Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows XP stále mají skoro 80% trhu

jj linuxy jdou do prdele (se ani nedivim) :D nemate nekdo konkretni cisla jak se propada jeho podil na trhu? spusta lidi dospela, zahodila linux a koupila s Visty ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten graf je uplne prisernej, naprosto nicnerikajici, doplnit ho o hodnoty, nebo udelat trosku vetsi ! Ty ctyry cary dole tam jsou uplne nerozeznatelny :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím jak jinde, ale u nás ve firmě 99% z 500 počítačů má WINDOWS2000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo, widle 2000sp4 a 3.11 sou asi jediny vyplody micro$oftu, ktery se daji jakz takz povazovat za dokonceny OS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

x12y13 to je asi tvuj vek nebo rozmezi IA ze tady potis kraviny .... taky by jsi mel uz dospet ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zato Vas nazor je skutecnou myslenkovou perlou... Je mi jasne jaky OS mate na svem PC... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opet priliv pubertalnich vykriku MS-fans...
Co se tyce Apple - ten je oblibeny v USA - a to velmi. Takze roste predevsim tam. Nic jineho v USA nema na ruzich ustlano, o Linuxu tam bezny uzivatel vubec nevi - bohuzel.
V Evrope je situace jina a v Asii zase ponekud jinak - ve prospech Linuxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

B2: >o Linuxu tam bezny uzivatel vubec nevi
No kdyz se podivas na zebricek prodeje OS na Amazonu: http://tinyurl.com/yq2k88, tak to tedy o tom moc nevypovida... ;-)
Jinak co se Mac OS tyce, souhlas. Co znam lidi, doma ma alespon jednoho Maca skoro kazdy a pokud se zbavuji starych PC (vetsinou DELLy, HPcka...) tak vzdy uvazuji o Macu. Diky iPodu a ted i iPhonu tu maji nyni Macy cim dal tim vetsi popularitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trh v Cine je hodne specificky, Linux neni nasazovan pro svoji kvalitu, ale spise proto, ze to neni MS Windows :) Drtiva vetsina pocitacu, co se v Cine proda jsou pro statni instituce, proto je podil Linuxu tak velky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZDar Lidi, tohle, sem trochu nepatří, ale no toto, procesory AMD Phenom X4, na Frekvenci, až 3 GHz, letos, v Prosinci, zdá se, že se Firmě AMD, daří více, než dobře, a pro Firmu Intel, to vypadá, už opravdu, ale opravdu, docela hodně, špatně, a teď, ještě ten jejich Kiks, s tou Základní deskou, no, pro Firmu Intel, se zkrátka blýská na horší časy, toto bude, už opravdu vážná až hodně, vážná, možná až mírně zdrcující rána, na kterou, možná ani nebude, mít odpověď, a teď, myslím, že mluvím, opravdu docela reálně, tak to je, opravdu HardCore, toto, no tak více, viz. tady: AMD tak prý plánuje ještě letos vydat modely Phenom FX QuadCore na 2,8GHz a 3,0GHz a později ještě rychlejší, no 3 GHz, procesor AMD Phenom X4, a později ještě rychlejší, tak opravuju, svoje, stanovisko, Firma Intel, má vážné problémy, toto už není Legrace, a výkon, procesorů AMD Phenom, opravdu, není tak, špatný, aby na vyšší Frekvenci, než mají ČtyřJádrové procesory Intel Core, měl, nižší výkon, tak tohle, pro Firmu Intel, vypadá sakra špatně, no tak více viz. tady: http://www.ddworld.cz/procesory-cpu/procesory-amd-phenom-v-prosinci-hned..., tak, to je, něco, tak si to užijte, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladik 45: to je neskutecne co muze clovek dat dohromady, ja sice gramatikou nijak neoplyvam, ale to co dokazes vygenerovat ty, to je uzasne. Takhle jsem se jeste za dnesek nezasmal a to jsem par prilezitosti mel. Bud ti je tak 7 a jeste neumis poradne davat dohromady slovoslet a nebo mas nejakou jinou mentalni poruchu - pokud jsi jeden z techto dvou pripadu, tak se ti omlouvam .... a pokud ne, tak radsi nikam nepis ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

At si kazdy pouziva OS aky mu vyhovuje. Ak sa nieco extra rychlo a dobre siri, tak to je ustna reklama a na VISTU hned zo zaciatku bola zhodena sprska kritiky a obmedzovania prav. A to sa s nou vlecie stale. Osobne si tiez myslim,ze to je nevydareny system s prilis vysokymi prehnanymi narokami na hardware. Ludom sa proste nechce. Nemaju dovod si kupovat nieco lepsie, ked XP je konecne odladeny system.
Warel ono ten Apple az take terno nie je. Mnohi ludia ho maju len preto, aby boli IN a ani nevedia preco ho maju. Ked som sa pytal znameho, preco ho chce, tak mi nevedel dat ani jednu rozumnu odpoved preco... Ale za pol roka prisiel s tym, aby som mu naisntaloval novy Office 2007 a prisiel s CD pre Windows. Ale mame doma Apple. Ja by som to nechcel. Pocitac ma sluzit teba a v tychto mnohyh pripadoch to prave vidim naopak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Warel a este jedna poznamka. Pytam sa vsetkych a seriozne, aky je rozdiel medzi iPod a normalmym MP4 prehravacom, kde mozem natahat cez drag and drop wav, mp3, mp4, wma, wmv? Lebo ja zase nevidim dovod kupovat iPod, ked mozem mat za tretinovu cenu nejaky polononame prehravac rovnych kvalit... Asi nechcem byt IN :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

B2 tak ako pises, ale cele je to dane demografickym rozlozenim a kupnou silou. Nemozes ziadat od chudobnej Afriky, alebo chudobnej sestricky Azie (az na par fungujucich ekonomik) aby prevladali Apple a MacOS. Stratna sprava nic nekupuje, nie su peniaze tak riesia situaciu roznymi distribuciami Linuxu. Preto je ten podiel. USA je zase prilis leniva, pouzivaju nieco co sa rokmi osvedcilo a nehladaju dovod to menit. A vobec to nie je (ne)vyspelostou spolocnosti. Vid. USA a mobilne siete. Ak si tam nikdy nebol, nepochopis. Dodnes sa pouzivaju skoro dymove signaly v podobe Pager (to male pipatko s displayom z minuleho storocia) mizerne pokrytie apod. A Europa si vybera to co vyhovuje a prevladama rozmanitost medzi jednotlivymi krajinami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LPK: Na rozdíl od nás plebejců, kteří používáme generátory náhodných čísel, tak Ladik používá generátor náhodných čárek v kombinaci s generátorem náhodných kapitalizací počátečních písmen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2LPK: slovoslet? ty jsi ale debil - HA HA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to 71A: V Číně naopak do vládních institucí nasazují Windows (viz. několik měsíců stará zpráva). Ideologie a náklady jsou jedna věc a MONEY druhá, Microsoft to v tomto směru se státními úředníky vždycky uměl :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pomalá nárůst podílu Vist bude hlavně jejím "vnucováním" jako přeinstalovaného systému na novém HW. Už dnes si je třeba XP vyloženě vyžadovat. Ti co po Vistě toužili jí již mají a ostatní k tomu budou dotlačení okolnostmi, protože od XP je nic netáhne. Tento princip celkem může i podpořit podíl Linuxu po ukonční podpory XP, protože na co do kanclu přesložitělou a nenažranou Vistu, když jim tam stačí ani ne gigovej procesor, 256 MB RAM, Linux a OpenOffice...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka2007: Spíš si uvědomili, že linux je možná "zadarmo" ale stojí je mnohem víc než Windows....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LPK: to mi nerikej, ze od Ladika nectes na skoro kazdem foru prispevky :) clovek si zvykne :) bohuzel obcas namaha na rozkodovani textu uplne zastini myslenku textu a clovek krome toho, ze to precetl, nevi vubec nic :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

afk_cz :
Ty se to snažíš rozkódovat?? :) tak to je úlet :) já Ládíka poznám většinou po třech slovech (ono to není tak těžké) a v tu chvíli končím se čtením... a ostatním doporučuji totéž ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

x12y13: Máš v tom textíku chybu, správně to má být takhle:
"jj linuxy jdou do prdele (se ani nedivim) :D nemate nekdo konkretni cisla jak se propada jeho podil na trhu? spusta lidi dospela, zahodila linux a koupila s Visty ;)" ...Radek Hulán

Pro Hulána si úplně ten poslední kousek hovna co z něj vypadl po raní stolici, jsi mu absolutně volný. Tak jaký má smysl slepičit jeho "názory"? Problém je v tom, že Hulán ani žádné názory nemá, kdyby ses totiž do něj nezamiloval asi v těch velkých letní vedrech, tak moc dobře víš že jednou píše to a podruhé za 14dní obrátí o 180%. Nedivil bych se, kdyby za dva roky taky obrátil o 180% a začal by říkat že GNU/Linux je super a Vista je nejhorší zmetek. On to klidně udělá, ale co udělá taková malinká ovečka jako ty, která se celou dobu hlásila k jeho názoru a on ho změní. On na to má právo, ale co uděláš ty fanaticky zaslepený jedinec, taky přijmeš jeho nový názor a budeš zase všude vykřikovat že GNU/Linux je úžasný? Nemáš vlastní hlavu? A nebudeš potom tak trošku pro smích? Nezlob se na mě, ale pokud se chceš považovat za inteligentního člověka tak brzo zjistíš, že názory si musíš tvořit sám a ne přijímat cizí a ještě k tomu demagogické názory...
...

Docela by mě zajímalo podle čeho to daná společnost zjistila, jak postupovala a taky bych chtěl vidět normální graf, kde není pouze ostatní... Takhle si doopravdy můžu myslet, že spíš ustupují W2000, NT, 98 a třeba ME (taky pěkné omalovánky jako vista, kdo si tenhle bastl koupil tak asi radostně přešel :D). A vůbec to nemusí znamenat, že GNU/Linux ustupuje, nebo že ustupují jiné systémy jako třeba *BSD, Solaris, apod... Ale jako srovnání XP vs. Vista to beru, na další srovnání je to nepoužitelné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...místo % si tam dejte °... Omlouvám se...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele a co takhle nařídit všem kdož mají doma iPod, aby si i na počitadlo pořídili ožužlané jablko? (o iFounu ani nemluvím). No to byl jen slabý fór, ale  všiml si někdo skryté reklamy na iPod (v reklamách na auta)? Kolik za to načaté jablko platí?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

happymaster23: on to nie je maskovany Hulan?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velice dekuji! Nevim, jestli tohle je nebo neni reakce na moje nedavne narky.. nicmene, super, mame to v cislech. Docela zajimave by potom bylo jeste srovnat prodejni cisla versus "obsazeni" na nasich PC. To abychom pak meli predstavu jestli se opravdu nedaji sehnat pocitace bez Visty ;-)
Pubertaci a Fan cluby...ja sem teda nejako nepochopil, proc nekdo kdo "haji" barvy MS by mel bejt hned pubertackej Fanda??? co to porad mate? Z me zkusenosti je spise linux bastou nekerych studentu a pubertaku, ale o to nejde. Pouzivam jak Windows i Linux a jen kvuli tomu, ze jsem si na doma vybral Windows, jsem vlastne nedospelej a dusevne zaostalej. Tak jo no. Ale i tak asi budu dal hajit to, ze windows jsou docela prijemne a prakticke, preci bych verejne nepriznal, ze jsem takovy tupce a pouzivam neco co je "spatne". Ja nevim jestli to ma smysl, ale zamyslete se nad tim. Pokud mate komplex mscenosti, je mi vas lito. A z druheho kampu to same.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zhruba toto jsem ocekaval .. na vzdory vznosnym prohlasenim ze strany microsoftu, ktere jsou velmi zkreslene, o visty je zkratka naprosto minimalni zajem, nikdo je nechce pokud mu je microsoft vylozene nevnuti pres oem dodavatele. Mam osobni zkusenost uz s sesti pripady lidi kteri dostali notebook s vistami a kdyz dosli k zaveru ze na tom maji asi nejaky ten linux a ze to neumi ovladat, nainstalovali si tam radeji zpiratenou verzi windows XP :-) takova je realita ... a microsoftu to jen preji, konecne si mozna uvedomi ze nemuze neustale za takovy ranec prodavat prakticky stale stejny operacni system na kterem neni znat absolutne zadny skutecne dulezity pokrok uz od windows 2000

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predal som uz par bookov s Vistou, ale necakal som, ze sa najdu ludia ochotni zaplatit si radsej nove OEM XP ako si na notebooku nechat tu oem vista co bola v cene:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mark26:
souhlasím, naprosto minimální až směšný zájem, ten systém má po půl roce na trhu, tak trapně malé zastoupení, že by bylo lepší ho úplně zrušit a všude nasadit XP a totéž nejlépe udělat s dalšími OS o které je naprosto minimální zájem (dokonce menší než o ty absolutně nezajímavé Visty)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Mark26: To jsi tak omezeny nebo to jen delas ??? Delal jsi vubec nekdy s nejakym opravdovym OS ??? Tezko. Windows je kepl a to vcetne XP. Nesaha to Unix systemum ani po kolena. Windows maji 98 procent trhu ale na DESKTOPU ! A proc? :

1. Protoze se dobre kradou a MS je nechava krast, tak ziskali mnoho srdci BFU
2. protoze se na ne delaji hry.
3. Protoze kazdy FBU co je ma doma si mysli, ze jim rozumi, proto to kazdej cca 1 mesicne preinstalovava .... :-)

Windows je smesna a zbytecna nahrazka, ale chce-li se jima nekdo zabyvat jeho vec a trable ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, Firma Microsoft, je trochu prase, když, v Operačním systému Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, zruší podporu, prostorového zvuku, EAX, když přitom, prostorový zvuk EAX, se dělá, i u hodně drahých zvukových karet, tak to je, prostě prasárna, přitom, Operační systém Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2, asi nějaká verze CZ, který, je dvakrát, levnější, než ten, Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, tak, ten tu nativní podporu, prostorového zvuku EAX, má, ach jo, kam, to ten Operační systém Microsoft WINDOWS, a Firma Microsoft, spěje, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Visty se prodávají jen díky pár splašencům, kteří si myslí, že bez nového O. S. v počítači by do týdne umřeli a taky proto, že Mrkvosoft velmi tvrdě tlačí na výrobce počítačů, aby stroje bez O. S. vůbec neprodávali, protože tím se podporuje pirátství !!! Taková debilita může opravdu vypadnout jen z managementu Mrkvosoftu! Po tom, co tato humusácká firma vylezla s WGA a začíná do záplat implementovat nástroje, kterými bude moci váš stroj ovládat na dálku bez vašeho vědomí a proti vaší vůli jsem udělal rázný krok. Instalační CD Win XP jsem upravil pomocí nLite tak, že tyto widle se na internet vůbec nedokážou dostat, nepotřebují záplatovat a neotravují s nesmysly typu Centrum zabezpečení a Automatické aktualizace. Ušetřil jsme spoustu místa na HDD, stabilita systému se značně zvýšila a náběh zkrátil na několik sekund. Na internet a ostatní služby používám Linux a lebedím si. Riziko napadení malwarem je prakticky nulové, ovládače pro 64 bitovou architekturu fungují (v českých XP nejsou) a hlavně: takováto struktura dvou O. S. mi vydrží prakticky na věčné časy, protože XP používám jen na aplikace, které pod Linuxem korektně nefungují. Navíc se tímto způsobem snadno naučíte s Linuxem zacházet, protože pokud budete mít problémy, můžete přejít na widle a naopak. Každopádně platí, že windows jsou v porovnání s Linuxem mnohem neohrabanější (Registry, fragmentace) a zranitelnější. O ceně už vůbec nemluvím. Kompletní Power pack Mandrivy CZ i s kvalitním manuálem stojí pod 500 Kč. Pokud budete chtít získat legálně ekvivalentní programový balík we Windows, dostanete se hodně přes 30.000! Nepotřebuji žádný antivir, firewal je v distribuci obsažen a je velice kvalitní a všechny programy jsou v české lokalizaci. Navíc v dohledné době vyjde power pack Mandriva 2008, kde bude mimo jiné větší výběr ovladačů pro zvuk a grafiku a nové Open Office, takže po jednoduché instalaci, trvající cca 45 minut s jediným restartem, budete mít v počítači to, co musíte ve windows instalovat z několika CD několik hodin. Ty časy, kdy Linux byl pouze o příkazovém řádku a pro pár vybraných jedinců už jsou dávno pryč. Dnes už je mezi oběma O. S. s pohledu uživatele minimální rozdíl. Jedinou nevýhodou Linuxu je poněkud ,,kostrbatější" ovládání některých aktualizací. A pokud musíte mít za každou cenu Vistí omalovánky, tak v Linuxu jsou také a lepší. Nevím jak vy, ale podle mne je mnohem lepší koupit za 500 K Linuxový powerpack s manuálem, (nebo si ho stáhnout z Netu bez manuálu, ale zdarma, pokud se na to cítíte), než zaplatit několik tisíc za Vistu, dalších několik tisíc za nové železo a pak zjistit, že přesně to vaše železo není s Vistou kompatibilní, o ostatních aplikacích ani nemluvě. A pokud budete někdo chtít upravené widle, dejte mi vědět. Upravit si software pro svou potřebu je legální!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jurajko: A proc si ty XP kupuji, kdyz v licenci k Vista maji moznost na downgrade na starsi verzi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Downgrade je samozrejmne mozny jen z verzi Vista Bussiness a Vista Ulitame na XP Professional

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladik: Kde jsi prisel na to, ze Vista Ultimate je 2x drazsi nez XP Professional? Pokud vemu cenu retali baleni, XP Professional stoji cca. 10500,- a Vista Ultimate cca. 13700,- takze mas narust ceny cca. 30%.
Pokud chces ovsem porovnavat systemy z hlediska funkcnosti, tak XP Professional ma blize k Vista Bussines nez k Ultimate a tam je rozdil cen zanedbatelny.

Jinak Windows Vista jsem pouzival 14 dni. Pote jsem to vzdal a vyuzil moznosti Downgrade. Myslim, ze jejich cas jeste nenadesel. Krome mensich ci vetsich problemu se software dalsich vyrobcu ma system problemy i se samotnymi produkty MS. Nevylucuji, ze se jednalo o vyjimecne problemy, ktere se normalne nevyskytuji, ale vyskytli se.

Co se tyce Linuxu vyuzivam jej na serveru diky jeho nenarocnosti. Co se tyce vyuziti na deskopech, moc nadeji mu nedavam. I kdyz se komunita snazi.
Problem vidim uz v pristupu ve vzdelavani. Kdyz MS vnuti sve produkty skolam s cca 80%-90% slevou, proc by se zajimali o neco jineho. Pote je dalsi generace vychovavana na softwaru MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svaca: Aha, a proto mám originální windows, když hry nehraji. A XP mi vydržely 2,5 roku ve skvělém stavu, do přechodu na Vistu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Matajon: Ano, pokud nehrajes hry, nemenis HW, neinstalujes spousty programu, nekoukas na porno a nestahujes cracky, nepouzivas IE, zaplatujes jak vytekly tak ten skoro OS system vydrzi i pres 2 roky ...

To LiveBomb: Presne tak, mas naprostou pravdu, ja pracuju dnes, uz pouze s Mac OS (desktop) a s Linux - servery, desktop a Windows servery (musim) a Linux to bude mit samozrejme stale stejne tezke a je uplne jedno, jak je kvalitni, nebo pritulny ...

MS si ce nesnasim, ale pokud bude delat kvalitni SW, nevadi mi ani jeho pitomy monopol, ale staci mi, jake kraviny musim resit se zakaznikama, kteri mi daji vydelat jen proto, ze MS dela kepl ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svaca: Buď rád, že ti tví zákazníci nemají MacOS (jakkoli ho asi miluješ) to by ses teprve zbláznil... moje zkušenost s Macem je katastrofální, věčně tam něco nefunguje a BSOD (která je tam šedivá ;) vídám každých pár měsíců, na widnows už jsem ji neviděl ani nepamatuji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak ...
Mac je tezce v pohode, MacBook zasadne nevypinam a nemel jsem JEDINNE selhani ... :-)

Proste to funguje. Je to SW psane na HW, tak jako to melo Atari nebo Amiga, proto je to take dal nez Srot + Windows ...

Linux je na to se stabilitou take lepe, nebot jadro nepouziva (az na vyjimky) ovladace tretich stran, ketere Windows pouzivat MUSI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně řečeno, žádný normální člověk si nepořídí operační systém, který je úplně nový. Windows XP byly taky použitelné až cca po dvou letech.Microsoft bohužel dělá ze zákazníků betatestery.
Osobně mám doma i v práci XP. podotýkám legálně a používám je jen protože musím,ale že bych z toho byl nějak nadšený ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

svaca: stejně to mám já s Windows Vista ;) jediné problémy jsem měl když jsem jí crackoval divnýma crackama... to to pak dělalo děsný věci, teď ji mám legálně a je po problémech

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi patris mezi ty stastnejsi. Me tam nesel Outlook 2007, tiskarna a spousty dalsich drobnych problemu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si prezentovat statistiku z mojho webu za minuly mesiac (web o terennych moto, vacsina navstevnikov zo SR, cca 1500 navstev denne):

XP - 85,2629%
Vista - 1,7396%
Win98 - 1,6403%
Win2K - 1,5708%
Linux - 0,2522%
MacOSX - 0,1688%
unknown - 8,4836%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak je mozny, ze Vista je vic rozsirena nez Linux? Aha, to bude tema sebevrazdama tucnaku, jinak ja nevim... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slahoun: Tak ja jsem 45lety pubertak, což mi lichotí, ja ti děkuji za ocenění. Jinak dělám vic než 10let na linuxu a jinych unixech a jsem spokojen s linuxovym přívětivým prostředím. Zvlášt poslední dobou je to čím dál tím lepší pro začínající linuxaky jako jsi ty. Takže já se o rozšíření linuxu nebojím. Sám znám hodně lidí co přešlo na linux, nekecají o tom a fungují. Surfují na netu, piší kraviny na OO, posílají dopisy s chatují s týpky jako jsi ty a ti ani o tom třeba neví. Takže nemějte starost o Linux i když nemá takovou masovou reklamu jako vista tak se stejně pomalu šíří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oops!, Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, zastoupená, v jen, o malinko, vyšším, zastoupení, než prastarý, Operační systém Microsoft WINDOWS 98 SE, snad aspoň, asi nějaká verze CZ, tak to, je opravdu, docela, trapas, naštěstí, v "Officiálních výzkumech, to vychází, jinak, a to tedy, lépe, pro Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, docela, mně překvapuje, ten nízký podíl, Operačního systému Microsoft WINDOWS 2000, asi nějaká verze CZ, na to, kolik, lidí, tady, kecá, jak, nepoužívá, ten Omalovánkový Operační systém Microsoft WINDOWS XP Proffesional SP2, asi nějaká verze CZ, ale, používá, o moc, lepší, neomalovánkový systém, a to ten Operační systém Microsoft WINDOWS 2000, asi nějaká verze CZ, tak, ale, podle, téhle statistiky, to moc, nevypadá, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdar TOMEXX, a co, jsou, to ty neznámé, Operační systémy, to bych, se smál, kdyby, to byl, 16-Bit. Operační systém Microsoft WINDOWS 3.11 For WorkGroups CZ, z roku 1994, s Internetovým prohlížečem, Internet Explorer 5.0 CZ, Operační systém Microsoft WINDOWS 3.11 For WorkGroups CZ, ve větším, zastoupení, než Operační systém Microsoft WINDOWS Vista Ultimate, asi nějaká verze CZ, tak to by byl, nářez, to by bylo, husté, teda, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krakonos> I kdyz sis zmenil nick, clovek te pozna podle prvnich vet. Tohle je vrchol debility, jinak se to nazvat neda (Ano, toto byl osobni utok, ktery kvalifikuje tento post na vymaz). Pred par tydny ses chystal zacit zkoumat Linux a dnes uz rozdavas fundovane rady o nejdokonalejsim systemu, no lol..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ren:
Ale ale, co ten žlučovitý tón? Že by prevíti zákazníci přestali jevit o předražené Mrkvosoftí shity zájem? Nevím jak ty, ale já jsem s Linuxem spokojen. A to, co jsem napsal, je jen to, co jsem si na vlastní kůži vyzkoušel. Včera se mi dostal do rukou notebook, provozovaný půl roku dětmi školou povinnými a jejich matkou. O počítači vědí všichni asi jen tolik, jak se zapíná a že se kliká na ikonky. Že je potřeba aktualizovat antivirák a občas HDD vyčistit je vůbec nevzrušovalo, taky ten NB podle toho vypadal! 80% obsahu HDD tvořil balast, sem tam nějaký malware. Takže Widle šly ven a nainstalovala se Mandriva. Výhoda je v tom, že instalační DVD stačí jedno na X počítačů, aniž byste riskovali tahanice s BSA a podobnými institucemi. (X je libovolné celé číslo v rozsahu od jedné do nekonečna). Teď s ní dítka učím zacházet a kupodivu jim to jde velmi dobře. A pokud jde o Win: To, že se na nich tak dobře daří různým svinstvům je především zásluha lidí, kteří se neobtěžují, ať už z lenosti, nebo neznalosti, se o tento operační systém kvalifikovaně starat. Je fakt, že mnohé věci jsou ve Widlích jednodušší, než v Linuxu. Ale dávat počítačovým negramotům do rukou Widle je asi stejně dobré, jako dát dítěti do ruky ostře nabitou odjištěnou zbraň a říct mu, aby si se mnou hrálo na vojáky, vždyť je tak jednoduché stisknout spoušť. A pokud jde o nick: Na server se vloudila chybička, takže jsem ho musel změnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja proti Linuxu nic nemam, uz roky s nim pracuju a ziju, i kdyz ne zcela dobrovolne. Davam prednost skutecnym unixovym systemum, i kdyz Linux ma rozhodne svoje vyhody. Zdaleka ale neni v takove pozici, jak se nam snazi namluvit fanousci tucnaka na mene odbornych forech a zridka vyhrava, pokud nerozhoduje cena. Co me ale ve skutecnosti dojima jsou Tvoje detinske predstavy nejen o svete pocitacu a o MS, ale o zivote obecne, a to by jeden cekal, ze ve tvem veku uz bude mit clovek rozum. Holt, komu neni shury dano..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Ren:
Víš co? Trhni si! Já používám to, co mi vyhovuje. Dokud byly Linuxy nainstalovatelné pouze pro odborníky, znalé angličtiny a počítačové syntaxe, tak mne nezajímaly. Dnes už je to o něčem jiném a aplikace, které se mi z powerpacku Mandrivy 2007 nainstalují spolu s vlastním O. S. během třičtvrtě hodiny a s pouze jediným restartem by mne, pokud bych je chtěl od Mrkvosoftu a dalších koupit přišly pomalu na víc, než celý počítač! (Vista Ultimate - ne OEM, Adobe Photoshop, Adobe Audition, Eagle Professional, Win Office, plná verze.) Navíc Linux nemusím každou chvíli aktivovat a nikoho nezajímá, na kolika strojích je to DVD nainstalované, nikdo mi do něj necpe různé špehovací programy a veškeré aplikace mají 64 bitové ovladače, což u XP cz není vůbec a u Visty spíš k zlosti. O surfování na netu škoda mluvit, bezpečnost je na Linuxu mnohem vyšší. A už vůbec si nemusím lámat hlavu s tím, jestli náhodou nemám v počítači nelegální soft. Teď ještě chce Mrkvosoft cpát do Widlí Star force! Upřímnou soustrast všem, co si takovýto SW koupí. Nevím jak ty, ale většině uživatelů výpočetní techniky v ČR Linuxové distribuce ke spokojenému životu bohatě postačí a ti, co potřebují něco extra, ať se klidně s widlemi zlobí dál. Já už se zoufalým snahám Mrkvosoftu můžu vesele chechtat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krakonos/Ucho> Ale ja ti prece nerikam, abys pouzival neco, co ti nevyhovuje, proc bych to proboha delal? Ja se ti jen snazim rict, aby ses alespon na chvili dostal pres svoji megalomanii a uvedomil si, ze po tvych usmudlanych vykostenych XPckach a sw ve kterem zakulacujes zubate audiokrivky abys odstranil vodoznak (tahle cast me dodnes dostava do kolen :-) nikdo nejde. U nas se rika "Ze jsem paranoik neznamena, ze po me nejdou." Zklamu tvoje velikastvi, ale po tobe nejde nikdo. A MS ti skutecne nenasadil "do záplat...nástroje, kterými bude moci <tvuj> stroj ovládat na dálku bez <tveho> vědomí a proti <tve> vůli". A ze neni pro tvuj hardware ovladac pro x64 Windows? Potom jsi asi zvolil spatneho vyrobce hw, a pro Linux plati to same dvojnasob. Jako cerstvemu uzivateli Linuxu ti dam dobrou radu do zacatku, od ted vzdy, nez koupis novy hw dobre nastuduj, zda dokaze pod Linuxem vse, co od nej chces. Pokud neveris me, bude to jedna z prvnich rad, kterou dostanes na foru sveho oblibeneho distra.
Vsechna tahle Linuxova ucha, co jen chodi po forech a pokrikuji "Bille, jdi do ha*zlu", a "Linux rulezzz" a "Micro$oft/Mrkvosoft/Makrosrot" a ze bych mohl jeste dlouho pokracovat, ti komunitu jenom poskozuji, kazi jeji dobre jmeno. Pak to vypada, ze uzivatele Linuxu jsou jen vymyta hovada, co se na nic jineho nezmuzou a ze prispivani na fora je jedine, co jejich OS zvladne.
Podivej, v dobach, kdy vladl Novell Netware a zainteresovani vedeli, ze spravny zapis zni No well, a kdy si spousta lidi rikalo, ze Cerveny klobouk je opravdu hloupy nazev pro firmu, jsem Linuxu fandil. Ale dnesni snahy naroubovat ho na desktop ho poskodily stejne spolehlive, jako Porsche, ktere pouzijes k prevazeni materialu na stavbe, ta analogie je sice obracena, ale neni vubec daleko od pravdy. Dobre vim, ze kombo JBoss+Tomcat+Apache na nejakem serioznim zakladu jako je SLES dokaze odvest poradny kus prace, presto pro web server stejne vzdy sahnu radeji pro free/netBSD. Nejsem zadny guru a do jadra jsem nikdy neprispel, ale svoji cestu kolem docela znam. Proto take vim, ze vetsina desktopovych uzivatelu Linuxu pouziva svoje PC spise jednoucelove, protoze silne sw zakladne Windows se prece jen tezko vzdoruje. A ano, znam profesionaly, co vzdy, kdyz to jde, pouziji radeji free sw zkratka proto, ze je free, i kdyz to znamena komplikovanejsi reseni. S tim nikdy nemuzu souhlasit, protoze efektivita je na prvnim miste a to casto znamena zaplatit. Nemluve o tom, ze z corporate segmentu znam, ze Linux se oproti Windows muze opravdu prodrazit, na casu, adminech, na vyvoji i na supportu. A ano, free sw muze znamenat i velmi kvalitni produkty, pokud ma silne pozadi, viz mimo uz zminene napr. Solaris.
Kdyz to po sobe tak ctu, chapu, proc se lide z komunity radeji drzi svych for a pokud uz ctou jina, obecnejsi, radeji to ignoruji. No, pokud se rozhodnes odepsat, a narazil si v mem postu treba ne neco, cemu uplne nerozumis, neboj se predem zeptat strycka Google nebo teticky Wiki. Mozna se pak dokazeme vyhnout patetickemu vykrikovani "argumentu" bez hlavy a paty, jako treba "Visty se prodávají jen díky pár splašencům, kteří si myslí, že bez nového O. S. v počítači by do týdne umřeli" a pod.
No, a pokud cena je pro tebe to rozhodujici, a verim, ze z tveho invalidniho duchodu nezbyva zrovna hodne na nakup veci jako je licence WVU, pouzivej Linux, proc ne? Ale to nutne neznamena "Fuj Windows, Linux rulezz!".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám hlavní pc (Me,Xp)a vedlejší pc(98)před 2 měsícema sem si koupil notebook s legálním už nainstalovaným win.Vista Home Basic   ted tam mam Xp, visty sem smazal(pouze na dvd original v krabici.víc neřešim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.