Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xbox One X převálcoval Playstation 4 Pro

Prijde mi predcasne nekde tvrdit, ze se XBOX One bude prodavat lip naz PS Pro po prvnim tydnu. Na zacatku prodeje vzdycky kupuji v prvni rade fandove. Az ty prodeje budou vetsi i treba po 2-3mesicich, tak to bude mit trochu vypovidajici hodnotu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prodeje XB v prvním týdnu jsou vyšší než prodeje PS v prvním týdnu. Jde o stejný trh i stejný čas od vydání. Podmínky jsou totožné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Diky, zajimave

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mylis se. Rozdil technologicky i casovy mezi ps4 a ps4 pro vs xbone a xbonex je podstatne jiny, takze se jedna o ruzne primo nesrovnatelne situace. Tvčzeni v titulku je zavadejici, rozhodujici jsou celkove prodeje a tam je na tom xbox blede a jeden tyden lepsich prodeju na tom nic nezmeni. Aby Microsoft ztratu dohnal, musel by mit dvojnasobne prodeje nekolik let. A to nema uz ted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS4 Pro ma vyhodu, ze si ho muze koupit i hrac, co ma primarne herni PC. U Xboxu je to nesmysl, protoze hernich exkluzivit pro Xbox moc neni a spise to Microsoft integruje, ze co je dostupne pro Xbox je i pro PC.

Zaroven to muze byt i vyhodou, pokud to Microsoft bude tak interpretovat lidem. Proste bud doma mam herni pocitac a pak na co konzole nebo mam doma levne kancelarske tiche PC a k nemu si v pohode koupim Xbox One X a stale se dostanu do ceny herniho PC, ikdyz mam veci dve. A presne v tomhle kontextu neni ani ten Xbox One X drahej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když už si kupuji konzoli, prim podle mého hraje nabídka exkluzivních titulů... K čemu mi je mít o něco výkonnější Xbox One X, který má v nabídce Forzu, Halo Wars, Dead Rising 3 a další tituly, které mě absolutně nezajímají.
Playstation 4 Pro oproti tomu nabízí Horizon: Zero Dawn, The Last of Us, The Last Guardian, Bloodborne, které na jiné platformě nejsou. A když mě exkluzivní nabídka jedné platformy nezajímá ani v jednom případě, ale u druhé platformy mě baví drtivá většina z nich, tak to zkrátka rozhodne o tom, kam poputují mé peníze.
Můžu si sice koupit výkonnější konzoli, ale když na ni nebudu mít co hrát (resp. budu ve svém výběru limitovanější), proč bych si ji kupoval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Například já nemám PC, vlastním pouze pracovní notebook. A chtěl jsem něco na hraní... Jsem vlastníkem 4K televize... Xbox One X byl jasnou volbou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Reálný rozdíl mezi PS4 Pro a Xbox One X je v tom, že u PS4 Pro rozlišení skáče někde mezi 1440p až 1800p, zatímco u Xbox One X rozlišení skáče někde mezi 1600p až 2000p...
(ani Xbox One X nedokáže dosáhnout 2160p u náročných scén!)

Máte dost divné preference, když vám to vyšší průměrné rozlišení stačí k tomu, aby to ospravedlnilo to, že si na novém Xboxu NIKDY nezahrajete hry jako je:
Uncharted 4
The Last of Us
Nier: Automata
Heavy Rain
Bloodborne
Persona 5
Nioh
inFamous (First Light & Second Son)
Horizon: Zero Dawn
God of War (celá série)
The Last Guardian
... atd. atd.
(takové hry jako je Gran Turismo nebudu zmiňovat, protože Xbox má zase na druhou stranu Forzu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co je divnyho na tom, kdyz nekdo nechce podporovat moloch, co plati za to, aby hry nebyly dostupny i pro ostatni hardware? takovou deformaci trhu bych taky nepodporoval, protoze jedinej, kdo na to nakonec doplati, je stejne samotnej zakaznik, pze ty prachy, kteryma sony uplaci studia, jdou z jeho kapsy.. platit si za to, ze mi nekdo omezi vyber, to fakt nebudu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"že stejně jako u Xbox One S byla novinka koncipovaná jako plnohodnotný přehrávač 4k Blu-ray"

>a to je hlavni problem PS4 Pro, nema nejen ctecku 4K/UltraHD Blu-ray disku zadanych v dobe roku 2017 ale ono dokonce ta mechanika necte ani vobycejne CD nosice!, dale i kdyz mam jednu PS4 Pro a jednu PS4 Slim a to vse napojene na domaci NAS kde se s prominutim sere tuna filmu, nedokazu je proste skrz tyto konzole prehrat protoze debilni Sony striktne nastavila podporu jenom pro par video a audio kodeku, cili zadne rozsirene avi, zadny divx, zadne mkv a nejhorsi je ze nahled tech filmu vidim ale kdyz na ne kliknu vyskoci na mne hlaska "format is not supported" pricem vim ze interni hardware by to zvladl prehrat s prehledem. Posledni inovace toho jejich uzasneho media playeru byla takova ze povolila prehravat interne pridane titulky, to mi je teda inovace jak prase.

Xbox One S a One X maji nejen sirokou kompatibilitu co se tyce prehravani medii ale maji i HDMI vstup plus k tomu vsemu ctecku 4K/Blu-ray disku a to se jednoduse v dobe 4K hodi, Sony to s PS4 Pro posrala na cele care, neni to 4K produkt ani pri hrani her ani pri prehravani filmu, prosta zbytecnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistý, že jste někde neudělal chybu?

Já na PS4 přehrávám většinu MKV a různé druhy AVI. (občas se ale najde nějaký kodek, který se nespustí, ale není to zas až tak častý jev)
Musím ještě poznamenat, že filmy nespouštím přes NAS ale přes USB flashku (samozřejmě video nesmí být v rootu, ale v nějaké složce).

V nejhorším případě zkuste využít stream skr nějaké mediálním centrum (např. Plex nebo Divx Media Center)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Se mě líběj ty battle o to jestli PS4 nebo Xbox, pokud nejsem PC hráč, koupím si obě a je po problému a pokud jsem PC hráč tak pro Xbox není příliš důvod a koupím jen PS4 (Pro), pokud hledám domů 4k BR přehrávač, koupím Xbox

jednoduše, všechny tři platformy PC/XBOX/PS4 maj na trhu podle mě své místo a svůj jasnej okruh zákazníků a často se i prolínaj a lidi je maj zároveň za určitým účelem, já mam taky herní PC a PS4 Pro a kdybych potřeboval 4K HDR BR přehrávač tak budu mít i Xbox

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až Xbox X překoná v prodejích PS4, začne to být teprve zajímavé. Asi nejsem jediný komu PRO či X dvakrát nic NEŘÍKÁ už kvůli tomu že 4K považuje za zbytečné a nákup zobrazovadel s takovými nároky nejen že neplánuje, ale ani jej v této době nepovažuje za smysluplný krok.
4K bude patřit až příští generace... půlgenerační kroky nepřijímám ;/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když on je dost podstatný rozdíl v koupi TV a monitoru. U monitorů celkem chápu odmítání 4K i u movitějších zákazníků, ale u TV? 4K TV se prodávají hodně dobře a není se čemu divit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidis a pritom je to naopak. Vysoke rozliseni je u tv uplne zbytecne a do tv se tlaci, protoze vyrobci uz nevi ci by. Kdezto u monitoru je to smysluplne, na ty se clovek kouka z blizka a vyssi rozliseni ma tak prinos. Vis, ze zorny uhel obrazoveho bodu 40" tv s obrazem 720p je stejne velky jako zorny uhel obrazoveho bodu 24" 4K monitoru, kdyz na tu tv koukas z beznych 2,5 metru a na monitor 0,5 metru? To jest bezna 720p tv ma stejne jemny obraz jako bezny 4K monitor. To same plati pro FullHD TV s 60" obrazovkou. Rozliseni 4K je u tv daleko daleko zbytecnejsi nez u monitoru. A ty chapes odmitani 4K monitoru a neprijde ti divny 4K televizor :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mít jistotu, že na tom rozjedu klasické windows, nebo přímo klasické win32/64 aplikace, tak kupuju hned, jen ten HW za tu cenu stojí. Bohužel nemám a nabídka her na xboxu mne nijak extra ke koupi nemotivuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.