Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový Xbox One S je bílý, má 2TB disk a umí 4k video s HDR

Nepochopím AMD, že dává prioritu takovým prdítkům ze kterých má malý zisk a nesnaží se urychlit Zen. I ty největší zmetky z ladění 14nm výroby (dual core - 4 thread Zen nebo-li 3/4 jader se nevyvedly) by jim přinesly větší zisk než xbox a ten zisk z lepších kousků.......raději nic.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já to kupodivu chápu. Velká smlouva se vždycky hodí, je to jistota na pár let.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

To zahřeje u srdce taková jistota, hlavně když je ta jistota spojená s červenými čísly. Intel má z jedné běžné i7 asi tolik co AMD z 50 xboxů a v oblasti serverů může prodat jenom jeden CPU denně, aby se AMD v zisku vyrovnal.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No kdyby se AMD vyprdla na MS/SONY tak pro jejich architekturu nebude nikdo optimalizovat a to by bylo uz opravdu hodne spatne. Dulezity je podil trhu a tam sou konzole dost vysoko.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

I malý zisk nebo nepatrná ztráta je pro firmu lepší než nic nevyrábět. Konzoloví výrobci jsou hodně stabilní odbyt. Výdaje velké firmy zastavit nelze, rozprostření zakázek do více zájmových okruhů pomáhá překonat odbytové krize. Než začně Zen nabíhat do zajímavé fáze příjmů (pokud vůbec, ale doufám že ano), tak to bude polovina roku 2017.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

A Zen by se snad neprodával? Tohle defenzivní uvažování zahnalo AMD tam kde je. Intel líže smetanu a AMD samo sobě rány.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ale ono to nieje tak, ze musia vyrabat pre sony/MS a niesu kapacity na ZEN. Oni kludne mozu vyrabat obe (vsetky 3) naraz, len Zen este zrejme nebude pripraveny. Navyse ty nemozes vyrabat dualcore, lebo dualcore su procesory na vyhodenie, iba sa nevyhodia a predaju za nejaky smiesny peniaz, ked aj pod cenu (za naklad na kremik). Ty musis z waferu vyrobit xy 8core ab 6core kg 4core a co zostane a bude vhodne na 2core, tak super parada, ked ne, vyhodime. Za dalsie, este nikto iny ako AMD nevie, ci "by se zen snad prodaval" ale ak nahodou nie, tak to rovno mozu hned zabalit.

dalsia dolezita vec, ktorej sme svedkami pri skylake.. darmo dodas okamzite hned uzaj teraz kaby lake, su plne sklady skylakov, a tie sa musia vypredat! So Zen to moze byt podobne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím, proč je Zen stavěn do pozice proti konzolovým čipům. Není tam žádná souvislost. Existence konzolových čipů nemá na uvedení Zenu vliv. Zen je nová architektura, nový procesor, který nese výrazně víc tranzistorů než největší procesor, jaký dosud AMD vyrobila. Že mají dnes pár vzorků v rukou, ještě neznamená, že by mohli zítra spustit sériovou výrobu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.