatovat si kde co je. Notebook nemám, ale dovedu pochopit, že gui, které je graficky náročnější, trochu víc žere baterku - nikdo ti však nebrání přepnout se do "klasického" vzhledu...
Linux nebo MacOS občas pustím, ale většinou je to utrpení - vypadá to otřesně (což je věc vkusu) ale hlavně mám děsivé problému s funkčností. Tolik chyb kolik jsem viděl za půl hodiny v Suse když jsem ho naposledy zkoušel jsem ve windows neviděl půl roku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Visty jsou sice na první pohled dobrý systém a pro někoho dobrým budou. Velká nevýhoda ovšem spočívá v tom, že nejsou moc modulární a jsou konfigurovatelné a dokumentované jen v malém rozsahu (ale v něm celkem dobře). Další nevýhoda je, že jejich konfigurace je založena z velké části jen na GUI, což je pro odborníka mnohem pomalejší, než textový konfigurační soubor. To má i jiné nevýhody (konfigurák jednoduše zkopíruji, porovnám s jinou verzí apod., ale konfiguraci založenou na GUI těžko).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 azael: větší spotřeba není problém grafiky, prostě je to stejné jako české pořekadlo čert(visty) nikdy nespí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento týden jsem zrovna měl před sebou dva NB. Oba nové, jen s OS. Oba 1GB RAM, dvojjádro kolem 2GHz. Jeden s XP, druhý s Vista.
A... nekecali. 2x delší start OS, 2x větší spotřeba RAM. Co mně ale zaujalo, že procesor u Visty stále skákal 0-13%. S XP 0-2%. Bez spuštěných aplikací.
No jak už tu zaznělo, Win Milenium II.

Jo a že by měl mít NB s Vista větší spotřebu procesoru, když má náročnější vzhled, to se mi nezdá. Vždyť se přece chlubili, že procesor už GUI nebude počítat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to srovnavate XP 32bit a Vista32 bit, anebo 64bit?

Jinek reci o tom ze napr. Ubuntu je s podstatne min chybami a nepada... Mno, mam cca 1/2 roku na 2. disku Kubuntu a takove zaseky co zvladne Kubuntu s aplikacemi mi W2003srv jen tak neudela. Napr. zrovna Adept kazdou chvili zuchne , nespusti se, atd. Dale napr. o KDETV ani nemluvim. Nakonfigurovani monitoru a GK aby na 100ˇ% vzdy fungoval tak jak ma (refresh/rozliseni) nezvladli ali lidi co celej zivot s linem delaj.
S necim takovym jsem se pod win na mem PC dlouho nesetkal (maximalne mi tak vytuhne Firefox s hodne pluginy anebo MPClassic/CCCP.
Nic proste neni dokonale.

Je zrejme narodnim a jakymsi hrdinskym zvykem navazet se do M$. Ububtu jsem si poridil proto ze do HastaLaVista nepujdu. Ale proc vsude uvadet ze stoji za ho*no? Nechapu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intuitívna vista. Hodinu som bádal ako sa v tom molochu ručne konfiguruje sieť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azazel: No z pohledu IT admina je vista doslova nocni mura. Spousta aplikaci nejde ani nainstalovat natoz pak spustit a kdyz uz ano tak casto padaji ze zahadnych duvodu a nebo zapracuje stupidita jmenem DEP. UAC je ta nejotravnejsi vec co jsem kdy zazil a nejde ani vypnout ciste jen pro admina ci konkretni aplikaci. Slibovana moznost instalace ovladacu a SW bez restartu taky ne :)
2GB ram jsou malo i ciste pro zakladni praci ci hry a verim ze pro narocnejsi aplikace bude i 8GB malo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim se smat: vsichni co na Vistu nadavaji, si ji vyzkouseli nebo s ni i primo pracuji :-))) Myslim, ze to o necem svedci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa to napsal naprosto výstižně "Je zrejme narodnim a jakymsi hrdinskym zvykem navazet se do M$"

Mně Vista vyhovuje (především proto, že je rychlejší než XP) a všem urážkám se jenom směju...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

rodney, hexx:jj.. :-/ Vista je vhodná pro malé děti, notorické hráče, starce nad hrobem a jiné lamky. Smysluplně s ní pracovat se fakt nedá. A ještě když někdo řekne, že nejlepší je v ovládacích panelech použít funkci hledání, tak to je opravdu výrok století. Mně se vždycky stačilo podívat na ikony... :-)
 
On ten zásadní rozdíl je možná v tom, že lama, která vlastně ani neví, co chce, je vděčná za to, že ji MS vede za ručičku. Kdežto člověka, který zná operační systémy (a nejen ty od MS) každý "černokněžník" snažící se "pomoci" zdržuje, obtěžuje a někdy i znemožňuje udělat to, co člověk zamýšlí udělat. Efektivita práce pak jde samozřejmě dolů, ale důležité je, že lamky jsou spokojené. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a ještě jedna věc - když přišly XP, viděl jsem v nich to masivní zlepšení oproti Win2000. A to hned od počátku. XPčka přinesly mj. vzdálenou plochu na desktopové OS, lepší možnosti konfigurace přes doménové politiky, rychlejší start a hlavně daleko lepší stabilitu (už první ostrý release). O zabudovaných ovladačích darmo mluvit, těch tam bylo tuny, a i (hlavně) na starší a starý hardware. Dnešní Visty nový hardware neumějí ale neumějí ani ten starý, a to je už co říci. Že nové verze OS mají chyby, to je normální, i XP je měly (dokonce i Win2k) a mají je i Visty. Ale u Vist je těch chyb daleko nejvíce a některé jsou i "chtěné", a to je důvod pro jejich prozatímní odmítání.
 
Takže nejsem ani notorický odmítač MS, ani notorický staromilec, který si hýčká své obstarožní Win2k. Až budou Visty bez té šílenosti UAC, až budou plně zpětně kompatibilní a GUI bude umět něco mezi Win2k vzhledem a Aerem (něco jako XP vzhled, možná trochu barevně učesaný je IMHO ideál), přčemž jim nebude dělat problém nainstalovat se na rok staré PC nebo nainstalovat libovolný kus HW, pak by se o nich dalo uvažovat. Zatím je to hračka pro lidi s dostatkem volného času, který chtějí promrhat, a kteří chtějí dělat placený betatesting pro MS  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney - DEP je rovnako efektivna bezpecnostna vlastnost na 64-bit CPU ako UAC, ale ak ju nepotrebujes, tak ju nie je problem vypnut - http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/875352 - rovnako ako nie je problem vypnut UAC len pre admin ucty cez security policies - User Account Control: Run all users, including administrators, as standard users - Disabled: Admin Approval Mode user type and all related UAC policies will be disabled. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT :
Těch ikonek jsou tam desítky a pod každou je další řada nastavení - ty si to možná pamatuješ (gratuluji), ale většina lidí ne
malý příklad, co uděláš když potřebuješ zapnout/vypnout hibernaci? já napíšu hibernace a dvkarát kliknu - bez nutnosti si cokoli pamatovat, to samé s nastavování sítě a dalšími věcmi.
ujo2 :
Tak zrovna nastavování sítě je skoro stejné jako v XP - před týdnem jsem kamarádce (která tomuhle zaručeně nerozumí) po icq radil jak natavit sdílení internetu (dva počítače propojený síťovkama, jeden z nich je připojený na net) - ona měla XP, já měl Vistu a bez problémů jsme to nastavili.... až na jednu záložku, která se trochu jinak jmenovala to bylo úplně stejný

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Vistách jedu od března a naprostá spokojenost bez jediného problému kromě počátečních problémů s ovladači.Taky mi připadá že nadávat nadávají ti co ji ani nevyskoušeli a Linuxáci můžu vám říct že Ubuntu jsem skoušel a i přes některé počáteční problémy jsem se přenesl ale opravdu tenhle systém je aspon v této fázi neprodejný asi ho drží jen to že je zdarma.Nechápu jak někdo může nadávat na MS a přitom používat jejich produkty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: "Dnešní Visty nový hardware neumějí ale neumějí ani ten starý" - To už s tou záští trošku přeháníš, nemyslíš? Ale já lidi, kteří používají slovo "lama" (to opravdu nesnáším) a kteří se povyšují nad ostatní uživatele, stejně nikdy nebral vážně... Osobně se považuju za počítačového experta, ale tak jak ty bych se nikdy neprezentoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja si vistu jeste neinstaloval, zkousel jsem akorat tu pres virtualni stroj, jak tu byl onehda odkaz a to sice bylo jen na takovy podivani, protoze se to pro praci pouzit nedalo, ale co me hned na zacatku nastvalo bylo to, ze jsem chtel zmenit rozliseni, klik pravym na plochu, pak na odkaz a hle nejaky okno, kde musim rolovat az dolu a teprve se tam dostanu na pozadovany nastaveni...dalsi vec, ctrl+alt+del a misto spravce uloh okno, kde se teprve dal spravce uloh spustit...po celkovym prochazeni mi prislo, ze vsechny potrebny nastaveni jsou zbytecne moc zahrabany, UAC jsem vypnul okamzite, to bylo o nervy...tot me prvni postrehy, ale jak rikam, nezkousel jsem to v cele sve krase, tak nemuzu soudit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomcat2: na správce úloh doporučuju, ctrl+shift+esc, mimo to že to funguje jak má a dá se to zmáčknout jednou rukou :) je to ještě velmi užitečný ve vmware...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s/velmi oblíbeného/velmi používaného

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať je Vista jakákoli, pokud nechceme Linux, budeme na ni muset bohužel časem přejít. DirectX 10 je ten nejmenší důvod, brzo budou potřeba 4GB RAM a tedy i 64bit systém a Windows XP 64 nejsou zrovna povedené, navíc časem budou aplikace optimalizované primárně pro Vistu. Troufám si říci, že Windows XP SP2 je nejlepší desktopový Windows 32bit OS. Vista 32bit je celkem k ničemu. Pro počítače, které nepodporují 64bit je určitě lepší Windows XP, nové počítače s dostatečným výkonem umí 64bit. Ovladače se musí dělat tak jako tak, ty z XP většinou nefungují, takže pokud Vistu, tak bych určitě bral 64bit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ukulele: ovladače pro Vistu z byť jen půl roku starého HW jednoduše nejsou. A opravdu mě nezajímá, kdo je má zajistit (resp. zaplatit), zda výrobce HW nebo MS, který se snaží protlačit svůj "super" nový OS.
 
A můj názor je ten, že 32bit Visty nemají důvod existovat, jediná verze, která je akceptovatelná (díky reálnému přínosu možnosti osazení více než 4GB RAM v nějaké konečně už trochu rozšířeném Windows OS), je 64bit verze, ta ovšem trpí na problémy s ovladači (a aplikacemi) ještě více.
 
Pochop konečně už, že mnoho lidí spravuje třeba několik desítek až stovek PC, a najednou s novým nasazeným OS se objevují neskutečné problémy (nefunguje např. korektně AD GPO SW deployment), ať co se driverů týká, tak aplikací, které nefungují, musí se zdlouhavě hledat řešení, proč ta aplikačka neběží, atp. Proto tvrdím, že je Vista dodnes naprosto nepoužitelná pro reálné pracovní nasazení. Gamesníci a podobná domácí čeládka ať si klidně nainstalují co chtějí, to mě nezajímá. A jestli ti vadí slovo "lamer" resp. počeštěné "lama", tak je mi to líto, ale používám ho už skoro 20 let a nemíním na tom nic měnit, i když se tak dneska častují kdejací blbečci co si navzájem vyčítají neschopnost nainstalovat ICQ.
 
Karel72: Nadávám, protože za to MS platím. A ještě to firmu stojí další náklady v extra výdajích na práci IT. A myslím si, že doby, kdy se radostně a socialisticky vítal nedostatek hajzlpapíru a přijímaly socialistické závazky o tom, že každý použije při velké potřebě jen dva malé útržky téhož, a kdy největší úderníci si byli schopni vytřít jen jedním útržkem a to dokonce opakovaně a z obou stran. Apropos, nevšiml jsem si, že bych někde zmínil Linux desktop? Za to jsem zmínil několik docela vážných argumentů, proč je Vista nedodělek nevhodný na reálné použití - tos asi "benevolentně" přehlédl :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CM: myslím, že jsou reálné tři scénáře:
1. do roka vyjde SP, který opraví veškeré zásadní nedostatky (tj. ne SP s novými tapetami na obrazovku :-))
2. do roka vyjde nový použitelný systém (viz WinME, Win2000)
3. firmy masivněji zmigrují na linuxové desktopy (to mi připadne sice nepravděpodobné, ale s ohledem na tlaky na portaci Office na Linux bych to až zase tak nepodceňoval) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT- Napsal bych ti, že jsi už 20let h...... ale urazil bych hovězí . Přirovnal bych tě k lamě, protože kolem sebe pliveš špínu ale lama má větší IQ. Ty máš IQ tykve. Jinak mi je 60 a jsem gamesák. Nevím, proč by mě mělo stačit něco takového jako je nedodělek Vista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kemper: No to je jedy úroveň! Argumenty žádné, zato osobních výpadů hned několik. :S Že by TyNyT šlápl někomu na kuří oko, když se tak necitlivě dotkl budování světlých zítřků za soudruha Husáka? :D

TyNyT uvedl několik, myslím, pádných argumentů, které se shodují s mými zkušenostmi. S těmi ovladači je to možná trochu přehnané, ale fakt je, že masivní podpora starého železa, jak tomu bylo u XP, se ve Vistě nekoná a ještě k tomu nejsou některé stávající ovladače nijak oslnivě kvalitní. Navíc některé aplikace mají skutečně na Vistě problémy, jejihž řešení je zdlouhavé, pokud vůbec nějaké existuje. Nakonec nejeden gamesník (či domácí čeládka ;) má na novém počítači s předinstalovanou Vistou hozené i XP, což o něčem svědčí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Azazel: úplně jednoduše (a logicky a intuitivně) ikonka baterky. :-) Mně to přijde úplně intuitivní. Z TC běžícího pod admin účtem spustím control (mám jako ikonu v liště) a kliknu na jednu ikonku s baterkou. A to prosím běžím na neprivilegovaném účtu.
 
K čemu je mi UAC? K čemu je mi to "báječné" vyhledávání? Já vím kde co mám, nemusím to hledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kemper: nebudu se snižovat na tvou úroveň, jen ti vysvětlím, že slovo "lamer" značí člověka, který je v daném oboru amatér. A stejně jako já neumím opravovat auta (jsem tedy automobilový lamer), tak mnoho lidí jednoduše nerozumí počítačům a jejich systémům. A protože slovo "lamer" vzniklo kdysi dávno jako žargonový termín scény okolo domácích počítačů, je jen logické jeho použití s ohledem na téma IT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi napadá pokud si dobře pamatuji, že zkratka UAC byla už ve hře DOOM 3. Union Aerospace Corporation.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přidám se s vlastní troškou do mlýna - Visty jsem nějakou dobu používal, protože se životu s nimi do budoucna nevyhnu. Do firem si je lidi prostě pořídí, minimálně s novým notebookem. Nasazení na stanicích zatím není nikde v mém okolí plánované. Naštěstí.

Takže představu mám. Ale popravdě mi připadne, že na 6 let práce to nevypadá. A hlavně mám pocit, že se primárně soustředili na vzhled, což je dle mého docela málo. Vím o nových technologiích pod povrchem, ale ruku na srdce, bere Vás to někoho?? Je něco, co jste chtěli dělat v XP a nemohli?? V korporátním prostředí musí být IT infrastruktura vychytaná, takže vše co bylo nutné zprovoznit již beží a základní poučka zní "nehrab na něco co funguje".

WinXP jsou bezesporu skvělý OS, ale MS prostě chce další peníze a ono je těžké vymyslet něco, čím se nahradí to co funguje a vyhovuje. Tak jsme dostali Visty, barevné a intuitivní :)

A ke článku - po zkušenostech z firem (white-collar users) mám dojem, že dnes se přece nikdo nic neučí. Přece stačí jen přijít a vše musí jít samo na první podívání. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: Len 2 male postrehy: 1. ovladace na vistu som nasiel uz aj na 2-3 roky stare komponenty, a nemal som s nimi nejaky globalny problem. Je jasne ze ubersuper dosky PC100 ci podobne s chipsetami SIS ci VIA sa tazsie budu zhanat nove ovladace ako na dosky od renomovanych firiem. 2. slovo lama sa udomacnilo ako kopu dalsich (napriklad spam) z monty pythonovcov, kde oznacovali neznalcov, hlupakov (a politikov :)) ako lamy, teda tie andske tavovite pluvace...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: slovo lamer mi nevadí, jen ta počeštěná a zprofanovaná lama, hlavně proto že ho v drtivé většině případů používají lidé, kteří ani nemají páru co to znamená a že to vzniklo už v osmdesátých letech. Ty do této skupiny ale naštěstí nepatříš, jak je patrné z tvého příspěvku. Samozřejmě chápu tvé rozčarování z Visty, přechod na ni může být pro administrátora spojen s velkými problémy, jen mi nejde do hlavy proč na ni hned teď přecházet, když jsi sám napsal, že Win XP jsou plně dostačující a navíc budou Microsoftem ještě dlouho podporovány (údajně až do roku 2014)? Je za tím fakt, že 31.1.2008 končí prodej Windows XP nebo ještě něco jiného?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vista? to niekto realne pouziva? Vista je uz po internete ako Viagra. Lezie to na nervy a vacsina ludi to nepotrebuje

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj všichni, už tři dny se snažím rozchodit pod WinXP SP2 tiskárnu přes print server (router US Robotics, spojené tiskárna (Canon i455) - router přes USB, notebook a PC k routru přes WIFI), a nemůžu přijít na to, proč to nefunguje. Při tisku se ukáže hláška "Nebylo vydáno volání StartDocPrinter". Tiskárna se mi ukazuje jako "připravená". Ovládače pro tiskárnu tam mám nejnovější. Myslel jsem, že to třeba tiskárna nepodporuje, tak jsem to ještě zkusil na Win Vista a tam to fungovalo okamžitě. Znáte někdo řešení? Na Vistu se mi nechce, ale asi to kvůli tomuto problému budu muset udělat. Dík.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si to vezmeme Visty nam prinaseji:
>DX10.0
>UAC
>Nizsi podporu ze strany MS ako pro OS x86 XP
 
Sem toho nazoru ze DX10.0 by se dalo udelat i pro XP>MS sice tvrdi ze se to neda ale takovyhlel kecu sem se napocouval dost.Uz pred polrokem se zacali objevovat projekty Alpha programatoru na neoficialny implementace api prave oneho DX10.0.Co se tyka UAC stotoznuji se s uzivateli je to otravne a zbytecne kdyz sem Administrator kto je uz vetsi?>kvalitny antivirus pr.NOD32,Kaspersky,atd...ho pohodlne dokaze zastoupit a hlavne ten vir uzamknout,prepsat a znicit co prave ono krasne UAC nedokaze jo mame Defender ale to je jenom takovy MPAA&RIAA nastroj k rideni a skoumani piratstvy(P2P check),dalej nam tu bezi ono implementovane DRM co je ona feature co vytezuje samotne CPU nepravidelnymi naroky na beh na co se vice lidi stezuje.Nakonec kladivko MS a bez jakykoliv vymluvy nasadil svemu krasnemu OS>samotna podpora pro verzi Ultimate ma koncit nekdy okolo roku 2010(+-1)ostatny verzi maji podporu o rok vyse ale je zajimave ze prave ona XP ji maji az do roku 2013<divne do oci bijici>Mel sem Vistu a bezel sem na ni a co mam povedet?>je to nedodelany OS s vysokymi naorky na RAM lepe pripraveny na podporu vicejadrovych CPU,se spoustou integrovanych driveru,ma i te nejake featurky jako nabeh programu casto spusetnych nebo TPM(siforvani),pekne okinka ale to se provadi na ukor mista samotneho HDD,jelikoz je stale problem s drivermi a tym nemyslim neco jako ATI a NVIDIA rozbehani starsich zarizeni robi nekdy hotove peklo(zalezi na konkretnim kusu HW).Ci nabehnout do Visty jak pro koho:jelikoz prave tohtorocny herny tituly jako UT III,Crysis,Alan Wake... a pod.by uz meli byt stavene primarne na nativnym DX10.0 a ne jenom predelavky z DX9.0c parany jiste ina volba nemine osobne sem kamosovi spravil kombinaci XP a Visty v te druhe hra a popritom skousi kdyz mu nejede jde do prvniho a podobne to udela i vice lidi.Co se tyce firem se zabehlym systemem prace a siti,overenych programu a zarizeni jelikoz neexistuje vec vhodna prave do firme ktera jede jenom na Viste a celkove by ulehcila jejich praci tam prechod delat netreba jiste bude se skouset vice na noutbucich.Kazdemu podle chuti povedel nejeden z nas neodsudzuji ani Linux ani Ubuntu kazdy ma rad neco nineho a je jenom na nem co od systemu ocekava a co od neho chce.Misto nakupu Vist treba nekam vyrazit kdyz je leto jeste v polovice a pro ty co chteji skousit UE3 mohou zbastit Xbox 360 3leta zaruka,nizsi ceny a lepsi podpora jiste potesi,jiny si koupi sve PS3 v tez podobnem kabatku Starter Kit(2 plne hry+gamepad za cenu holeho baleni kto by se nechtel bavit?)k tomu par piv a skvelou partu co vic si prat?>mozna jeste jenom vice casu na ptakoviny:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ukulele: navrhuju uzavřít mír a zakopat válečnou sekeru, uff, uff! :-) Myslím, že jsme téma zcela vyčerpali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že jsem nebyl pochopen. Ozval jsem se protože: Vista pro notorické hráče je blbost,starci nad hrobem mě uráží a lama je nadávka. Něco jiného než lamer.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.