Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Upřesnění: Xeony byly dva se 44 jádry/vlákny celkem, Tesla V100 jediná

Nebo se začne hashovat na 256 jádrech na bednu a bude vymalováno :-). Pokud se tedy nevyužívají AVX-512.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

256 jader do jednoho systému na x86 nedostanete.
U Intelu je to aktuálně až 8x28 jader, u AMD maximálně 2x64.
Ale třeba se AMD pochlapí a v další generaci, kromě vyššího množství jader, už umožní i octa - cpu systémy. Pak už těch výkonových výhod moc nezbyde, ona i tahle je dost pochybná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, fyzicky jen 128 jader ale už se mi to nechtělo opravovat když těch vláken je 256 :-). Octa-CPU sestava se zcela určitě nevejde do rozměru 2P serveru a navíc bude o hodně dražší než čtyři dvouprocesorové sestavy, protože odhlédnuto od pořádně natažených cen takových CPU, ta deska je mnohem větší, složitější a zároveň zcela nemasová záležitost. 2P desky se bouchají jak housky na krámě. Ještě tak možná 4P desky, ty nejsou až tak moc větší když se ubere na periferiích. Tyhle AI záležitosti jsou navíc vysoce paralelizovatelné tak to imo tak nevadí rozsypat úkoly do vícero sestav. Pokud bude rychlá komunikace bude to nabízet zajímavý poměr cena/výkon/univerzalita protože současná GPU ještě nejsou tak flexibilní jako CPU. Třeba budoucí výpočetní generace GPU budou tuto bariéru univerzality coby odpověď na situaci více a více stírat aby poskytly obecný výkon podobný CPU a zároveň specifický výkon ve vhodných úlohách vyšší než CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Veď som to postoval do diskusie pod článkom pre troma dňami, ste sa rýchlo prebudili...

https://wccftech.com/intel-ai-breakthrough-destroys-8-nvidia-v100-gpu/

[Edited 1:26 PM GMT+5] It would appear that the press release was a bit misleading. The actual comparison here is between a 2P system housing two 22-core Xeon CPUs with hyperthreading disabled vs one single Tesla V100. It is still an absolutely substantial speedup and the ramifications are more or less the same but I apologise for the error. Changes have been made in the original text wherever needed.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak tri dni je ešte dobre niekde by sa toto nikdy nedostalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ste sa rýchlo prebudili..."
My Češi ctíme židokřesťanské kořeny evropy, zejména tím, že držíme šabat i neděli.
Reakce tedy přišla během několika pracovních hodin v rámci NBD záruky na články.

---
Pozn. bokem: ve státní správě už testuje částečný pracovní klid o pátcích, co kdyby se kořeny oficiálně rozšířily.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nebolo to národnostne motivované, myslel som redakciu. Iba tajne dúfam, že autori čítajú aj diskusie a ak je tam niečo zaujímavé a relevantné, môžu článov upraviť, doplniť. No offense.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ani má odpověď nebyla, chtěl jsem jenom poukázat na to, že na DIIT nevychází články přes víkend + udělat trochu legraci :-).
Že to bylo s počtem karet jinak jsem četl kdesi dříve (krom páteční diskuse zde), ale upřímně řečeno, toto je hobby magazín a zpoždění informací nás nestojí peníze/zdraví/cokoliv. Pravidelný odpočinek redaktorů je dle mého nadřazený rychlé aktualizaci mylných informací.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Áno, cez víkend tu články nevychádzajú ale ani nebol pripravený nakoľko článok o AMD Infinity Fabric vyšiel hneď po polnoci ako je to tu zvykom.
A rovnako ešte tu nebola zmienka o zraniteľnosti chipsetu pre Intel a procesorov od Buldozéra po ZEN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebyla to Tesla, ale Fermi. A radio jerevan jede dal. :-)

Bylo by to ale docela zajimavy, kdyby to teda prubli i na dvou Epyc procesorech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já se těmhle „šumům" taky směju a nechápu, že v tom informačním řetězci může být takový idiot. Zřejmě někdo z marketingu, co ohýbá čísla každý den.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

me spis zajima jestli by se to dalo nejak rozjet na larrabee
to je prece ta grafika slozena z x86 nebo ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grafika to úplně není a na ebay to najdete třeba jako Knights Ferry, jsou vcelku levné. Pak poreferujte :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rádio Jerevan už bolo premenované na Medzinárodné vysielanie arménskeho rozhlasu.

International Public Radio of Armenia is the international broadcasting service, established in 1967 under the label Radio Yerevan
https://en.wikipedia.org/wiki/Public_Radio_of_Armenia#International_Publ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

humor, fikce ? nic ? :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Je pravda, že kosmonaut Gagarin vyhrál v loterii automobil?”
Odpověď: „Ano, máte naprosto pravdu. Nebyl to však kosmonaut Gagarin, nýbrž učitel Afanasij Krivošejov, a nevyhrál automobil, ale ukradli mu bicykl.”

:-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ten argument hustoty je taky trochu zavádějící; 2 xeony se vejdou do 1U serveru, což 8 Tesel těžko, takže 1U servery s xeony proti 4U s Teslama jsou celkem plichta (nehledě na to že jsou i xeony v 8 socketové konfiguraci, ale tak zas ta cena bude jinde)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pre stromy nevidno les :)

Pointa tej prace je podla mna nie v tom, ze im to bezi na Xeone, na tom to bezi len preto, ze spoluautorom tej prace je Intel. Pointa je v tom, ze to bezi na niecom, co nie je masivne paralelny streamovo orientovany procesor, ale na klasickom off-the-shelf CPU.

To by bol dost slusny pocin na poli teoretickej kybernetiky, alebo niekde okolo. Ak maju pravdu a nejedna sa len o nejaky selektivny pripad, tak je vysoko pravdepodobne, ze z toho budu mat benefit vsetci a bude jedno, ci to bezi na Xeone, alebo na halde nejakych relativne low-power procesorov, ktore nemaju jadier 44, ale 10x tolko pri rovnakej spotrebe.

Zaroven z toho asi budu rozesmut vsetci, ktori natlacili peniaze do grafickych nod v DC, pretoze v podstate z vecera do rana sa stanu bezcennymi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ale to ja vubec nerozporuju, jenom to tvrzeni v clanku

> Teslám však zůstává jedna výhoda - zatíco se do jedné skříně obvykle vměstnají dva procesory, Tesel se vejde osm, díky čemuž jim zůstává jistá výhoda v podobě výkonu na jednotku.

ze to neni zadna vyhoda, protoze tech xeon (nebo jinych general purpose CPU) do stejnyho mista v racku nacpes podobne mnozstvi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zvlaste kdyz pouzijes Supermicro Twin atd. kdy do 2U dostane 4nody kazdy o dvou cpu. Takze je to na misto vyhodnejsi protoze do 4U dostanes 8 nodu, kazdy s dvoumi cpu =16 CPU, ale "jen" 8 GFX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.