Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k World of Warcraft: Cataclysm pod Linuxem od prvního dne

Slape jako po masle :) po zhlednuti te cukatury jsem si uvedomil ze to jede pres flash a proto je to tak neplynuly, po prehrati v mpc-hc je to jiny kafe. Jen houst a vetsi kapky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jede jako po másle pokud: 1) je hra optimalizovaná pro plynulé hraní na TNT2, 2) má alespoň 10 milionů hráčů. U ostatních her, zapomeňte :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dival jsem se kolik stoji CrossOver Games - $39.95 . Windows 7 stojí 2300 včetně DPH. Pokud tedy nepoužívám na hraní konzole, tak jelikož mi pod Windows 7 budou fungovat prakticky všechny hry (a nejen hry), tak mi přijde jako mnohem lepší investice koupit legální OS než koupit CrossOver Games.

Na druhou stranu musím podotknout, že je to jedno, protože většina (až na vyjimky) uživatelů Linuxu není ochotna platit za komerční SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pri prebootovani do Windows se clovek musi zrici vyhod Linuxu. Jo kdyby Windows bezely jako proces, tak neni problem, ale prebootovavat? Navic ty Windows za 2300 jsou jen OEM (sprazeny s konkretnim HW).

Tvrzeni o uzivatelich Linuxu plati stejne na uzivatele Windows :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2300,- Kč stojí OEM verze, tzn. jedině s new PC. Dolegalizační pak stojí asi 3500,-. Navíc jsi omezen HW (SW je nepřenositelný).
CrossOver Games naproti tomu, je přenositelný. Navíc jednu zakoupenou licenci může využívat celá rodina. koupíš licenci, máš dva bráchy, tak to naladíš na všechny tři PC a jedete. Aspoň tak to myslím bylo dřív.

Cenou tedy argumentovat rozhodně nelze ;-).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud hrajete primo v Linuxu, tak muzete vyuzivat prepinani ploch (to je pro me killer featura). Na jedne plose mam hru a na druhe rozdelanou praci a v pripade nutnostni se mohu rychle prepnout.
Navic tech 40 dolaru je vcetne supportu, kdezto Win7 OEM jsou bez supportu. A support od CodeWeavers neni jen prazdny termin.
Pokud budete sledovat jejich stranky, tak zhruba jednou rocne mivaji nejakou akci, kdy je mozne koupit CrossOver za polovicni nebo i ctvrtinovou cenu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejen přepínání ploch. Některé hry se vskutku drží, jako např. Enemy Territory, s tím se na jinou plochu nepřeneš. Nicméně spouštět hry na odděleném xserveru, to je killer feature :). To pak se lze přepínat na praocvní plochu druhého xserveru. Na hru vytvořit skript, který vytvoří druhý xserver a spustí se v něm. Po ukončení se ukončí i xserver a vrátíš se zpět na původní, kde je rpacovní plocha.
Pokud nechceš skriptovat, existuje klikačka. Třeba :
http://dolezel.info/projects/qgamex

Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On tomu dost pomohl samotný blizzard, když vyřešil asi největší problém WoW pod Linuxem - HW cursor pod OpenGL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cataclysm bezi jiz od bety pod cistym wine, cedega ani crossover neni treba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.