Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xiaomi Redmi 5 oficiálně potvrzen – 7. prosince bude představen veřejnosti

"Velkym lakadlem bude prave sirokouhla obrazovka."

Bylo by dobre to rozebrat vice, proc bude 18:9 lakadlem. Me treba lakalo po docteni se 18:9 okamzite zavrit diit a clanek dale necist. Nakonec jsem se rozhodl se lakadlu ubranit a clanek jsem docetl, ovsem Xiaomi me ted jiz nelaka vubec. Jednoduse displej s pomerem 18:9 odmitam.
Na mobilu si poustim obcasne i videa v 16:9 a tak jsem si na tento pomer stran jiz zvykl. Kdyby nebylo tohoto, tak by me mnohem vic lakal ctverecek. Ovsem tim, ze jsem akceptoval 16:9, tak jsem ani nejak nesledoval, jestli se vubec mobily s ctvereckem (4:3) vyrabi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já na konkurenčním webu našel ještě jedny obrázky a přestože neumím moc dobře čínsky, podle mého budou dva - Redmi 5 a Redmi 5 Plus. Pětka (neplus) bude klasický pětipalec s 3680mAh baterkou (je to sice downgrade, ale asponě ne na avizovaných 3300), FHD displayem a Qualcommem 625 nebo 630 - dle verze. "Plusko" pak bude 5,7" a 3300mAh, 18:9. Dávalo by to smysl, protože označení "Redmi" a "Redmi Note" je často matoucí a Xiaomi se hodně opičí po Apple, takže i to "Plus" pro větší model by mohli okopírovat.

Protože jestli bude "malé" Redmi 5,7" a 3300mAh, tak to teda potěš koště...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V poslední zprávě uvádějí 5,7" pro Redmi 5 a 6" pro Redmi 5 Plus. Zatím nevím, jak to bude u X Note 5 a jeho velikosti - ale to brzo uvidíme, protože se oficiální představení blíží!!!

- viz source:
Other alleged specs include 5.7” FullView display with HD+ resolution on the Redmi 5 and 6” tall screen with FullHD+ resolution for the Plus variant. The OS was already confirmed by Xiaomi to be Android Nougat 7.1.2 with stable MIUI 9 on top.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by v tom případě bylo na nákup "malého" 4Xka do šuplíku, dokud ještě jsou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Vítanou změnou je, že zástupce Redmi 5 povýšil oproti Redmi 4 svůj procesor na tentýž použitý v sérii Redmi Note 4"

Nerozumím myšlence. (ale díky za článek, na hate kašli)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych upřesnil, SD 625 byl v předchozí sérii až u verze Note, takže myšleno je to takhle. Redmi 5 použije stejný procesor, jako Redmi NOTE 4.

A jen doplnění, nový leak ukazuje, že 5,7" má skutečně mít ten menší, verze Plus má poskočit na rovných 6". A to už bude opravdu ujeté. Osobně mám doma Redmi Note 3 a ten při svých 5,5" je gigantický. Oproti drobňoučkému Redmi 3 (5") je to znatelný rozdíl - a pokud se jim povede zachovat fyzické rozměry a jen do toho nacpat větší display - well done!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je na snížené odolnosti well done? Designově i prakticky bych nějaké rámečky ocenil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že to bude mít NFC, platby mobilem se nám začínají rozjíždět. Větší displej v bezrámečkovém provedení nevadí. Ale ta zmenšená baterka, to by mohl být zásadní problém. 4X má 4100 mAh a jen 5" displej, takže výdrž parádní, teď to bude nejspíš už jen průměr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, vsade sa vyzdvihuju detaily a prkotiny, ale ze ten telefon stratil 20% baterie a display narastol, nad tym sa uz nikto nezamysli. Pricom Redmi a Redmi Note su okrem ceny a vybavy prave luxusne mobily tym, ze maju velice nadstandardnu vydrz. Velka skoda..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.