Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xfce představilo další GTK+v3 novinky na cestě k vydání 4.14

To je uplna bomba, nejaka neznama vec s obskurnim nazvem mrxvtxfce bude mona nekdy v minoritni verzi 4.14, ale jeste tomu hromada chybi ...... to je krucialne dulezita informace, ktera mi dokazala vylepsit den :o)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit.
Tyto informace by pravděpodobně nezajímaly ani lidi, kteří se přímo aktivně podílejí na vývoji linuxu. Teda alespoň většinu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

lide co se podileji na vyoji Linuxu (v tom fakticky spravnem) smyslu kernel/jadro to zajimat opravdu nemusi pokud pouzivaji jine Desktopove prostredi... uzivatele prostredi Xfce to ale logicky zajima a nemusi byt vubec ani podilnici na vyvoji...

https://en.wikipedia.org/wiki/Desktop_environment

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ajo, takze "clanek do supliku", kdyby tu nahodou nekdo takovy nekdy zavital .......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne je pre teba dôležitá keby nie tak len preletíš titulok a nepíšeš príspevky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ze ty neco neznas neznamena ze Xfce by tu nebylo s nama jiz 20let
https://cs.wikipedia.org/wiki/Xfce

zprava o stavu vyvoje obsahuje informaci ze tomu neco chybi to je pro BTJ divne ? ty urcite ctes windows insader news ze vse co se teprve zacne tvorit je uz davno hotove a funguje na 105%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ti ta zprava o nejake priblbe subkomponente pripadne tak zajimava, ze ji povazujes za nutne zminit jeste nekde jinde nez v internim maillistu nebo changelogu onoho zapadleho produktu ..... tak mi je te opravdu lito:o) Vzdy si lamu hlavu nad tim, kde Jezek podobnou kravinu vystracha ..... asi da do guglu "linux open source project", nahodne z 15te stranky vysledku vubere nejaky a podiva se, co tam "zije" a stvori "clanek" ...... uz jsem to psal, maji tu asi minimalni kvoty na clanky jak ve fabrice, jinak to neni mozne ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Xfce je jedno z nekolika nejzakladnejsich prostredi pro GNU/Linux i *BSD, vedle KDE a Gnome...

Nejde o priblblou subkomponentu, ale obecne o stav vyvoje Xfce prostredi...

Prechod z GTK2 na GTK3 je zasadnejsi a sledovanejsi, nez treba DirectX9 na DirectX11...

Me neni lito tebe, me je lito lidi kteri s tebou museji prijit do styku v realnem zivote, protoze pripad jako ty se jen tak nevidi ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbé je, že GTK 3 je s námi už 6 let, za dva roky by mělo vyjít GTK 4 a Xfce stále svým velmi plíživým tempem "jen" přechází.

Na verzi 4.12 se po verzi 4.10 čekalo skoro tři roky a viditelných změn bylo docela málo. Šlo hlavně o změny pod povrchem a přípravy na přechod na GTK 3. Za dva týdny to budou dva roky od vydání 4.12 a stále se přechází s výsledkem v nedohlednu.

V minulosti se ten projekt docela hýbal, používal jsem vývojářské buildy a šlo tam vidět neustálý posuv. Dnes tam chcípl pes.

Xfce je mi zrovna líto a kdyby vypsali kampaň na něčem typu Kickstarter, aby se tomu mohli věnovat víc na úkor zaměstnání, tak je to jeden z mála projektů, který bych rád podpořil.

Xfce je škoda, protože po příchodu GNOME Shellu mi připadá celý linuxový desktop v totálním chaosu. Mraky různých forků a nic nefunguje pořádně, nic není konzistentní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"mi připadá celý linuxový desktop v totálním chaosu. Mraky různých forků a nic nefunguje pořádně, nic není konzistentní" ...... tos musel napsat kvuli mne co?:o) Ja s oblibou rikam linuxovou legendarni pravdu: "Kdyz neco zacne trochu fungovat, tak to nekdo forkne":)

Kdyz se na nejakem projektu sejde vic jak jeden clovek a udelaji neco, co funguje a co zacne pouzivat vic lidi a zacnou se objevovat komentare atd, tak se ve svych sklepech, kde travi zivot, vyplasi jak mladi kolouskove a zacnou se hadat treba kvuli tomu, jestli capky budou cervene nebo modre ..... nakonec to rozforkujou spravedlive tak, aby v jednom teamu nebylo vic jak jeden nebo dva (ani nula neni vyjimkou:) lidi a jedou zas od znova:o) To je takova ta open source hra, jit proti vsemu ostatnimu, normalnimu, proti evoluci ... vsechno rozdelit, aby to melo co nejmensi pouzivanost:o) .... vzdy se musim smat, kdyz slysim treba o novem *buntu, uz jim dosla abeceda, tak zacinaji pouzivat i dve pismena:o) Jak zacne neco pouzivat vic nez 5 lidi, tak je to v open source svete stopka a musi se s tim neco udelat:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Prechod z GTK2 na GTK3 je zasadnejsi a sledovanejsi, nez treba DirectX9 na DirectX11" .... ten byl fakt dobrej:o))))

Linuxovy desktop defacto nikoho nezajima .... je to proste tak. Par vesmes jednodussich webovych serveru na tom bezi, coz musim uznat, je to jiste levnejsi varianta nez windows server, takze to neodsuzuju, ikdyz dneska vyvijet treba v PHP je uz dost out, ale OK. A ve firmach na enterprise resenich, povetsinou z historickeho hlediska. Na takovem serveru linux ani windows neprinasi zadne vetsi pozitiva a to ani cenove. Jde spis o zvyk, ze linux se mnohem hure spravuje, neni tam total commander a celkove je mi ten system nesympaticky. A teda hlavni kamen urazu celeho linuxu je v onech historickych vecech, kde clovek prijde k nejakemu 100kB bashovemu zkurvysynu a ma zjistovat co to dela a opravit to bez jedineho komentare v "kodu". Jako chuj s tym, ze treba enterprise redhat nejde upgradovat (coz je opravdu tristni a mnohdy dealbreaker), ale ten bash je naprosto hruzny fosilni pozustatek mnohych projektu .... snad jeste horsi zverstvo nez perl (ten uz jsem nastesti dlouho nevidel) ....

A co se tyce desktopu, z tech 20ti lidi co tu s tim obcas prijdou do styku, podle me neni nikdo takova socka (snad ani Jezek) se starou 486kou, aby musel pouzivat xfce ... kde posledni minoritni update prisel pred dvuma rokama a dalsi stejne nejspis neprijde ..... ale je asi veledulezite o tehle onemanshow informovat .... jak rikam, nahodne v guglu vybere o cem napise "clanek". Mrkni par let nazpatek, co tu bylo za clanky, kdyz tu pracovali jeste redaktori ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne, ze to pane Nikdo furt musite komentovat ... :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je cista zavist, ze nam to funguje :)

..ze na linuxe bezi par jednoduchsich web serverov, to je fakt parez ten chlapec. ale aspon je sranda :D

Len ho nechajte nech sa vyrozprava, mozno este pride nejaka ta perla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně osobně by v nové verzi stačilo, aby konečně odstranili bug u multi-displeje, kdy primární dispĺej je vždy ten, který má souřadnice X;Y - 0;0, bez ohledu na to, co nastavíte, protože jakkoli mám xfce nejradši z desktop prostředí, tohle je dost otravný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.