Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube a další omezují kvalitu streamů, HD může být nedostupné

Když Youtube začínalo, mělo 144p a 240p. Po nějaké delší době přibyla možnost "HD 360p" (nebo zprvu nazvaná jen "HD"? Už si nepamatuju), takže vo co de, holt se teď zvýší poptávka po CRT a LCD 15" ;) Ale nezapomenu na to, jak mě brácha přesvědčoval, že má HD na Pentiu 4 a ATi Radeonu HD 2400, on je takovej kašpárek trochu ;) (napřed jsme čuměli z 5ti centimetrů na nějakej videoklip a pak jsem si všimnul ozubeného kolečka... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm.. to si neviděl mé okénko, když jsem na Pentiu 200 MMX přehrával avíčko s filmovou novinkou "klub sráčů" XD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stojím, poneváč chčiju :) (sorry za CZ)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musíš se vychcat do moře, to je záááklad! XD

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěknej párek čuráků! Jo, to jsme! ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Jsem nabuzenej jak stará buzna"... :D
Teď si nejsem jistý jestli to tam bylo taky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nene, ale bylo tam.... "Volá vás maminka kluci, spěchejte..... je to dost vostrá svině :D "

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

P1 133 bez MMX, král škorpion, klasika "CD film", někde se to určitě ještě doma válí, tipuju 320×240 nebo nějaké podobné FHD rozlišení. Byl to jedinej film, co ta pleška sežrala bez zásadního dropování a zvládalo ho to realtime přehrát. Tehdejší moderní DivX a Xvidy to nedávalo, logicky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sis měl pořídit ATinu ta to myslím uměla akcelerovat a s vyhlazováním :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem neměl, tohle byl popelnicovej stroj s tipuju Trio 64 V+, nebo něco takového. Nemělo to žádnou akceleraci, hlavně to CPU bylo plečkoidní :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě že Trio 64 bylo jedno z prvních s akcelercí, dokonce k němu byl přibalenej Xing player a to celý chodilo ještě pod Windows 3.11 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Xing player jsem měl až u Virge, Trio samo o sobě dekodér podle mě nemá. Myslím že jsem u někoho zahlédl Trio s přídavným dekodérem na pinovišti. Teď jsem to schválně hledal a Trio umí pouze konverzi YUV na RGB, jinak se musel pribastlit dekodér. Bohužel si nepamatuji ta zvěrstva, co se používaly, ale řekl bych, že ten film co to přehrálo byl v Mpegu1 a to co nikoli, musel být logicky tou dobou oblíbený Divx.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, Trio nemá přímo HW dekodér, ale byla to prakticky první běžná karta, u které se objevila ta HW konverze YUV RGB. K tomu Xing dodával SW mpeg1 player. Tady je fotka: https://es.wallapop.com/item/grafica-s3-trio-pci-443341363
Protože ve Win3.11 nebyly ještě DirectX, řešila přístup ke grafice knihovna wing (tu mimo jiné používala i Civilizace 2 a jde to přes ní spustit i pod dnešními 32b Windows).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám k té Virge dokonce CD nebo dvoj CD. Tam byl jak driver, Xing Player, tak i terminal velocity demo myslím a nějaké další "blbiny". Ten Xing jsem ani nepoužil, protože jsem měl jiný přehrávač. Počítač to byl můj "studentský", protože v roce 2003 počítače tak levné nebyly, já byl studentík a tak jsem si takhle zbastlil starou plečku, abych se nemusel dělit se zbytkem rodiny. S kamarády jsem tehdy nějak vyhandloval tu virge, jinak jsem měl do té doby Tria. Problém byl sehnat výkonější CPU než ty P133. Jako druhej a poslední upgrade S7 stroje byl vyhandlovanej WinChip 200MHz verze, ale video jsem na to kvůli GK vzdal.

Se zeleninou na 400MHz a AGP slotem, do kterého se už dalo něco rozumně sehnat to bylo hned o něčem jiném, tu jsem měl tak do roka. Pak už to bylo rychlé, začal jsem tu a tam něco lovit z inzerátů, co se kde našlo a co kdo levně prodal.

W3.11 a trio/virge jsem nikdy neprovozoval. I tu největší "hotovou" šunku co jsem měl, tedy notes Twinhead s 486SX25 a 4MB RAM jsem provozoval s windows Chicago, tedy betou 95 (ono to jsou v podstatě už plnotučné 95).

Další "retro" HW jsem už jen akumuloval jen do sbírky a na blbnutí, takže ačkoli jsem to přímo nepoužíval, tak jsem to otestoval, pohrál si s tím, nebo to jen nakoupil a odložil, až bude čas a místo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2003 nemoh bejt problem sehnat do toho socketu 7 treba AMD K6-III na 450MHz, kterej uz ten DivX celkem zvladal. Vetsina totiz davno upgradovala na Athlony a mene majetny na Durony... Ostatne v tom roce vysel Athlon 64.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím no, já viděl akorát tak předražené P233MMX z kukadel za snad 600Kč tehdy. Recenze jsem na to nečetl nejlepší, tak jsem dlouho vyčkával, až se objeví něco příhodného. Dlouho jsem totiž používal jen to, co nabízel někdo lokálně. Až později mi "narostly koule", abych sondoval i na internetu a našel něco, čemu se dá i věřit. Víc v tom nehledej.
Druhak jsem byl studý chudent, takže investice byly v řádech stokorun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta K6-III se do libovolnýho socketu7 nacpat ani nedala, byla dost žravá. Navíc už kvůli Pentiu MMX jsem na starší desce musel přidávat odpor pro správnou volbu násobiče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O tom nic nevim. Provozoval sem ho v desce ve ktery sem predtim mel par let Cyrix 6x86 a bezel bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viděl bych to i podobně. K6-2 si cucne méně či více než nejvyšší P MMX 233 (záleží na modelu), stejně jako je potřeba umě násobiče 5 a více (P233 potřebuje jen 3,5×66, K6 450MHz = 4,5×100, nejvyšší modely na 550MHz potřebují násobič 5,5). K tomu je potřeba desku, co umí šachovat i s napětím , ideálně i s AGP slotem, aby se dal (pokud se budeme bavit o upgradu) využít více potenciál celé platformy.

Problém je, že taková věc vyšla daleko dráž, než když člověk vzal bazarový PII systém z low-endu nebo střední třídy. Prostě P233 byla nechutně drahá, stejně jako desky s S7 a AGP byly nechutně drahé (PCI grafiky s adekvátním výkonem byly tehdy taky nechutně drahé - provozovat to na starém S3 Trio nebo matroxu je blbost) a samozřejmě vetší množství RAM taktéž (tehdy dokonce obtížně sehnatelné pro mně). Proto je daleko lepší volba vzít nějaké S370 mobo, které obvykle to mendocino sežere a vyšlo to daleko levněji (pamatuju si, že babyAT deska s mendocinem 400 včetně chladiče, byla kolem pětistovky, mělo to VIA chipset a chodilo to celkem hezky, k tomu se vrzlo laciné TNT2 M64 a 128MB SDRAM).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh, vzhledem k tomu, ze sem tu S7 desku kupoval v roce 1999 a tu K6-III 450 myslim v roce 2000(1 nevim presne) prave kvuli nizky cene (taky sem byl v ty dobe student). Tak dost pochybuju ze by to bylo nak drahy o 3-4 roky pozdeji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K6-2 jsem moc neviděl, ale ty předražený 233 se válely, jak jsem uváděl, na kukadlech, za hroznou cenu. Takže jsem to vyřešil takhle. Bylo mi u zadele, jestli je to zelené, červené nebo modré, ale chtěl jsem platformu s AGP slotem a CPU, které mě nebude tak děsně limitovat. Nebyl jsem ještě tak zkušenej jako teď a nekšeftoval jsem v tom tolik mimo lokál.

A že nekecám: https://web.archive.org/web/20030727051418/http://www.kuku.cz/ P1 200 za lidových 400Ksč. Vím že tam trčela i 233 a byla nechutně drahá, stejně jako další věci. Co jsem tehdy hledal na inzerci (aukro teprve začalo v roce 2003), tak se to tak zásadně neodlišovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Kcs v ty dobe uz urcite ne :D. Ja bych rozhodne radsi nez P1 200 za 400Kc, koupil tu PII 450 za 1000Kc. To mi prijde jako mnohem lepsi pomer cena/vykon. Ta deska tam sice stala taky litr, ale kdybych mel vybirat mezi srotem za 900 nebo (v ty dobe) relativne pouzitelnym pocitacem za 2000, tak se vubec nerozmejslim a priplatim. 2000 v ty dobe uz nebyly zadny velky penize ani pro studenty. Ja uz jako stredoskolak v roce 1997 si vydelal brigadama na motorku za 12000Kc. Ale tak ted uz je to jedno. Chybama se clovek uci. Taky obcas kupuju nejdriv nejlevnejsi srot abych zjistil na co si mam dat pozor az budu kupovat neco drazsiho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl k dispozici něco kolem těch 1500, takže výběr byl fakt velmi omezen. Byli jsme dost chudí, takže tak. Proto to stálo za prd několik let. Samozřejmě, taky jsem se učil chodit v nějakém obchodu, ale nenaletěl jsem, byl jsem dost opatrnej. Vím že jsem pak narazil na strašně levnej shop s bazarem, tehdy jsem sehnal PIII800 za opravdu hezkej peníz, včetně chladiče a tak. Jméno si bohužel nepamatuju :(

Historii nezměníš, i když někteří se o to snaží, třeba přepsat pipi dlouhou punčochu. HW mi prošlo rukou dost, dalo to zkušenost a jsem za to rád.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

360p nebylo HD, ale HQ (high quality). HD je 720p a výše.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zkaziš každou milou vzpomínku ;) No možná tvrdil Full HD, možná byla reklamní kampaň HD, možná to blbě přečetl ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Zkaziš každou milou vzpomínku“

Proto mě mají všichni tak rádi :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... dokud jedou Xvideos a Uložto, tak mě to netrápí ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale abych napsal i něco k věci. Včera jsem sjížděl tytrubku, různé bastlvidea a tak, všechno FHD by default, bez problému. A i kdyby to spadlo kvalitou dolů, stejně chodím denně do práce, tak si toho ani nevšimnu (spadám do těch cca 40% populace národa, co HO nemá z jistých důvodů).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez HD přestanou fungovat různé elearningy týkající se IT, protože ty nasnímané obrazovky nebudou k přečtení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem za sprievodnú fotku, už dlho som premýšľal na nejakom udelátku na rozbíjanie kokosových orechov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mesice masirka o nastupujicim 8K a pak zacnou omezovat HD. Jim asi z toho koronaviru hrablo ne?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

síť nestíhá, protože skoro nikdo nemaká a nechodí do školy :)

btw jestli lpíš na 8k, tak můžeš vytvářet vlastní 8k obsah :) některé zrcadlovky zvládají 11k x 8k+, ale i tam je 8k panel málo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelpim na 8K, akorat nechapu, proc to do nas cpou, kdyz se pak trosinku zvysi zatez site a oni omezuji i HD!
Chlapy a pripadne i damy, pokud sem nejake chodi, PROBERTE SE. Jestlize nas masirovali s 8K a my bychom hromadne nakoupili 8K televize, tak jaka by asi byla zatez site i v normalnim provozu?
Ono to plati i pro 4K!
A ted, kdyz zustali lidi doma, tak zjistili, ze nemaji kapacitu ani pro HD, ktere zere minimalne 3x mene datoveho provozu? To jim jako zerete ::) ???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takhle byly a jsou navržené sítě. Je to stejné, jako kdyby všichni s těmi magickými 100Mbit linkama začali tahat opravdu 100Mbity. Kupříkladu jedna nejmenovaná automobilka v mém rodném městě má konektivitu 100/100, na 3k uživatelů a 1k počítačů. Samozřejmě, dost provozu je čistě na intranetu, ale jakmile se šahá do internetu (včetně linku na pobočky ve slovensku, itálii a podobně) ;). Mimochodem, odpoledne jsem na desktopu vytáhl sotva 6Mbit, logicky.

Takže žádnou novinku jsi neobjevil. Prostě síť je naprojektovaná tak, aby to zvládalo rozumně typický denní provoz. Pak přišel ale jeden zákeřný virus, hromada nepěkných opatření a svět už nefunguje v typickém denním provozu. Opačný extrém je teď v dopravě, kdy naprojektované MHD jezdí poloprázdné a tak spoustu spoju zrušili, když se po kolejích prohání prázdné lokálky (jednou jezdím, dneska jsme jeli asi 4 ve dvou vagonech).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a uz nekdo ukazal nejaka data? nebo je to zase jenom placani urednika?
na 120" vypada ten netflix ve 480p fakt uzasne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve Švýcarsku cosi plakali, asi tam mají agregaci 1:50 a dostat net do každého... jak my řikáme "žlebu" ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je legrace, víc lidí (a to ani ne všichni) se díky karanténě připojilo k netu a už to jde do háje. Tak počkáme, až si všichni dají auto do zásvuky, co se stane pak :D Aneb: "Na ničem jsme nešetřili, John Alfred Hammond"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim tedy kde bydlis, ale u nas v ulici se bezne nemusim se sousedy domlouvat, kdo bude zehlit, prat, varit.... nebo si myslis, ze se e auta nabijeji doma 50kW?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Domácí nabíječky jsou v rozmezí 7 - 22kW. Nechtěl bych vidět tvoji 7kW žehličku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

naprosta vetsina nabijecek co dostanes k autu ma 3 - 3,7kW, pokud resis wallbox, pak je to na tvem distributorovi, kolik prikonu ti je schopen zajistit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je, že pračka, žehlička, trouba apod. sice může mít docela hodně wattů, ale obvykle takový odběr mají jen relativně krátkou dobu.
Např. elektrická trouba může mít třeba 3,5 kW, ale to neznamená, že celou dobu pečení bere tolik.

Takže se nemusíte se sousedy domlouvat proto, že se ty velké odběry prostě nepotkají současně.

Naopak elektromobil s prázdnou baterkou a 3,5kW nabíječkou ty 3,5 kW může odebírat klidně celý den v kuse.
A ještě navíc nejspíš většina lidí bude chtít dobíjet v podobné časy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ano, ty 3kW bude odebirat v kuse, u nas zacina NT ve 00:50 a konci nekdy po 6te. ja v tom zadny zasadni problem nevidim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím to znovu:
Jiné spotřebiče sice mají 3+ kW, ale takový odběr mají jen krátkou dobu a funguje to díky tomu, že se ty velké odběry nepotkají.

Což neplatí když budete celý den v kuse dobíjet elektromobil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Navíc spousta toho výkonu je obvykle rozložena do třech fázích, takže proudové nároky nejsou tak velké. Většina domácích spotřebičů je limitována na 3,6kW kvůli 16A jističi, větší v paneláku člověk nepotká. Takže 1F trouba je logicky maximálně schopna požrat 3,6kW tedy 16A, pětikolík tam člověk fakt nepotká (co si teda pamatuju). RD je už jiná, ale i tak, málokdo bude mít doma asi hromadu asynchronních motorů honící třeba vzduchotechniku (a i ta se tu a tam vypne).

Jinak elektromobil v garáži pravděpodobně papat 50kW v RD taktéž nebude, protože spousta 3F přívodů bude podstatně slabších. Protože 230×16 = 3680W, 230×25 = 5750W ×3 = 17,25kW. To by v tom baráku museli mít 75A jističe ve 3F a nechtěl bych vidět, jaký tlustý koleno by vedlo do toho baráku (jinak to vychází na vodiče s průřezem 25mm2). Tohle nemaj i ti největší nerdi, co zkouší takové hovadiny, jako 15kW výbojky na zahradě a točí pak o tom videa na tytrubce. A poslední, nechtěl bych samozřejmě vidět tu sazbu za elektroměr :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jako chces rici, ze nase soustava nezvladne zatez 16A per RD?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, trvalou současnou zátěž 16A per RD v současné chvíli naše přenosová soustava nemá šanci zvládnout.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zdroj? jak jsi na to prisel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Část přenosové soustavy by to zvládla, část by ale lehla. U distribučních společností se dají najít volné kapacity na uzlových bodech (110kV rozvodny) - některé body mají celkem velkou rezervu, ty by to ustály, některé body tam ale mají v rezervách velmi krásnou 0 (tj už vám nedovolí připojit v tom místě žádnou další zátěž) a ty by při té hypotetické trvalé zátěži lehly. Nemluvě o tom, že by asi byl problém i s kapacitou elektráren (v ČR je instalovaný výkon 23GW, z toho je ale vždy 20-30% mimo provoz kvůli údržbě nebo přírodním podmínkám).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud budou mít všichni hodně času, můžou těch 14km dojezdu za hodinu dobíjení z klasické zásuvky přežít. Ještě je otázka, kde všichni na sídlištích tu zásuvku vezmou, ale to jen tak na okraj. Je ale docela kuriózní si myslet, že pokud většina populace dá ve stejný čas auto na zásuvku, nestane se nic. Podle tohodle modelu ses jako doteď musel domlouvat se sousedy, kdo se bude zrovna dívat na Youtube? Asi ne. A přece je teď problém s kapacitou. A to kde bydlím má mj. na el. soustavu vliv jaký? Když bude přetížená, tak je, bych řekl, docela buřt, na které ulici si zrovna kdo co domluvil. No, uvidíme :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no ja si prave nejsem jisty, ze je dnes problem s kapacitou... stejne jako nebude s kapacitou prenosove soustavy v daleke budoucnosti

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ve spoustě míst už problém s přenosovou kapacitou sítě je. Proč by se jinak vyvíjeli různé řešení pro Smart grid?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jasne, ale jen tak na okraj, kolik petiletek ubehne, nez tyhle uvahy o nabijeni statisicu/milionu EV budou aktualni?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V takovém Norsku už problémy s gridem díky elektroautům mají. Jinak uřídit rozvodnou síť není vůbec žádná sranda. Silnoproud není sice můj obor, ale ještě si pamatuji přednášku od člověka co dělat řídící systém pro ČEPS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k situaci v Norsku prave mame jeste nekolik petiletek ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počkej na nařízení z Bruselu a uvidíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není třeba.
Stačí vzpomenout kolik peněz kapes daňových poplatníků padlo na transformátory na vstupu a výstupu do němec jenom aby šťáva z větrníků v Severním moří mohla doputovat na jih Germánie (zkratkou přes ČR) a němec nemusel investovat do tisíce km vedení.

Nějaké dobíjení elektroaut při typickém stáří vozového parku v ČR (15+ let) je ve srovnání s těmito přetoky .. k pousmání. A ještě dlouho bude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ty trafa jsou tam právě proto, aby k nám při přebytcích na severu v Germánii ten proud netekl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja uz EV nejakou dobu pouzivam, jako druhe auto. a i kdyz nejsem obchodni cestujici, tak tech 100km denne najezdi, skola, skolka, krouzky... a nemam problem ho v noci za 6 hodin nizkeho tarifu dobit wallboxem nastavenym na 3.7kW

z komara velblouda

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Já to mám, je to úplně v pohodě, když to budou mít i ty další miliony, tak to bude taky v pohodě. Řekli si a nadimenzovali internet pro všechny :D No, s auty to bude určitě stejně v pohodě. A elekřinu z polského uhlí, nebo Němcům a Rakušákům prasnke z našeho jádra cévka. Alo jó, klidně velblouda, já budu jedině rád, jestli se tak mocně pletu. Jak říkám, uvidíme :D Co se rychlosti rozšíření EV týká, stačí befel z Bruselu a kdo nemá, nejezdí. Kdo jezdit potřebuje, koupí. Na to není potřeba ani dekádu a teoreticky ani pětiletku. Investice do nečeho, ce zatím není potřeba nikdy nikde neprojde (v tomhle měřítku už vůbec ne), takže dokud to nebude problém, nebude se dělat nic. Je úplně fuk, kolik let problém nebude, protože až bude, pak teprve se to bude řešit. To je jako by před nástupem automobilismu udělali všude asfalt, nebo dopředu počítali s houstnoucí dopravou a podle toho navrhovali kapacitu silnic a parkování. Prd.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Klasika. Mam s tim nulovou realnou zkusenost, ale mam potrebu na to mit nazor...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Vsadím se, že kdyby v tom měl slovo, tak by šoupnul do karantény turisty z Itálie, cestovkám proplatil ztráty a nikoho dalšího do Alp nepustil - a to vše bez reálné zkušenosti s chováním viru v ČR. Patetické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jéé tady si zase někdo koupil EV, začal čichat vlastní prdy a za každou cenu si potřebuje tu koupi obhájit. Jéééé. Zachraň planetu a ten metrák lithiových baterií pak prosím ekologicky zrecykluj(a tu paseku co udělala její výroba).
https://www.youtube.com/watch?v=efifbg5wsco

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nepotrebuji, vidim to kazdy mesic na vypisu, kolik jsem nezaplatil na benzince... pro me to bylo ciste ekonomicke rozhodnuti, mam naklady na kilometr na urovni nakladu na vymenu oleje... proc bych tu baterii mel recyklovat? majitele FVE mi za ni urvou ruce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ti to EV fakt nezávidím. Seděl jsem v tom, jede to pěkně, o tom žádná. Pro pár lidí, proč ne. Ale v tom měřítku, ve kterém si to leckdo představuje tomu nevěřím. Nejen, že to nemá nic s ekologií, ale infrastruktura s tím nepočítá, ani co do kapacity, ani do příkonu. Nevěděl jsem, že je potřeba zkušenost, než si člověk může dovolit názor. Co si mám myslet třeba o vraždě? Nebo to musím nejdřív zkusit? Nemám žádný moderní procesor od Intelu, mám Ryzen 5, protože mi stačí a nestál majlant. Ačkoliv Intel nemám, vím, že bych zrovna teď žádný nechtěl a mám i názor proč. Co je na tom špatně? EV jasně, pro jednoho ok, pro 100 ok, pro 1000 taky. Ale pro miliony, nemyslím. U nás v obci vozí bioodpad elektrická multikára, to je bezva. Proti té staré je to nebe a dudy. No a ty jsi samozřejmě frajer, máš Imprezu na víkendové projíždky, wow. Ať máš třeba snipera na protější střeše, aby ti neukradli helikoptéru, dobře pro tebe. Já na EV zálusk nemám. Líbí se mí víc idea vodíku, až to trochu dotáhnou. Ale o to nešlo. Odtrhni oči od zrcadla a občas si uvědom, že na světě nejsi sám. Sbohem a šáteček.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

delas jako by tady mely za dva roky jezdit jenom EV. I kdyby nejakym zazrakem cena spadla na cenu normalniho auta, kde by se vzaly? Celosvetove se EV vyrobi rocne kolik? Statisice? Vice ne, nemaji matros pro baterky. Proto tvrdim ze to bude trvat nekolik petiletek, nez bude rozsireni takove, aby se to nejakym zpusobem projevilo v nasi soustave.

Ja jsem tady toto tema nezacal, pokusil jsem se podelit s realnymi zkusenostmi z pouzivani, nic vic, nejsem EV evangelista. Jenom me zarazi ta obecna nenavist, kterou nechapu.

V cem se ti vice libi vodik?

A TV jede ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Typickej záchrance planety, 2 auta ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tri, jeste Impreza rv 2000 na viknedove projizdky...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

díky???... Snad: kvůli!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste vsichni najednou ted koupej elektricky auta :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má někdo info o TeamVieweru? Dneska se nám nikomu nedařilo připojit k jejich serverům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevšiml jsem si, že by snížili kvalitu... to by musely videa překódovat. To určitě dělat nebudou.
- Všiml jsem si ale, že při otevření videa nenastaví kvalitu podle rychlosti downloadu, ale o jednu až dvě úrovně níž.
- Možnost změnit video na Full HD/4K ručně pořád zůtává.
- Jen změnili výchozí nastavení. Celkem chytrá, malá a rychla změna :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" Pokud bude uživatelům na jejich rozměrné 4K televizi přehráván SD / 480p obsah, může vizuální šok vést spíše k tomu, že zvolí jinou streamovací službu nebo si zkrátka HD / 4k obsah nastahují z jiných zdrojů, takže to výslednému vytížení sítí příliš nepomůže."

Přesně tak! Nemíním na mojím velkém 4k monitoru koukat na "4k" mazanici :-( ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.