Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 384bit sběrnice a 12 GB v konzoli? To je nový Xbox Scorpio

Jako na to, že některý věci nejdou paralelizovat se ten jaguar, s víc jak dvěma jádry, drží statečně. Čekal jsem víc - 16GB a jiné cpu (vic jader nebo jinou architekturu). V diskuzi pod článkem o 4k na PS4 Pro jsem říkal, jak už další generace konzolí bude pro kombinaci GTX 1080 a OC quad i7 slušný soupeř a to že jsem čekal víc mi moji předpověď trochu narušilo. Jen trochu, protože věřím, že ve 4k na 4k TV se s různými fintami dostanou na reálný výsledek, kterému se GTX 1080 smát nebude.

A co na to džífors? (nemyslím ta morčata)
„Uvedeme kartu za 30 litrů a při prezentaci se budeme tvářit vážně. Třeba jim nedojde, že si z nich děláme prču."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jako na to, že některý věci nejdou paralelizovat"

Cynik by řekl, že výpočetní problémy se dělí na dvě skupiny: na věci, co nejdou paralelizovat, a na skutečně užitečné problémy. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Papírově o polovinu vyšší výkon než PS4 Pro je sice fajn, ale...

1.) Za kolik to bude?
(bude tam i UHD BluRay mechanika, což taky zvyší cenu)

2.) A co hry?
I v současné chvíli je nabídka (dobrých) herních exluzivit na Xbox ONE katastrofální, takže pokud Scorpio nebude aspoň zpětně kompatibilní s hrama z XONE, tak to bude mrtvá konzole.
Jenom Gears of War + Halo + Forza to nezachrání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

'' bude tam i UHD BluRay mechanika, což taky zvyší cenu''

tu ma i esko a je drazsi nez slim?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že ono UHD je pouze o dekoderech video/audio, na které je kladen mnohem větší nárok. Fyzicky se používají stejné disky, stejná vlnová délka, takže mechanika na to vliv nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

používajú sa dvojvrstvové Bluray disky s kapacitou 100GB, navyše mechanika musí mať podporu pre ochranu videa HDCP 2.x, aj keď ani ja sám neviem čo to vlastne znamená, ale je to vidieť pri PS4 ktorý nemá podporu pre 4k Bluray ale za to 4k streaming funguje

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je opět v podstatě výpočetní metoda, mechanika jako taková na to vliv mít nemá. Fyzické vlastnosti se nemění, pouze je tam jinej "dekodér", pokud to mám dost zjednodušit. Většinou to nelze řešit jednoduchým "updatem" FW, vzhledem k tomu že tyhle věci bývají dost výpočetně náročné a řeší se tak pomocí "ASIC" obvodu, tedy logiky z hradel určenou pouze jen pro dekodovaní jednoho nebo nějaké sady algoritmů (jako např. HW enkodery/dekodery pro MPEG-2 a to ještě s dalšími parametry).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O ničem. Tohle vše si roky jen hraje na konzole. Jsou to jen multitaskové PCčka se všemi neduhy s tím spojenými. Tytam jsou doby PS2, kdy jste si koupili fyzickou hru a tu vložili a hráli na hardwaru plně optimalizovaném a kernelu plně se věnujícímu hře aby to jelo na max. Teď je snad půlka procesů neherních. Totální absurdita a hnus. Bez internetu si tu snad ani nevrznete. Navíc pořád omýlání jedné a té samé koncepce her dokola. Všechno tu už bylo před 15 lety. Herní průmysl je pro mě už mnoho let pasé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak největšími hráči PC her jsou teenageři, proto taky tak mainstream hry vypadají (např. CoD).
Ale navzdory všemu tomu odpadu se aspoň dvakrát do roka objeví opravdu zajímavá a kvalitní hra.

_________________________________________________
A k systémových prostředkům u konzolí:
Bohužel vrcholový manažeři si myslí, že konzolový plebs vyžaduje, aby po zmáčknutí systémového tlačítka OKAMŽITĚ vyskočilo konzoloidní menu a proto menu a různé aplikace na pozadí neustále žerou RAM.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Některé hry tu jsou s námi mnohem déle - šachy, dáma, go ... a stále se hrají, takže opakování koncepce není nic špatného. Největší plus poslední doby vidím v tom, že se hraje v mnohem větší míře proti reálnému soupeři, případně v multiplayeru, takže hra není sterotypní (jistě, i Doom1 jsem hrával v multiplayeru, ale jen na lokální síti).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi zalezi jaky multiplayer...vzpominam uz v dobe COD z druhe svetove, kazdy skakal jako jojo pri behu, aby byl hure trefitelny. To opravdu auteticnosti zazitku nepridava. Rozdil mezi Quake arenou a zazitkem z druhe svetove se tak nejak stira.. ;) Nevim jak to vypada dnes v techto MP akcich. Ta zkusenost z COD mne totalne odradila, ze jsem dalsi uz nezkousel.
Pak hry typu WOT, kde je Match Making tak spatny, ze po 2 letech hrani, jednoho dne tu hru proste smaznete, protoze frustrace dostoupi takove miry..ehm.. MP povesti taky neprospiva.
Ale treba mate jinou MP zkusenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych řekl pravdu, mám tu zkušenost spíše zprostředkovanou a to z takových her jako je Minecraft nebo Roblox. A ty minihry nejsou jen o tom, že se střílí, jsou tam i takové vcelku tvůrčí, třeba jako vytvořit za minutu něco na nějaké téma a pak si to ještě vzájemně ohodnotit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Minecraft a Roblox, takže jste dvanáctiletý youtuber?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nauč se číst.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, co je podle vás na Minecraftu špatného? Myslíte si, že start téhle hry zaplatily dvanáctileté děti? Myslíte si, že ji debugovaly? Ta hra ze všeho nejdřív musela chytit dospělé lidi. To, že je skvělá i pro děti, je jen příjemný bonus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže pořád je tu drtivá většina hráčů co vůbec nemá chuť či zájem o jakýkoli multiplayer a zároveň si nemyslí že hra je jakkoli stereotypní

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, internet je tu "pro lepší herní zážitek" (čti mezi řádky "aby se hůř pirátilo"). Jinak konkrétně zrovna PS2 nebyla z hlediska programování žádná sranda a v dnešní době kdy se řežou náklady nemají manageři takové platformy rádi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite nekdo, jestli je CPU s temi 2mi 4jadry taky CCX, jako u Ryzenu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Jaguar je úplně jiná architektura a byl navrhován úplně jiným týmem než Ryzen

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedná sa o dva štvorjadrové bloky (CU) s 2 × 2MB L2 cache.
Z hľadiska časovej postupnosti nie ako u Ryzenu, ale Ryzen ako u Jaguaru :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.