Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xigmatek Accessor: nová řada čelních panelů s USB 3.0 a čtečkou karet

Xigmatek by to těžko udělal, když nakoupil OEM http://www.softcom.cz/eshop/akasa-ext-usb-3-0-interni-ctecka-karet-usb-3...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jo, jinak http://www.patro.cz/objects/1075761027.html ma o jeden usb port min, ale je dor 3.5 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně by až tak nevadila multičtečka, kdyby se ovšem do systému hlásila pouze v případě vložení karty (jako tomu bývá v noteboocích), abych neměl zbytečně většinu času v průzkumníku hafo téměř trvale nevyužitých písmenek.
Na své exerní čtečce jsem to vyřešil odebráním písmenka té půlce čtečky, kterou nepoužívám (umí SDHC a CF, zrušil jsem CF). Ale je to takové řešení … těžká nouzovka. Navíc tím pádem ve správci zařízení jedno „přenosné zařízení“ pořád opruzuje, že nejde spustit (což je sice kosmetická závada, ale působí to dementně).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Na to , ze te tady povazuji za machra si asi moc nehledal :) Pokud mas windows 7 tak je tam primo volba :
https://www.pcspecialist.co.uk/forums/showthread.php?1892-Too-many-remov...

Pokud starsi tak existuje nekolik nastroju jak toho dosahnout. Neco je i soucasti powertweak utilites .

Jeste taky lze si pomoci command programku diskpart to resit nejakym BATem a zastupcem na plose. Reseni je moc :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, ale furt to nevypne v totalcommanderu :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V TC mě to fakt štvě. Mám rád "zařízení jako tlačítka", tedy žádná roletka či tak něco a jak člověk připojí čtečku, tak jsou tlačítka najednou na dva řádky. A když si spletu písmenko čtečky (někdy SD někdy CF), tak ještě moment musím čučet na zevlující úlohu, než si to Wokna přeberou a vrátí mi info že teda ne e. To je celkem tupácký systém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem taky resil a trochu jsem si to usnadnil v registrech (Win7), pridal jsem si tam vlastni ikonky na kazdy slot zvlast (u ctecky karet) a este k tomu popis takze i kdyz tam mam 4 pismenka navic tak si na nej prijedu mysi a ono mi to napise jestli se jedna o SD, CF, xD nebo MS. Ale jinak jsem nenasel zadny zpusob jak je vypnout v TC kdyz se nepouziva zadna karta :-(

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nekomu nevadi lehce unixem zapachajici reseni, tak si vytvorte adresar trebas C:\mnt a misto pismenek si namapujte ctecku do C:\mnt\sd , C:\mnt\cf , C:\mnt\blabla . V TC se pak da (pochopitelne) kdykoliv napsat cd C:\mnt\sd , coz je sice o fous mene prijemnejsi nez ALT+F1 -> <pismenko>, ale zas takove utrpeni to neni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

* V posledni vete melo byt ALT+F1 -> < pismenko >, ale bez mezer to dopadlo tak, jak to dopadlo (a editovat stale nelze...).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý tip, akorát tu druhou část bych řešil spíš přes CTRL+D než pokaždé vypisovat "cd c:\mnt\blabla".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

přesně! ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vida, vida, CTRL+D jsem zase neznal ja :-).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To není problém čtečky, ale toho úžasného OS Windows. V jiných OS to funguje, jak člověk logicky očekává.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak mi hlava nebere, proč v době, kdy 99% zařízení používá SD/microSD, mají pořád čtečky do čelních panelů sloty i na CF, xD, MMC, MS a M2. Krom toho za celou dobu existence paměťových karet jsem kromě SD viděl asi akorát dvakrát M2 a na CF jsem myslím jednou narazil v práci při úklidu. To bych uvítal spíš USB konektory nebo i třeba IR diodu. Nebo je snad v zahraničí situace úplně opačná?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No já bych zrovna CF slot obhajoval. Profi fotoaparáty mají tento slot a čtečku mám zrovna právě proto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidí má profi fotoaparát s CF kartou? Ale OK. Pokud se to ještě používá, tak CF ať klidně nechají i v tom 3,5" modelu.

A co ty ostatní čtyři formáty? Když se podívám na zbozi.cz tak mi to najde jen pár kusů a když se podívám na Alfacomp tak tam mají už jen pár kousků CF (dobře polovinu údajně na cestě nebo "dočasně" nedostupné) a MS mají ještě míň. xD, MMC a M2 už nemají ani v menu. To myslím vypovídá o zájmu zákazníků.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vetsinou ten kdo ma profi fotak s CF se bude shanet po rychle USB 3.0 ctecce. Naopak BFU, co ma obycejny fotak s SD si ctecku vetsinou nekoupi a bude tahat fotky pres USB kabel z fotaku. K ostatnim formatum dodam, ze znam jeste docela dost lidi, co maji treba mobil SE na M2 karty. Sam mam doma v supleti multictecku, pro pripad ze nekdo obcas donese neco na starem typu karty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Coz ovsem nepopira, ze M2 karty uz si moc lidi nekupuje a ti co je maji tak se da predpokladat ze uz na ne ctecku maji. ;-) Takze neni nutny aby bylo na trhu 20 multi ctecek podporujici i tyhle formaty. Btw mam sice ultrazoom, ale velikostne to je neco jako vetsi kompakt za 4tis., takze to povazuju za low end fotak, a kabelem jsem ho pripojil asi jednou. Proc? Protoze je otrava vymyslet jak ten kabel natahnout aby mi ten fotak nezavazel na stole a zaroven aby tam ten kabel dosahl atp. Kopirovani primo z pametovky pres ctecku je vyrazne pohodlnejsi. A znam dost lidi co to delaji stejne. Zda se, ze kazdy zname dost lidi podporujici nase nazory. Tomu rikam patova situace. :-D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1)protože se ještě použivají
2)protože ten chip podporuje všechno a zvýší to cenu o pár centů
3)lidi vidí hodně portů, čím víc portů, tím vic adidas ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1) viz odpověď o komentář výše
2) to je super, že to ten chip zvládá, ale co když jako BFU využiju spíš dvě USB 3.0 než xD a MMC slot? mám si koupit dva ty panely? to bude panečku úspora :-D
3) ano. to svědčí o blbosti zákazníků. ale doufám, že výrobci ještě tak blbí nejsou. ostatně ISA slot už taky na MB nenajdete. ikdyž v práci ho třeba ještě v průmyslových počítačích používáme.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Muzu ti garantpvat, ze ten dotycny dole neni vyjimka. V praci mame fotaky s cf. A 2usb pro bfu k cemu? 2 flasky nebo co si tam bude pripojovat? Kdyby to co rikas bylo tak uzasny, tak kazdy vyrobce bude strkat 2usb misto cf. Ale klienti si jaksi prejou uplne neco jineho nez ty. Krom toho jsem nahore dal odkaz na 3.5 s 5 usb a s esata.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle sebe soudím tebe? Já mám například většinu karet CF a jedinou SD. Takže čtečky bez CF slotu u mne nemají šanci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Viz odpověď na komentář uživatele Gomora. Jste celkem s jistotou výjimka. Pokud se všeobecně používají CF karty častěji než USB zařízení či SD karty, proč je na trhu několika násobně víc SD (nebo dneska už spíš microSD) karet než CF a proč má každý mobil, tablet, notebook, GPS navigace, kompaktní foťák, tiskárna (samozřejmě myslím běžné tiskárny se slotem na pamětovou kartu) jenom SD/microSD slot? O tom, že se drtivá většina zařízení připojuje přes USB se snad nebudeme hádat.

Klidně ať vyrábí ještě jeden model s těmahle méně častýma formátama, ale mohli by dělat pro běžné smrtelníky i něco, kde bude víc USB konektorů. Ostatně čteček s CF slotem je mraky. Tak proč na zaplněný trh tahat něco co už tu je a využije to při tom jen málo lidí? O to mi jde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zase taková výjimka nejsem. Používám zrcadlovky a těch se prodávají kvanta. Pochopitelně vím, že SD je v současnosti nejrozšířenější formát, ale já raději multičtečku, kde přečtu to svoje + cokoliv dalšího, takže když přijde někdo například s postarším Soňákem s Memoristickem, není problém to přečíst. Když to stojí jen pár fufňů za konektor, proč by ne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak znova. Asi se spatne vyjadruju a porad se nechapeme. Nerikam aby to stahli z prodeje a vsechny multictecky nahradili. Rikam, ze je dost multictecek s prehistorickyma formatama, ktery uz ma dost malo lidi, takze by mohli udelat mimo tech multi ctecek i nejakou verzi ktera bude mit treba jen SD a CF (pokud se teda CF porad pouzivaji i u novych zrcadlovek ... stejne jako hromada lidi nemam >20tis. na zrcadlovku, tak je nesleduju) a o to vic USB. Uz se chapeme? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a ty furt nechapes, ze se delaj ctecky s vice usb portama http://www.patro.cz/objects/1075761027.html uz chapes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

....jen na závěr mé diskuze......pokud čtu dobře onen článek, jedná se o čtečku karet s USB a ne o usb hub či co, takže větší počet USB konektorů nevidím jako opodstatněný. Pro j.j rydlo.....běž do prodejny s fotoaparáty a najdeš tam polici jak SD kartami tak i s CF kartami. Pro noxik......čtečku CF karet na USB 3.0 to existuje? Zatím jsem se setkal jen s tím, že čtečky jsou jen na USB 2.0 a USB konektor je zvlášť na kabelu (viz obrázek v článku)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud umim cist, psal jsem, ze pokud se CF jeste pouziva (coz z vlastni zkusenosti nevim, ale verim vam), tak at ho tam klidne nechaji. Proti tomu nic nemam. Ale pokud ostatni sloty vyuzije 1 z 10000 zakazniku, pak jsou tam zbytecny. Samozrejme u tehle konkretni ctecky, protoze je na trhu dvacet jinych, ktery vsechny tyhle sloty maji. Ostatne je tohle jen brandovana ctecka Akasa, jak uz tu nekdo dokazal. A takovy krok proste nema zadny smysl. ;-) A pokud se chcete ohanet titulkem, je v nem doslova "nová řada čelních panelů s USB 3.0 a čtečkou karet". Jedna se tedy o celni panel, ktery obsahuje mimo jine USB a mimo jine i ctecku pametovych karet. Nejedna se tedy primarne o ctecku pametovych karet, ale o rozsirujici panel nabizejici ruzne porty. Btw na 5,25" variante mate 4x USB2.0, 2x USB3.0 a dokonce i eSATA. To mi neprijde jako typicka vybava ctecky pametovych karet. :-D

No uz taky prestanu reagovat, protoze tohle zjevne nikam nevede. To je tak, kdyz se jen slepe reaguje na fakta v prispevku a neuvazuje se nad nim jako nad celkem v souvislosti s celym trhem. Dekuji za diskuzi a mejte se panove. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.