Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Za trollování na internetu 2 roky vězení, žádá britský ministr

Pokud pominu to, ze jiz delší dobu se nejen v Evrope deje mnoho věci, které nas pomalu posouvaji na uroven, kterou ještě mnozi z nas zazili, tak bych chtěl autora upozornit na jednu věc:
Zásada "In dubio pro reo" plati...jak kdy. Zalezi ciste na soudci a takovy soudce velmi caso nebere tuto zasadu v potaz a chova se presne opacne.
Takze probudit se z růžového snu....K tomu, aby dnes clovek byl odsouzen bohate staci, ze "soud dospel k presvedceni".
Btw osobne znam člověka, - a osobne jsem videl papiry, které to potvrzuji - kterého zatkla policie a jelikož všichni vedeli, ze prodava drogy, ale nemohli mu to dokázat, tak si na nej vymysleli nejake důkazy a podobne. Nektere věci z toho byly fyzikalne nemozne (před týdnem mel na sobe to a to, ovšem dotycny mel účtenku, ze si tu věc koupil včera a podobne), odvolani slo az k nejakemu vrchnímu soudu, který konstatoval:
Při zatykani obviněného a naslednem dokazovani doslo k opakovanému poruseni zákona. To však nic nemeni na tom, ze odsouzeni bylo v poradku.

Takze asi tak. Pokud takovato věc projde, tak na mnoho z nas okamzite "něco mají" a opet se prida další moznost, jak v pripade potřeby KOHOKOLIV zavrit. Trebas proto, ze....bude vystupovat proti nejakemu politikovi.
Když ono dneska uz ani není kam emigrovat :-(

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i horší případy kdy jeden neudělal nic a přesto seděl. Tomhle to "jen" nemohli dokázat, tak na něj udělali boudu. Znám případ, kdy známému zlodějíčkovi nemohli prokázat krádež auta, tak na něj hodili vraždu. Jasně ten policista řekl jednomu psychologovi - u vraždy se nemusí nic dokazovat.
Že policista přežil? Byl to "pokus" vraždy. Měl spočívat ve vystrkování za jízdy z auta. Ten policista ale zastřelil jeho komplice a jeho těžce zranil, takže... bylo to spíš o tom, jak policistu vysekat z vraždy a těžkého ublížení na zdraví kvůli autu (mimochodem to kradené auto zloděj zanechal na místě a skočil do auta na ujetí, takže majetek už policista ochránil)...

A v rozsudku se ani nedočtete, že policista vypálil 12 kulek, že nikdo jiný zbraň neměl a že tam zemřel člověk a druhý byl těžce zraněn. Tomu říkám pane jo popis události...

"Nejenže se v ČR vězní tisíce lidí za přečiny, za něž by ve vězení vůbec neměli být, ale odborníci, kteří se tím zabývají, přiznávají, že je v českých věznicích vězněno cca 30- 40 procent zcela nevinných lidí."
http://www.blisty.cz/art/66779.html

Anebo:
"...z rozsudku odvolacího soudu tento neuvěřitelný výrok: "Ač tedy skutková zjištění soudu obsahují zčásti i údaje, které nenaplňují znak trestného činu, byl obviněný správně uznán vinným tímto trestným činem.“"
http://blisty.cz/art/26128.html

Aneb justice po česku.

...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Nejenže se v ČR vězní tisíce lidí za přečiny, za něž by ve vězení vůbec neměli být, ale odborníci, kteří se tím zabývají, přiznávají, že je v českých věznicích vězněno cca 30- 40 procent zcela nevinných lidí."

A nějaký odkaz na publikované a podepsané práce, studie atd. by nebyl? Takováhle hausnumera může plácnout prakticky každý...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď je otázka jakou sazbou by se měly trestat blbé kecy politiků? Jejich veřejná vystoupení se často od trollů nijak moc neliší (kromě umně maskované vulgarity, většinou).

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Na to si zavčasu schválili imunitu :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Neste, už půjdou po tobě :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:-) Presne toto ma napadlo pri citani clanku.

Neste, rozkrocit nohy, ruky za hlavu a ides :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Za trolovanie na politickej scene dozivotie. Aby to bolo vyrovnane. Potom beriem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

háček je, že nás se nikdo neptá, jak to má být. oni si to schválí podle svého.....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jinak a je potřeba si to priznat: Pro nadpolovicni (a nebal bych se rict "drtivou") většinu lidi jsou dulezitejsi JINE věci. Trebas....jestli budou ci nebudou platit 30kc u lekare, jestli rano dostanou ci nedostanou u metra koblihu...jestli i zítra vyjde Blesk...co dela Agata....koho zase zabili....koho prejel jaky silnicni pirat...jak drahe je pivo v Lidlu....a podobne.

Ti lide pak jdou k volbam a ZCELA DOBROVOLNE zvoli ty, kteří tam pak sedi a udelaji si takove zákony. a je tomu tak SPRAVNE. Teda, mame tu demokracii, skoro všichni ji chteji, takze : Dobře vam vsem tak. Mate presne to, co chcete :-))

Tohle je primo esencialni ukázka toho, jak to v demokracii funguje: Politici něco delaji, lidi brblaji, jsou volby, a lidi tam zvolej TY SAME politiky...ti delaji, lide brblaji...a pak ...a tak dokola.

A když někdo rekne "Ta demokracie je ale na hovno" , tak se TI SAMI lide sebehnou a ukamenujou ho :-))

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Sice jsme to tu omílali mnohokrát, ale fakt v šuplíku máte nějaký jiný funkční systém? Že se to o sebe postará samo neberu, protože nepostará, resp. někdo zevnitř nebo zvenku se ujme vesla násilím, zaplní uvolněný prosotor, udělá si vlastní pravidla - a že je dost malá pravděpodobnost, že budou obsahovat alespoň pár z těch mnoha svobod co teď máme, ale je dost jisté že přibude mnoho zákazů. Stačí zalisotvat libovolnou historickou knihou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

I kdybych pripustil, ze tu mame mit nejaky stat, potom tento stat by mohl byt VYRAZNE stihlejsi a resit VYRAZNE méně věci.
Rekneme, ze by mohlo zustat:

Armada
Policie, resici vrazdy a srovnatelne ciny
Soudy

To by mělo zabezpecit, aby se nikdo neujmul vesla nasilim, byl by to takovy zaklad, který udrzuje stat v chodu.

VSE ostatní by si lide resili sami, jak by sami chteli. Zrusit 99% uradu a uredniku a nechat to na lidech (například takove obce: Chteji mit obyvatele nejake obce sve vedeni, které něco zajistuje? Ok, tak at se domluvi a nekoho si zvoli a toho si dobrovolne plati. Nechteji nic takového? Ok, tak at si vse resi sami. Jooo, ze se nikdo nestara o verejne osvetleni? No, tak bud si na to nekoho zvolte a zaplatte, a nebo holt zadne osvetleni nebude, tot věc jednoducha)

V takovem systemu by zakladni "prava" byla zachovana, zakladni zákony typu "není dovoleno vrazdit, krast a znásilňovat" také.

Takovy systém by byl funkcni a po nejakem pocatecnim zmatenem obdobi by byl vyrazne vykonnejsi, nez systém soucasny.

Například...Moznosti je vice, ale tahle by se mi libila asi nejvíce.

A to se ted vůbec nechci bavit o tom, ze nesouhlasim s tim, co pises a myslim si něco zcela jiného, ale to ted neresme...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Takovy systém by byl funkcni a po nejakem pocatecnim zmatenem obdobi by byl vyrazne vykonnejsi, nez systém soucasny."

No jasně, to neustálé dohadování se ve společnosti sešité ze samosprávných záplat by bylo časově nesmírně efektivnější. :-p

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sice chápu jak to myslíš, štíhlejší samospráva by se mi také moc líbila, ale jinak si myslím, že jde o naprosto idealistický pohled na lidskou masu. Stačí se podívat na nějaká ta "bytová družstva" co si mohou rozhodovat sama a člověk nestačí zírat. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Snad si nemyslíte že zvolit "ty správné" něco změní? nebo že to co právě zažíváme je demokracie.... já už si nedělám iluze, kdo se chce udržet u moci či státních koryt si vždy cestu najde....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To co prave zazivame je ta nejryzejsi demokracie, jaka vůbec muze existovat.

Jako osobne tvrdim neustale, ze demokracie je jeden z nejhorších moznych usporadani, ale lide mi porad tvrdi, jak tomu nerozumim a jak by to jinak neslo...
Tak asi ne, no...tak holt tu budeme mit tuhle sracku, dokud nam někdo bude pujcovat a dokud bude komu co brat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

system je menej dolezity ako to, ci zijes medzi slusnymi ludmi alebo medzi kokotmi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale spatny system ty "kokoty" vytvari. Za komunistu bylo heslo "kdo nekrade okrada rodinu" a ve starych predrevolucnich filmech to jde videt. A v dnesnim bordelistanu si ta sorta co ma za 40 let nauceno krast, proste krade v jeste vetsi mire, protoze to tento rezim umoznuje.
System je dulezity, lidi jsou odrazem systemu a ne naopak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, demokracia je vlada ludu. To co tu mame je vlada nejakej stovky vypatlancov. Prava demokracia by bola, keby kazdy clovek mohol rozhodovat o zakonoch. A chcel by som ju aspon raz vidiet v praxi, ako by fungovala. Momentalne si ale myslim, ze najlepsi model vladnutia je tyrania osvieteneho vladcu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... kterých lze v předlouhé historii lidstva napočítat na prstech nešikovného truhláře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jojo anglie tam su dobri vymastenci XD

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Anglie připomíná už stav z Orwellovy 1984. By mně zajímalo, jak by ty femiNACISTKY reagovaly na tohle:
http://postimg.org/image/derdwibhb/
(nalezeno na 4chanu, ne že bych se s tím zcela na 100% ztotožňoval, ale přinutilo mně to se zamyslet nad tím, jak vážná újma na zdraví to vlastně je...)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy si vyzkousej rozdil mezi tim, kdyz snis rohlik a tim, kdyz ti ho nekdo narve nasilim do pusy. Cimz reaguji predevsim na body 3,4 a 8.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já napsal, že ne se vším se ztotožňuji, ale stejně mi přijde násilí u znásilnění minimální v porovnání s jinými trestnými činy (ublížení na zdraví, atd.).

Dostat po držce ve rvačce bolí sakra víc, než nacpaný rohlík do huby (vždy ji mohu otevřít a tak to je jen nepříjemné, nikoliv bolestivé).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jjá jsem se nad tím taky zamyslel a došel jsem k závěru, že ten co to vytvořil byl řádný kokot. A navíc myslící pouze přirozením.
A když se zamyslím nad tou újmou, i kdyby fyzická nebyla, psychickou nikdo nepopře....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zase... já ani neřekl, že s tím plně souhlasím. Jen jsem řekl, že je to k zamyšlení.

NIKDO neřekl, že tady není "žádná újma"... to rozhodně ne. Jde jen o její míru. Fyzická je zanedbatelná, psychická bude asi určitě větší, ale celé je to o tom, že se to přeceňuje. Howg.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však jsem taky ten popis osoby psal o tom kdo ten obrázek vytvořil, ne kdo tu dal odkaz ;-) A ten zbytek... no.... stačí při tom zfackovat a hnedka se slovo zanedbatelný použít nedá, nehledě na to přeceňování, to už je podle mě úplně subjektivní pohled na věc... osobně bych za to věšel za kule do průvanu... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by takove poveseni za koule do pruvanu na par hodin mohlo byt ucinnejsi nez nekolik let vezeni. A pritom mnohem levnejsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

" ale přinutilo mně to se zamyslet nad tím, jak vážná újma na zdraví to vlastně je"

Zeptejte se těch vojáků, co prožili válku bez zásahu kulkou a střepinou a stejně teď musejí podstupovat terapii na PTSD. :-p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.