Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Od září koupíte Xbox One ve 28 dalších zemích, i v České republice

Tato informace mě nechává chladným :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jenom chci dodat, že průzkum na DIIT (CDR) nelze považovat za reprezentativní.
Nemůžeme totiž udělat průzkum jenom na úzké skupině obyvatel "zběhlých v IT" a předpokládat, že to bude směrodatné pro všechny obyvatele ČR ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu jak se může tak dobře prodávat za tak velkou cenu? Vždyť za ty peníze si člověk už koupí celé pc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ze 3 důvodů:
1.) PC rychle stárne. Koupíte si mašinu a už do 2 let nebudete moci hrát nové hry na nejvyšší detaily, do 4 let už pravděpodobně většinu her ani nespustíte.
Zatímco u konzole máte jistotu, že na ní můžete hrát novinky aspoň 5 let (X360 a PS3 vydrželi nějakých 8 let, ale údajně XONE a PS4 má mít menší životnost)

2.) PC jsou složitější, musíte řešit ovladače, aktualizace, antiviry atd. Zatímco u konzolí pouze vložíte hru do mechaniky a po pár minutách můžete hrát.

3.) pro některé lidi je to prostě zvyk. "Měl jsem PS3, tak je na čase si koupit novou PS4"

PS: ta cena nebude navždy tak moc předražená. Při vydání PS4 ji u nás distributoři prodávali za cca 11500,- , teď už se dá koupit za 9990,- (Časem by to mohlo jít dolů ještě víc...)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Argument číslo 1 je naprosto irelevantní. "max grafika" Když hry pro PC vypadají na 5 let staré šumce(jsem hrdým majitelem jedné z nich) na low detaily cca stejně jak na konzolích(nemluvím o portech které nejsou vůbec optimalizované)
S ostatními body máš ale pravdu, pro někoho je nainstalování systému, ovladačů a steamu asi zbytečná práce.
P.S. Za aktuální konzole bych považovajl ideální cenu do 6000,- (a neberu v ůvahu, že 1/4 zisků z her jde do kapes výrobcům konzolí), ale aktuální konzole nemám v plánu kupovat, možná za 3-4 roky, až se oběví nová "generace".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.