Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xbox One S umí streaming 4k videa od Amazonu (a mnoha dalších)

Až bude umět matrosku s integrovanými SSA/ASS titulky, tak mě vzbuďte. Do té doby zív...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapomen... i prehravace hudby umi obvykle 1-2 formaty a to ze uz nevimkolik let existuje FLAC, Opus a Vorbis zcela ignoruji. Bude to umet to, co pozaduji velke filmove studia, a tim to konci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Opravím vás. Bude to umět to, za co jim zákazníci zaplatí. Zatím jsou zákazníci velká filmová studia. Až to budete vy, bude to umět to, co po tom budete vy chtít :)

Ale to bychom nesměli chtít všechno zadarmo, že. Třeba VLC FLAC, Opus, Vorbis umí, a zatím se ho daří financovat. Není úplně user friendly a trochu trpí klasickou opensource roztříštěností, ale z mého pohledu je na tom zdaleka nejlépe a jeho vývoj rád podporuji.

Zkompilovat se dá skoro všude, i na Android už je použitelná verze (a dokonce umí streamovat ze samby). Nevím jak s tím xboxem, to bude klasický blackbox s možností instalace proprietálních placených "pluginů", jak znám Microsoft...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Potiz je v tom, ze ani Opus, ani Vorbis, ani MKV nejsou mezinarodne uznane standardy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opus: A lossy audio compression format developed by the Internet Engineering Task Force (IETF) and made especially suitable for interactive real-time applications over the Internet. As an open format standardised through RFC 6716, a reference implementation is provided under the 3-clause BSD license.

http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_file_format#List_of_formats

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podpore multimedii(video a zvukovych kodeku) Playstation 4 Pro za Xbox One S silne zaostava a nejenom to, neni vybavena cteckou v dnesni dobe jiz zadanych UltraHD disku nesouci 4K obsah a dale Sony uplne pitome i u teto verze zarizla podporu prehravani "obycejnych" CD nosicu, proste logika idiota, cocka pro cteni CD/DVD disku je spolecna, vse se lisi jenom vlnovou delkou pro jejich cteni, ja proste nechapu, nasilne zamezovat cteni CD nosicu pricem se boucham do prs ze ma konzole je pro 4K obsah stavena ale neumi ho z nosicu prehravat, jaky asi penezni rozdil musi byt mezi Blu-ray a UltraHD Blu-ray cteckou? to bych rad vedel, podle meho osobniho nazoru par dolaru. Xbox One S ma i dalsi dobrou vec, HDMI vstup, cili vyuziji konzoli jako prostrednik pro dalsi konzoli nebo TV Tuner a pod. kdyz ma moje televize min dostupnych HDMI portu nebo si muzu skrz Windows 10 zhlizet/nahravat primo to co prave proudi do konzole.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Licencni poplatky, to je ten duvod.

Ale kdopak je jednim z autoru standardu Audio CD? Ze by Sony?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty na AudioCD už musely dávno skončit, vždyť je tu od začátku 80. let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.