Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k WinZip odkoupen společností Corel

"Ať je to ale jak chce, já osobně i nadále zůstávám u léty prověřeného uharc 0.4 :-) "  Ja zase lety prevereneho WinRAR  :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uharc neznam, ale WinRAR je podle mych zkusenosti nejlepsi - WinZip se s nim nemuze ani rovnat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

u mna zasa boduje 7zip (http://www.7-zip.org/) s bezkonkurencnou kompresiou v porovnani so zipom ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hehe. Winzip je packer se snad nejpekelnejsim UI ze vsech. 99% vsech ostatnich packeru zastanou jeho funkci a vetsinou lepe. IMHO koupili jen ochrannou znamku, sw je to napytel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

winzip je mrtvý tak jako arj ;-), Winace umírá, 7zip si razí cestu k uživatelům a spíš konkuruje Winraru, uharc je pro ty ze staré školy příkazového řádku ;-) a kdo si bude dnes stahovat do toho GUI
doporučuji http://www.maximumcompression.com tam najdete tipy na další programy + srovnávací testy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já zůstanu raději u léty prověřeného tar.gz a tar.bz2 ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak si vede arj ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Ja: ARJ te tuhej jako žádnej druhej, je pozoruhodne jak formát tak populární v počátku 90let je po deseti letech dead.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked zaloha (alebo nieco pakovaneho) tak jedine vo formate, ktory ma znamu specifikaciu formatu (zip, bz2, gz, Z, ....). Skoro ma oblial pot, ked som hladal nejake stare subory a boli v .uc2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi máte tady všichni pravdu, ale nezapomínejte na všechny co využívají např. TotalComannder, který má v sobě zip zahrnutý a tak není potřeba doinstalovávat jiný kompresor a funguje to u všech. Dále třeba k WinRaru, je fakt super, ale je problém, že když někdo něco zkomprimuje v novějším WinRaru tak starý to kolikrát neotevře a to je problém!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

sdda:
no, ona UC2 byla ve sve dobe 1 z nejlepsich, skoda ze se nechytla vic.

ad ARJ: jojo, arj a, arj x, MS DOS 5.0, ... to jsou casy ...
jeste ze uz jsou davno pryc :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Power Archiver rulezz!! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen k arj. V našem SW ho stále využíváme (program na FoxPro) a to z důvodu, že při zálohování (komprimování dat) umí trošku obejít otevřené tabulky (pak to lze otevřít, nehlásí poškozený soubor), takže zas tak tuhej není, jen ho běžní uživatelé asi už moc neužívají

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja pouzivam Power Archiver uz 4ty rok , zatial mi vyhovuje..........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uharc pohoda, ale ja zustavam take u WinRARku ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

UC2 byl na zálohy nejlepší.
Žádným jiným programem jsem nemohl zazálohovat to, co s ním.
Měl sjem asi 20 adresářů, v každém tuším něco kolem 2000 souborů a více.
Procesor Pentium 100 a 8 MB RAM, operační systém DOS. Celkově měly soubory rozbalené asi 1.1 GB.
UC2 jako jediný byl schopen tohle zazálohovat. Zvládnul to na normal kompresi asi za 5 hodin. Rar jsem tam pustil jednou, po dvou dnech kdy hlásil neustále že prohledává soubory nebo co to dělal, a ještě nezačal pakovat, jsem ho přerušil. Ostatní pakery také. Takže UC2 jsem používal dlouho.
Ano, na Windows jsou vhodnější programy, ale například 7zip na tuhle samo zálohu sice udělá menší archiv než WinRAR, ale jedna se z něho blbě něco dostává, několikrát se mi stalo, že si sám poškodil archiv. Nemá žádné opravné nástroje. A ten jeho modul na rozdělení na více disků je tragédie. Takže používám WinRAR s příkazové řádky s parametry a spokojenost zatím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pakovat bezne veci ma smysl jedine do .zip, aby to otevrela kdekoliv i nevybavena lama ... treba profesor hodnotici projekt :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci pekne sa tu hadate :-)  Pouzivajte, co vam vyhovuje a nedajte si to zobrat :-))  ARJ a ostatne su preto mrtve, ze nebola velka podpora  v posledniych casoch. Konkurencia ani tu nespi, a preto napr WinRAR sa dostal na prve miesto v pouzivanosti. ZIP bude coskoro na vymretie vdaka nizsej kompresii a neposlednom rade si WinRARom otvorite skoro vsetky dostupne archivy vratane ZIP ARJ apod. Toto bol dobri tah od tvorcu WinRAR-u. Multivyuzitie, nic ine za tym nehladajte...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz nejaky patek pouzivam pouze 7zip. Rozbali mi jakykoliv RAR. Kdyz zabaluji pro sebe tak do formatu 7zip a pro ostatni ZIP. ARJ melo problem v tom, ze pro nej neexitovalo zadne dosove prostredi. Vsechno se muselo datlovat rucne. Kdyz prisel RAR tak i BFU zvladl cokoliv rozbalit. Dodnes si jeste pamatuji muj kdysi oblibeny prikaz: arj -va1440 -a soubor.arj (jediny cim si nejsem jisty tak je to tim va(mozna to bylo jenom v)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HejtmaMa - ja som mal v poslednej dobe celkom stastie. Na kompoch uz mali aspon nejaky exe na rozbalenie rarka. Na rar som presiel z arj este za cias DOSu a dodnes ho vyuzivam na vsetko :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja treba pouzivam WinRar program jen proto ze ma v sobe i zip. Kdyby umel WinZip i rar tak by me to asi bylo jedno. Ono se to stejne integruje do nabidky windows tak jsem GUI tech programu nevidel ani nevim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo k cemu dneska nekdo potrebuje rar, zip, ,........
Spis mam problem neco stareho (zapakovaneho) otevrit.
Jinak pouzivam leta provereny ukrajinsky FAR manager (stejny tvurce jako WinRAR), ten ma neco v sobe, takze toho vetsiny stnd otevre

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechapu jak nekdo muze platit za UI k napr. zipu
dik to umi snad vsechny programy, kdyz mam total commander nepotrebuji zadne silene UI s tema silenejma ikonkama ktere me zasere registry a vubec...

jinak nejefektivnejsi a nejspolehlivejsi je samozrejme pouzit gzip nebo bzip2 pripadne v kombinaci s tarem (tgz, tar.gz, .bz2 atd)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muzu doporucit 7z, program otevre rar i zip, a jinak plugin je soucasti Servant Salamanderu.
uharc je stejne rychly, ale mene ucinny, navic je omezen na 2GB, a 7z je uz masivne rozsireny v opensource komunite a i na win platforme se s nim casto clovek setka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jinak gzip a bzip2 jsou davno prekonane, u nich je TAR nutnosti protoze nepodporuji solidarchiv a i tak nedisponuji LZMA kompresi, ucinnost je tedy mala a Open-Source komunita prechazi na 7z

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maChy: arj -va1440 -a soubor.arj - myslím, že tak jako u rar, důležitý bylo dát u tvoření archívu za arj/rar a (jako add) potom následovaly parametry s "-" a cesty odkud co a kam do jakého achívu, parametr -v slouží na volume kde následuje číslo v kB, takže to tvoje uvedené je disketa (je i textový parametr pro disketu, protože jsem nikdy číslo nevypisoval, snad kromě formátovaných disket na 1,7 MB), parametr -a nevím, nic mi neříká.... jo to byla doba :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

otazka je jestli pak ten Total Commander mas legalne CRW :)
jinak 7-zip beta uz zvlada i ISO a nektere NSIS instalacni balicky , podpora vice CPU jader a vice CPU a 4>GB pameti (64bit) je samozrejmost
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Zip je šílenost ( zvlášt´podpora pod winXP) , zvykl jsem si na RAR a nic jiného už několik let nepoužívám . 7zip není špatný , jen kdyby uměl nativně komprimovat i ten RAR - 7zip jako formát ještě nikdo ze známých trvale nepoužívá :/.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

far> budeš se divit, ale já třeba zip potřebuji dost často. První důvod - e-mail: posílám-li více příloh, komprimovaný formát zvyšuje přehlednost (můžu zasílat celé systematické složky). Druhý důvod - ftp: rozměrné soubory vzhledem k nejdostupnějšímu asychronnímu připojení i omezenému místu na serveru nelze prakticky posílat bez komprimace. Třetí důvod - archivace na počítači: těch souborů, co člověk třeba denně nepoužívá, ale přesto chci ponechat "při ruce" na HDD je dnes spousta. Komprimační program tak ušetří spoustu místa, času i peněz za ostatní formy archivace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem pomocí 7-zipu zkoušel zabalit 3,2gb zálohu databáze sql. Zmenšila se na 374mb ve formátu 7z. Je fakt, že se to balilo asi hodinu na 2.6 Ghz Pentiu.

160mb soubor dbf zabalil winzip na 45,4mb, winrar 36,9mb, winuha 33.9mb, 7-zip na 32,6mb.

7-zip se mi čím dál více líbí.

Ahojky
Stitch

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím že ZIP je už nanic sice se hojně používá kvůli kompatibilitě ale RAR je asi nejlepší. Takže aď zíje WinRAR, dokonce jsem si ho i kouil legálně jak mu fandím, a toje už u mě co říct... hehe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dwarden: podle sebe soudím tebe?
Osobně používám nejraději ZIP, protože ten rozbalím prakticky všude. Doma i v práci je Total Commander a lidi mají XP. A jestli ten archiv je o pár bajtů větší mě většinou až tak neštve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to stitch: to je sice krasne, ale ja se u zalohy hlavne zajimam o to, jak spolehlive a rychle ji z archivu dostanu. To ze usetrim nekolik (mozna i desitek) procent kapacity je nedulezite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Gard: souhlasím (zálohujeme normálně na pásky 40gb pomocí BrightStor ARCserveru), jen mě to tak zaujalo.
Hezký večer

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a teď by to chtělo něco k tématu, že WinZip byl odkoupen firmou Corel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radek: To v podstatě znamená, že ho koupil Microsoft, který má v Corelu svoje špinavé pracky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To crw: Ja to chapu, protoze nepouzivaji stejne jako ja zadny typ commanderu (ani Far, ani Totall ani jiny). A ja taky preferuju WinRAR, taky ho mam legalne koupeny, protoze mu fandim a navic ho mam naporad - na vsechny budouci verze bez nutnosti neco dalsiho platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hidhfidf: on tam ten tar je taky kvuli necemu jinemu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší sranda je, že jsem jednou rychle potřeboval vytvořit rozdělený archiv (několik DVD na několik CD na notebooku jenom s cd vypalovačkou) a narazil jsem na freeware Alzip... no on umí rozdělený archivy jen ve formátu .alz a tak jsem tam takhle pár dvd zabalil... no a protože ty DVD pak po mě chtěla spousta lidí, tak jsem jim pujčil ty cd a tim jsem donutil nainstalovat Alzip... hehe... No on je teda dobrej, to bych mu křivdil, ale zdaleka neni tak univerzální jako níže zmiňované programy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo ještě jsem zapoměl - podle těch informací z článku (nové akcie, splácení dluhů, nové půjčky, kupování značky winzip :-) ) to vypadá, že corel asi taky brzo skrachuje... někdo ho koupí... no ale já o nich nic nevim, takže možná asi né...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WinZip - znate nekdo horsi pakovac? Vzdyt se teprve nedavno naucil takovou samozrejmost jako zobrazit strom. Bez problemu ho nahradi kdektery freeware. Jedinou cenu ma to proflakle jmeno. BTW Nekde jsem slysel, ze puvodni autor se z vydelanych penez uchlastal. Zivot neni pericko ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dwarden>
covece budes se divit ale total comandera mam koupeneho stejne tak jako zbytek sw ktery pouzivam, total commander je program ve kterem delam naprosto veskere diskove operace, je prehledny a umi to co potrebuji
mimochodem 7z funguje aj v totalu a iso take, vypalovat muzes take z totalu dokonce uz mozna nekdo udelal i plugin na vareni kafe ;)

problem je ze se tu bavite o kompresnim algoritmu a ten ja vubec neresim, total diky pluginum zvladne drtivou vetsinu formatu, to ze na baleni pouzivam zrovna zip je naprosto vedlejsi vec, stejne tak staci v options nastavit ze ma pouzit 7z knihovnu a balit 7z...

jde tu o UI, chci rict - total commander je prijemnej na praci a se zaintegrovanym archivatorem je to UI ktere poskytuje lepsi nez UI ktere poskytuji originalni programy (zip, rar etc...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>ltokar:
Ne, neni, TApeRecorder je k nicemu kdyz se pouziva pro distribuci po netu v podobe targz atd, v tomhle pripade ma jediny ucel - pospojovani nahradi solidarchiv a proto dojdou nekteri uzivatele k zaveru ze targz je lepsi nez zip, ale to je omyl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 CRW: ale bohužel, ani Totalcmd není všemocný, velice často se mi stává, že není schopný rozbalit soubor v raru, a stejně pak musím použít winrar :-( což je blbý, protože jsem z těch, co si neradi zasí*rají komp zbytečnýma aplikacema navíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.