Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xbox 360 jen za $99, ale s paušálem

Bych se nebál takovou nabídku pro zákazníky označit za podvod. Jak slyším nebo čtu něco o paušálu, tak se mi zvedá adrenalín. Na takový trik skočí zákazník, který nemá důvod řešit peníze a nebo je poněkud zaostalejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žiadny podvod, ale šikovný marketingový ťah s cieľom dosiahnutia čo najväčšieho zisku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není to podvod - kupujete konzoli s Gold účtem na dva roky. Rozhodně vás vyjde levněji, než koupit zvlášť konzoli a na dva roky gold účet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co si tak přečíst celý článek? Hlavně řádek z ceníku:
Xbox 360 4GB + Kinect + Xbox Live Gold (2× 12 měsíců): $400

Takže se slevou je stejné zboží+stejné služby o $60 dražší. Možné tedy ne podvod, ale rozhodně to nevyjde levněji než zvlášť konzole a účet na dva roky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. Žádná půjčka není zadarmo, v tomto případě je to 2,5 dolaru měsíčně do kapsy lichvářům :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak odhadem je to půjčka s úrokem 15%. Nemám s tím zkušenost, ale myslím si že se to od běžných spotřebních úvěrů moc lišit nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, to mě taky napadlo, že by se to dalo brát jako Xbox na splátky.

Ale už to člověka nutí mít Gold a ještě přeplatit. Podle mého to měl MS nastavit tak, aby to ve výsledku vyšlo stejně. Ono totiž hodně uživatelů by si normálně Gold nekoupilo nebo by po chvíli přišlo na to, že ho nepotřebuje. Takto to má MS na 2 roky jisté, takže i kdyby cenu dal stejnou, tak vydělá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím tomu, proč na takovou nabídku nadávat. Pro koho je jednorázový výdaj v řádu stovek dolarů příliš velký, ten může být s možností rozložení ceny do delšího časového období spokojený a brát to jako výhodu. Slova jako "podvod" a "lichva" rozhodně nejsou na místě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Ze strany Microsoftu se jedná o další způsob prodeje, který by mohl vyhovovat určité skupině zákazníků. Z marketingového hlediska nejde o nic neobvyklého. Apropo úročení je cirka 10% ročně, inflace na dollar asi 2,5 %, tak to má Microsoft 7,5% domů (z částky 300$). To není špatný, ale není to žádná lichva. Když byste si na to vzali půjčku od providenta, tak jste na dvojnásobnejch cifrách.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro vyznavače hraní přes Xbox live je to dobrá nabídka, pokud nechtějí hned šahat hluboko do kapsy. Mě osobně ta služba odradila: spousta povykujících anglo-saských puberťáků, lagy, celkový odpor k asociálům trávícím čas tímto způsobem na internetu. Ono po pravdě řečeno celý Xbox 360 mě nenadchnul. Rádoby HD konzole co sotva renderuje v 720p, neuvěřitelné problémy s RRoD, neexistující vestavěný HDD, polofunkční d-pad, hry ožezané na 6,8 GB DVD nebo multi-diskotéka jako kdysi trapné Amigy... Koupil jsem to na konci 2006 a 2007 to šlo velice rychle z baráku. Bille, toto se ti opravdu nepovedlo. A to originál Xbox jsem měl rád a mám je dodnes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, neni lichva jak lichva. Třeba bezhotovostní půjčka je celkem výhodná, téměř jako v bance. Protože lichvář nemusí k tobě jezdit pro dluh a posílaš ho na účet. Když chcete vědet víc, vyplnte žádost tady http://www.ihotovost.cz/provident-zadost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.