Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zajímavý koncept UMPC od Fujitsu

Již delší dobu mě irituje fat, že u článku jsou jiné fotky než po kliknutí na obrázek. chci vidět detailně to co je malý a vždycky mě dorazí že tam vidim zase něco jinýho. Například tady mě zajímaly oba exempláře jak rozvinutej tak zavřenej stav klávesnice... a zase sem nasranej :(

Tak se ptám je to záměr? nebo jak si to mam vysvětlit?

CD-R.cz je jnak dobrej kvalitní server a čtu ho deně, ale tohle je detail, kterej mě vytáčí.

A když už sem se takhle rozohnil, tak dizkuzi pod článkama byste taky mohli nějak zpřehlednit (alespoň odsazovat ood sebe reakce na reakce.)

ale jinak vám fandim...
Zdar

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A když jsme u toho iritování, nemohli by si redaktoři jednou prvždy zapamatovat, že se nepíše potencionální, ale potenciální? :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej fór by ještě bylo, aby i ten display byl ze dvou půlek a rozkládal se stejně jako ta klávesnice:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Mem: "Potencionální" není nic proti výrazu "plazmatický displej", to jsem šel do kolen :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ok, kde to kupim? kartu uz mam vytasenu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

shteffi: Máš-li potřebu zkoumat více, uvádíme zdroj, tam toho bývá více. U oprázků je to na invenci autora, často ale prostě lepší není. Někdy nám přijde rozumné dát jako velký obrázek něco jiného, aby třeba byly vidět dva pohledy atp.
Diskze je ale taková, jaou si jí naši čtenáři přáli. Ještě než se začala struktura programovat, vedla se o tom ve starých diskuzních fórech zde obsáhlá diskuze. To co chceš je vlastně ostře proti tomu, co lidi chtěli. Navíc tato struktura se jen tak na ta vlákna předělat nedá, koncepce je jiná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad diskuze. Navíc myslím že opravdu většině lidí víc vyhovuje časová posloupnost příspěvků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: No prave, dat na vetsi obrazek treba dva pohledy, to je super. Ale tady to mate prece naopak - v nahledu mate i modry pocitac v zavrenem stavu, a kdyz se chce clovek podivat na vetsi obrazek, tak zjisti, ze je tam jen ten stribrny rozevreny, to se vam zda dobre?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: To by se moch člověk upsat ale když je někdo jelito a neni schopnej udělat aby se diskuze voběvila celá a nebyla rozcrcaná po 20ti příspěvcích kde se ani vomylem nedá najít konec a začátek tak je to těžký. A jesi někdo brečí že má pomalej net tak ať se nechá nakopat dořitě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kert: Promiň, ale jestliže se chováš tak, že argumentuješ stylem "ať se nechá nakopat do řitě", tak s tebou nebudeme diskutovat nad tím, jestli by nebylo vhodné to změnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked uz i niekto pouzije silnejsie slovam nic to neubera na adekvatnosti takejto staznosti. ten system je totiz skutocne spatny, pocnuc poradim, konciac strankovanim. a mate namet na dalsiu anketu :)
a to ze zdroj spravy sa zobrazi az po kliknuti na "Detail této zprávy", kde je tym "detailom" maximalne ta diskusia pod nim (+ten zdroj), tiez mierne podivne riesenie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

off-topic: navrhnout a naprogramovat diskusi tak, aby se dala zobrazovat buď po vláknech nebo dle datumu musí zvládnout i studenti jako zápočet z programování-jedna; v praxi mohou být i ty triviální věci velmi složité (nároky na rychlost, ergonomii apod.), to sám vím - nicméně se přidávám k názoru, že už téměř nikde jinde se tak blbě nečtou komentáře jako tady, a přitom zrovna tady mě většinou velmi zajímají

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s názory, že:
- po kliknutí na malý obrázky by se měli zobrazit velký obrázky toho samýho
- diskuse rozdělená na spoustu stránek je opravdu strašná a něco tam hledat je zoufalost
- přehlednost diskuse je dost malá, zobrazování po vláknech by asi bylo přehlednější

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza, fikfik: Hledání v diskuzi je nyní možné přímo na této stránce, pohlédni vpravo nahoru. A musím zopakovat co jsem už napsal. Diskuze je taková, jakou si její uživatelé přáli. Je nám ale jasné, že vyhovět není možné všem.
fikfik: Kdybys obětoval neuvěřitelných 60 korun na půl roku, měl bys daleko více funkcí a zdroje by jsi viděl příno na naší homepage. Ale ono zadarmo se to asi lépe čte, nebo co.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Distancuju se od jakychkoliv vytek, libi se mi tady a jsem rad za to co tu je, moc dobre vim jaka je to prace spravovat takovej web. Jenom k ty diskusi jeden namet: Stacilo by bohate pridat link "zobrazit vsechny prispevky", pokud to neni cely prasacky naprogramovany, je to otazka zmeny jedny konstanty (velikost stranky v poctech prispevku) na zaklade parametru URL a neovlivni to nijak vykon ani strukturu prispevku ... vlk se nazere a koza zustane cela.
 
Jinak se pripojuju k "prosbe" o to, aby (pokud je to mozne) byl v detailu obrazku stejny obrazek, protoze kdyz klikam na detail, tak me zajimaji podrobnosti toho co na nem je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: he, zacalo to nevinne, ale konci to po tvojej reakcii (a precitanim toho co ne-ziskam predplatnym) mojim definitivnym vymazom cdr.cz z bookmarkov :)
chlapce, trochu sudnosti by to chcelo, nie ste jediny techweb v CZ. frekvencia vlastnych clankov nijak oslniva, kvalita kolisava, ... vypalovanie ako tema uz mierne nezaujimave (ale ako servis pre notorickych prepalovacov urcite fajn). predplatnym neziskavam vlastne cosi naviac, len sa zbavim par kriploidnych prekazok, ktore ste neplaticom postavili do cesty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HejtmaMa: Buděš-li předplatitelem, budeš si moci nastavit, kolik příspěvků se ti bude v diskuzi zobrazovat. Budeš si moci i nechat ve vybraných diskuzích posílat nové příspěvky mailem atd. K obrázkům jen tolik, že kolikrát prostě lepší než ten v náhledu není.
fikfik: Nevím co je míněno tou soudností. Faktem zůstává, že (asi v době kdy jsi náš server ještě nenavštěvoval) se vedla dlouhá diskuze s těmi, co je léta používali. Dospělo se ke společnému názoru, že diskuze mají vypadat tak, jak vypadají. Jsou výsledkem příní uživatelů. Ale je mi jasné, jak jsem už psal, že zavděčit všem se prostě nemůžeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine, tvůj oblíbený argument o tom, že CDR server ja takový, jaký si jej lidé přáli, má sám o sobě dost trhlin, ale v tomto případě je již zcela nepoužitelný.

"Ale je mi jasné, jak jsem už psal, že zavděčit všem se prostě nemůžeme."

Ale můžete. Stačí jen chtít, nebýt líný a každému dát možnost zobrazovat diskuzi buď řazenou podle data nebo podle vláken. Proč už tady tato základní možnost dávno není?

A proč je nesmyslný tvůj argument dělat věci tak, jak si to momentálně přeje většina lidí? Představ si, že by podle tvého vzoru udělal Gates v 90. letech anketu, jestli má dál vyvíjet Windows 3.11 nebo jestli se má už navždy zůstat u DOSu. Jistě si tu dobu pamatuješ, a tak mi dáš za pravdu, že pokud by to udělal, tak bychom dodnes spoštěli programy z příkazové řádky. Pouze odvážný člověk s nějakou vizí umí udělat věci, které se většině zalíbí, přestože se původně vyslovovala proti tomu.

Vem si příklad designu. Váš design je otřesný. A to se ani nezmiňuji o dnešních standardech ve webdesignu. Řeči jako že sem lidé chodí pro informace neobstojí. Design má svůj význam. Minimálně pro první návštěvníky. Koho zajímají jen informace, čte RSS. Vy se bojíte ten design z minulého tisíciletí předělat na nový, protože se kdysi jednou většina lidí vyjádřila proti. A tak máte nadosmrti argument pro současný design. Jak pohodlné.

Lidé se bojí změny designu, kterou zažili na jiných serverech, a proto se bojí, že byste stejně zprznili i váš server. Ale já umím dokázat, že přestože se jednou většina lidí vyjádřila proti změně designu, většina lidí by nový design uvítala. Stačí design změnit na nějaký moderní - nabídnout třeba více variant - a udělat anketu, zda si lidé přejí nový design. Výsledek by tě, myslím, hodně překvapil.

Přestože jsem zde mluvil o designu, jedná se o princip s širší platností - platí stejně na podobu diskuzí apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.