Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xiaomi Mi Max je obr s 6,44palcovým displejem a 16Mpix f/2.0 fotoaparátem

Pokud se z toho dá normálně uživtelsky vyndat baterka, jde to rootnout a má to nějaký miroSDXC slotík, tak by to vypadalo jako pěkná náhrada mýho Galaxy Note II :). Tedy za předpokladu, že to bude levné. Nerad vrážím do smartphonu víc jak 5 tisíc.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nerikej, ze pouzivas ultraderavy android, to bych teda do tebe nerekl, vzdy ses tvaril, ze ti na nejakem bezpeci zalezi:) Ale nejspis to mas jen na nejake testy, coz je OK a tohle to muze splnit. Jinak na pouzivani je to samozrejme zcela k nicemu, v tomto pripade nejde ani tak o android (ikdyz samozrejme taky), ale o absenci LTE, coz z toho v CR dela tak mozna prumernou hracku pro deti ....

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tebe bych chtěl mít jako motor v autě. Chytáš na první nakopnutí :).
K používání je to naprosto OK a dělám s tím i hodně pracovních věcí. Takové to jednodušší SQLkování, drobné úpravy skriptů, importy a exporty dat z/do databází a tak dále. Běžná údržba, co dovolí dotykový displej (nejen proto by se mi hodil právě ten větší). Třeba když mám pohotovost a někdo mě v noci vzbudí, tak pro některé jednodušší zásahy ani nevylejzám z pelechu, udělám to mobilem.
(Odesláno z Galaxy Note II.)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Sifrovaci aplikace na pripojeni do firemni site vyzaduje tri posledni verze Androidu. Jejda - Samsung vydal jeden update po pul roce od vydani telefonu a dal na to pece.

Co ted? Rootnuty telefon s neoriginalni romkou to obratem zablokuje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ted si kup telefon s poradnym OS a ne telefon z hrackarstvi:) Uprimne vubec nechapu, ze clovek, co neni vyslovene socka a nema na uctu jen usmolenych 50 tisic a trosku IT rozumi, tak ze muze pouzivat neco takoveho jako android. Chapu, ze vetsina lidi spis dluzi, zijou z ruky do huby, majetek doma maji za max. 100k a veskere informace stejne sdeli na facebooku, tak tem je fuk, ze jim chodi notifikacni SMS na takovy krap a jeste jsou tam schopni provozovat internetove bankovnictvi:o) Jako ja mam telefon jako "pracovni nastroj" a potrebuju, aby delal to co ma a ne resit neaktualnost a zhovadilost systemu nebo, ze se mi tam nabouravaji nejaci 15ti leti rusaci .... tohle jsou veci, ktere se uz vetsinou nemusi resit ani na PC (pokud neni clovek diletant s XP a jeste vyplyma aktualizacema), ale abych toto musel resit u takove veci jako je hloupoucky telefon, z toho uz jsem vyrostl.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ajeje, tady se někdo inspiroval Hulánem :) Pakliže se teda Hulán celou dobu neskrývá za BTJ, což by mě vlastně překvapilo jen trošku (a sice v tom, že mě to nenapadlo dřív). Každopádně mentálně jsou na tom soudě dle tohoto příspěvku zhruba stejně (špatně).

Hrát na city ohledně finančního stavu - neměl bys tam něco originálnějšího a smysluplnějšího? Je to ohrané, ubohé a hlavně úplně mimózní, nemá to žádný reálný základ. Jen to hraje na city, nic víc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To neni o citech ..... zit z ruky do huby a mit par tisic, tak je mi taky fuck, ze je davam vsanc deravym telefonem .... tim jsem nechtel rict, co je kdo socka, jenom mi prijde uchylne, jak tu lidi resi linux, bezpecnost, NSA, snowdena a pak ti sami lidi pisou, jak jedine telefon s androidem, ktery je prokazatelne deravy, ostatne jako kazdy system, ale narozdil od jinych systemu (natoz mobilnich) je deravejsi nez je zvykem v dnesni dobe, ale co je nejhorsi, ze nejsou opravy .... jako nerikam, ze si socka, treba ti tam notifikace nechodi a ucet pres to nespravujes, ale i tak, tobe nevadi pouzivat takovou deravou sracku bez moznosti aktualizaci? (to je ryze osobni otazka:)

P.S.: tech 50/100k to bylo ted nekde, ze je to prumerne nasporena castka a majetek, co lidi v prumeru vlastni ......

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, mně to opravdu nevadí, protože v tom prostě nevidím problém. Neřeším totiž systém podle toho, jak je děravý, ale podle toho, jakou má pro mě užitnou hodnotu. A sorry, to má pro mě v mobilu Android nesčíselněkrát větší než Windows.

Svého času byly Windows (myslím na PC) opravdu hodně děravé, možná nejděravější OS vůbec (během několika sekund po připojení na net byly zavirované, osobně jsem to viděl tolikrát, že to ani nejde spočítat). Taky jsem je používal, protože pro mě měly užitnou hodnotu mnohokrát větší než cokoli jiného. Takhle není Android děravý ani dnes, doposud jsem neměl ve svém Androidu jediný malware, pokud nepočítám jednu (slovy jednu jedinou) divnou appku (staženou oficiálně z Google Play), která mi byla naprd a jejíž podivnou vlastností byla aktivní neochota nechat se odinstalovat (muselo se na to trošku násilně, standardní cestou to nešlo).

Takže číst si o tom, jak je Android děravý, je jedna věc, a používat ho k plné spokojenosti druhá. A nic na tom nezmění ani miliarda bétéjéček ochotných se neustále snižovat k výrazům jako lagdroid, sračkodroid a jánevímjakých ještě, což vypadá nachlup stejné jako borci s výrazy jako Widle, MacroShit a podobně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale to s tema windows bylo tim, ze byly upiratene a mely vyple aktualizace, to uz jsi jaksi zapomnel zminit. To je asi jak rootnuty android nebo custom romka, kde jsi automaticky v botnetu. Jak rikam, na PC mam jine naroky nez na telefon .... telefon potrebuju, aby byl spolehlivy, bezpecny a proste fungoval (ani jedno ale android nesplnuje). Jen tak mimodek, co teda na tom telefonu pouzivas, co treba neni na windows nebo applu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale kulový s přehazovačkou. To byly Windows 2000. Ty nebyly nějakou upirátitelnost ani schopný poznat. A kromě toho nebyly upirátěný, ale úplně legální. A ještě to srovnávat s rootnutým androidem či custom romkou - ty máš zjevně s Androidem asi takový zkušenosti jako já s opravou motoru letadla :).

Už se na to trolování prosímtě vykašli, fakt ti to jde jak psovi pastva.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Baterka 100% nepůjde vyndat aneb daň za plechové unibody, čtečku má, Root bude (stejně jako u jiných Xiaomi) a cena nejnižšího modelu vychází na 6500 Kč+.
Je to pěkný kousek, ale osobně bych zůstal u Note, už jen kvůli tomu wacom stylusu :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten stylus, jak jsem zjistil, je sice fajn, ale rozhodně to není něco, co bych nebyl schopen oželet. Dnes bych nejspíš nevybíral smartphone podle toho, jestli má, nebo nemá stylus.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem právě názoru, že v dnešní době se je hodně težké najít unikátní smartphone a proto jsou stále více a více vidět "drobnosti", které někteří výrobci oproti konkurenci řeší.
Ať už jde o kvalitu nebo doplňkové funkce fotoaparátu, aktivní stylus, kvalita zvukového výstupu, modularita v podání LG G5 (imho nedomyšlená hloupost), mechanická / fyzická tlačítka, čtečky otisku prstů, sítnice, zahnuté displeje, always on, vodotěsnost apod.

Tudíž co by Vám přinesl Xioami oproti Samsungu? Vyjma vyššího výkonu a lepšího fotoaparátu? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Větší displej :). Tím, že to používám hodně jako pracovní nástroj, se větší displej hodí. A PůlHD toho 5,5" Galaxy Note je hraniční záležitost. Ale dá sa, ne že ne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Baterka jde vyndat vzdycky.

Je to ale potreba umet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mně nejde o to, aby baterka šla jen vyndat. Mně jde hlavně o to, aby šla vyndat okamžitě, tak do pěti sekund poté, co se rozhodnu, že ji vyndám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, že jde baterka vyměnit - jen potřebujeme nahřát lepidlo držící displej, špuntem přisát displej, odendat, odpojit kabel displeje, vyměnit baterii, zapojit zpět displej, a znovu splepit ... brnkačka. :)))

Edit: Tak třeba Mi 4 lepená není, i tak docela haluz ta výměna :)
https://www.ifixit.com/Guide/Xiaomi+Mi+4+Battery+Replacement/50880

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Official tweets show three versions and not two: a 32 GB device equipped with the Snapdragon 650 processor backed up with 3 GB RAM costing around $230, a 64 GB variant with the Snapdragon 652 chipset backed with 3 GB RAM costing $260 and a 128 GB version with the Snapdragon 652 processor powered by 4 GB RAM priced at around $300.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Čili to bude podobně velké, jako 7" tablet, co si s ním hrajou moje děti :D Super! Galaxy Note II jsem vyměnil za One+ X a jsem spokojen. Doby, kdy jsem potřeboval telefon rootnout jsou už dávno pryč :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pozor, SD 650/652 je podľa mňa najpodarenejšia dvojica procesorov hneď po 820, pričom výkonovo celkom podstatne prekonávajú aj 20nm high-end v podobe 808/810. Plus pri ARM architektúre sa dosť zásadne mení DMIPS pri rôznych návrhoch jadra, takže takty nemusia byť také podstatné.

Stačí sa pozrieť na teoretický výkon jedného výkonného jadra v 808 (Cortex-A57) a porovnať s 650 (Cortex-A72).
808: 2000MHz * 4.1DMIPS/MHz = 8200 DMIPS.
650: 1800Mhz * 6.3DMIPS/MHz = 11340 DMIPS.

Pre porovnanie, jadro Kryo v SD 820 by tiež malo dosahovať 6.3DMIPS/MHz, takže konzervatívnejšie taktovaná verzia na 1.8 GHz by mala na jadro dosahovať podobné výsledky, ako práve 650. V praxi ide samozrejme o kombináciu ďalších faktorov.

Každopádne mám v telefóne SD 650 a nemôžem si ho vynachváliť, ani pri náročných hrách nie je nijak extra teplý, a ani po niekoľkých hodinách nepozorujem prepady výkonu, čo sa o 808/810 povedať nedá.

TL;DR: Ja by som až tak skeptický voči 28nm SD 650/652 nebol, podľa mňa sú to výborné SoC, a dúfam že ich bude používať veľké množstvo telefónov.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.