Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube nasadí pro 4k videa VP9, výhledově H.265

YouTube uz prehravat v 60 fps umi, ne sice pomoci fosilniho Adobe Flash Playeru podporujiciho pouze jedo jadrovy procesory, ale pomoci HTML5.
www.youtube.com/watch?v=sXYf94IivsY
Skoda ze nejde pouzit nejaka alternativa na Flashovy hry a dal by se Adobe bazmek, co potrebuje nejlepe jednojadro na 10 GHz ,uplne odinstalovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Falsh rozhodně neni 1 jádrový. V něm se rpogramuje single i multi záleží na tvůrci. Youtube flash player používá hodně jader už ňákou dobu. Jak pro dekóding tak rendering. Nicméně, 60fps nedává, a 60fps mi nedá ani HTML5, bohužel je aspoň ve Firefoxu, povětšino ustále ještě pomalejší jak ten Flash.

Co se 4K a novejch formátů týče, jsou potrřeba jak prase drbání ,současnej bitrate co youtube má v h264 pro 4K je otřesnej. Jakejkoliv pohyb a vše je jeden velkej artefakt-fest, nedá se na to koukat. Bylo by zapotřebí zachovat bitrate a přejít na H265. A udělat to co nejdrřív a bezohledně. Nišší rozlišení můžou malé zařízení běžně přehrávat, protože h256 zatim nic neakceleruje, a PC jej daj easy SW cestou, tak jako dávaly 720p a 1080p když přišlo, protože trvalo roky od jejich příchodu než youtube začal mít HW akcelerovanej dekóding. Čím déle se to bude oddalovat, tím pomaleji zařízení schopné to dekódovat nastoupěj.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jakakoliv zmena formatu je narocna a dela se pouze z jednoho jedinyho duvodu. Usetrit. Takze necekam nic jinyho nez zachovani nynejsi kvality, pri snizenym bitrate :(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

H265 ti vetsina pocitacu, tabletu a telefonu na planete nedokaze dekodovat, natoz v 720P nebo 1080P nebo dokonce 4K. A YT neudela takovou ptakovinu aby si odrizla vetsinu uzivatelu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Co je to "většina počítačů" ? Dej link na ňákej solidní sample ať to můžu otestovat a porovnat, mam tu k dispozici mnoho PC různých výkonů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"60fps mi nedá ani HTML5, bohužel je aspoň ve Firefoxu, povětšino ustále ještě pomalejší jak ten Flash."
Firefox mam tez, podle navodu napsanym pod tim videem jede 60fps pomoci HTML5 naprosto plynule. Pomoci Flashe je to cukatura, dropuje to snimky v jakym koliv rozliseni, pritom zatizeni CPU C2D je par procent. Flash proste plynule prehravat video neumi, zlata plynulost HTML5

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.