Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Je to tady: Yeston Radeon CUTE PET vydán!

kdy bude recenze? (:

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

měla by se změnit metodika testů - to jak je karta "rozkošná" by mělo mít váhu alespoň 50%. Koho zajímá nějaký přihlouplý výkon...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy neříkej nikdy ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozdělovat karty podle výkonu a spotřeby je obdoba sexismu a rasismu. S tím musíme skoncovat!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

každej kupuje co mu peněženka dovolí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Že jsou ty větráky oči mi došlo až po přečtení... díky za osvětlení a jdu si vypláchnout oči chloraminem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To si děláš prdel, že sis toho nevšiml. To máš ode mě jedno velké mínus.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kolega to už objednal cez eBay. Tvrdí že to bude darček pre jeho dcéru, ale nikto mu tu neverí lebo podobných "zberateliek" má už plný barák :D Naposledy kupoval Star Wars TITAN Xp edíciu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ješiš, ten je sladkej... :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nikdy jsem nemyslel, že bude kdy existovat grafika, u které nepůjde na prvním místě o to jakým je osazena čipem. Yeston to dokázal. Doufám že budou mít několik řad grafik s tím, že budou odstupňovány podle toho jak jsou rozkošné a budeme řešit dilema, zdali si nepřiplatit za CUTE ++ edici anebo Vám stačí jen CUTE+

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pánové vy se smějete , ale já takové boží dopuštění měl doma :/ . Na co zbytečné parametry, hlavně když je to chlupaté roztomilé ...a růžové .
Myslím že masový marketing zaměřený na podobné trubky všech něžných pohlaví teprve zažije své žně .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No však na čem stojí třeba Hello Kitty, že…

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domnívám se že to je kopie Hello Kitty, pozměněná natolik aby nemohli výrobce žalovat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Technologie RGB překonána! Teď je tu PPP (Purple, Pink, Powder Blue*). Ale aspoň to sedí do kontextu výrobku a není to jako RGB na serverovém HW.

* Hledal jsem vhodnou barvu na "P" a našel jsem tohle https://en.wikipedia.org/wiki/Powder_blue

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumim tomu... kde je tematicka ruzova pro takovy clanek?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Inu dobrá. Hlas lidu, hlas boží…

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

YES!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

hned bych sa pomazlil :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Růžová! RŮŽOVÁ!!! Je zpátky!!! JUPÍ!!! :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomeňte si, jak vypadaly počítačové komponenty dřív. Čistě účelový design. Pak přišly barvičky, chladiče, větráčky, hustě vypadající loga, gayming názvy, pamatuje někdo XFX Radeon X1950 XXX Edition? To je panečku název, co?
Pak se přidalo. Černá barva, bílá barva, Republic off Gamers, keramika na základní desce (nějakej ten Asus minulej rok, nebo co to bylo, vyloženě sexy design). Military přívlastky, jak kdyby základní desky uměly střílet a měly vydržet výbuch protitankového granátu. A co to podle mě dorazilo, je RGB. To je panečku nesmysl jen o vzhledu, kterej si musí ladit každej doma zavřenej uhrovitej teenager, aby vypadal co nejhustěji, zatímco přehřívající procesor nebo zaseklej větrák ho vůbec netrápí, a když na něj přijde, honem se jde ptát na internety, co s tím má dělat, a který odborník mu s tím pomůže, že si na to netroufá. Možná si vzpomenete ještě na další naprosto nesmyslné vychytávky, které jsou jen a jen o vzhledu, a část z nás to stejně žere. A nic proti, každému podle jeho gusta; jsme fanoušci, nakupujeme si to pro radost. Někdo ladí ještě jeden megahertz nahoru, další decibely dolů, někomu jde o wattáž, někdo chce hezké barvičky. Taky jsem tam byl, spoustu mě to naučilo o technice, zručnosti, ale i praktičnosti; a tak mám dneska na věc trochu střízlivější pohled:

Podle mě je úplně jedno, jestli je móda chlupaťoučká lůžovoučká očička s oušky, nebo Ultra Durable High Overclock Huge Caliber Ultimate X-RAY Killer Plus Plus Plus Special Edition. Jestli jste se při čtení článku smáli, zatímco pod stolem vám hučí mašina votuzingovaná RGB tak, že se z toho case přehřívá, uvědomte si, že je to jedno a to samý, akorát lůžovoučká vám nepřijde tak hustá jako gayming RGB.

A navíc je to férovější. Lůžovoučká si nehraje na to, že chlupatá ouška vám přidají výkon, životnost nebo whatever. Jsou to prostě lůžovoučká chlupatá ouška.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne!
Kdo ma RGB LED tak at je zticha, protoze to je uplne to samy jako sladoucka ruzova.

Tohle je ale presne ten smejdskej produkt o vzhledu, protoze jedna vec je, ze je to ruzovoucky, zensky na tu barvu casto letej, proc by nemohly hracky mit ruzovou grafiku, ale nepochopim proc zastarala RX580, proc nevystajlovali RX5700, kterou si asi hracka pujde dnes koupit spis?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, zrovna moje MSI GTX 1080 8X se bez RGB barviček koupit nedá a že by to byl šit produkt? Ale jdi ty brebto.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx psal o tom, že RGB je šmejdskej produkt. O vaší MSI GTX nic. Ale je vidět, že potrefená husa se ozve, to zase jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach jo Crho, nikde nerikam, ze nemuzes mit RGB, jenom souhlasim se Sinuhetem, ze smat se tady ruzove (divci) grafice a pritom si hrat na RGB nebo vubec na LED osvetleni jakekoli barvy je pokrytecke.

Na te konkretni grafice se mi nelibi to, ze se jedna o RX580, protoze kdyz uz s tou holcici grafikou prisli ted, tak to urcite mela byt RX5700, ktera ma na dnesni dobu potrebny herni vykon a zaroven prijatelnou cenu. To, ze nekde firma nakoupila vyprodejove RX580 za par kacek, udelala k tomu LED barvicky, vystajlovali to a budou to pak draho prodavat, to je to, co je na tom smejdske.

Mimochodem, mam take skrin s oknem a cele jsem to osvitil LED paskem cervene barvy a na GTX1080 od Gainwardu mi napis take svitil krasne do cervena, proste skrin by mohla byt vystavena i ve verejnem dome a krasne by se tam vyjimala. Pak jsem si sednul a koukal se, jak jsem to krasne osvitil, nadhera.
Po dvou dnech me to prestalo bavit, tak jsem v nastavovaci aplikaci vypnul osvetleni napisu na grafice a protoze jsem myslel dopredu a pred LED pasek zapojil regulator napeti, tak jsem ho jen stahnul na minimum a prestalo to svitit a byl od toho klid. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no vidíš, já to RGB vypnul hned jak jsem nainstaloval příslušnou aplikaci která to vypla a mám klid.
příště tedy by to chtělo líp popsat protože jsem nabyl dojmu, že se vyjadřujete ke kvalitě produktu, nikoliv k chování výrobce. Jinak věřím, že se najdou lidi pro které je i dnes RX580 nedosažitelný cíl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

RGB je praktické v tom, že si můžu do jedný barvy hodit celej komp, a když obměním nějakou komponentu a zjistim, že mi to v týhle barvě už neladí, tak nemusim hodit 9 větráků do koše a shánět nový v lepší barvě. Prostě novou barvu jen nastavim a je to.
Jo jasně, umí to otravně metat duhu, ale taky se to dá vypnout. Dřív se daly barevný větráky vypnout jen pomocí štípaček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, co je na tom praktické, kromě libých pocitů.
Je to praktické asi tak jako váza s květinou. Neznám praktický důvod, proč by počítač měl být osvětlený tématickými barvičkami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože nemáš čumět na monitor, ale do bedny na světýlka :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nesmysl, s tímhle přístupem by pořád byly strohé součástky, bedny i celé přístroje jako na začátku 90 let. Navíc tyto produkty nejsou mířeny jako čistě pracovní kde se hraje pouze na účelovost/cenu. Návrat uniformní šedivosti by si přál málokdo, je dobré když je možnost výběru. Někdo bude chtít aby ve sterilní kanceláři byl stejně šedivý a nenápadný počítač, jiný bude chtít aby zapadl do pracovny kde převažuje dřevo a jiný třeba do růžového "manga" pokojíku. Hlavně že je možnost volby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne. S tímhle přístupem by se v recenzích hodnotila i estetika.
Nikde nepíšu, že je to špatně (četl jste to vůbec? Asi neumím vyjádřit primitivní myšlenku), vtip je v tom, že jestli to mám v RGB, keramice, nebo lůžovoučké, je úplně jedno, všechno je to jen a jen pro vzhled. A že ten dneska prodává, to je přece naprosto v pořádku. Ale směšné je, když se ten, komu počítač svítí jako diskotéka, vysmívá tomu, kdo si case obalí chlupatým pouzdrem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když napíšu script, kterej bude stránku jednou za minutu refreshovat, dostanete víc za reklamu? pšš ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč bych se měl stydět za to, že se mně líbí. Minimálně ty obliny jsou fakt pěkný. A když už tady v diskuzi padla zmínka o RGB. Vkusně udělané RGB na casu je fakt pěkné. Např. eurocase mlg paladin není jak vánoční stromeček. Decentní a pěkné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však jo, taky proti tomu nic nemám.
Ale růžovka je pro někoho také pěkná. A tak se mi ekluje ten posměch od druhé strany toho samého.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když se ty větráky točí, tak mi to připomíná nějaký dětský boombox z číny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to v pohodě, ne pro každého, ale proč ne :-D ...koneckonců to není nový koncept, je to jen "cute" edice Strix sovičky od Asusu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

este keby boli frajeri, tak tam pouziju tu technologiu co zobrazuje pismo na lopatkach pri nejakych otackach.. Chyba tam nejake Miau Miau..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc ne, ze )) ale ve vetsine pripadu ta GPU byva stejne vetrakem dolu pokud neni v riseru, takze sebeuzasnejsi design krome backplate moc nevynikne. Kdyby to bylo v kitu s vertical GPU standem v cene, tak jako proc ne, ale to uz by nebylo za 200$ ale treba 250$ a nevidim duvod proc si radsi nekoupit za 150$ obyc RX580 :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

toto je uvaha zlym smerom :) danu graficku by som do svojho pocitaca neosadil ani keby bola zadarmo ;) Ja vsak niesom cielovy zakaznik, ze..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bouchnul jsem zavařovačku Lepista nuda ještě z dob, kdy se jmenovala Rudočechratka fialová. Na oslavičku jako dělaná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.