Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zabezpečení Playstation Network prolomeno, unikla obrovská hromada osobních údajů

Prostě SONY. Dalo se to čekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

It's not a trick, it's SONY!
Pre SONY bola asi celá PSN iba hra...dúfam, že hromadná žaloba poškodených užívateľov z USA na seba nenechá dlho čakať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zadna ochrana neni neprolomitelna a i kdyby takova byla, tak je tady socialni inzenyrstvi, ktere funguje vzdy a spolehlive.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má pravdu předsedo! :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Existuje velice jednoducha a ucinna, nepravem opomijena metoda ochrany osobnich udaju. NEUKLADAT JE. V pripade obchodu je to samozrejme tezke, ale stejne bych se nedivil kdyby se ukazalo ze unikly i informace ktere Sony na nic nepotrebovala ... tedy, na nic co by bylo v zajmu uzivatelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, nejlepsi ochrana je o ktere nikdo nic nevi :o) kazda ochrana je prolomena prodejem prvniho kusu a mnohdy uz prvniho prototypu :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Nikde se nepíše, že byly hesla v textové podobě.

2) Toto je práce těch vašich idolů typu Anonymous a spol.

3) Pokud někdo vyloupí banku, tak nikde posměšky typu "mají špatné zabezpečení" nečtu. Nevíme vůbec co a jak se stalo, takže ten výsměch zatím není na místě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Anonymous nemá s útokem pravděpodobně vůbec nic společného (viz třeba http://blogs.forbes.com/parmyolson/2011/04/27/was-sony-data-breach-the-w... ). A pokud někdo vykrade banku tím, že tam vleze a v klidu vybere hromadu trezorů (o loupeži nemůže být ani řeč, ti hackeři se proti nikomu nedopustili fyzického násilí), otázka zabezpečení té banky bude jedna z prvních, které se objeví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyhledem k nedostatku informací se nedá vyloučit, že tam nebylo vydírání/vyhrožování někomu ze Sony kdo má bezpečnost na starost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože nejlépe se hackuje pokud už máš někoho uvnitř.

Mimochodem, to že ukradli data uživatelů svědčí o tom, že cílem útoku není Sony, ale její uživatelé, tohle není práce skupinky idealistů co bojují za práva uživatelů, ale organizovaný zločin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro určitě šlo prostě o ziskuchtivé zločince. Ale stejně je to pro SONY ostuda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ač sice neříkám, že práce Anonymous je správná, tak na jednu stranu za nyni stojím, oplácí SONY její chování...dělají to o čem ostatní POUZE mnohdy mluví. Proto je nazvat idioty je dost silný slovo, zvlášt když se s nimi ani neznáte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On ich nenazval idiotmi, ale idolmi...ale aj tak som mu dal minus :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D taky jsem čet idiotů a ne idolů a už jsem se chtěl ohrazovat, že minimálně naši nejsou

Ale je pravda, že napříště se HODNĚ rozmyslím, jestli od sony něco koupím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne od nich nekupuj pomocou kreditnej karty! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A víš, že jsem zatím takhle z Internetu pomocí karty asi nic nekoupil? Nevzpomínám si. Když už, tak dobírka. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I tak děkuji za projevený názor na můj názor :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak již poznamenal kypec, napsal jsem "idoly". Ale na počet mínusů to stejně nemá vliv :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyž pozdě, se omlouvám za překouknutí, nikdo není dokonalý ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: "Nikde se nepíše, že byly hesla v textové podobě."

Pokud někdo heslo získal, pak musel být někde uloženo v čitelné (textové) podobě, nebo v podobě, z něhož lze čitelnou zpětně vytvořit (což je stejné, jakoby bylo v čitelné podobě).

Re: "Toto je práce těch vašich idolů typu Anonymous a spol."

To se někde píše, kdo konkrétně to byl? Pokud by za tím stáli Anonymous osobně, pak bych se moc zneužití nebál. Věřím, že u Anonymous by ta data byla možná ve větším bezpečí než někde u Sony.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim, jaka hesla jsou nekteri lide schopni pouzivat, bych za zverejnenihodnou povazoval i kradez hashu hesel. U databazi takhle velkych sluzeb musi slovnikovy utok davat dobre vysledky ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"u Anonymous by ta data byla možná ve větším bezpečí než někde u Sony."

-pokiaľ by samozrejme neskončili na torrentoch ako emaily firmy HBGary

Mimo toho, Anonymous sa dištancujú od tohoto útoku na SONY. Ak by to spravil jeden z ich prívržencov, verejne by sa priznal pod hlavičkou Anonymous. Všetky diskusie o plánovaných anon. operáciach sa navyše rozoberajú na verejnom IRC kanáli.

Problémom je, že ľudia jednoducho nechápu spôsob fungovania a hierarchiu anonymous. Nevedia si predstaviť anarchistickú formu fungovania skupiny ľudí. Akonáhle niekto povie slovo hacker, 80% ľudí si predstaví tajný spolok komunikujúci tajnými šiframi, ktorý po nociach hľadá na servroch CIA informácie o UFO :D Vôbec ich nenapadne, že ak chcú informácie o Anonymous, môžu sa ich skrátka spýtať.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslel obecně takové ty bojovníky proti velkým společnostem, kteří jen dělají medvědí službu poctivým uživatelům. Já už PS3 několik týdnů nezapnul a online jsem nikdy nehrál ani jsem tam nic nekupoval, takže je mi to celkem jedno, ale poctivých uživatelů a hráčů je mi líto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poctivých uživatelů je mi líto často, zvlášť pokud jsem jeden z nich a musím si vytrpět všechna úskalí poctivě koupeného softwaru a poctivě koupených filmů (vyplňování kódů, žonglování DVD, reklamy delší než film a pod...).

Nemyslím si, že by ti hackeři byli hrdinové, dokonce doufám, že budou chyceni a potrestáni.
Přesto - jediný, koho mi není líto je SONY - jen ať si to ti arogantní parchanti pěkně vyžerou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady musim s ukulelem souhlasit. ty informace v eteru jsou kuse a desetkrat prekroucene. jaka je realita se tezko dozvime

taky s ukulelem souhlasim v tom, ze za prolamovanim ochran BR, PS3 a PSN nestoji zadne "lajdatvci" Sony. kdyz si totiz vemu, jak rychle padaly jine ochrany jinych platforem od DVD po antipiratske ochrany her, myslim ze ochrany Sony drzely jeste docela dlouho :) tak a sem s minusama ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lidska blost je k placi a smichu zaroven. zde je videt pristup k zodpovednost sverene dane firme.

vetsina utoku je zevnitr, proc na to jit slozite z venku. v jakekoliv firme co jsem zatim pracoval byla uroven zabezpeceni tragedie. Bohuzel se to netyka jen CR, ale bohuzel i vyspelich narodu ktere zabezpeceni udaju zamestnancu moc nezajima. Ale kazdy strasne rad mluvi o urovni zabezpeceni.

Otazkou je jestli to neni spis k placi jak k smichu, kdyz kdejakej idiot ma pristup k tvojim datum v bankach/firmach a jinych institucich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4) Primitivní zabezpečení aneb po bitvě každý generál. Tohle "primitivní zabezpečení" nikdo nedokázal prolomit přes čtyři roky a teď jsou všichni chytří jak rádio.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On nikdo nemel moc zajem ho prolamovat dokud SONY neporusila miliony smluv a neznemoznila pouzivat Linux, potom to slo natotata.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš špatné informace. Přesně, jak říká "borowitz", Sony dlouhou dobu neměl zájem nikdo hackovat.
Až tím, že zakázali linucha, se to pořádně rozjelo. Dá se tedy říci, že ta ochrana jim moc dlouho nevydržela.
Jinak kolega drží názor, že linucha zakázala Sony proto, že se pár lidí přes něj snažilo hacknout PSko. Ale tahle špetka lidí se najde vždy.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžu tě ujistit, že 99,9% uživatelům PS3 byl (je) celý Linux u prdele a tenhle otřepaný názor je jen alibismus. Pokud si chtěl někdo zachovat Linux, tak prostě neaktualizoval systémový software. Sice si pak nemůže zahrát novější hry, ale to je prostě otázka priorit. Buď mám PS3 na Linux nebo na hraní her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, používání procent je hodně vypovídající hodnota, obzvláště, když jsou vycucané z prstu. Je úplně fuk, jaký je poměr mezi uživateli, kteří jen hrají a kašlou na linucha a těmi, kteří na něj myslí, nebo ho doposud používali atd.
Jediné vypovídající číslo je počet uživatelů linucha na psku, nebo těch, co si ho chtělo aspoň zkusit.
Nicméně, pokud vezmeme v potaz tvá udaná procenta, tak by se jednalo minimálně o 50 000 poškozených/nasraných uživatelů, kteří by si museli nedobrovolně odinstalovat linux, pokud by si chtěli i hrát hry. Ve skutečnosti jich ale bude ještě více.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je tvoje ukázka priorit : "Buď mám PS3 na Linux nebo na hraní her. "
jak píše MaxDevaine - pak je tu ještě početná skupina, která ráda obojí, ráda experimentuje a hrabe se v nakoupených hračkách, a očividně mezi sebou měla potenciál si s ochranou PS3 docela rychle poradit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu 100% uzivatelu PS3 schopnych neco hacknout na ni urcite meli Linux :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím, že si o to Sony prostě neustále koleduje svým přístupem k zákazníkům. Možná až s nimi přestanou vést válku, soudit se s kde kým a svůj potenciál budou radši věnovat vývoji lepších služeb a produktů, tak se jim tohle už dít nebude. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já Sony již léta bojkotuji, takže tato aféra je voda na můj mlýn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boze boze...to je uroven tady. Jak nemam Ukuleleho obvykle rad, tak tady ma jedny z mala rozumnych nazoru. Nejlepsi jsou ty kecy, jak by data v rukach hackeru byly v bezpeci, a jak nikdo se nesnazil nic hackovat, ale pak zle zle Sony udelalo lidem bebicko a pak vsichni honem honem zacali hackovat:-))
Boze muj, tohle je horsi , jak na Novinkach :-)))
Honem honem minusy, hop hop, at to lita :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak toho si vážím, opravdu. Dokonce mě nyní mrzí mé výpady v minulosti proti lojzovi a terroristovi (ale vždy jen kvůli jedinému tématu - v prvním případě politika, ve druhém karty Nvidia :-), protože jsou to právě témata jako tato, kdy člověk zjistí, že ti, o kterých neměl valného mínění, patří ve skutečnosti mezi skupinu normálně uvažujících čtenářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oni si to casem taky uvedomi, az ta jejich data "bezpecne uchovana" v rukou hackeru zneuziji. kdyby to udelala sony (jako ze by si to netroufla), da se aspon zazalovat

za temihle utoky bude beztak ztrata certifikatu, ktera se prihodila v comodu. svete div se, ale utokem man-in-the-middle lze precist i hesla, pokud se hashuji a porovnavaji az na serveru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukulele, terrorist, uvedomte si, ze i kdyby Linux pouzival jeden jediny uzivatel PS, tak SONY porusila jeho prava tim ze mu to znemoznila a za to mela jit k soudu.Zrejme jich ale bylo vic.Prolomeni ochrany bylo zrejme taky protipravni, nicmene prvni porusila zakon SONY, ktera si mysli ze si muze dovolit co se ji zlibi, tak ted zjistili, ze nemuzou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si uvedom, ze sony by porusila jeho prava jen u pre-slim edice. u tech sony deklarovala moznost jineho systemu. u slim edice uz vsak ne

"tak ted zjistili, ze nemuzou" to, ze je nekdo hacknul, jeste neznamena, ze podle zakona nemuzou. to nech soudum

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"jen u pre-slim edice" - kolik je to prodaných kusů? tisíce? miliony?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VŹDYŤ JDE O PRESLIM EDICI! Tam to Sony dodatečně zatrhl, což je sviňárna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však také pár chytráků k soudu šlo, ale nijak zatím nepochodili a doufám, že ani nepochodí. Některé žaloby již byly smeteny ze stolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže ty máš radost, když se ukáže, že někdo může beztrestně obelhávat zákazníky...

(Naštěstí nemáš v tomhle případě úplně pravdu, třeba ve Finsku jeden zákazník vysoudil na sony polovinu kupní ceny PS3 viz http://aktualne.centrum.cz/zahranici/asie-a-pacifik/clanek.phtml?id=698417).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vida, takže to jde i bez hackování a Robina 'Hooda že?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O jakém přesně Robinu Hoodovi tady mluvíš? S hackery, kteří provedli to, co je předmnětem článku tady, pokud jsem si všiml nikdo nesympatizuje. Pokud mluvíš o GeoHotovi, tak ten udělal správnou věc. I sony ze soudy s ním radši vycouvala, protože kdyby prohráli, už nikdy by nemohli nikoho strašit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad Data "bezpecne uchovana" v rukou hackeru

Lojza a terrorist, co jste dělali, když pámbu rozdával smysl pro nadsázku? Sepisovali jste s někým standardní 20stránkovou smlouvu nebo vymýšleli 30kB licenční ujednání, ne? Mi to tak připadá… :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ditto :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zatím všechny ochrany proti kopírování byly prolomeny...
- Vždy je to jen otázka času.
- Navíc i kdyby se podařilo vytvořit "dokonalou" ochranu, byla by jaksi nesmyslná. Protože to co nemůžete přečíst, nemůžete přehrát. A to co můžete přečíst, můžete okopírovat(otázkou je jen kvalita).
- Ocenil bych tedy médium bez těchto hloupostí, které zbytečně přidávají na složitosti a ceně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak co, tak má Sony momentálně trable. Včera jsem preventivně dal v bance kartu na stoplist, prevence je prevence. Jelikož je to karta určená jen na platby po internetu, tak to není zas taková tragédie. Díky nefukčnosti PSN mám teď i víc času na sex a jiné příjemnosti, dokonce sníženou spotřebu elektrické energie. A jestli se chce nějakej "hodnej" hacker běhat s mým nickem po mapách Battlefield Bad Company 2, tak ať si běhá. Jem ať mi nezkazí ještě více mé mizerné KD. I když to už asi nejde :-)). Pokud přijdu o účet, tak přijdu o pár tisíc Kč, ale svět se nezboří. Já osobně na Sony naštvanej nejsem, tak je někdo vyčoroval, to se stává i v lepších rodinách. Uvidím jak se k tomu Sony postaví v budoucnu a podle toho se zařídím i já.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cital som v podmienkach PSN ze odsuhlasenim sa viazem k UK zakonom. Je to pravda? Nebol poruseny minimalne zakon o ochrane osobnych udajov?

.. kedze sa mi podarilo vyhrat spor s predajcom ked Sony zrusila moznost "install other OS" tak je cas to teraz skusit priamo proti sony :)
/vtedy Sony porusila podmeinky kupnej zmluvy medzi mnou a predajcom - kedze som zakupil konzolu, ktora sa nedala na tento ucet pouzivat - takze 20% zlava povodnej ceny nefungovala iba v UK ale aj v CR :)/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.