Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xiaomi Mi Notebook přichází ve dvou variantách

Ja som sklamany. Ocakaval som, ze to bude parametrovo dost podpriemer(hlavne displej, mechanicke prevedenie asi ukazu az hands on recenzie), ale zasa som ocakaval cenu, co ma posadi.
Nestalo sa.
Na druhej strane, za 520 USD z alika, ak by to necapla colnica to je celkom slusne. No ked clovek uvazi, ze je to potom vlastne nereklamovatelne, tipujem, ze support zo strany Xiaomi je v style: pozri si nase forum(v cinstine), tak je to pre mna uplna kravina.
V Cine mozno budu lamat rekordy, evidentne si porovnavaju pindura s Applom (13% tensi nez Apple v reklame), tak mozno sa najde par milionov Cinanov, co si to kupia za tu cenu. U nas to podla mna ziadny trhac rekordov nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"13% tensi nez Apple v reklame"

By me zajimalo, jestli tohle opravdu bezne lidi zajima, nebo jsou vyrobci totalne out of touch with reality...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zase zajímalo, jestli někoho kromě tvé mamky, oslní pubertální používání anglických výrazů když ani neumíš česky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sandis, asi ti uniklo, ze Xiaomi ma uz davno aj europsky sklad a ceny su len o malinko vyssie ako to, co si kupis z cinskeho aliexpress a pod.
podporu maju na tiez slusnu, len by si musel byt v obraze.
xiaomi je dost zname tym, ze kvalita prevedenia je standardne vysoka, na tu cenu az prekvapivo. a vzhladom na to, ze porovnatelne masiny nezozenies za menej nez dvojnasobok (alebo aj troj) tak si naopak myslim ze to na dracku pojde. vykonovo to utiahne drvivu vacsinu veci bezneho pouzivatela, kto chce hrat narocne hry alebo riesit ine vykonovo narocne veci, nebude asi kupovat ultrabook, vsak?
Taka mala poznamka: Ked som ja dokazal na starom Dell Studio 1555 (biedne Core 2 Duo P8600 a Mobility Radeon HD 4570) pomerne pohodlne vo Vegas Pro zostrihat priemerne narocnu kompoziciu polhodinoveho FullHD videa (kopec obrazov, hudobny podmaz, efekty, texty a animacie), tak na tomto Xiaomi s i5 6200U a Geforce GT 940MX (2.5x CPU vykonu a 5-nasobok GPU) sa neobavam, ze by to bolo len orezavatko na ceruzky. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se při editaci FHD videa nezmění po 5-ti minutách (nebo 30s) placka na 0.3x výkon 8 let starého CPU a 0.5 výkon starého GPU, protože to má silně poddimenzované chlazení, coby daň placatosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No dovolím si tvrdit, že jen málo zájemců o toto přenosné zařízení pomýšlí na "editaci fhd videa"... .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v dnesnej dobe, ked je uz skoro na kazdom rohu nejaky youtuber, dobrodruh ci cestovatel s GoPro a inymi fhd/4k kamerkami co hadzu svoje videa a prispevky na youtube/net je to prave naopak velmi realne. Ak behas po svete, kazde kilo v batohu citis, takze takyto notas bude podstatne vyhodnejsia alternativa, nez vacsia "plnohodnotna" masina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mi staci pohled na touchpad a vidim ze to neni notebook ale modni doplnek :) takze zase nic...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ta 13.3" verzia ako prenosne pisadlo nevyzera zle. skoda toko CPU v mensej verzii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta grafická karta u většího modelu je ůplně na h ... nic. Toto je stroj na zobrazování facebooku, čtení webu a možná, pokud to ještě ti cool mladí lidé znají, čtení emailů. Za ušetřené paníze nabídnout lepší displej - ten je u těhle prohlížedel nejdůležitější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazne? No nevrav... Tak si podme porovnat masinky zo sucasnej ponuky od inych vyrobcov ktore koresponduju velkostou, vahou, rozmermi a zameranim.
Len (uplne zbytocne) podotykam, ze Apple aj XPSko od Dellu su minimalne 2.5-3x drahsie masinky, ktorych cena neklesa ani pri najslabsich konfiguraciach pod €1,000.

Dell XPS 13: Pouziva Intel HD Graphics 5500, G3D Mark Rating 557.
Apple Air 13: Pouziva Intel HD Graphics 6000, G3D Mark Rating je 807.
Xiaomi 13: Pouziva GeForce 940MX ktoreho G3D Mark Rating je 1025.

Takze az budes nabuduce prskat, ze co je uplne nahovno, tak si prosim laskavo najprv zisti realitu na sucasnom trhu.
Jedine co do Xiaomi fakt mohli dat, je IPS namiesto TNka, to uznam.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevraviim :)
Proboha proč by na tom někdo spouštěl nějakej G3D Mark ? Zlepší se tim výkon facebooku? Na pořádné hry to má malou obrazovku (rozměrově), na práci s grafikou to má malou obrazovku, tak na co G3D Mark Rating? Na běžné činnosti je Intel HD Graphics zcela dostatečná a ještě se prodlouží výdž na baterky.
Ps. slovo hovno jsem v původním příspěvku nepoužil :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vysledky z G3D Mark som pouzil len na ilustraciu toho, ze sa jedna o presny opak, nez grafiku uplne na h... nic. Je najlepsia, aky tento segment vyrobkov na trhu dnes ponuka. Navyse sa jedna o diskretnu grafiku, nie dedicated. Co to znamena, si najdi sam. Vykon facebooku tazko moze zavisiet od sebelepsieho vykonu grafiky alebo CPU na strane konzumenta toho portalu. Chapes vobec ako veci funguju alebo tu len trollujes?
Cisto prakticky je tento ultrabook neprekonatelna alternativa, ak niekto nema peniaze nazvys, chce ultra-prenosny notas ale zaroven ked ho doma zadokuje (pripoji velky externy monitor, klavesnicu a mys), tak ziska uz v ramci moznosti pomerne slusny stroj, na ktorom sa toho da vela robit.
Oproti porovnatelnym masinkam ako Macbook Air alebo Dell XPS13 ma o zhruba 25% vyssi graficky vykon a pritom jeho cena je len polovicna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

940M v Xiaomi ..má jednu chybu a to pouze 1GB VRAM . To už dneska skoro konkuruje těm kancelářským Intelům :( . Škoda . Doufám , že možnost sdílení interní RAM tam taky bude .
Kupte dneska nový notebook za 15000-17000 Kč aby za něco stál i za dva roky . Ty časy jsou pryč a buď vám nabídnou šmejdy s mizerným výkonem , nebo šmejdy ochuzené na materiálu což je prašť jako uhoď - prvé vám nikdy dostatečně neposlouží a druhé rok za rokem můžete marně reklamovat ...
Od Xiaomi se čekala kvalitní konstrukce i dobrá cena .... o prvém se můžeme hádat , a cenovka je na můj vkus taky docela vysoko - takže souhlasím s článkem , noteboook nepřekvapil a must have to tedy taky zrovna není .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokial viem, tak 1GB samostatnej GDDR5 je stale lepsie, ako hoci aj dvojnasobok (2GB) ale zobrate z DDR3 pri sharovani RAM. Navyse takto neprichadzas o pomerne cennu pamet klasickej RAM. V Xiaomi bude tym padom vsetkych 8GB urcenych pre beh systemu a programov, v Dell a inych podobnych masinkach mas z povodnych 8GB hned o 1-2GB menej kvoli grafike.
Suhlasim, o kvalite konstrukcie sa mozeme zatial len dohadovat, ale vzhladom na kvalitu prevedenia doterajsich produktov od Xiaomi sa neobavam, ze by to bola tragedia. Cena vzhladom na parametre je zatial to najlepsie, co trh ponuka. Aku cenu si cakal, aby ta prekvapila? $400? To by ale musel byt iny vesmir.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, jak vidět, Thinkpad X220 s vyměněným lepším displejem (FHD kvalitní IPS) ještě pár let nebude mít konkurenci. Nepoškozený kus s i7 vyjde asi na 8 tisíc, displej na 2-3k. Má to výměnné baterky, spodní velkokapacitní baterku, a na rozdíl od dnes vyráběných šmejdů ještě opravdovou klávesnici a klitoris.

A při zátěži se to neupeče ani nethrottluje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.