Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zabiják modrého laseru za humny, doslova

misticjoe datova vrstva je medzi akrylatovymi vrstvami. To sa neda odlupit. To, ze odtrhnes vrchnu vrstvu (Verbatiom v minulosti) a medium sa stane priesvitnym, neznamena, ze farbivo tam nie je. Zrejme myslis odrazovu vrstvu co je vrchna vrstva! Tato vrstva sa nachadza tak na DVD ako aj CD (lisovanom aj palenom).
Keby bola datova vrstva na vrchu, tak by si nic nenapalil. Farbivo by skor zoxidovalo na vzduchu ako by si nieco stihol vobec vypalit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no já myslím že přišel s křížkem po funuse. je to příliš pozdě, HD i blueray jsou už rozjeté, nabídka titulů taky. Nízká cena není vše!!! Navíc než by se tohle rozšířilo, tak ceny HD nebo blueray padnou na snesitelnou úroveň. a pak opět kolečko nabídky titulů.... a máme začarovaný kruh :)
ps: docela by mě zajímalo co bude následovníkem těchto technologií. vyšší počet bodů obrazu už nebude mít prakticky smysl. v čem nás tedy budoucí technologie má "ohromit"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždy je možnost zlepšit kvalitu... Ať už bitrate či rozlišením... Přidáním dalších jazykových stop, atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

begy: no mohlo by to být 3D nebo vysloveně holografické filmy, to by byla paráda...o) neboj, on marketing lidi zase zpracuje, že kdo nemá 4kx2k, ten je sto let za opicemi..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

begy: este nemusi byt neskoro, pokial budu nizke ceny nielen prehravacov, ale aj titulov (50-75% ceny HDDVD/Bluray titulov), pricom by tituly pribudali dostatocne rychlo a budu mat dobry marketing, tak nevidim dovod na neuspech... zase na druhu stranu - zakial co na VMD este neexistuju napalovacky, HDDVD/Bluray napalovacky uz su - tie mozu dost vyrazne ovplyvnit rozsirenie toho ktoreho formatu...

no a co sa tyka buducich technologii - tak ja to vidim tak, ze by sa mohli zacat robit 3d filmy (sledovanie pomocou specialnych okuliarov ako v imax kine) a neskor by to mohlo vyustit v holograficke prehravanie... ale to je asi este doooost daleka buducnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena dělá hodně. Kdyby se jim podařilo rychle vylézt i s levnou vypalovačkou a relativně levnými médii, tak by se jim to mohlo vyplatit. Obzvláště ve zdejších krajích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

adamantium: hehe, predbehol si ma... ale aspon je videt, ze o tom "snivaju" viaceri, takze mozno sa raz predsa len dockame :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pozde. A pokud jde o nabidku titulu, ta je odvisla od toho, jakou ochranu a jak dobrou nabidnou. Bohuzel, je to tak, a pokud neulovi nejaky nejake Hollywoodske studio, tak se rozsiri tak nekde uprostred Evropy a konec. Opravdu bohuzel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Luke: ano, vždy je to možné, ale už to nemá cenu. Pro "Home Theatre" je 1080p naddimenzované rozlišení. Nějakých 2400p by už nemělo cenu, rozdíl by nebyl poznat. Zvukové formáty jsou taky ok, stačilo by i klasické DTS. Nějaké bonusy se tam vejdou a lidi by asi dost dobře neocenili, kdyby jich bylo o 5 hodin víc, na to nikdo neni zvědavej. Takže já teď taky nějak nevidim, jak smysluplně zaplnit třeba 200GB disk, až nějaký bude. Leda s nějakou totální revolucí (nějaká ta trojrozměrnost, ale jiný systém než IMAX, která by fakt ty data potřebovala). Což je ale hudba velmi daleké budoucnosti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me tyhle aktivity nemaji smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že to šanci má. Ne jen proto, že v evropě zatím není dostatečná nabídka modrého laseru a především HD titulů (o akcích přehrávač + 10 HD filmů si tady můžeme nechat jen zdát.)

Ono by teoreticky mohlo být i výhodou to, že by v Evropě bylo VMD a jinde HD DVD. Jaké lepší rozdělení regionů by si mohla filmová studia přát, než navzájem nekompatibilní formát médií...

Jo jinak tvrzení, že 4K x 2K bude zbytečné je asi přehnané. Bude zbytečné panelu s uhlopříčkou 1 až 1,5m, ale s projektorem a uhlopříčkou 3 nebo 4m už to bude zase viditelný posun v před. A že není zas takový problém udělat si tak velkou uhlopříčku v obýváku i v dnešní době - to snad uzná každý ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí, když to na sobě bude mít velký nápis HD a bude to levné a lidi to rádi koupí, protože vědí prd co je co a je jim to stejně jedno. Konkurence je sice dobrá, ale pokud se jedná o roztříštěnost formátů, tak se mi to moc nelíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Místní diskuze jsou opravdu plné funfovaných odborníků a výborných analytiků. Všichni tu všechno znají a někteří dokonce vidí i do budoucnosti! :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

souhlasim s Halalikem, tohle fakt nema smysl a je zlate, ze Martin je takovy nadseny a naivni :)
vymyslet nejaky novy format/zpusob zaznamu zrejme neni zas tak narocne. Ale daleko narocnejsi je politika, ktera stoji za prosazenim formatu jako vhodneho pro filmy (nutna dohoda s nejvetsimi studii - WB, 20th century atd...). A to je vec, ktera prakticky znemoznuje vzniknuti neceho mimo ten obrovsky spolek korporaci typu Sony a dalsich. Vzdyt ani treba obrovska firma Sony neni schopna sama prosadit novy format - musi se k tomu spojit s dalsimi deseti nejvetsimi firmami na svete z oblasti IT a filmovymi spolecnostmi. Teprve pak muze neco vzniknout. A to je orisek, ktery neprekousne zadna, ani vetsi firmicka odnekud z evropy.. jestli to ta firma mysli vazne, tak skutecne bojuje s vetrnymi mlyny.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyrobky Orava sa na Slovensku ani omylom nevyrabaju, ako vzdy Made in China. To by nebol problem, dolezite je ze Orava je riadny smejd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když nabídnou vypalovačku a prázdná media za rozumnou cenu a s trvanlivostí dat lepší než DVD, tak jim po tom skočím všemi deseti. Nějaký filmy mne vůbec nezajímají. Hodit si zálohu disku na pár médií je něco po čem již dlouho toužím. Rychlost zápisu by klidně mohla zůstat na rychlosti x16 dnešních DVD. 50GB za hoďku docela ujde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Evoluce je nutná k rozvoji čehokoliv ale myslím že měli ještě nějaký ten roček počkat - normálnímu smrtelníkovi bohatě stačí kapacita a možnosti DVD, osobně znám hodně lidí co ještě dnes používají VHS přístroje a přitom to je technologie 20 let stará.
A že lidi váhají je jasné, nikdo neví jak to dopadne a kupovat přístroj na který za pár měsíců neseženu ani jeden titul je finanční nerozum.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyrobky firmy orava alias fkh electronics alias dovozca a nalepkovac cinskych smejdov, su tie posledne ktore by som si kupil, to uz vazne to iste pod tymi uzasnymi znackami ako ma tesco technica ci metro tiez nejaku afk (?), vyjde to narovnako a aspon sa nebudu podporovat ti vidlaci z niznej

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Orava je taky isty smejd ako vsetky ostatne znacky. Spytajte sa ludi zo Sony alebo Panasonicu z coho sa tie znacky montuju. Presne z takeho isteho cinskeho bordelu ako Orava. Len si otvorte svoje LCDTV trebars Braviu od Sony a pozrite sa aky ma panel, alebo dosky. Kedy uz konecne pochopite, ze bezna spotrebna elektronika je vsetka na jedno kopyto, len pri znacke si platite za dizajn a ergonomiu. Spolahlivostou sa to uz vsetko vyrovna 2-3 roky a do smeti s tym

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad:Luke:"Vždy je možnost zlepšit kvalitu... Ať už bitrate či rozlišením... Přidáním dalších jazykových stop, atd..."
Kopa dnesnych DVD nevyuziva maximalny bitrate, 15 zvukovych stop nepotrebujem (a neverim ze niekto ich potrebuje) a na DVD ani zvycajne niesu, hoci format to podporuje.
Rozlisenie nie je vsetko, film od "filmu" odlisuje obsah a nie to, ci hlavnej hrdinke vidno oholene chlpy na zadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to nikoho nenapadlo, ze s tymito prehravacmi by sa dalo v pohode prehravat 264x a HD Divx?
S cenou cca 4000Sk bych to kupil.. enkodoval namiesto XVix do H264..a mal na jednom DVD-R rovnako 5 filmov, no v lepsej kvalite..
Che to uz len pockat na prvy vyrobok a recenziu, mozno si to budeme kupovat ako lepsi DVD prehravac s bonusom prehratia noveho media.. preco nie, no nie?
p.s. ked tak vychvalujete/zatracujete.. mate uz vsetci fullHD televizory? alebo ste nan este nenasetrili a riesite nesmrtelnost chrusta?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja mám s Oravou asi také skúsenosti, že DVD prehrávače nad 2500 Sk sú absolutne bezproblémové (a táký starší model DVD-504, ktorý svojho času stál cca 4000,- funguje už 4 roky bez poruchy). Navyše bude asi spoločnosť NME tlačiť na kvalitu, predsa chcú rozšíriť svoj formát v Europe na úkor HD DVD a Blu-ray.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opatovne som si pozrel specifikaciu.. Co lepsie na prehravanie BR a HD DVD ripov by ste chceli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, aha, to jsou, ty desetivrstvá, média Dévédé, a každá, vrstva, je o kapacitě 5 GigaBajtů, aha tak, to se, obávám, no, ale pro počítače, moc ne, když, tam už vypalovačka, myslím, že HD-DVD, a zároveň, mechanika, co umí číst HD-DVD, i Blu-Ray media, stojí, asi tak, už jen, docela rozumných 9 000 Kč vč. DPH, a navíc, podle, mně stejně disky 10 vrstvé disky Dévédé, budou, mít stejně, v podstatě, asi nižší přenosovou, rychlost, než dvouvrstvé disky, Blu-Ray-R, o stejné kapacitě, takže pro počítače, to stejně, asi bude, celkem, na nic, snad jedině, že by, udělali, ty 10 vrstvá média Dévédé, každé o kapacitě 5 GigaBajtů, na vrstvu, snad, jedině, že by, na ně, udělali, vícelaserové vypalovačky, třeba, jako, to tenkrát, udělala, Firma KenWood, s těmi 8-Laserovými vypalovačkami, Cédé médií, které byli, tiché, měli, asi jen 4 500 Ot./Min, a přitom, mněli rychlost Čtení Média, na okraji média Cédé, asi až 45-násobnou rychlost, a na okraji média Cédé, měli, až 100-násobnou rychlost, a přitom, normální 50-rychlostní Mechaniky, jednoLaserové, měli otáček, až 10 000-tisíc, ale rychlost, dá se, říct, že měli, poloviční, jenže, proč, Firma KenWood, neudělala, VíceLaserové, třeba, vypalovačky Médií Dévédé, já se obávám, že je, to, právě proto, že vypalovačky Médií, Dévédé, už, ty novější, mají dvě vrstvy, a ty, už nejdou, vypalovat, více Lasery, nevím, možná, je to, jen dohad, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Sles: omyl, prototyp trojrozměrné TV od Samsungu byl nedavno vidění i v Praze - problém byl, že to potřebovalo kromě silného CPU i dva raptory v RAID0, aby to stíhalo dodávat obrazová data, nehledě na to, že na 150 GB se vešlo nějakých 20 minut (nebo 20s?) záznamu. Jestli se to ještě nezměnilo, můžeš se na 3D TV zajít podívat na Smíchově v obchoďáku v prvním patře do trafiky - měli (mají?) to tam na zdi..cca 30" TV s 3D projekcí - vypadá to zajímavě, koukal jsem na to asi 10 minut - obraz na tebe vykukuje z TV (točilo se jim tam nějaké logo), když to obcházíš, v určitých intervalech se ten obraz přizpůsobuje, že ho stále vidíš stejně jako zepředu ("vykukuje z TV")..zajímavá věc, doporučuji se na to zajít kouknout, pokud to tam ještě mají :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... myslím si že šanci mají docela velkou ....
 
Pokud bude uváděcí cena max 5k a časem půjde dolů, a budou levná média ...... koupí si to hodně lidí, i já bych si to koupil. A když to bude mít hodně lidí, budou muset i ony velké společnosti s tím něco udělat a kdyby dali cenu 3k tak si to koupí skoro všichni ... na to vemte jed. To je podle mě klíčem k uspěchu, rozšířenost. Kdyby Ageia prodávala svoje FPU za litr max dva, situace by byla uplně jiná a pokud by se FPU stalo rozšířeným, byly by i hry. A s tímhle je to stejné. Když to budou mít všichni, budou i filmy ......... a pokud ne, třeba to alespoň sníží cenu Blu-ray a HDDVD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pánové, vy se tu neustále točíte okolo multimedií, resp. jaký film a v jaké kvalitě by ne to šel narvat a v jaké kvalitě... ano, firma s touto politikou pravděpodobně vyráží i na předvánoční trh, tj. dodat stolní přehrávače a pak se uvidí, co dál...
když se ovšem podíváte na formát jako takový, není zas tak špatný a každý musíte uznat, že i dvouvrstvé DVD je dneska na zálohování dat málo - kolik z vás se potýká s problémem, kdy přemýšlí co vlastně z připravené zálohy musí smazat, co prohnat kompresí, čemu redukovat velikost jinak, jen aby se mu doma neválelo ve výsledku stovky placek, v kterých se nakonec ani nevyzná... pokud se orientace firmy přesune i ke kvalitním vypalovačkám za rozumnou cenu (tj. vždy alespoň o 20% nižší, než vypalovačky BD nebo HDDVD) a dostupným médiím, minimálně na evropském trhu jim mšenka pokvete... rozhodně se vždy pro zálohování rozhodnu pro něco, co mi bude přinášet vysokou kapacitu za rozumnou cenu... kdysi, když měl člověk 2GB disk, CD bylo na zálohy adekvátní... pak, když se strandardem stal 40GB disk, DVD jen tak tak stačila... dneska máte disky běžně 300GB a od toho se také odvíjí častost zálohování... pokud se na pálené médium vejde 50GB, je to podle mě tak akorát...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mám prístup k jednému kúsku HD VMD prehrávača, konkretne NME PET-1000 (je to jeden z prvých prehrávačov), tento vie prehrávať "iba" MPEG-2 samozrejme v HD, nemá ešte HDMI výstup, "iba" zložkový, čo však na vychutnanie HD rozlíšenia stačí. Pokial viem nové prehrávače už majú HDMI a podla špecifikácie má byť podpora kodekov rovnaká ako pri Blu-ray a HD DVD a myslím,že Orava k tomu pridá tradične podporu XviD, DivX. Navyše som skúšal skopírovať jednovrstvový VMD disk na DVD+RW a išlo to bez problémov. Takže predpokladám úplnú kompatibilitu do dvoch vrstiev, čo poteší nejedného vyznávača HD filmov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Před nekolika lety (tak 6-7) jsem četl v Chipu nebo Softwarových novinách úvahu nad tím, že DVD vypalovačky vlastně mají smysl, jen pro hodně málo lidí, takže se pravděpodobně moc neujmu. Natož nějáké disky s větší kapacitou, o kterých se tehdy spekulovalo. Protože kdo by potřeboval pálit několik GB na jeden disk?
Dnes se tomu můžeme tak akorát pousmát, protože DVD výpalku má skoro každý. Za pár let to bude to samé v bledě modrém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týká filmů, můžou si tam lisovat co chtějí, dokud bude stát placka 500,- a více, tak nemám zájem.
Co se týká objemu dat, tam platí to samé, filmy ani hudbu nepálím, nedělám s velkými objemy dat, pokud něco zálohuju, tak mám problém zaplnit DVD.
Jediné, co mě mohlo zajímat je trvanlivost - rok je málo. Ale i tam to vidí, bledě, podle mě to bude podobné jakou DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stejně si za chvíli všichni budou kupovat nejen nové levné HD přehrávače "ze slovenska" ale ještě si všichni budou kupovat znova ty samé zlevněné filmy, co už si jednou koupili jako dvd přílohy časopisů, protože budou přece hd, tzn. lepší a nikomu nebude vadit, že jsou dvakrát dražší než dvd příloha časopisů, protože jsou levnější než hd filmy na blurej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Goro
Prosimtě na jaký DVD pálíš když rok je málo? Mě stale jdou DVD co jsem pálil od doby co se DVDčka trochu rozmohli.... tyhle bláboly mě dokážou ..... grrr

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Honzicek_cz: Verbatim, spindl po 25ks, rychlost tuším 16x. Pálím 8x rychlostí. Z posledních 10 kusů DVD jsem měl po půl roce problém u 2 kusů - sice šly přečíst, ale ne kompletně, část dat nebyla dostupná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: a skladujes je alespon v tmavem supliku, ne na dennim svetle, natoz nekde u topeni? Me si jednou stezoval kamos, ze mu vypalena CD vydrzi max mesic a valel je bez krabicen na stole, kam pralo slunicko. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 peca_007: ve spindlu v zavřené skříni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: Zda se, ze ty krabicky maji neco do sebe ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: Tak to bude podle mne mechanikou, ne? Kdyz jsem mel ja mechaniku LG (myslim ze to byl model 4080), tak jsem se mohl snazit jak chtel a nikdy mi to na DVD nevydrzelo dele jak 0,5 roku (kupuju jen Verbatimy). Ted kdyz mam NEC 3540A tak zatim drzi vsechny (a tu uz mam cca rok).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2goro: ad1) ne každý si na PC prohlíží webové stránky a zálohuje shareware prográmky jesnou za půl roku... někdo využívá počítač i na práci (och, jaké překvapení) a není problém pro mě, jakožto grafika, vyprodukovat několik GB během týdne... a samozřejmě se jedná i o ty věčné "stahovače" - jde tu o pohled, kde by byl nejvyšší odbyt médií a palíren, ne o to, kdo a na co je využívá...
ad2) pakliže skladuješ DVD (CD) na spindlu, nesmíš se divit, že ti po čase přestanou fungovat... ono vůbec už jen je takto prodávat je zvěrstvo prvního kalibru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HD placky vypadají dobře, ale řekněte mi která firma na ně bude zálohovat? snad jen možná živnostníci, protože dělat každý den zálohu tím, že smažím CD to není to pravé ;-). lepší je storage knihovna nebo pásková jednotka.+

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 misticjoe: Taky jej využívám pro práci, ale protože je mým výstupem hlavně kód, tak jsou mé potřeby v oblasti desítek až stovek MB (full záloha, žádné incre). Pokud zálohuju fotky, to už je jiná.
2 hor410: Byla to LG :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2misticjoe: proč by mělo vadit skladovat DVD ve spindlu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2goro: kamos mal LG a na to ze sa tvarili ako jeho znami v tom obchode kde to zobral si nedal od inych poradit a musel to kupit a potom mal problemy a ani ju nemohol vyreklamovat proste ta napalovacka fungovala ale co napalil tak ani po sebe neprecitala hoci verifikacia prebehla bezchybne. Napalene media inymi mechanikami nemala problem precitat :) a v inych mechanikach sa obcas dalo precitat co napalila ona ale sama po sebe ee. Tak sme dospeli s kamosmi k zaveru ze LG ma dobre klimatizacie ale do pocitacov sa nemali pustat. A ta zivotnost medii je otazna mam doma zlaty kodak asi 10 rocny mozno aj viac ja som to dostal alebo kupil uz napalene proste uz neviem ani co na tom je len viem ze som ho mal volne pohodeny tak sa podarilo pri vonkajsom okraji odskrabnut kusok zlata a medium funguje dalej  samozrejme nie cele ale na to ze tam je flak asi 3*3 mm je to sila.
A este k claknu ORAVA je sice tingtong  ale zase ma podporu pre tolko veci ako kebyze clovek kupuje znackove veci tak zaplati aj 3* tolko len aby to malo akoze cosy navyse. a to navyse je u oravy standard. Tu viem uviest ineho znameho ktory nepochodil s vyssou triedou od thomsonu orava za 1/4 cenu problem vyriesila. staci porovnat ich autoradia co vsetko podporuju z hociakou inou "znackou".
A potom ak clovek potrebuje zalohovat denne niekolko GB dat (servery, grafika, filmy,ai. tak aj 50 GB je v sucasnosti uz dost malo) 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Vašík: až se ti od krajů začne "trhat" datová vrstva, pochopíš...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 misticjoe: a proč by se měla odtrhávat vrstvička? Jsi nějaký moc mystický :-) Ta DVD ve spindlu samozřejmě neleží přímo na sobě. Jsou oddělena tenkým distančním kroužkem u kořene na každém mediu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 sandokan555: Ta moje původní zase přečetla po sobě výborně, po ostatních taky, ale to co vypálila sem tam nešlo přečíst jinde. Příští mechanika LG nebude. A k těm zálohám, denně desítky GB (server included) znamená, že ta data jsou důležitá a že by stálo za to koupit páskovou jednotku. Tam je vyřešena i spolehlivost i objem dat. 1x týdně full, každý den incre, po týdnu měnit pásky, točit jich tak 5, v tu chvíli je měsíční záloha každého dne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam zrovna LG a v poho ... tak zvlaštní no... a nedávno jsem zkoušel stahovat co mam 100ks DVD a ani jedn onebylo nečitelné... tak nevím čim to... a je jim už pár let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Citujem: Je dost pravděpodobné, že to jsou právě ty mechaniky, které se na Slovensku budou vyrábět.
Uz to tu zopar ludi uviedlo, ziadne vyrobky so znackou Orava sa na Slovensku nevyrabaju.
Kedysi fima OTF vlastnila znacku Orava-televizory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro: na to existuje jednoducha odpoved... proste tvojej napalke "nechutia" dane DVD... ja som tiez zozaciatku kupoval verbatimy pre moju liteonku, ale ked som dal otestovat vyskyt PI/PIF chyb, tak mi vyslo, ze verbatim nie je to prave orechove pre nu... nakoniec som nasiel benq dvd+r a tie su uplne super - ani po case nezaznamenavam na nich akekolvek zhorsenie kvality zapisanych udajov... ale konieckoncov - na to su tu prave testy, ktore nam robi nas oblubeny cdr server :)

micticjoe: odtrhavanie vrstvy mohlo byt tak u CD, u DVD je datova vrstva schovana medzi dvoma 0,6mm umelohmotnymi diskami, takze nevidim problem v skladovani DVD v cake-u

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OTF a televizory Orava nemaju z produktmi znacky Orava nic spolocne. Cele to funguje na jednoduchom principe: V Cine existuju firmy, ktore pre vas vyrobia vo velkych objemoch, co len chcete a nalepia vam na to logo, ake chcete. A presne na tomto principe funguje znacka Orava. V Cine si nechavaju vyrobit vsetko o varnych konvic az po tv a nechavaju si na to lepit vlastne logo, pod ktorym to nasledne predavaju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja mám LG GSA-4163B (firmware A105) a nemám s nou absolutne žiadne problémy, používam ju už viac ako 2roky. Pálim na Verbatim a na Fortis (pálim 4-rýchlostne). Navyše by mala čítať aj SACD (dnes to budem skúšať).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez si myslim, ze to nemusi byt az take zle. Tak ako niekde podomnou pisal Sandokan, tiez spokojnost s Oravou. Nie ze by som zrovna vyhladaval, niekedy mi vadi dizajn, ale funkcionalita je neporovnatelna s akymkolvek inym znackovym vyrobcom. Okrem toho mam este staru Oravu televizor aj analogovy satelit na chate a funguju dodnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad Odtrhavani svstvy u DVD:
u některých DVD při skladování ve spindlu se tohle může stát (mluvím i z vlastní zkušenosti)... určitě doma nějaké takové DVD najdu, tak ho blejsknu (snad se to povede nějak kloudně) a hodím odkaz v některé z příštích diskusí, vy nevěřící Tomášové :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe : pořád nechápu, jak se může odtrhávat datová vrstva u DVD když má shora 0,6mm akrylátu a zdola taky 0,6mm akrylátu. U CD - to je jiná, ale DVD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by to byla ta pětivrstvá média jak píše Ládík (jestli se jeho projevu dá říkát psaní), tak by to asi bylo o ničem, kdoví jak dlouho by taková média vydržela. Ale pokud ta média budou držet data a půjde na ně ukládat rip či dva, tři ripy B-R či HD-DVD filmů a přehrávač je přehraje, pak by to bylo o tom, kolik budou stát média a zda na ně půjde kopírovat po univerzálním prolomení B-R či HD-DVD ochran.... Podobně jako když si někdo v současnosti pere divxy přepočítané na velikost CDa či dvou na jedno DVD.... A tady by kvalita byla uchována na rozdíl (hlavně zvukový) u avi-DIVXu na CD kontra VOBy na DVD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, kde sa bude na Orave vyrabat tento pristroj, lebo firma FKH, vyrobca elektroniky Orava je len firmou, ktora si dava vyrabat vyrobky v Turecku, Cine a pod a na Orave ma len sklady. Nic viac. Nemaju ani len vlastny vyvoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já nejdřív napsal "trhat"... to odtrhávat mi podsunul až Vašík a já se toho nějak chytnul, či co :-)) vypadá to v podstatě tak, že když koukneš na DVD, uvidíš od krajů kuželovité trhliny, skrzeva které je durch vidět... upozorňuji, že některá tato DVD ze stejného balení jsem poctivě skladoval osamotě alespoň v papírové obálce a touto vadou na kráse (a uživatelnosti) netrpí dodnes...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe to co ty popisujes je rozklad farbiva vplyvom zleho skladovania. Akymkolvek mediam vadi priamy a intenzivny slnecny svit. Je len velmi mala pravdepodobnost, ze by sa dostal vzduch medzi vrstvu pri vyrobe. Ono to bolo popisovane aj na CDR a niekto to nazval, ze medium "HNIJE" A je to pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

misticjoe: Mno, já bych to spíše než skladování dal na vinu špatně udělaným médiím. Ty se po spojení obou 0,6 mm polykarbonátových vrstev ještě kolem dokola olyzují lepidlem. To má za účel zamezit oxidaci dye, což je přesně to, co popisuješ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin, nechcem pochybovat o tvojej odbornej kvalite, ale precital si si poriadne? "že některá tato DVD ze stejného balení jsem poctivě skladoval osamotě alespoň v papírové obálce"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to goro: s tou páskovou mechanikou bych nebyl zase tak optimistický, jen za letošek mi mechanika přetrhla 6 pásek DAT 72GB (na každý den jiná páska, tedy na každou pásku zálohuji 1x týdně). Nadruhou stranu starší DDS-4ky 40GB fungují bez problému. Hold díky vyšší kapacitě je tam tenčí páska, což se viditelně podepisuje na životnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak kucí, má to tady :-) vyštrachal jsem jedno pohozené (upozorňuji pohozené asi tři měsíce a "trhání" už dál podle mého nepokračovalo - předtím bylo někde v nižších vrstvách 50ks spindlu), na kterém je vidět, že poškození není svatá ani již smahnutá část...
http://amiga.webz.cz/storage/dvd.jpg
samozřejmě souhlasím s tím, že mohlo jít už o nějakou vadu z výroby, zas tolik "spindlCD" jsem dál v jejich původním balení neskladoval... nicméně podobnou zkušenost má i kamarád...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel: Co má špatnej výrobek společnýho s odornou kvalitou? Říkám, kde příčinu vidím já, jestli máš jinej názor, dej ho do placu.
misticjoe: Mrkni se důkladně na ta místa, kde máš ty "trhliny" jestli tam opravdu lepidlo nechybi, poznáš to i pohmatem, nemělo by to mít ostré hrany.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no lepidlo není zrovna přesně roznesené, ale zrovna v oněch místech opravdu nechybí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mysticjoe: toto vypada na "klasicke" hnitie... tak ako hovori martin - bud tam chyba lepidlo (kolkokrat staci aj minimalna, okom nepozorovatelna, "skara"), alebo to bolo zle zlepene uz od vyroby, ze tam zostal vzduch medzi 2 akrylatovymi vrstvami... kazdopadne to vsak NIE je sposobene skladovanim v spindli - mam doma niekolko 50kovych spindlov a nic take nemam, a to dokonca ani na dost smejdovych "noname" DVD (pri nich je skor problem v tom, ze je to zle zlepene pri strede - ta bublina je vidiet volnym okom aj na uplne novych mediach, a tieto (niektore) po case zacnu hnit od stredu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.