Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows XP ještě do šrotu nepatří a vědí to i v Microsoftu

Zajímalo by mě, zda se v tom poměru odráží i downgrade. Asi to nebude nijak výrazné procento, ale...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no snad tedy uspisi ten SP3 RC nebo rovnou RTM do letoska :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proc chcete za kazdou cenu SP3, me SP2 funguji da se rict optimalne, nevim co tam menit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil1452: To možná jo, ale aspoň by se ti zmenšila ta hromada patchů. Kdo se s tím mám pořád srát.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Erkil1452: Například je celkem protivné stahování hromady aktualizací po instalaci čistého systému. I kdyby řešil SP3 jen toto, uvítám ho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že by konečně nastal čas opustit Windows NT4.0 (desítky stanic a asi 8 serverů) a provést upgrade na XP pro a na servery W2K3 nebo i sambu zvážit (ale u ní by to chtělo řadu 4, která není ještě ani v alfa fázi)? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1stMAGIC:
Stahovanie je naozaj otravne, ale ak clovek instaluje viac pocitacov alebo robi caste instalacie, je asi vyhodnejsie si urobit instalacne cd, ktore obsahuje SP2 (slipstream) a zvysok dorobit cez autopatcher. Pripadne ak by bolo aj toto otravne, tak pouzit nlite.
Pri SP3 sa skor obavam, ze nebudem mat pod kotrolov, co sa do systemu nainstaluje (genuine? :-) ), preto radsej volim vyssie uvedene metody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Majklík:
Se Sambou neni problem. Znamy na ni provozuje domenu pro cca 60 PC. Sice je otrava to na zacatku rozchodit, ale pak uz to nechas bezet a nemusis na to sahnout klidne dva roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

78:22 pro Vista je úžasný úspěch. Osobně bych první rok a půl nečekal více než 50:50. protože hlavní zákazníci jsou firmy, a ty jsou extrémně konzervativní. Představa, že přijde nový OS, a 100% prodejů bude jen tento, je velice naivní. Nicméně, 78% se těm 100% slušně blíží..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1stMAGIC: IMHO myslim ze downgrady budou vedene jako prodane Vista OS ... prece by si microsoft nepripustil ze se Vista prodavaj mnohem hur nez jaky byl zamer velkeho Billa :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

gregor99: Proč tě trápí zrovna Genuine? :-D Jinak bych řekl, že bude maximálně Roll Up Package - tedy sbírka záplat, než Service Pack, který by přidával novou funkcionalitu.
Otázkou je jestli Microsoft není rád, že uživatelé musí záplaty stahovat, dává jim to celkem zajímavá statistická data.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XP OEM přestanou prodávat ? .. kur*a to je monopol.. jinými slovy, Visty jsou na prd a nejdou na odbyt, tak zakážeme XPčka, které jdou na odbyt a uživateli nezbude nic jiného než si koupit ty pojeb Visty.. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MildaEvilda: Mas pravdu. Neocakavam, ze SP3 by priniesol nejaku novu funkcionalitu ako to bolo v pripade SP2. MS moze byt teoreticky rad, ako spominas, statistickym datam. Koncovy uzivatel ale rad urcite nebude ;-) Preto radsej predpripraveny instalacny kit alebo rovno image.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HULAN: Ne, je to úžasný trapas a i microsoft je z toho v šoku. To že bys očekával něco jiného ukazuje jen to, že tomu nerozumíš. Lidi berou to, co je předinstalované, a to je Vista. Jestliže se jí i tak brání (nedivím se!), je to velmi špatná známka pro Vistu. Kdyby si OS svobodně vybírali a nebyla jim nucena předinstalací, tak po Vistě neštěkne ani pes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si na vanoce koupim novy stroj s OEM Vistou a myslim ze mi to nebude cinit zadny problem. Vzdycky kupuji novy stroj s novou verzi OS... Proc? No protoze stejne musim, k novemu stroji potrebuji novou OEM licenci a ikdyz neprinasi Vista nic prevratneho oproti XP (co taky?) horsi rozhodne neni a stoji stejne jako XP... To je proste zivot...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to eee: "lide" mozna, ale nebudou hlavnimi zakazniky opravdu firmy? napr. v nasi firme tezko prejdeme z XP na Vistu jenom proto, ze se dodava na novych pocitacich predinstalovana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to err: souhlas, brzo si taky budu porizovat nove pocitadlo a samozrejme s Vistou - to je proste zivot. uz od dob 3.11. kazde nove Windows mely co rict a drive ci pozdeji byl nutny upgrade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě horší je. Nepřináší nic užitečného, ale zato je náročnější na hardware a spotřebu. Tady přináší vzrůst TCO, tedy JE dražší. Krom toho má další špatné, mnohokrát probrané, vlastnosti. Ruce pryč od Visty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to a-c: Ve firmach je potreba mit jednotny hw a sw, proto se strojovy park meni hromadne a s tim se pak prejde i na novy OS. Firmy ale hardware nevymenuji casto, takze k tomu dochazi dlouho po vydani noveho OS, az jsou odstraneny jeho nedostatky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hosi, hosi, ja Vistu pouzivam doma na PC a aj na svojom sluzobnom NB uz 9 mesiacov a zatial som s nou nemal problem. Uz aj drivery a software existuje, takze neviem naco je dobry ten vas flamewar...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyssi hardwarova narocnost? ;) V dnesni dobe, pokud nejsi vyslovene vyzkumny pracovnik nebo profesionalni hrac tak pres 90% vykonu tveho stroje lezi ladem (proto taky uspech Seti @home a pod.), takze mi nerikej ze kdyz si ted koupim dvakrat vykonejsi hardware nez mam, ze me ten nekolikaprocentni narust pozadvaku visty rozhazi ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to err a a.c:

Dovolil bych si vas opravit. NEMUSITE si nic koupit, vy si CHCETE koupit! To je sakra rozdil. Co se tyce upgrade, tak ten neni nutny, nybrz VYNUCENY, a to jeste navic umele!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade vynuceny pouze tim, ze se mi jaksi stavajaci PC rozpadne starim, a ikdybych si na krasne chtel koupit uplne stejnou konfiguraci jako pred temi peti lety, tak bych musel byt asi blazen ne? ;) kdyz muzu mit za stejny peniz nekolikanasobny vykon a o pet let modernejsi software...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt ze si tam muzu dat linux a nedelat nic jineho nez nastavovat a nastavovat - at mi nikdo netvrdi ze OS, ktery nejde jednoduse nainstalovat na non DVI grafiku (nove Ubuntu) a kde musim obnovovaci frekvenci displeje nastavovat na trech ruznych mistech peti ruznymi paramtery nejak super ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu? Dobre vam tak. Naprosto nevhodne distro pro cloveka, co se nechce patlat v konfigurakach!

Co se tyce upgrade, tak ten je opravdu vynuceny. SW Microsoftu tradicne zere vice vice HW prostredku s kazdou novou verzi. A novou verzi si zase koupite kvuli umele vytvorene nekompatibilite typu DX 10. Takze si koupite i novy HW. A kdyby jste nahodou presto odolal, no co, stejne vas odstrihneme od aktualizaci takze drive ci pozdeji stejne budete nucen migrovat..... Jooo, tak to chodi v monopolnim monokulturnim prostredi :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

errr teba ale nesere, ze Vista stale swapuje aj na 1GB RAM, co pri XP-kach znamena nadstandardne mnozstvo RAM (mnohy si dovolia vypnut SWAP)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

errr: Ja treba provozuji moderni xubuntu na Celeronu 366 MHz s 256 MB ram. Nepotrebuji novy hardware a nepotrebuji vistu. Nemam DVI grafiku a nemam s ni problem, nemusel jsem nic (krome bluetooth/gprs) slozite nastavovat. V ramci objektivity, ve windows se mi bluetooth/gprs nepodarilo nastavit vubec, ale to je tim, ze windows moc neovladam, ty asi zase moc neovladas linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

El-Condor: No ja si opravdu kupuji primarne hardware a k nemu patricny OS. Hardware si kupuju z toho duvodu ze stary proste uz dosluhuje - starne (fyzicky, ne technologicky). Pokud se na podivate z tohoto pohledu tak je vam opravdu jedno vetsi hardwarova narocnost noveho OS, protoze novy stroj ho utahne bez vetsich problemu.

Navic je tu ta vec, ze spousta BFU nedokaze rozlisit hardware od software, takze si opravdu libuji pokud na svem novem PC maji i "krasnejsi" OS ... Nehlede na to ze Vista opravdu neni horsi oproti XP, naopak je lepsi, jen prisla prilis brzy - respektive software a ovladace prisli pozde, coz se do par mesicu srovna... a je to tak vzdycky...to jinak nejde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to errr: pral bych ti delat pro Vistu ovladace, pak bys asi netvrdil ze je lepsi nez XP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidi pls neco malicko off topic,omlouvam se...ale nevi nekdo nejaky odkaz na neco jako je SETI@home,ale neco aby to bylo trebas pro medicinu?A existuji nejake SW,ktere umi vyuzit i trebas grafickou kartu? mam gf7900Gt,to uz by asi i neco zvladlo:-)
Dekuji moc a jeste jednou se omlouvam za OT

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

errr: Když budeš kupovat kvalitní hardware, tak ti fyzicky nikdy nezastará, dřív zastará morálně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v mem pripade (a urcite i obecne) neni hw upgrade vynuceny op. systemem, ale tim, co na nem delam - naroky na zpracovani cehokoliv (vykon, pamet, rychlost disku i rozhrani) a objemy dat rostou.
co se tyce swapovani OS - doporucuji si neco precist o sprave pameti modernim operacnim systemem. pak zjistite dve veci - 1) vypinat swap nema smysl a neni to bezpecne 2) cim vice pameti, tim lepe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a-c: Pokud děláš výkonově náročné věci, pak tě o to víc musí srát, že ti ten výkon žere zbytečně OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Err:

Ja spise narazim na fakt, ze HW narocnost roste zcela zbytecne. Vezmeme si priklad Microsoft office. Stejnpou praci clovek dela se stale zvysujicimi se HW pozadavky. Navic jednotlive verze spolu NEJSOU poradne kompatibilni (nekdy ano, nekdy ne, podle pocasi).

Co se tyce OS spolecnosti Microsoft, tak tahle situace uz davno prerostla unosnou mez. Uzivatele nejen ze vlastne nemaji zadna prava (maji v podtstae jen pravo zaplatit a drzet hubu), ale jeste ke vsemu si ochotne nechaji srat na hlavu. Platici zakaznik je neustale sikanovan a dokonce spehovan. Napriklad pri odmitnuti druhe vlny WGA odeslaly Windows XP vsechny dostupne udaje o uzivateli od IP az po HW konfiguraci do centraly Microsoftu. Prestoze Microsoft lze a tvrdi ze se nic neodesila. Stav, kdy na poli OS vladne monoultura, je pro IT nejvetsi brzdou. Vy si sice kupujete novy HW, a az podle toho OS, ale to je jen vase najivni prani. Vy si totiz kupujete OS, a az podle toho HW. Napriklad. v Dnesni dobe jsou x86 procesory naprostymi odpadky. Ve srovnani s power6 od IBM ci Cell od Sony/IBM jsou to naproste orezavatka. Nemate ale sanci koupit si cokoli lepsiho nez x86, protoze to Windows nepodporuji. Mate holt smulu a jste v pasti. Pak se muzete akorat dohadovat po diskuzich, jestli je vykonejsi Intel nebo AMD, prestoze vlastne oba nejsou zadne terno. Ve svete Windows nemate kam utect. Nemate na vyber. Co nescvhali hosi z Redmondu, to neprojde. I kdyby to bylo 100x lepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lojza: http://boinc.berkeley.edu/ tady si vyber projekt jaky chces ... z mediciny je toho hodne :) jinak se s vami loucim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to a.c.

Prave proto nechapu, proc si koupite novy HW, aby vam ho zae sezral OS. Zacinam mit pocit, ze lidem nedochazi, zakladni vec. Pocitac tu neni pro provozaovani OS ale programu.... Zatim mam dojem, ze si lidi kupuji PC, aby na nem mohli parit windows :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

el-condor: takový je už kapitalismus, aby fungoval, musí neustále růst, bez růstu se hroutí (hospodářská recese se tomu říká). Proto jsi nucen do neustálé zbytečné spotřeby a proto se tolik plýtvá, bez toho by nemohl růst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>lojza suchanek:
okrem BOINC si pozri aj http://folding.stanford.edu/ ktori maju klientov specializovanych pre GPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to eee: tak to souhlasim - pamet a disk zdvojnasobuji uz leta a nikdy ne proto, ze by se fyzicky opotrebovaly (pamet 16 MB -> 2 GB, disk 4 GB -> 320 GB), procesor uz je taky n-ta generace, totez grafika, totez zdroj nebo monitor, nebo i vypalovacka - proste v urcite chvili prestanou dostacovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nic... uz to nebudu resit. pro me znamena novy OS totez, co nova verze jakehokoliv jineho softu - vyssi vykon, nove funkce, lepsi vyuzitelnost, oprava starych chyb a nedostatku, podpora noveho hw a novych standardu... ale to zalezi na kazdem, k cemu ten pocitac vlastne pouziva. a to, ze se Win2000 v nove verzi prejmenovaly na WinXP a nyni na WinVista - no a? proste na starem zeleze a se starym softem tezko zvladnete nove veci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a-c: Nemůžeš to brát paušálně, podívej se konkrétně na Vistu. Lepší výkon? Haha, naopak horší (proto náročnější na hardware, kterým horší výkon doháníš). Žádné významné nové funkce. Řada starých chyb a nedostatků přetrvává a spousta dalších nových se objevila. Podpora nowého i starého hardware nic moc + přinesla i nekompatibilitu se spoustou stávajícího software.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OS i aplikace Microsoftu nikdy neopravovaly staré chyby. Stačí se podívat, co se záplatuje ve Windows i v Office - pro 2000, XP i 2003 vycházejí tytéž záplaty na tytéž problémy. Office to samé v bledě modrém. Outlook 2003 je datově nekompatibilní se vším, co bylo předtím. Doma pracuji s Office 97 a nějak jsem si nevšiml, že třeba v Ecelu by nějak výrazně přibylo nových funkcí, pokud pominu úchylného asistenta a omalovánky kolem. Word se za tu dobu taky nic podstatného nenaučil (ano, naučil - editovat MS HTML paskvil kód) :D
Ve firmě v pohodě pracujeme s XP na počítačích s rokem výroby 2002 a nikoho, kdo je má (samozřejmě ne všichni) to v kancelářské práci neomezuje. Protože práci, která se po těch zaměstnancích chce, zvládne i Celeron 667/512 MB RAM.
Rostou naprosto nesmyslně HW nároky, ale užitná hodnota programů je stále stejná. Já se jen ptám, proč???!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eee: ale ja to beru pausalne, protoze tak to pri vyvoji softu chodi a vsechny verze windows, co kdy vysly, to potvrzuji. i kdyz to mozna neni videt navenek a vykon jeste neni optimalni, uvnitr je spousta prace, na ktere se da stavet. prijdou service packs, spousta veci se doladi a windows budou zase o generaci dale. mozna jenom o pul a nove jmeno je marketingovy tah, ale co uz - me je uplne jedno, jestli budu mit XP SP4-5-6-... nebo Vista SP1-2-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 a-c: A proč být platícím betatesterem Microsoftu? Proč nemusím na Linuxové servery v doméně ani sáhnout (automaticky si stahují updaty a případně si SAMY restartují určitou službu), zatímco každé druhé úterý v měsící musím restartovat oba MS Windows 2003 DC jen proto, že se nainstalovala záplata? K čemu je mi na DC DirectX9, WMP11, IE6 a další kraviny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviete niekto, ci niekde sa da zistit ake skore vo viste ma ktory notas? Zatial som mal v rukach dva pocitace s vistami a oba pokulhavali v niektorom parametri a mali male (3,1 a 3,2) skore. Kedze sa chystam kupit notas tak to bude aj s os ale nikde som zatim nenasiel napr. oznacenie tento notas ma vista skore 4,3 a podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrejme k nicemu, pokud ty spolecne knihovny nepouziva server jeste k necemu jinemu, ale zrejme taky nijak neprekazeji. ovsem ja nejsem admin, takze linux vs. windows server 2003 neresim.
a co se tyce microsoft vs. linux - kazdy ma prece na vyber. ze nekomu staci Win98, Office97 a IE4.01, jenze vyrobce uz to nepodporuje, nic noveho na tom nespustis ani neprectes - tak to proste je a me osobne to naprosto netrapi vzhledem k tomu, ze ceny pocitacu stale mirne klesaji a vykon se stabilne zveda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2a-c: jasne, vypinat swap je strasne nebezpecny, ale jen diky tomu ze widle a jejich aplikace (predevsim ty od M$) bez nej z nejakeho nepochopitelneho duvodu odmitaji fungovat, ac je pameti dost. Moderni OS se bez swapu vpohode obejde, vazne nevim jakej je rozdil v tom, jestli mas 1+1GB ram/swap a 2GB ram bez swapu. Z pohledu OS i aplikaci je to naprosto totez, jen widle to nechapou.

K tem serverum, minimalne ti ten border zabira misto na disku, sekundarne zpusobuje prusery pri zaplatach. Protoze se objevi zaplata na imbecilni mplayer, kterej je soucasti srv verze widli a sejme ti po aplikaci SQL/IIS/... coz je vazne posusnani. Takze ti enzbejva nez vsechny zaplaty aplikovat po aspon mesicnim testovani a sledovani webu, kde nejakej zoufalec napise co M$ zase posral. Viz napr posledni zaplaty .NET, po kterejch prestala v .NET aplikacich fungovat diakritika.

2errr: Nevim jak ty, ale ja si kupuju HW kvuli provozu aplikaci a ne kvuli provozu OS. A ver tomu ze HW neni jeste zdaleka tak vykony abych si moh dovolit vykon jen tak hazet z okna ven.

2eee: Taky je dokazany ze tenhle model znici sam sebe. Totiz kdyz ses schopnej snist 10 rohliku, nekoupis si jich 100, co bys snima delal ze ? Stejne jako si nebudes kupovat 20 pocitacu sam pro sebe ... a tak kdyz mas dostatecne vykonej HW, coz je dnes napr pro "kancl" jakykoli, tak si nebudes novej kupovat dokud neumre (10+let?).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nepřináší nic nového" - zásadní omyl, nových funkcí a zásadních změn jsou doslova stovky:
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Vista

V současné době neexistuje lepší OS než Vista x64, Linux, (Free)BSD, OS X, Solaris, nic se na ně ani zdaleka nechytá co to množství technologií, inovací, bezpečnosti a stability.

Hardwarové požadavky jsou také ok, nečekám, že mi nový OS poběží na 3 roky starém železe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radek Hulán: hahaha.... a ted tu o Karkulce... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam XP x64, stabilita bez problemu, bezpecnost relativne OK. Tu 64-bit verzi nepouzivam kvuli rychlosti a pameti, ale ciste kvuli jadru z 2003 (prodava se za stejnou cenu jako 32-bit XP) a je po mych zkusenostech mnohem lepsi - nejlepsi win za prijatelnou cenu co jsem kdy pouzival (sice tam 32-bit apps jednou nekdy cca o 5% pomaleji (!ale vyborna stabilita + porad jednou rychleji nez na Viste). Proto pro me nema smysl prechazet na Vistu, ti co maji XP 32-bit at si zkusi XP x64 a mozna si tu Vistu rozmysli. Nizsi HW naroky (i kdyz je x64 - bezi svizneji nez Vista x86), dobra odladenost. Jedina nevyhoda je ze je pouze v anglictine +nizka rosirenost+ nizka podpora ovladacu, coz se ted ale taky dobre vyresilo, protoze vyrobci obvykle delaji ovladace na Vistu x64 a ty pak portuji i na XP x64. Kvuli Viste x64 konecne vznikaji ovladace i na XP x64, tak proc prechazet.
Bud chcu kancelar a na to mi staci pomaly=levnejsi HW. Nebo chcu vykon=drazsi HW.
Vista je jedinecna. Potrebuju drazsi HW tak aby mi vubec jela ta kancelar.     

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne hulane a kvuli ty stabilite a HW nenarocnosti se na 80% serveru pouzivaj jiny OS. Nejspis proto, ze ty widle sou tak dobry, az je zbytecny je pouzivat, protoze by admini nemeli co na praci.

Jop, uz se widle umej nerestartovat po patchi ? Nejak sem si nevsim. To bude nejspis jedna z uzasnych M$ technologii - nainstaluje se nova verze min a restart OS. Pak souhlas, mas pravdu, takovou technologii Linux ani BSD a dalsi OS nedisponuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Již dnes je to celé slepá cesta - dnešní PC i s grafickými kartami představují slušné přídavné topení. Energetické zdroje vysychají a výpočetní technika je na energii čím dál tím víc nenažranější, postavíme si díky takto navrhované technice další elektrárnu ??!! Asi ano. Proč raději není navrhnut systém svižnější i na podstatně úspornějších procesorech pro neherní účely?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kaspar Hulan opet promluvil :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venca60: energetické zdroje nevysychají. Tuto fikci vytvářejí jen monopolní složky energetického průmyslu, aby mohly svůj artikl prodat dráž. Energie je fůra, jen je potřeba dostatečně spotřebovávat, aby byly rychleji nalezeny nové, efektivnější, čistší a třeba obnovitelné zdroje.

Radku Huláne, zde prosím ne, toto je stále ještě slušný a dostatečně objektivní server, který mne baví číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Hulan.

Zajimalo by me jak je to s temi uzasnymi Windows Vista, které údajně neumožňují vypnout automatické aktualizace z Microsoftu. Důsledkem je, že počítač nemá žádné zabezpečení proti MS (prostě backdoor). Existuje treba velmi zajímavý příklad, kdy bylo několik vývojářů Windows v Indii obviněno, že kromě MS pracují i pro Základnu (v arabštině Al Kajdá). To je docela síla, nemyslíte?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Venca_60: Protoze by spousta hajzliku prisla o koryta, proto. Taky uz delsi dobu snim o pocitaci, ktery by se cely vesel do LCD monitoru, startoval za 1s z flash pameti, nezral stovky watu za provozu a zadny prou kdyz je vypnuty, vydrzel 5 - 10 let pracovat, aniz by bylo treba kupovat novy kvuli umele vyvolane nekompatibilite, vsechny dulezity prvky by byly hezky po ruce, abeych nemusel cosi lovit pod stolem nebo za skrini, soucasti by byly jasne definovane a standardizovane po presne urcenou dobu. Bohuzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: sir-qwerty - svého času se mi například opravdu líbily kalkulačky schopné provozu na solární článek, vím s PC se to naprosto nedá srovnávat, přesto jsem vždy budoucnost viděl v efektivitě při snižování energetických nároků výpočetní techniky - místo toho vidím trend naprosto opačný a do nebe volající. A začíná to přisprostlým návrhem OS. Nedělejte si iluze o nevyčerpatelnosti stávajících zdrojů - elektrárny pracující na principu jaderné fůze zatím nejsou uspokojivě zvládnuty pro zavedení do praxe. Dojímá mě i účet za elektřinu kdy v průměrně zařízené domácnosti tři permanentně zaplé PC zvýšily můj roční energetický odběr na současných 4MWh to jest 4000kWh. Tohle je prostě cesta do..............Místo teček si každý může dosadit co uzná za vhodné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Nikdy asi nepochopim, preco by som mal kupovat kvoli nejakemu OS v priebehu dvoch az troch rokov vyrazne vykonnejsi HW. Ved OS by mal byt len to najzakladnejsie, co sprostredkuva komunikaciu s HW. Vykonnejsi stroj je logicky odovodnitelny len pre urcite produktivne programy na nom beziace, na OS len v dlhsom casovom horizonte, aj to len s mierou. Tot, moj nazor.

2. Vista by mala mat podla vsetketkeho novy manazment pamate, ktory by mal byt vyrazne lepsi ako u jej predchodcov. Tykat by sa to malo aj jej 32bit verzie. No zda sa, ze pri Viste 32bit to tak nieje:

http://www.anandtech.com/gadgets/showdoc.aspx?i=3034
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3044

V skratke:
Hra, ktora sa v XP 32bit vlezie v pohode do 2GB uzivatelskeho pamatoveho priestoru a bezi dalej, vo Viste zozerie cely uzivatelsky pamatovy priestor a skolabuje, casto nepomaha ani tzv. PAE rezim. V XP jej staci cca 1,44GB RAM, no vo Viste je malo aj viac ako 2GB. Tento problem sa vyskytuje vo viacerych hrach a aj aplikaciach.

Niektore ine problemy s adresaciou pamate su aj vo Viste 64bit.

3. To, ze Vista sa ponasa na bonzacku centralu, a nie na poslusneho sluzobnika, je tiez fakt.

4. MS by si mal uznat, ze s Vistou narobil mnoho zavaznych chyb a mal by sa snazit ich odstranit a casom sa mu z nej mozno este podari vybrusit slusny system, o com ale dost pochybujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Noxik:
Apple iMac - v LCD, nežere stovky W, i když asi něco v sleep jo, MacOS startuje velice rychle ze sleepu (ale to Vista taky). Jenom si myslím že 10 let nevydrží to LCDčko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Priznam sa, ze som necital vase prispevky. Uz nemam chut citat (flame) diskusie o tom, ci je Vista dobra alebo nie a hadaju sa tam zvacsa ludia, ktori su ovplyvneni clankami z netu a nikdy ju neskusali alebo ju prinajlepsom mali bud ciernu alebo skusali nejaku RC verziu... Moj nazor...
Visty som si kupil preto, bo som kupoval novy HW. Novy HW som nekupoval koli novemu OS. Proste som v danom case potreboval vykonnejsie PC. Nepripadalo mi rozumne kupovat stary OS. Navyse by som musel platit za upgrade na Vistu. Mam Vista Business a nemam ziaden problem s Vistou ako takou. Problem su aplikacie, ktore sa javia ako Vista kompatibilne, ale nie su (napriklad Nero). Vista mi padla iba raz. Koli nVidia ovladacom pri prehravani jedneho filmu nakodovanom v specifickom kodeku. S novymi ovladacmi no problem... Nemam ani ziaden problem s pomalym kopirovanim suborov a pod... Mozno to mala neaka stara RC verzia (uznavam, ze to zrejme nie je pravda), ja ten problem nemam. Visty sa mi pacia. Cena je priblizne rovnaka ako XP profi s tym rozdielom, ze design je o niecom inom a funkcie su porovnatelne, jag nie lepsie ako XP. Cahpem problem s ovladacmi (to nie je (+-) M$ problem), ale casom sa to utrasie, ako to bolo pri vypusteni XPciek. Mozete ma zozrat,ale ja na svojom PC som na vaznejsi problem nenarazil. Mozno mam dobry HW,ale ten bude za chvilu standard... Mam C2D6620, 2GB Ram a 860GTS... Na tento HW si XP nedam... Tot vsjo... Cuz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Ludwo Visty nemáš příliš otestované že? Tak si nainstaluj virtuální mechaniku Alcohol 120% - a Visty už nerozchodíš - osobně odzkoušeno a mínění o Vistách v superlativech tě přejde - poprvé si je vynuceně přeinstaluješ...)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď něco trochu OFF Topic ... jak to bylo dříve že nebudou žádne AGP grafiky a ejhle zjistilo se, že je to blbost a i dnes se daj koupit celkem výkonné karty :-). Takže XP určitě ještě nějaký čas budou :-) a krom DX10 a divného vzhledu nepřináší nic nového. Jinak je pravda, že tam chodí dost her, ale zdaleka ne všechny. Co je horší tak sice fungují, ale u některých 3D např. Q4 dost rapidně klesá FPS. Nejde počítat průměr, ale minimální čísla, který jsou někdy rozhodující.
Btw rozchodil někdo Micro Mashine V4 pod Vistama ? Ja tedy ne :-(.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, zrovna, jí mám nainstalovanou, na počítači s procesorem AMD Sempron 2200+, v Socketu (A), a s Grafickou Kartou NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, a se 128-MEgaBajty, Operační paměti DDR-RAMky, na Frekvenci 333 MHz, (Efektivně), a s procesorem téhle Grafické Karty NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, na Frekvenci 250 MHz, a s 512 MegaBajty Operační paměti DDR-RAMky, na Frekvenci 400 MHz (Efektivně), a jako nic, moc, třeba, v programu 3D-Mark 2003, mi ta Grafická Karta NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, mi na téhle sestavě, pod Operačním systémem Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2, asi nějaká verze CZ, tak na téhle sestavě, mi neklesl, počet snímků, v programu 3-D Mark 2003, v tom prvním testu, asi nějaká verze EN, asi pod 29 snímků za vteřinu, ale na Operačním systému Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, a s Grafickou Kartou NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, na téhle sestavě, mi v programu 3D-Mark 2003, asi nějaká verze EN, v tom prvním testu, tak tam, mi klesl, počet, snímků, až na asi jen 5 snímků za vteřinu, to je pokles, výkonu, o 80%, v programu 3-D Mark 2003, asi nějaká verze EN, to je opravdu, katastrofální, teď, by mně, zajímalo, jestli, za to, můžou špatné ovladače, ForceWare, pro tu moji Grafickou Kartu NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, a nebo jestli za to může jen těch 512 MegaBajtů, Operační paměti DDR-RAMky, na Frekvenci 400 MHz (Efektivně), nevíte náhodou, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ludwo: Zober to opacne. Mas slusny HW a chces (pripadne z nejakeho dovodu musis) novy OS Vistu mat. Zatial je to OK, ak tebe Vista vyhovuje, co mne nie. Ale chore je, ked len kvoli novemu OS potrebujes vyrazne silnejsi stroj!!! Chapal by som to pri prechode na novu verziu 3DS MAX a podobnych veci, ale nie OS... A sledovanie uzivatelov, plus ich obmedzovanie, to je na mna silna kava. S Vistou mam viac docinenia, ako by sa mnohym zdalo. Zial.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejzajímavější na tom je, že jsem si nainstaloval beta verzi serveru 2008. A kupodivu, ač je založen na jádru Visty, tak je to proti Vistě něco zcela jiného. Paměťová náročnost je nižší než u Visty, systém reaguje rychle, protože v něm neběží zbytečné služby. Takže ono to jde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Jirka1 náhodou nemáš tušáka jestli tam bude DX10. To by byla celkem záchrana :o), ale o tom dost pochybuji :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dxdiag hlásí DX10. Ale nijak víc to vyzkoušet nemůžu, mám to na pokusnym stroji s ATI9200 grafikou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jfb: Jenze se neda koupit v kazdem obchode a nechodi na nem vetsina programu - treba ja pracuji v autocadu a co s tim? ZADNY start ze sleepu, proste normalni jako u PDA, vis kolik to potom sezere za rok? NO tak se proste vymeni jen a pouze lcd, jakozto standardizovana soucast s pojede se dal, aby mel pocitac co nejnizsi celkovou cenu pouzivani za ty roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ludwo: Mam stejny novy hardware, na nem XP a ten system nejde jenom dobre, on proste lita... volne ram mam mraky, na disku v porovnani s Vistou prakticky nic nezabira a vsechny aplikace ktere potrebuji pracuji nadherne svizne a uplne bez problemu. System mam osetren tak, ze mne nespehuje, nepoklada mne za totalniho hnupa soustavnymi otazkami a na pozadi 100x za sekundu nezkouma jestli nahodou nejsem warezovej king.... tak ted vazne nechapu proc bych mnel upgradovat. Jenom kvuli vzhledu a abych byl WOW a IN? Haha... ne diky :-) Kdyby nekdo udelal DX10 pro XP nebo Linux, tak po Viste nestekne ani pes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ADFF (Snad sem to nezkomolil .-D)
Souhlas a než bude DX10 hra tak on snad někdo něco pro ty XP udělá :-)
Btw mohla by se sem dát anketa něco typu jáký vzhled Win XP používáte. Já osobně ten vzhled Win98 na který jako jediný se pro mě dá koukat. Zbytek mi stačí u zákazníků :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol já taky používám vzhled Win95 atd... dost lidí je paf když jim pošlu nějaký screenshoty, nedokážou pochopit proč to mám tak přeplý.
Vistu jsem zkoušel na virtual machine. Ničím mě neoslovila a z průzkumníka jsem šílel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Begy
Já zase šílím z toho modrého bulshitu :-D
Jj průzkumník to je bez komentáře :-D.
Mám je na druhém disku a po pár testech jsem do nich už nikdy nenabootoval fuj fuj fuj :-)
Dyť to nic nepřináší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ladik 45: to je zaujimave, ja mam 2 stroje, jeden s AMD Turion a Nvidia 7300GO a druhy s P4 a Nvidia 7600 a rozdiel v deme pre DX9 je maly: 25-22 fps pre prvy stroj a  39-35 fps pre druhy stroj. Čiže žiadnych 80%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZDar RUR, a kolik, máš Operační paměti, ono to, bude asi taky, tím, že ti šmejdi, od Firmy NVIDIA, kašlou, na Grafické Karty NVIDIA GeForce 5. Generace, asi, a poslední, ovladače, pro tu Moji, Grafickou Kartu, NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, jsou nějaké ForceWare, asi nějaká verze 96.86 (WDDM), asi nějaká verze CZ, a novější verze ovladačů, třeba, nějaká verze ForceWare, 163.11, asi, je jen, pro Grafické Karty NVIDIA GeForce, alespoň 6. Generace, ach jo, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ladik 45
Prosimtě kde si se naučil tak krásně psát ... to musela mít P. učitelka radost když jste psali nějakou tu CZ písemku na nějaké té CZ škole na nějakém místě v ČR. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si myslim (je to pouze muj osobni nazor), ze kdyby ti co tedka bezi na Viste naopak znovu zkusili XP, tak by se i divili ze to beha o dost sviznej a ze je stabilita, bezpecnost skoro stejna (doporucuju XP x64 (win 5.2), maj sice sve musky ale stabilita uzasna) a ty "vlastnosti systemu" ma XP v podstate lepsi, na hodne veci co jsou zadratovane ve Viste lze na XP pouzit i bezny open-source nebo free programek. Vista mozna jede na C2D ale na P4 (1 jadro) 3 Ghz se skoro nehne, zajimave ze XP SP1 s vice mene stejnymi vlastnostmi beha rychlejs na 800 Mhz (nez Vista na 3 Ghz).
Co se tyce vzhledu tak je mi jedno jestli modre XP nebo klasicky 2000. Jedine co fakt nesnasim je Vista vzhled a celkove ruzne skiny do XP. Me se to proste libi tak jak to je - klasicke XP nebo 2000. Pokud pujde vyvoj timto smerem, tak nakonec (~10 let) vsichni skoncime na linuxu, nebo na nejake fuzi Win a Linux.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZDar Honzíčku, jo a chtěl, jsem ti říct, že DirectX10 CZ, hry, už jsou, asi 4, jedna, z nich, je třeba, hra Colin: Mc Rae Rally Dirt, asi nějaká verze EN, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem ako vy ostatní, ale ja do 5-10 sekúnd po naštartovaní OS spustím aplikáciu/film/hru,... kvôli ktorej som zapol PC.Nebaví ma pozerať na pracovnú plochu ani nastavovať rôzne menu atď. Nepoužívam nič integrované do OS od MS (IE,Mediaplayer,Firewal...)OS jednoducho má zabezpečovať chod programov,pokiaľ mi všetko chodí na XP, nieje žiadny dôvod prejsť na Vistu. Čo je tam nové alebo lepšie ? Správa pamäte,ktorá sa prejaví len tak,že systém zaberá viac RAM ? Odozva ovládania OS je pomalšia, kopírovanie súborov je pomalšie, hry, programy majú nižší výkon.Prečo ma Vista vyššie HW nároky, ktorá "nová funkcia" potrebuje vyšší výkon ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ladik 45: na prvom PC (notebook) mam 1GB a na druhom 2GB, obidve len obycajne DDR 400.
Dokial som na  tom druhom PC mal Celeron 3GHz s 256 kB cache a 1 GB RAM tak Vista bohvieako nechodila, ale po pridanim RAMky a zmene procesora - mam tam jednojadrove P4 3.4 GHz s 2 MB cache to chodi ako namydleny blesk. Grafika AGP 7600gs 256 MB. Pricom stroj to nie je bohvieaky. Myslim ze na dnesnych aspon trochu lepsich PC beziacich na viacjadrovych procakoch a PCI express grafikach nemoze byt problem.
Mimochodom na notebooku som dal nazad XP. Je od Asusu a oni nemaju zatial dobre vyriesene ovladace na procesory  AMD (myslim setrenie energiou), iny problem nebol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předinstalovanou Vistu jsem (bohužel) koupil s mým novým NB asi před 2 měsíci. Po startu systému je zabráno asi 550MB paměti (NB má 1GB RAM). :-( Nefunguje mi na ní hodně programů.Proto jsem chtěl nainstalovat VMware a v tom rozjet XP.Bohužel po instalaci VMW mi zbyde na XPčka asi 400MB. Navíc je to na Vistách strašně pomalé.Po startu VMW je NB na několik minut téměř "kouslý".Šílený.Další věc-mazání souborů.Neskutečně pomalé!!Dále-občas mi přeblikne černá obrazovka-pravděpodobně restart grafického subsystému kvůli testování legální obsahu... Jsem Vistou těžce znechucen a vřele nedoporučuji! Našel jsem řešení:Instnul jsem na NB Kubuntu (bere asi 150MB paměti), do toho VMW a v tom jedu XP na pár programů, které potřebují Wincky (XP). :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ten NB je dvoujádrový Core2Duo s 2x512 DDR2 pamětí v dual banku. Takže žádný pomalý stroj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave je serverove verze Windows jsou mnohem lepsi (sviznejsi a stabilnejsi). Podobnou zkusenost jako Jirka1 mam ja s Xp x64 (je to v podstate orezana 2003 x64 s pridanym GUI a programy klasickeho 32-bit XP SP2). Co jsem mel moznost zkusit tak win 2003 SP1 bezel na pomalejsim stroji rychlej nez XP SP1 a kdyz se prida XP theme tak je to funkcne k nepoznani a mnohem sviznejsi - problem je samozrejme s licenci - cena win 2003 je radove vyse nez u XP - ale jde o to serverove jadro.
Kdyby pouzil MS u vsech desktopovych edici win jadra ze serverovych win, a do serveru se daval radsi linux, cele se to proste o tento stupen pohlo vys.
Mozna z technickeho hlediska placam nesmysly, ale win 2003 SP1 (x86) je mnohem odladenejsi nez XP SP1/SP2 (x86). Jediny problem je s licenci a cenou 2003. Posledni moznost jak mit kvalitni win je XP x64, tam se plati za XP a stabilita a vyhody (ale i nevyhody) je 2003 (osobni zkusenost). Celkem zajimave je, ze kdyz MS chce tak udela i funkcni windows, ale obvykle nejsou na desktop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak mozna to prijde jako barbarstvi pouzivat na desktopu win 2003, ale ony narozdil od XP funguji behaji hezky. Problem je jen s licenci. Coz se da vyresit tou XP x64, ale ta je zas jen 64-bitova a to jadro 2003 je tam je proto ze MS vyvinul x64 2003 a nakonec z toho udelal i x64 XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akekolvek Windows bez nLite a vLite uprav pokladam za nepouzitelne, z vykonovych, bonzackych ci bezpecnostnych dovodov. vnucovane MS "technologie" (IE, OE, WMP) sa daju nahradit funkcnymi alternativami.
castokrat jediny dovod upgrade je vydieracska politika MS a podobnych SW gigantov (typicky Adobe, kde napr. instalator snad Premiery vyzadoval zapnute Themes services, kym samotny soft by si veselo bezal i na win2000).
pred rokmi, v dobe vyvoja Visty sa i na tomto webe myslim pisalo o modularite novych windows, ooo, ako som sa naivne radoval, ze uz konecne dostali rozum, konecne si budem moct vybrat jednotlive skladobne kamene OS, ... vysledok je este horsi nez moje najpesimistickejsie predstavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roxxx: I OEM Vista se dá s požehnáním MS oficiálně downgradovat na XP, takže v tom není problém. Já takhle v práci už downgrade u nové mašiny provedl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1: Bohužel se dá downgradovat pouze Vista Business a Ultimate - nikoli Basic, Home a Home Premium (ty poslední tam mám já). :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar RUR, tak to díky, za odpověď, tak to tak, vypadá, že si asi budu, muset, rozšířit, Operační paměť, z 512 MegaBajtů Operační paměti DDR-RAMky, na Frekvenci 400 MHz (Efektivně), na asi 1 GigaBajt, Operační paměti DDR-RAMky, na Frekvenci 400 MHz (EFektivně), a no jo, a ještě koupit, lepší, procesor, i když ten můj procesor, AMD Sempron 2200+, V Socketu (A), jak má právě tak asi 256 KiloBajtů, rychlé vyrovnávací paměti L2 Cache, tak prý ve skutečnosti, má tenhle, procesor AMD Sempron 2200+, v Socketu (A), 512 KiloBajtů Cache, ale jedna, polovina té L2 Cache, je vypnutá, ale tady, na Internetových stránkách http://www.cdr.cz/ , jsem našel, návod, jak ji zapojit, ale nerad, se hrabu v procesorech, já tak zabudovat Operační paměť, do počítače, zamontovat, tam Harddisk, Grafickou kartu, ale do procesorů, se radši, nehrabu, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, kdyz uz dneska musite koupit VISTU tak berte verze Busines (pripadne Ultimate) ta jsem bez nejmensich problemu na lince microsoftu downgradovat na XP prof a pritom  licenci VISTY pro buducnost neprijdete. i na CDR o tom byl clanek. Takhle jsem jich predelal jiz docela hodne. Spis me vudesil dodavatel, ze ma na sklade posledni 105 kusu XP home, takze jsem se alespon na mesic predzasobil, pak uz jen busines :o( nebo jiny dodavatel co je jeste chvilku bude mit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ladik 45: presne tak, podla toho co som skusal, tak na to aby Vista chodila svizne potrebujem min 1GB RAM a procesor s vacsou cache level2 aspon 1MB. A samozrejme disk 7200 otacok a na Aero graficku kartu DX9 64 az 128 MB podla rozlisenia monitora. Howgh!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Huláne: Vista mi jako uživateli nic nového dobrého nepřináší. Zato mi přináší hodně špatného. Je pomalejší, takže pro stejný aplikační výkon potřebuješ dražší počítač. Kromě toho má také větší spotřebu, sežere víc energie, takže má i dražší provoz a nádavkem menší výdrž na notebooku. Kontroluje legálnost obsahu a resetuje občas hardware, jak si zde už někdo stěžoval. Neumožní ti přehrát ani legální obsah, pokud nemáš posvěcený hardware (rozuměj drahý hardware, protože jeho výrobci musí získat posvěcení (certifikát) od microsoftu a to není zadarmo, navíc tak microsoft získává nechutnou moc ovlivňovat výrobce hardware a dělat ho nekompatibilní s čímkoli jiným, než je os od microsoftu). A nakonec jsou Visty nekompatibilní s řadou hardware (viz tvůj notebook kvůli kterému jsi ty sám kupoval XP a prodával Vistu) i software. Prostě Vista je drahá i zadarmo (drahý počítač, drahý provoz, řada problémů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenom zopakuji, coz uz jsem psal - pokud nemate poneti, jak zachazi moderni operacni system s pameti a se swap filem, tak si ty chytrosti ohledne vypinani swapu, navysovani vykonu a uspore mista na disku nechte pro nejakeho BFU nebo pritelkyni. pocitac 2 GB RAM bez swapu je opravdu vykonnejsi nez 1GB RAM + 1GB swap, ale... pocitac 2 GB RAM + 2 GB swap je jeste o neco vykonnejsi.
 
"jjjjj @ 62.77.67.242 - včera, 24. července 2007, 14:082a-c: jasne, vypinat swap je strasne nebezpecny, ale jen diky tomu ze widle a jejich aplikace (predevsim ty od M$) bez nej z nejakeho nepochopitelneho duvodu odmitaji fungovat, ac je pameti dost. Moderni OS se bez swapu vpohode obejde, vazne nevim jakej je rozdil v tom, jestli mas 1+1GB ram/swap a 2GB ram bez swapu. Z pohledu OS i aplikaci je to naprosto totez, jen widle to nechapou."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, to díky RUR, za odpověď, tak to jsem v prdeli, to bych, už musel, vyměnit, celou základní Desku, protože prostě, ten nejlepší procesor AMD Athlon XP 3000+, v Socketu (A), který by mi, šel dát, do téhle Základní desky, má pokud, si dobře pamatuju, asi jen 512 KiloBajtů rychlé vyrovnávací paměti L2 Cache, ach jo, ale testoval, jsem program 3D-Mark 2005, asi nějaká verze EN, a jeho nejnovější vydání, z roku 2006, a to pod, Operačním systémem Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, chodí snad ještě rychleji, a v lepší Grafice, než v tom Operačním systému Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2, asi nějaká verze CZ, no je, vidět, že Operační systém Microsoft WINDOWS Vista, asi nějaká verze CZ, umí Pixel a Vertex Shadery 2.0, hodně dobře, a to i s 512 MegaBajty Operační paměti DDR-RAMky, na Frekvenci 400 MHz (Efektivně), ale Pixel Shadery, asi nějaká verze 1.1, v 3D-MARKu 2003, to je, asi ten první test, v tom programu 3D-Mark 2003, to je, oprvdu, trochu, krize, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to: Ladik 45  Navštiv psychiatra idiote, máš skkvělé vyjadřovací schopnosti a bůch ví jaké ještě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to imbecil: on si z teba robí srandu tak ho nechaj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To rur123: to je v klidu, jen mě to "trochu" vytočilo, když to tady a jinde najdu na každý druhý stránce. Vyšetření a předpis jsou poté na místě. Parafráze: "A každému jsem tady na té točně říkal, neber úplatky, nebo se blázníš" a pak ho tady vidím jak opět rozklepává "nýtek". Chjoo..)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladik, čo všade otravuješ s tým asi nejaká verze CZ po všetkých forach, si magor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.