Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Za koupí Palmu je i WebOS

...nebo to prostě HP dělá, aby potopili celý systém a mohli se tak věnovat MS systémům bez jednoho konkurenta. Nějak mi tady to hype okolo koupě nejde na rozum - HP nikdy software (nedejbože systém) mimo servery nedělali a toto je prostě celé takové divné...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže HP plánovalo udělat tablet s W7 jako konkurenci iPadu a celý projekt nedávno odpískali s tím, že nemají vhodný OS. V tomhle kontextu by to dávalo celkem smysl.

Jinak já sháním už půl roku nějaký MID od doby, kdy mi nějaký dobrák vymlátil auto a ukradl Viliv S5. Čekal jsem, že se letos objeví spousta různých podobných MIDů, ale zatím se neobjevilo vůbec nic. Jeden ze 2 ohlášených (navíc telefonů) s už dva roky slibovanou platformou Intel Moorestown LG odpískalo s tím, že to byl jenom prototyp. Jak dopadne mobil od Aava, těžko říct.

ARM slibuje rychlé procesory už bůhví jak dlouho, zatím se ale dostali na 1 GHz a s touhle frekvencí rozhodně nemají šanci na nějakou díru do světa.

Nadějný chipset má VIA, ale zatím se toho nechytil žádný výrobce HW. Prostě rok starý Viliv S5 je pořád výrazně nejlepší zařízení, jaký existuje.

Celý tohle odvětví přešlapuje už 2 roky na místě a za celou dobu se objevilo MIDů, že by je člověk spočítal na prstech jedný ruky. No možná o pár víc :-), ale ne o moc.

Ještě k tomu, co to je MID. Já ho chápu tak, jak ho definoval Intel (MID je pojem Intelu). Tedy zařízení s procesorem o výkonu na úrovni netbooků, s kapesními rozměry a plnohodnotným OS (Windows, Linux). Jako plnohodnotný OS se podle mýho ještě dá považovat MeeGo, ale rozhodně ne Android. Problém není v rozlišení, ale v podpoře externího HW, neexistenci dobrých programů, problémy s Google Marketem atd. Mám momentálně SmartQ V5, na kterém kromě Ubuntu běží i Android 2.1, jenže bez Google Marketu - systém pěkný, s 3D akcelerací, ale zcela nepoužitelný. Na co mi je systém bez programů?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Android nemá dostatečné rozlišení"

Tak to mně fakt pobavilo :). Argument jak brno ...
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Analytik serveru DigiTimes ... to bude podobná havěť jako burzovní analytici ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.