Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podíl Windows XP spadl pod 40 %

Z mého pohledu jsou XP po administrátorské stránce téměř dokonalá - funkční, bez zbytečného balastu, kompletně na dálku spravovatelná, i když doinstalace IE7 a vyššího to trochu zkomplikuje.

Od Visty dále to je děs a běs. Nevypnutelné dialogy typu "zvolte typ sítě" bez interakce admina (naštěstí tohle už opravili, resp. zveřejnili postup, jak to zakázat), vlezlé UAC (místo toho, aby usery donutili používat běžný účet tím, že jim nedovolí u admina např. Aero). polovičaté fungování "Run as" funkcionality (souvisí s UAC).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stale pouzivam na 99% XP, aj ked mam nainstalovanu aj WIN7 (po mnohodnovej namahe `slusne odladenu` v zmysle odstranenia `revolucnych` ergonomickych hovadin)

Podla mna je smutne, ked firma majuca postaveny svoj biznis na konzervativnosti a kompatibilite, nuti pri novom produkte zakaznika stravit spustu casu nastavovanim produktu tak, aby sa spraval podobne ako predchadzajuci...

napr. start menu pouzivam v podobe aky bol este vo W98 (s ktorym som zacinal), preco by som sa mal kazdu chvilu ucit nove ovladanie??? 8-O
Co keby toto robili napriklad vyrobcovia aut????

Keby aspon nejaka autorita donutila MS k vydaniu verzie (nech si ju nazvu aj nejakym odpudivim nazvom), kde su vypnute vsetky zivotne nedolezite `bezpectnostne` zalezitosti... Je velmi unavne neustale bojovat s OS, aby spravil to co chcem ja, a nenanucoval mi to co si mysli ze chcem - akoby to vedel lepsie!!!

A netyka sa to len OS - napr. ulava po vypnuti vsemoznych `pomocnikov` v MSoffice bola OBROVSKA!!!

Lenze skuste si to vypinat, ked v kazdej dalsej verzii je to schovane niekde inde - a v zufalstve pomoze aspon google, pricom aspon pobavi precitat si pod radou `komentare spriaznenych dusi`, ako su stastni ze sa nejakej `killer featury` konecne zbavili!!!! :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když dáte tisíci lidem (reprezentujícím běžné uživatele) otestovat váš produkt se zaplou featurou (skupina A) a dalšímu tisíci s vyplou (skupina B) a ve skupině A si to většina nechá zaplé a ve skupině B si to většina dodatečně sama zapne, tak v RTM verzi tu featuru zapnete nebo vypnete?

Pokud vymyslíte vylepšení svého produktu, které vy sám (ale i velká testovací skupina) budete považovat za pozitivní změnu a přínos, postavíte na tom svůj produkt?

A máte rád, když vám do vaší práce na vašem vlastním produktu mluví nějaká autorita (ve smyslu úřední asi) a nutí vás to udělat jinak než chcete vy? No vzhledem k tomu, že vám vadí i když vám do stylu práce mluví i autorita Microsoftu, tak asi tuším odpověď. 0:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

BFU si sami nikdy nic nezapnou, neumí to.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to bude jeden z důvodů, proč to zapnout v defaultu ne? Testovací skupina BFU má k dispozici návod jak na to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A technicky zdatni si dokazu vela veci vypnut (ak je to mozne), no je to NESMIERNE FRUSTRUJUCE!!!! :o(

Preto som tak dlho odkladal `naladenie 7ky`, pretoze to bola robota na X dni...

Nech si vydavaju masove verzie pre plebs, no skutocne by nebolo rozumnejsie ak by niekto v MS spackal oficialnu verziu kde je vsetok balast rovno povypinany, pseudobezpecnost tiez a mam moznost si vybrat aj klasicky interface?
-> a nemusel by to robit milion uzivatelov `na kolene` a vytvorit ci aspon instalovat vselijake utility k tomu.

Takych invalidov je este mensia minorita, no `speciality` a `pomocky` pre nich do WIN nacpavaju defaultne 8-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přeci nemůžete vidět jen sebe a nemůžete si myslet že ostatní chtějí to samé co vy. Co by jste povypínal? A co naopak zapnul? Jak by jste rozhodnul? Já bych třeba chtěl, aby byla v defaultu vyplá nabídka Start, nebyl v systému ten nesmysl Průzkumník a byla vyplá průhlednost oken. Také bych odstranil všechny zastaralé a odpudivě betonově šedivé skiny. A co vy, souhlasíte? Ne? Máte jiné priority a nastavil by jste to jinak? Ale to milion dalších lidí také a MS nemůže přeci vydávat tolik verzí, to by v tom byl pěknej bordel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to je velmi jednoducha odpoved -> takzvany `classic` profil, ked sa navonok toho zmeni co najmenej oproti predchadzajucej verzii...
Ak chces dalsie upravy, tak si dorob sam.

Vo WIN XP to paradne fungovalo, zlaty Gates vedel co robi - teraz ti kekketi co tomu sefuju hromadia kiks za kiksom :o(

Pripadne aj viac profilov - napr. w98 style, XP style, win7 new style pre ovladanie... min az max pre security....
sorry ale MS je schopny sa babruskat s hordou `vizualnych schem`, su schopny venovat astronomicke sumy na `odladenie uvodnej zvucky`, tak chcel by som toho tak vela? (praca jedneho znaleho cloveka na tyzden, mozno mesiac aj s dodatocnym programovanim)

Mozno by im za to nebolo vdacnych relativne vela uzivatelov (v%), ale stale by to boli min. miliony absolutne...

Taky Gates bol mudry clovek, vedel ze pre firmu je konzervativny zakaznik `zlata bana` - pretoze je menej ochotny skusat nieco nove a teda prejst ku konkurencii.
A nesmej sa - tu sa nejedna len o uzku vrstvu ludi co maju uz zautomatizovane ovladanie ukonov, ale zaroven aj o velmi siroku vrstvu `cvicenych opic` - ktore sa naucia robit iba stylom `1 polozka doprava a 4 dole`, a staci to posunut o kusocek inam a su v....

Nove auta tiez nevyrabaju s `revolucnym ovladanim`, pod povodne ovladanie vnoria lepsie vlastnosti - je dost mozne ze by im tie kramy potom ani nepustili na cesty (to by bolo inak havarii)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že ani s těmi auty nemáte pravdu. Řadící páka tyčová, řadící páka "klasická", řadící páka pod volantem a u veteránů dokonce vlevo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, niektore auta dokonca ani standardnu radiacu paku nemaju (automat) ked uz sme pri tom...
a vlavo ju ma polka sveta...
;o)

Pravda je ale taka, ze v urcitej krajine a dobe su zauzivane urcite sposoby ovladania - a alternativy sa nieze nepresadzuju, ale dokonca je ich obvykle problem prihlasit na DI.

Ako analogia to ale nebolo velmi dobre zvolene - priznavam- pretoze zakaznik ma moznost si vybrat z mnozstva znaciek aut, kdezto pri win kompatibilnom OS bohuzial nie :o(
(este aj vlastne alternative OS monopolny vyrobca usilovne sabotuje ako `neziaduce`)

inak o co vam vlastne ide? odporovat za kazdu cenu (troll)?
zatial som nezaznamenal ziadny racionalny argument ci zdovodnenie, preco nedodavat `classic` profil priamo od vyrobcu ako to bolo pri XP.
Dokonca aj blaboty `ako to vraj nie je technicky mozne` tentokrat nefunguju - kedze to ide, po spuste casu stravenom nastavovanim a pridavnym SW...
Detto MSO 2007 a vyssie s ich `revolucnym` ribbonom :o(

Jediny argument MS je v skutocnosti `lebo sme sa tak rozhodli`, a verime ze mame taku silnu poziciu ako monopol, ze to zakaznikom jednoducho nanutime a budu si musiet zvyknut...

Takuto nechutnu aroganciu skutocne schvalujete, ked ju tu obhajujete?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přiznávám jim právo dělat si svůj produkt, na kterém strávili svůj čas svou prací, po svém.

A žádná autorita mne nenutí pracovat na PC, takže nemohu od žádné autority požadovat regulaci pracovního prostředí na PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

existuje aj nieco ako `zaujmy spolocnosti`, a prave preto potrebujeme regulacne organy...

Nie som z toho nadseny, uradnik ci biznismen - jeden vecsia svina ako druhy... :o(

Aj MS ocakava od spolocnosti regulacie (ze bude ochranovat jeho investicie a vysledky vyvoja), tak `nieco za nieco`...

Bohuzial europska komisia sa radsej angazuje v odstranovani mediaplayeru, povinne menu na vyber priehladaca a podobnych banalitach. Nie aby ich `umravnovali` v niecom pre ludi naozaj prinosnom :o(

p.s.
nezelam ti existenciu s absenciou regulacii - ucet za plyn, elektriku, ceny liekov.... brrr
alebo si spomen jak sa ryzovalo na hovoroch do zahranicia, kym vypalnikom kartelovym neklepla EK po prstoch...
Ale podla teba maju asi pravo z pozicie sily a vlastnictva na vsetko ze? Ved nikto ta predsa nenuti kupit si liek, odoberat prud a plyn, ani telefonovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozeras na to z pohladu admina, nie uzivatela. Tebe sa v tom horsie vrta, uzivatelovi sa to lepsie pouziva. XP su dobre na adminovanie, Sedmicky maju lepsi UX. podiel adminov oproti BFU je ovela mensi. Toto plati aj pre Osmicky ktore paradoxne nemaju problem s novymi resp. "Technicky menej zdatnymi" uzivatelmi bez zabehnutych zvykov a potreby vrtat sa v systeme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Preto by bolo vyborne, keby vydali nejaku `minoritnu` verziu, kludne aj s odpudivym nazvom `pre vrtakov` ;o)

Ked ich EU donutila k paskvilu bez MP, tak takto by ich donutila aspon kniecomu prakticky uzitocnemu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všichni ve WinXP vidí jen to dobré a v ostatním jen to špatné. Panebože, to nikdo nevidí, jaký mají WinXP problémy se škálováním (to je prostě tragedie, nelze plně využít potenciál nových PC a teď nemluvím o 32bit vs 64bit, ale opravdu o škálování)? To nikdo nevidí, jaký mají mizerný výkon? To nikdo nevidí tu bezpečnost? To nikdo nevidí to mega automatické zasírání vedoucí k dll hell?

Jinak ano, také mi vadí, že když chci používat jednoduše runas, musím mít zapnutý UAC. Na druhou stranu, UAC mně netrápí a ve firmě uživatele také ne.
Zdar Max

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm nevím proč, ale nevěřím statistice, kterou si sám nesfalšuji :0)
Už jen to, že tam mají windows 8 a windows 8 RT touch, ale android nevidím mi přijde podezřelé. Pak taky nechápu ty tři různé verze os X lišících se desetinou v názvu. Vzhledem k tomu že že tento os se prodává je a pouze s HW a jinak ho skoro nikdo neinstaluje) možná by to chtělo srovnat procentu prodaných počítačů s jabkem vzhledem k celosvětové produkci, jestli vážně mají 7% trhu všech počítačů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A MS Windows se nelisi desetinou ? :-D
NT 5.0 (2000)
NT 5.1 (XP )
NT 5.2 (2003, XP x64)
NT 6.0 (vista, 2008)
NT 6.1 (7, 2008R2)
NT 6.2 (8, 2012)

To stim instalovanim take nemate pravdu, vetsina NTB a sestav je taky dodavana s windows nejake verze a ty jsou u nekterych uzivatelu upgradovabne na novejsi -> stejne jako u Apple, u (Mac) OS X to bude daleko vetsi procento ale. Protoze na XP jeste hodne novych programu funguje zatimco na MAC OS X 10.4 a 10.5 ne. Na Apple platforme je clovek do upgrade vice tlacen

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10.4 a 10.5 je pro PowerPC cpu takže vlastně konec jedné éry. Na druhou stranu třeba střihové aplikace a ostatní OSX only "taháky" lze stále provozovat. Pokud by byl plnohodnotný Windows na RISCových procesorech tak prosím, to by se pak srovnávat dalo. Zatím to vypadá, že RT budou pro klasické použití hodně omezené a těm starým eplím "šunkám" nebudou sahat ani po kotníky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nepřítomnost Androidu se dá taky pochopit, vidíte tam někde třeba iOS? ne..... Z toho seznamu plyne jediné, statistika počítá POUZE desktopové OS, ne pro tydlifony atp., i když je tam teda jako jediná vyjímka tabletoidní Win RT....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi by to chtělo nějaké podrobnější vysvětlení toho, jak to v NetApplications počítají (tuším, že to v nějakém článku zmíněno bylo, ale tady jsem ten odkaz nenašel). Mohla by to být jen nějaké heslo nebo krátká zprávička. Překvapilo mě, že při omezení regionu na Českou republiku je podíl linuxu na 12%.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v mém okolí (práce + domácnost) je 9 počítačů (mobily a spol nepočítám ale pokud ano přibyly by 3 androidy). Z těch devíti je na 4 linux na dvou w7+linux na dvou xp a na jednom samotné w7. Přičemž fóra pročítám z 95% z w7 a valná část (kromě jednoho) těch linuxových pc slouží hlavně na práci.
Pokud by někdo dělal statistiku u mě z návštěvy webů vyšlo by mu že u mě jsou z 95% zastoupeny w7, ale nebyla by to pravda....

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Takže se Microsoftu konečně po jedenácti letech začíná dařit zdolávat svého největšího a v podstatě jediného opravdového konkurenta - sebe sama...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani jako vtip to není dobrý. Sám sobě konkurencí :)) . Zajímalo by mě kolik lidí přeinstalovalo XP-čka novějším systémem. Řekl bych, že spíše odumírají. A pokud se mluví o překonání XP-ček, tak je to 5 let co se o to Mikrosoft pokouší.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

nj, pokud by W7 dovolily instalovat nepodepsane ovladace, tak uz na nich jedu / ne, ze by to neslo, ale .... /

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

však ono to jde, takže co má být místo teček?

btw. sám jedu v "testovacím režimu" nebo jak se to menuje, kvůli zvukovce, Asus neumí udělat normální driver.... ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, musis jet v testovacim rezimu....
kdyz jsi tak "chytrej" / bez urazky /, rozjed TV kartu 3Demon / ono toho asi bude vice / ja to rozjel, ale ten "vopruz".... /, to jsou ty tecky...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

3Demon jsem měl snad jen do ISY, ale problém jsem měl s ovladači taky :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Windowsu XP ťahá už na desiaty rok a končí jeho podpora zo strany MS takže to znie logicky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, kdyby MS čistě teoreticky vydával bezpečnostní aktualizace dál, XP by se stále ještě hodně dlouho drželo ve vedení, i kdyby jeho podíl pomalu klesal určitě by některým lidem vydržel až do smrti.

Počítám, že s W7 to bude podobné jak s XP.
Co ale nemůžu vystát u W7 je nabídka start a totálně zprasený průzkumník.
Ale oboje jsem si už prakticky dokázal nahradit. Nabídku start doplňkem: classicshell a průzkumníka programem: Directory Opus.
Takže good...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, mě právě sedmičková nabídka start přiměla opustit tu klasickou z pětadevadesátek a zjistil jsem, že je fajn. Dnes nechápu, proč jsem jak blbec lpěl na té starožitnosti. Inu, neochota se učit novým věcem a duševní lenost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petyy: Záleží na každém, co komu vyhovuje, já jsem si třeba na nabídku W7 nezvykl doteď. Ve staré nabídce z XP je pro mě orientace několika-násobně rychlejší než v nové a to je pro mě nejdůležitější (rychlost). Stejně jako orientace v ovladacích panelech windows, kde je to u W7 rozházené a udělané zbytečně složitě. Takhle jsem v XP klikl na zobrazení a měl jsem tam absolutně vše rozdělené do záložek, teď je to rozházené do kategorií všechno zvlášť a o to je to zase zdlouhavější. Zvlášť se dostává k nastavení plochy, zvlášť ke spořiči, zvlášť k nastavení grafické karty atd... V XP prostě všechno pod jednou ikonou. Ale jak říkám je to věc každého člověka. Pro mě bude XP vždy operačním systémem číslo1 už i z důvodu jednodušší správy a administrace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja som mozno netypicky priklad, ale ja som zacal ponuku start aspn scasti vyuzivat az s W7 aj to len koli rychlemu hladaniu programov, ked napisem cast nazvu. Inak nic, do startu som vzdy chodil len po veci co som pouzival malo a nemalo zmysel koli nim zneprehladnovat plochu.
Ale s tou roztriestenostou nastaveni vo Windows po XP suhlasim. V XP to podla mna molo logiku a prislo mi to velmi intuitivne.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zobrazení v Ovládacích panelech jde dvěma kliknutími přepnout...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chcete mít vše pod jednou ikonou pak: :)
explorer.exe shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jediné, co je ve W7 nabídce dobré, je hledací políčko.

Prohledávat nabídku Start na cizím PC je "zážitek" hodný tak roku 1992, kdy člověk Volkovem prohlížel disk, aby našel uživatelova data a programy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně, že tohle Visty neměly co :D Ale ty byly ták tuze špatný (se přece všude psalo) že sis je v životě nezkoušel, že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Místo Průzkumníka používám TC. Místo nabídky Start mám (IMHO mnohem lepší) tlačítkovou lištu tamtéž. Pro mě za mě by mohli tlačítko Start z Windows úplně odstranit. Počkat... 0:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chybajuca podpora nie je problem
problem vsak je, ze ked si kupim nove PC alebo NB, tak uz nezozeniem ovladace pre Win XP

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co, tak tady resite, ze MS kanibalizuje sam na sobe a jeste mu to dela dobre - zvlastni.Prachy z toho ma, ale tezko z toho ma radost.A to je ten rozdil, mezi podnikanim a prachsprostym kapitalismem.

A zavedte si us kuva "edit"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Holt zavedli "přečti si to po sobě než to odešleš čéče, když už chceš aby to po tobě četli jiní, tak tebe snad neubude". 0:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, souhlas..., je to jako ten had, co si sam uzira ocas aby prezil / to uz je z pozdniho stredoveku.... / ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

XP jsou na ustupu jelikoz proste umiraji. Strasna era netbooku je uz pric a tak se jiz nemaji na cem dale sirit. Dnes mate moznost uz jen win 7 a win 8. Navic jsou lide kteri upgraduji z win XP na win 8 s tim ze to je rychlejsi. Ale sam jsem to nezkousel. Xpcka odejdou spolu s dosluhujicim HW. nebo uzivatelem ;-)
Ono blahe pameti ani xpcka to nemeli jednoduche, lide se drzeli DOSu ( ucetnictvi) jako prilepeni a hraci drzeli win98. A k tomu se nesmi zapomenout ze XP mela HW pozadavky na zakladni beh 256MB RAm coz meli jen HiEnd sestavy, vetsina lidi mela 16MB az 32MB RAM to mam dojem ze 32DIM staval kolem 2 000Kc Solidni hrni PC melo 128MB RAM . Verim tomu ze kdyz uz se lide doskrabali na XP , tak je vice mene porad nic moc nenuti rvat tam nejaky jiny OS kdyz tenhle dela co chteji a maji vse jak jsou nauceny. Nas postizenych ladicu a pokusnych kraliku je tak sotva 3% umyslne nepisu 4 ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to píšeš spíše o Win2k, ta byla taková z pohledu userů ještě nemastná-neslaná. Právě naopak XP přinesla konečně funkční kompatibilitu aplikací.

Zbytek o RAM apod. platí právě pro W2k, protože v éře nástupu XP už byly PC vybaveny alespoň 128MB (z W98), nebo dokonce 256MB RAM.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

XP priniesli kompatibilitu aplikacii, ale nie hned. Pre Win 2k sa vacsina vyrobcou SW ani neunuvala portovat niektore aplikacie. Mozno ho vyrobcovia brali ako nieco pre firemny sektor a pre ten domaci malo byt WinMe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

40% no a co, stale je to kurnamrtemoc, a upne mi ide mimo rozum ze niekto si dovoli na svoj produkt podporu na XP nezahrnut...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky vadnému disku v notebooku jsem se rozhodl nainstalovat rovnou Windows 8. Neměřil jsem to, ale dle mého názoru nabíhají rychleji, něž Windows XP. Vše funguje jak má, nebylo třeba instalovat žádné extra ovladače. Pokud půjde Microsoft touto cestou, udělá jedině dobře.

Co se týká ovládání, pomalu si zvykám na absenci tlačítka Start, kterou nahradilo "to nové rozhraní bez názvu". Ve Windows 7 jsem si však extrémně zvykl na integrované vyhledávání a práci s okny na (více) monitorech. Starší Windows než 7 bych už asi nezkousl. Doposud, když mám cokoliv udělat na Windows XP - je to oproti novějším systémům zdlouhavé.

Každý ať si samozřejmě používá to co mu vyhovuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, co to cokoliv má znamenat. Já si většinou pustím nějaký program s ním dělám. A pouštím to stejně, ať jsou to 98čky, W2K, XP nebo W7 nebo SuSe (Visty a W8 nemám). A co se týče rychlosti startu, tak bezkonkurenčně nejrychlejší je DOS ;). Jistě, instalace se liší, ale jakmile je systém připravený na práci, tak je mi jedno co tam je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem na mysli práci na více monitorech - v této oblasti jsou na tom Windows 7 lépe a stejný úkon udělám na Win7 rychleji, než na WinXP. Navíc díky integrovanému vyhledávání spouštím některé operace rychleji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momentalne pracujem s 3 verziami windowsu ... v praci mam xp koli softwaru kt. uz na viste a vyssie nebezi, doma na klasickom pc mam windows 7, a predvcerom som si kupil tablet pc s windows 8. Ak to mam zhodnotit tak windows 7 su asi najlepsie, v tesnom zavese su XP ... nemam problem ani s jednym systemom, ale o windows 8 to bohuzial nemozem povedat. Ten system je tak extremne zly ,ze pre mna osobne je to este horsie ako vista. To metro je jedna obrovska blbost, desktop mode sa taktiez nie velmi dobre ovlada dotykom, cize aj windows 7 by mi boli k nicomu, microsoft na tablety este nema a z desktopu sa zacina stavat vdaka pretlacaniu metra iritujuca vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi o tom víte, ale co kdyby: XP kvůli staršímu softu netřeba ve většině případů udržovat, pro Windows 7 je zdarma od MS k doinstalování Windows XP Mode.

http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/install-and-use-windows-xp-m...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

v počítačích s edicemi systému Windows 7 Professional, Enterprise nebo Ultimate.
docela blby omezeni, no ni?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xp mode samozrejme poznam ,ale kedze (opravte ma ak sa mylim) pouzivam graficke programy a tento mod vykresluje grafiku softwarovo, tak je to pre mna nepouzitelne. Leda ze existuje nejaky virtual ktory skutocne dokaze vyuzit hardwarovu grafiku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to SW. Navíc je to hloupé, protože XP mode je vázán na MSVirtualPC. A ten emuluje prastarou S3 grafiku, takže mi to neběží ani v truecolor módu, jen hi color (16b). Povedlo se někomu rozchodit XP mód v 1920*1200 v truecoloru?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tak nainstaloval som si najnovsi oracle virtual box a po nainstalovani XP je tam moznost pridat direcx 3D funkciu ktora je sice experimentalna, ale zda sa ze funguje :) konecne si mozem dat windows xp na full screen mode a v rozliseni notebooku cize 1366x768. Takze idem otestovat tie graficke programy, som velmi zvedavy ake rychle to bude

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.