Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zakladatel isoHuntu zaplatí dalších 66 miliónů dolarů

Gary Fung
Letitý spor jednoho z velkých torrentových serverů s kanadskými zástupci hudebního průmyslu je u konce. Gary Fung souhlasil, že vyplatí odškodné ve výši 66 miliónů dolarů.

Toto odškodnění zamíří k organizaci Music Canada, dříve známé jako Canadian Recording Industry Association (CRIA). Jednalo se o poslední spor související s isoHuntem, což Gary Fung komentuje tak, že po 10 dlouhých letech … konečně může žít dál. Již dříve došlo na vyrovnání s americkou MPAA, která dostala 110 miliónů dolarů.

Soudní nařízení Nejvyššího soudu Britské Kolumbie také Fungovi zakazuje v budoucnu provozovat jakýkoli server na sdílení souborů. Musí také uhradit miliónové náklady soudních řízení.

Co zpráva na TorrentFreaku nezmiňuje, je to, jestli/jak bude či nebude Fung schopen tato odškodnění vyplatit. Každopádně éra isoHuntu tímto definitivě končí. Gary Fung se přesouvá k novým projektům, konkrétně k mobilnímu vyhledávacímu nástrojizvaném App to Automate Googling / AAG, kde nyní zve uživatele k prvotnímu testování. Stránka isoHunt přesměrovává uživatele na vyhledávací engine WhereToWatch provozovaný MPAA. Na isoHunt ale navázal minimálně jeden žijící další projekt, server IsoHunt.to má milióny návštěvníků měsíčně.

Takže MPAA a MC tak sice vymohly desítky miliónů na odškodném, ale „pirátění“ filmů či hudby - i pod značkou nového isoHuntu - žije dál. Pyrrhos možná nechápavě kroutí hlavou.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zakladatel isoHuntu zaplatí dalších 66 miliónů dolarů

Pondělí, 25 Červenec 2016 - 21:57 | franta flinta | "Zakladatel isoHuntu zaplatí dalších 66...
Pondělí, 25 Červenec 2016 - 11:51 | Ondar | Právník se nažral a server zůstal celej :D
Pondělí, 25 Červenec 2016 - 11:12 | XY | V dokumentu o Pirate Bay uváděli, že jim to...
Pondělí, 25 Červenec 2016 - 10:41 | Nalim | Ty castky jsou silene. To mu jako provozovani...

Zobrazit diskusi