Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zájem o drahé smartphony klesl, výrobci objednávají méně čipů

"Někteří zákazníci možná s narůstajícím výběrem tabletů zvolili raději kombinaci tabletu a staršího mobilu" Ano přesně tímto směrem uvažuji i já. K svému 4" Galaxy S který na základní věci stačí uvažuji dokoupit tablet kvůli většímu displeji. Přece jen oči neslouží tak jako dříve. Že jsem to ještě neudělal je že nemám jasno jak to bude s připojením obou přístrojů. Platím si mobilní internet s plnou rychlostí do 3 GB ale netuším zda ho mohou sdílet 2 přístroje, přece jen se mi nechce platit další tarif pro tablet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tym nie je vacsi problem. Staci vytvorit z mobilneho telefonu docasny wifi hot spot a tabletom sa pripojit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Díky za radu. Vada na kráse je u tohoto řešení že to vysává baterii telefonu, 3G je přece jen velký spotřebič. Použitelné to je, ale do ideálu to má hodně daleko.Raději bych viděl aby ta zařízení byla pokud možno na sobě nezávislá. Baterie tabletu se svou kapacitou přece jen 3G nezatěžuje tolik jako u telefonu, u kterého musíte pořád mít na paměti že nemůžete vytlouci baterku z důvodu že budete také potřebovat telefonovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další možnost je požádat operátora o dvojici simek na jedno číslo. aktivní může být pouze jedna. Takže pokud by se měl připojit tablet, je třeba odpojit telefon. Režim "letadlo" na jednom zařízení zapnout (odpojit od mobilní sítě) a na druhém vypnout (připojit mobilní síť).
Pro Telefon + tablet to může být trochu nešikovný. Kolega si to teď dával, ale kvůli tomu, aby mohl namísto nového GxS4 snadno používat starý telefon na drsnější výlety a akce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No to je vlastně fakt.Díky.Sice si člověk před zapnutím tabletu bude muset vypnout data na telefonu a pak zase spět, ale tohle je lepší varianta než používat telefon jako hot spot.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s vámi. Takovou kombinaci přesně mám. Druhým důvodem, proč si smartphona nekoupím, je jeho cena, za kterou by se pořídil pěkný počítač.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela zajimava by mohla byt kombinace uplne blbeho telefonu typu 3110 a tabletu. Ten prvni na volani a sms staci a vse ostatni na tabletu s jedinym datovym pausalem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze hlavnim duvodem je cena. Dneska slusnej smartphone stoji to, co slusnej pocitac , a to je proste porad jeste strasne moc. Az ty nejdrazsi chytry telefoy nebudou stat 17+K, ale maximalne 8-9K, to bude jiny porizenicko.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

K čemu mi je v práci nějaký pěti palcový telefon mastodont, potřebuji telefon nosit v kapse od kalhot, nebo košile a mít jistotu, že jej nerozlomím napůl, nebo nevytrousím. Dokud telefon zvládne telefonovat a fotit, nemám potřebu jej měnit. Protože už nejezdím na vodu, tím pádem nebudu telefon používat místo pádla tak mě osobně vyhovuje displej Retina 3,5" a pevná konstrukce telefonu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Když se teď koukám na nabídky telefonů s Androidem, tak bych si asi nevybral.
Nikde žádný telefon s 4" OLED nebo IPS displejem, který by byl za přijatelnou cenu.

Nejblíže mým ideálům je asi Motorola Razr i.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale překvapení. Že by lidi zjistili, že na telefonování, facebook chat (email, whatsapp, sms, cokoliv) jim stačí dokonce i jednojádro a na hry a web je lepší tablet?

Nikdy jsem nepochopil, k čemu jsou v telefonech ty čtyřjádra a víc. Ok, ještě bych pochopil dvoujádro, přeci jen se na jednojádru UI zaškubne když zrovna přijde v pozadí nový mail.

A ne, nechoďte na mě s tím, že jednojádro na Android nestačí. Stačí. Ale to by výrobci nesměli prasit ty svoje nadstavby.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až se mi konečně rozpadne můj Siemens SL45i (mimochodem pořád vypadá jako nový a krom drobných detailů funguje bez potíží), tak možná začnu o novém telefonu přemýšlet.

Ale i když mi smartfouny procházejí rukama 2x - 3x týdně a mockrát jsem měl možnost si s tím hrát spoustu hodin, tak na nich nevidím nic extra lákavého (snad jen dobrá offline mapa by se občas hodila), naopak spousta bloatwaru, sockových sítí, zbytečných her, šmírovacích srágor od Google, Apple, Microsoftu... (dle zvoleného telefonu) mne celkem znechucuje. Takže stejně první věc, kterou bych musel udělat, by byla instalace Cyanogen Modu, nebo něčeho takového (tudíž asi i ztráta záruky na telefon, ale absence bloatwaru za to stojí).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.