Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Yashica zkouší štěstí s foťákem Y35 digiFilm na Kickstarteru

K čemu jsou ty špulky na změnu ISO dobré oproti jednoduchému přepínači na foťáku??? To je jako jen kvůli retro pocitu nebo proč? Nechpápu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten mikrosnímač to zabíjí. Obávám se, že s klasickou filmovou Yashicou, např. Electro 35, uděláte kvalitnější snímek než z této čínské náhražky či nepovedené kopie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor si mohol dať aspoň trochu námahy a prečítať text na Kiskstarteri. Cena 124 USD je limitovaná, úvodná je 142 USD. Či je to adekvátna čiastka za fixed-focus fotoaparát s pevnou clonou, pri ktorom je vychytávkou práve zmena farieb a ISO pomocou akože filmu a nutnosťou akože posúvať film páčkou pred stlačením spúšte je každého osobná vec.

Avšak v každom prípade sa zdá, že ľudí, ktorí snívajú, ale nevnímajú realitu je pomerne veľa, pretože zatiaľ na KS prekročili požadovanú sumu asi 8x.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvedená značka YASHICA s původní japonskou firmou nemá nic společného. ;-) (kromě těch 7mi písmenek) Už jen brendovaná značka, dokonce několikrát překoupená. Jako i jiné značky 'světové' Remington, Singer ...
The trademark rights of Yashica are now owned by Hong Kong-based MF Jebsen Group.
https://en.wikipedia.org/wiki/Yashica
Slza v oku. Můj první foťák byla dvojoká zrkadlovka Yashica levnější a lepší jak Flexaret v českých obchodech v 70tých letech. Neuvěřitelné, ale v té době i ve West Germany pohrdali 'šikmookými'.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na nějaké kvalitní forky za špatných světelných podmínek mi přijde snímač hodně malý.
Uvidíme co recenze.
Kreativní programy prostřednicvím vkládaných chipů měly už Minolty. Vkládat tam celou "špulku", je už fakt hodně hraní na retro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mrtvě narozené dítě.

Že je to hezké a retro? Takových věcí je. Dobře tohle uchopil leda Fuji s těmi svými X100 mašinkami. To je krásné a funkční, i když dost drahé (a trošku příliš velké).

Mě by se líbil digitál přesně jako jsem kdysi měl od Zeissu maličký 24x24mm foťáček "Taxona", to bylo velice milé. Hrozně fajn na živou fotografii, na takové to "street foto", jak se tomu dneska říká. Nebo německý "Robot" (co uměl mód "kulomet"), to bylo velmi podobné a navíc s výměnnými objektivy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.