Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Yellow Dog Linux 5.0 pro PS3

tak to je hodne dobra zprava. jak pro linux, tak pro zajemce o PS3.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No hold uz to neni konzole, ale pocitac jako kazdej druhej, akorat s mizivou sanci na upgrade.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na konzoly s hardwerem který je napřed o 5 let před PC neni potřeba dělat žádný upgrade :D a cena 12.000Kc za Next-Gen konzoly s Blu-Ray mechanikou je dost směšná. Kterej PC maniak má dneska v PC Blu-ray mechaniku ? a když, tak na kolik ho přišla ? Hold je vidět že herní a zábavní průmysl se pomalu ale jistě stěhuje na konzole. PC zůstane jen na práci na kterou je taky určené. Radši si koupim PS3 za 12K než samotnej Blu-ray přehrávač za 30K

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

M1ky: já bych to tak nekonzumoval :-) Dle mého mínění je už dnes PS3 méně výkonná než současné "nadupané" PC. A do budoucnosti se tento nepoměr bude ještě zvyšovat, neboť frekvence uvádění nových grafik a CPU na platformě PC je nejrychlejší ze všech. Navíc Cell trpí AFAIK nedostatkem vyváženého výkonu (přece jen nečekám, že základ her jsou čistě matematické výpočty). A Blu-ray? Zatím není potřeba a až bude, tak cena spadne velmi rychle dolů (pokud to tedy není slepá větev vývoje).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TyNyT: ze ma soucasne "nadupane" PC vyssi frekvenci neznamena, ze ma stejny nebo vyssi vykon. Casem se uvidi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RadstaR : holt uz to neni konzole ... rikate to jako by na tom bylo snad neco spatneho. Pokud "status konzole" se udrzuje pouze tim ze se umele omezuji moznosti uzivatele, je imho jedine dobre ze o tento status Sony nestoji. A ja verim ze vetsina uvazujicich zakazniku zrovna tak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

M1Ky : btw, "PC zustane jen na praci, na ktere je urcene" . Tohle je vystavni nesmysl. Takove absurni skatulkovani je rekl bych jen dusledkem toho ze prilis duverive hltate reklamni slogany vyrobcu hernich konzoli ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sice vykon konzole nevzroste, zato roste kvalita her pro tu danou konzoli. Srovnej napr. prvni hry pro PS2 a ted ty posledni. Navic hry pro konzolu jsou optimalizovane jen pro jeden kus HW a ne pro celou platformu x86+64bit jako na PC. Postav PC s parametry PS2 (ram, grafika...) a nespustis na nem ani Stunts :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"RadstaR: No hold uz to neni konzole, ale pocitac jako kazdej druhej, akorat s mizivou sanci na upgrade."
A PS2 este konzola bola? Lebo tam bol tiez linux. Nie som zastanca iba pc alebo iba konzoloveho hrania ale nedavno som kupil "staru" ps2 a tam je hranie uplne o niecom inom ako na pc (je hlavne o zabave) a upgrade som zatial nepotreboval.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všiměte si toho, jak je zde vždy snaha vytvořit jednoúčelové zařízení pro určitou úlohu - což mu vždy poskytuje lepší poměr cena/výkon, ale jakmile se oběví dostatečně výkonný HW, zase to směřuje směrem k univerzálnímu využití, protože to je to, co lidé chtějí. Je to takový bludný kruh. Nicméně, ze strany uživatele mi to může být jedno, pokud na tom poběží Linux, tak je mi fuk, jestli to bude počítač nebo pračka, pořád to bude stejné prostředí, ve kterém se dokážu orientovat, a to je na tom to krásné :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je dobre, ze tam pobezi linux, kazdy nepotrebuje stale makat na pc, na obcasne napisanie niecoho alebo upravu fotiek to je dobra vec, jedina chyba ps3 je ze ma len 256MB ram, sice aj grafika ma dalsich 256 ale aj tak je to malo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tedy jestli se mýlím, tak mě opravte;
Ale podíval jsem se na technické specifikace PS3:
256MB XDR Main RAM, 256MB GDDR3 VRAM

Pokud nebude RAM rozšiřitelná, a to za rozumné peníze, tak to využití velmi omezuje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nab: A ? Takovahle grafika jde i na PC. A nemusi to byt nejaky super novy stroj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k male pamneti na tom asi Vista nepobezi, nebo snad ano?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PS3 za 12.000,- ??? Vždyt tolik stojí jen dobrá grafika do PC. Nevěřím této ceně, spíš to bude kolem 30.000,- a jestli tam bude ta BR mechanika tak bych to viděl spíš 40.000,-. Dočetl jsem se že PS3 má vyjít v listopadu tak se to dozvíme už brzy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to Ladi: No tyhle malé paměti maj výkon asi jako kdyby jsi mel v PC 3GB DDR2 takze asi tak a Vista na tom nepoběží určitě, protože to by tuhle konzolu značně poškozovalo co do prodejnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SC:
Nikoli. Ono je sice pěkné, že ta paměť je rychlá. Jenže co se stane, když 256 MB RAM nebude stačit? No? Budeš potřebovat data, které nejsou v RAM. Odkaď je získáš? No z HD, Blu-Ray, flash atp. Takže jaký má v takovém případě vliv rychlost (rychlé) RAM?

Nooo... žádný.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jako běžný spotřebitel PStrojku uvítám už jen proto kolik bude stát. Škoda že hry budou asi dost drahé. Ale výkon téhle konzole je pekelný a už se taky moc těším na BR filmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

huh:
Ta cena plati (bude 12000 za verzi s mensim HDD). A vyjit v listopadu ma v Japonsku a USA, v Evrope az v breznu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je dobre, ze tam pobezi Linux.
1. zacnou to kupovat vedecke pracoviste na Clustery.
2. Pokud na tom bude linux nativne a PS1 a 2 se bude emulovat (nabyl jsem takoveho dojmu) tak pribude her pro linux.
3. SONY se zbavi vyvoje vlastniho OS a prevezme SDL, OpenGL a kupu dospelich standardu
4. Prubude freeware her pro PS3 coz ma +i-
5. Tvurce hry udela jeden kod a skomiluje ho jak pro PS3 tak Linux ... cimz Sony omezi vliv M$, protoze pak by byly dalsi hry pro linux ... a v linuxu je mozno delat staticke binarky, take instalace je easy a ubude kupa problemu ktere jsou ve svete windows a to rozjeti kupy her na jednom PC, zadne schovani s direct X a ruznymi verzemi knihoven, zadne zapraseni OS proste co hra to adresar /usr/local/games/$HRA a jen linky do /usr/local/bin .... a odinstalace jednoducha a bezproblemova i menu do KDE dnestni hry davaji ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

PS3 ta levnější verze bude kolem 16 až 17 tis chlapi. PS3 bude nadupaná ale její architektura je zbytečně složitá což vyslovili i vývojáři her na platformy! A hlavne dlouho bude trvat než bude vše ok. Hlavně skrze BR a 7 jader které nejsou stabilní a občas odcházejí! Takže hodně štěstí s PS3 kluci!
Výhody má ale X360 na tom neni špatně a havně spousta titulů pro PS3 byli zrušeny a budou only X60. Hlavně X360 má symetrická jadra a všechny tři mají přímý přístup do paměti! Což je jedna z výkonnostních vyhod. Ale zas u PS3 bude lepší vymoženost skrze aplikace. Ale to už pak není ta Herní Konzole ale počítač a menším a hezčím provedení!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

blaze: a hovořil jsem snad někde o nějaké frekvenci??? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Izak__> Obavam se, ze nemate uplne pravdu. Neni duvod si myslet, ze PS3 bude resena jinak, nez PS2, tudiz hry a Linux jsou dve zcela nezavisle veci. Hry nativne urcene pro PSx k chodu Linux nepotrebuji, konzole jako takova OS (distribuci) nepotrebuje. Hry bezi primo. Pokud chcete ale vyuzit sve konzole na maximum, nainstalujete Linux, cimz ziskate desktop a jiste i moznost hrat ve Wine (Ceneze) jednodusi Windows hry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se, pochopitelne jsem mel na mysli Cedegu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ahoj krajeci.me ani kolegum linux nejde na ps3 nainstalovat.mame butovaci cd,nicmene ps3 nevidi jeho data.mohl by nam nejaky odbornik poradit.predem dik

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.