Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k XL-ATX deska Gigabyte s LGA1366 a sedmi PCIe ×16 sloty

"výrobci desek tvrdí, že klávesnice a myš na PS/2 portech mají podle hráčů her menší zpoždění než při připojení přes USB, proto se s těmito porty na „nadupanějších“ deskách ještě setkáváme"

A já vždycky myslel, že quaker musí mít USB myšku. Vzhledem k tomu, že veškeré kvalitní herní klávesnice a myši mají USB rozhraní, tak jsem si to myslel správně. Opravdu nevím co tím sledují a proč dřív ti samí lidé tvrdili, že USB je the best a PS2 je dead. Klávesnici s PS2 mám rád kvůli občasným problémům USB klávek v BIOSECH, ale myši už kupuji jen s USB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm.. no kdyz jsem kdysi ze sebe delal quakera a zacinala era optickych mysi tak jsme tyhle diskuze taky vedli... PS2 slo taktovat takze proto bylo super.. jenze pak PS2 prohralo, protoze pry nema takovou datovou propustnost jako USB a proto nove mysky se super rozlisenim nelze efektivne na PS2 provozovat... u klavesnice to je asi jedno... (pokud neni s lcd) :)

tohle se tradovalo.. mozna me to nekdo vyvratite cisly o propustnosti PS2 bo je neznam, diky :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Abych to uvedl na pravou míru: Výrobci možná nehovoří přímo o "zpoždění", ale o něčem jiném. Faktem je, že USB má určitou vzorkovací frekvenci, PS/2 má nižší, ale u PS/2 ji lze zvýšit. Já osobně vidím ještě výhodu USB v tom, že to lze připojit a odpojit za chodu (u PS/2 je to spíše výjimka) a u USB klávesnic se setkávám s tím, že lze stisknout víc kláves najednou než u PS/2, což se zase hráčům hodí víc.
Taky se říkalo, že USB více zatěžuje procesor než PS/2, ale při dnešní rychlosti procesorů je tento argument naprosto mimózní.
Zkrátka to berte jako nepodstatný kus textu, protože ono to opravdu nepodstatné je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zvláštní, já myslel, že celou dobu PC na mě čeká a neskutečně se nudí, než mu dám nějaký pokyn a ono je zatím úzké hrdlo rozhraní :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tuhle jsem resili s kamosem, sveho casu nejlepsim hracem Starcraft u nas, problematiku mysi. Shodli jsme se v tom, ze nejlepsi mysi stejne byly od Logitechu MX300 ci MX500. MX300 pro lidi s "beznou velikosti dlane" , MX500 pro ty jako ja, co se jim bezna mys ztrati v dlani :-)
Osobne si myslim, ze MNOHEM dulezitejsi nez nejaka vzorkovaci frekvence je to, jak mys padne do ruky, a samozrejme aby dobre jezdila a snimala. To se odjakziva resilo kvalitnima podlozkama (sam mam nejakou X-Ray uz asi 5 let a v pohode) a "skejtama" na mysi.Takze zbyva aby padla do ruky. To, jestli mys bude mit odezvu 0,001638 milisekund a nebo 0,003825 milisekund dle meho nazoru az tak nezalezi. Nakonec, pokud hrac ma jednu mys delsi dobu, tak se s ni "szije" a musim rict, ze suverene nejvetsi problemy mi dela paradoxne reinstalace systemu, protoze mi prijde, ze pokazde se to hybe jinak, nemluve o zmenen XP -> Vista, to byl horor:-) Mozna se mi to jen zda, ale pokazde jsem s tim docela laboroval, nez jsem si nasel tu svou rychlost :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalo by se osadit vsech 7 slotu grafikama? Nejvic co jsem zatim videl bylo 4xGTX280...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalo, otázkou je, k čemu to bude, když pro 3D aplikace nejspíše nepoběží víc než ty čtyři.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

žeby na výpočty??? (Fermi)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jsou nato vůbec ovladače?? nVidia myslím podporuje max 4 grafiky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.