Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Z Lindows je nyní Lin---s

ad CyberDeath
No, chlapče, když si čtu ten "tfuj češtyn", tak tvým pohnutkám i rozumím...
Měl ses tenkrát lépe učit, pak bys mohl možná i fundovaněji nadávat (pokud bys pak k tomu měl vůbec důvod).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tez nevim co co tim mrkvosoft dokaze. Byt majitelem Lindows tak bych zazaloval microsoft za poruseni jejich ochrane znacky (Kazdy kdo uslisi Windows a Lindows pochopi ze jsou ti uplne jina sova)A jeste bych se obratil na Anti monopolni urad a ti by uz z mrkvosoftem nejaky ten poradek udelali
 
Jo A znate tyto ftipy:
Víte kolik programátorů Microsoftu mění rozbitou žárovku ?Ani jeden, prohlásí tmu za standart.
nebo
 
Víte, kdo a při jaké příležitosti vymyslel název Microsoft? Manželka Billa Gatese při svatební noci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc nepouzili Lindoors :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nevím, čeho tím chtějí kököti z Mrkwo$oftu dosáhnout. Nicméně mi to připomnělo, jak firma Opavia, která vyrábí různé sušenky a jiné vokurky, použila pro slovenský trh podobnou praktiku. Svoje "Horalky" prodávala s velice podobným obalem, jako klasické pravé slovenské Horalky. Nemálo Slováků nebylo schopno rozeznat, které jsou ty pravé slovenské. Samozřejmě na sobě ty Opaviácké mělo svoje logo, ale bylo dost malé a ten obal byl fakt velice podobný. A jesli si vzpomínám, taky tam kvůli tomu vznikla nějaká tahanice :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nekdo radu let prodava os Windows a pak nekdo prinde, zmeni jedno pismeno v nazvu produktu a zacne nabizet os Lindows, pak je to typicky priklad parizitismu na znacce... Jen do nich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych neřekl, že jde o parazitismus na značce. Ta podoba názvu má svou funkci: Jde o Linux, pod nímž lze provozovat některé Windowsové aplikace (aspoň pokud vím, tak to tak bylo myšleno). Kdyby to s tím nemělo nic společného, nebyl by důvod to Lindows nazývat. To s těma Horalkama vidím jako větší průser - tam je zřejmé použití zcela stejného názvu. Taky bych pochopil, kdyby někdo jiný udělal operační systém, nazval jej Windows a začal prodávat. Sorry, ale rozdíl ve znění Windows a Lindows u mě není důvodem k nějakému znepokojování ohledně parazitismu a podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No Windows su predsa "okna". Myslim, ze vzhladom na to, ze je to slovo popisujuce vlastnost UI systemu, je normalne, ze ho chce pouzivat aj niekto iny.
Co ak by si to MS kedysi nazval "Water"? Chudaci vyrobcovia mineralky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co na to Eric Lindros? (či jak se to píše)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze windows je obecny nazev, tak docela nechapu jak ho nekdo mohl vubec povolit licencovat jako ochrannou znacku. A navic pokud jde o Windows, co kdyby je naopak zazaloval napriklad Mac ze se nechal inspirovat svym operacnim systemem, ze je mu prilis podobny atd. S timhle pristupem se nikdo daleko nedostane. Jedinou vyhodou microsoftu je ze ma monopol a tim padem i temer neotresitelne postaveni.
Kazdopadne by se podle mne mnelo zakazat davat licence na veci a nazvy obecneho vyznamu, nebo jejich platnost alespon maximalne omezit, jinak se muzeme dozit toho ze nas nekdo zazaluje za nejakou prkotinu (Viz napr. symboly na tlacitkach ovladacu k PS2, ty ma zase licencovane sony).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych se jen vyjadril k tem Horalkam. Cely problem je cite o vzhledu obalu a vubec ne o nazvu ( ten muze pouzivat i Opavia protoze se tam pred rozdelenim ty horalky vyrabely i pro slovaky ;-) ). Problem je v tom ze u toho obalu je slozite posoudit co je pripustna a co uz nepripustna podobnost takze to nechme na soud.. teda pokud nejaky vubec bude.
Co me ale v te reportazi na Nove nejvic pobavilo byl vyrok (myslim ze to rekla nejaka babka ale uz si nejsem jisty) " Kdyz se u vas muzou vyrabet horalky tak to si zaridime vyrobu Olomouckych tvaruzku!" ... sem se chlamal, baba urcite tak jako vedsina slovaku hlasovala pro vstup do EU a ani nezna jejich zakony ktere specifikuji pojem "mistopisny nazev" takze nejen ze olomoucke tvaruzky jsou ochranou znamkou ale i kdyby ji nekdo prodal a Slovensko tak tam vyrabene tvaruzky by nikdy nebyly Olomoucke stejne tak jako kdyby je vyrabeli v Praze :-) (proto taky existuji tvaruzky Olomoucke a Losticke ;-) ) .
 
Pokud jde o ty L/Windows tak to jsou zabomysi spory ktere stejne nemaji poradne reseni.... ja byt nima tak si sezenu nekoho kdo se menuje Lindows (on se nekde nasvete bude takovy clovek s dost velkou pravdepodobnosti nachazet, existuji ruzne skomolena jmena tak proc ne tohle?) a zaplatim mu at poskytne sve jmeno jako obchodni znacku a meli by v MS po ftakach protoze sve jmeno muzes davat na jaky produkt se ti zlibi a pokud to neni uplne stejne tak te nemuzou omezovat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakoby to nebylo jedno. to jde mimo nas a nikdo to nezmeni.Stejne jako vetsina lidi pouzivate Windows (nekdy Linux) a furt jen nadavate.....hm byl bych zvedav, jak by se vam zilo, kdyby tu ty programy nebyly...hold je to vyvoj!!! nekdo je prvni a vede, hold je to tak...vsak uvidime jak dlouho to tak bude. Vse se meni. nakonec prijde nekdo jiny s jinymi systemy a to bude pak sranda jake nazvy budou.-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.