Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Základní deska Biostar Hi-Fi H170Z3 podporuje DDR4 i DDR3 paměti

Své DDR3 bohužel budete muset vyhodit do koše, protože deska podporuje jen DDR3L. Fascinuje mě, jak na to velmi podstatné "L" většina webů zapomíná. Upřímně, většina lidí co si koupila DDR3, tak má právě ty starší bez "L"

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Je to stejně úplná blbost kupovat hybridní desku, tak buď mám DDR3 a koupím si desku se 4x slotama pro DDR3 a nebo kupuju i nové RAM DDR4 a koupím čistě na DDR4 snad ne ? Nechápu k čemu jako využít hybridní desku, stejně oboje ram najednou provozovat nejde...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Co z toho nechápeš? Má-li je někdo paměti už koupené, například 8GB DDR3 a používal je s Ivy bridge a chce přejít na Skylake, tak tyhle peníze ušetří. A až mu bude 8GB málo, tak za pár let upgraduje na 16 nebo 32GB DDR IV

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš jaké plácáš blbosti ? Když si koupíš hybrdní desku tak tam osadíš max. 2X DDR3 a nebo 2X DDR4, Pokud ted mám 8 GB DDR3 tak snad koupím desku čistě na DDR3 pro skylake a za dva roky koupím dalších 8 GB DDR3 za pakatel na aukru. Dřív než ti nebude stačit kapacita DDR3 tak budeš měnit celou platformu. Use brain plz

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já? Poslouchej sám sebe. Mám 8GB DDR3 z předešlé platformy. Chci upgrade na Skylake. Moje řešení je koupit hybrid desku, osadit 8 GB DDR3 a až budu chtít RAM upgradovat, koupit rovnou DDR4 do stejné desky. Výsledek: po upgradu vyhodím jen 8GB DDR3
Tvé řešení: koupit skylake desku pouze na DDR3. Použít stávajících 8GB, k tomu dokoupit další DDR3 (dejme tomu dalších 8). Výsledek: po upgradu platformy budu muset vyhodit celých 16GB DDR místo mých navrhovaných 8. A kdo tu pak plácá blbosti?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proboha proč bych vyhazoval funkční DDR3 ? Proč bych si měl třeba i za 2 roky kupovat DDR4 ? Co ti to dá ? :-O Jako si myslíš že za dva roky tě 8 + 8 GB DDR3 vyjde dráž než 16 GB DDR4 ? :-O. Tvoje uvažování má opravdu hodně lidí, ale nikdo kdo si tu hybridní desku koupí, tak jí nikdy nevyužije na oboje ramky v rámci její životnosti :-). Pokud mám DDR3 tak prostě kupovat desku ač hybridní nebo jen DDR4 a kupovat nové DDR4 je prostě vyhazování peněz oknem v každém případě, DDR4 ti vůbec nic navíc nedají.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec jsi mě nepochopil anebo nechceš. DDR 4 ti nic na výkonu nepřidají (tvrdil jsem to snad?), ale budou tu s náma ještě dlouho a post-skylake určitě už žádnou hybrid desku nenabídne. Proto se hodí teď hybridní deska - abych mohl použít své DDR3. Až budu upgradovat paměť protože mě mých starých 8Gb nebude stačit, koupím rovnou DDR4, strčím je do stávající hybrid skylake desky a až budu chtít upgradovat na post-skylake (pro zabedněné: tedy druhý upgrade kdy budu měnit i desku), budu si moci paměti ponechat, protože už budu mít DDR4. Končím, jestli to stále nechápeš, patrně tě baví flame. Mě ne, tak ti jen popřeji hezký den

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Porovnaj si cenu hybridnej dosky a RAM.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když chce někdo upgradovat z Ivy Bridge na Skylake, tak neví co s penězma. Takže už ho asi nepoloží ty 3 litry za paměti. Takže příklad je to sice věcný ale málo pravděpodobný.
Já mam třeba Pentium G860, 2x4 + 2x2GB RAM a uvažuji o upgradu. Ale když můžu za 3 tisíce koupit 4 jádro na Aurku proč bych kupoval za 4k desku, že :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže na skylake můžeš koupit i desku s DDR3 only 4X sloty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč bys to dělal pokud nemáš 4 DDR3 moduly?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co ty nechapes na tom, ze je to kravinium? Kdyz si koupim CPU za 5+k a MB za 3+k Kc, tak me 13 stovaku za 8GB DDR4 vazne nevytrhne. Kupovat tyhle kombninovany desky byla je a vzdycky bude naprosta kravina a vyhazovani penez. Koupim si proste jeden DDR4 modul (kdyz uz chci setrit) a muzu dokoupit jeste dalsi 3.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je kravina. Deska podporuje i DDR3L, normální DDR3 tam fungujou také. Skylake desky s DDR3 byly otestovány a jdou tam všechny běžný paměti bez problémů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Umm, stejna deska jak v predchozi spravicce - dost o nicem. Kdyby to podporovalo treba DDR3 / 3000 a k tomu DDR4 / treba 4000 nebo 5000, tak fajn, clovek ma neco co lze upgradovat. Tohle ? akorat zalozni plan kdyby o 5 let nahodou chciply cloveku stare DDR3... tahle featura s ddr2/3 byla kdysi u low-end desek core2, nicmene na low-end to ma jaksi vysokou cenu... takze celkem nechapu pro koho to je....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta hausnumera 3000, 4000, 5000 mají znamenat co? Jestli pracovní frekveci, tak to bloudíte nekde ve snech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Me je jasne, ze momentalne neexistuji pameti DDR4/4000 - ale pocitam ze za par let budou. Kdyz ale tam nejde pozdeji vlozit rychlejsi pameti, reknete mi pls jaky ma tahle deska smysl... teda krom toho pripadu co jsem napsal...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ziadny zmysel - je to len doska na prechodne obdobie/specificke pouzitie, ktora za vyssiu cenu MB usetri ovela menej, ak berieme do uvahy standardnych 8GB RAM + silne ta obmedzi dvomi slotmi v pripadnom rozsireni RAM.
Cena RAM je percentualne mala polozka voci CPU+MB.
A hlavne doska sa vybera podla uplne inych a podstatnejsich kriterii ako je nejaka podpora 2 typov ram.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Konecne si to niekto vsimol. Kupit novy procesor a zabit ho pomalymi pamatami ? Nezmysel.
Tieto hybridne dosky tu uz boli a nebola to ziadna slava. Naviac 2 sloty su fakt malo.
Neviem, ako je to so sucasnym osadenim oboch typov, myslim, ze kedysi to neslo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu proc sa vyrobci nepredvevou a na Intelich cipsetech 100 rady neudelaju zakladni desku ktera:

-bude mit plny format ATX, podporovat jenom DDR3 a bude osazena socketem LGA1151
-bude mit plny format ATX, podporovat jenom DDR3 a bude osazena socketem LGA1150-1(jak Haswell tak Skylake, Gigabyte to napr. udelal se socketem LGA1155-1150, kdy Haswell sel v deskach pro Ivy a SandyBridge)
-bude mit plny format ATX, podporovat jak DDR3/4 tak bude osazena socketem LGA1150-1(pro Haswell i Skylake)

Povezme si to na rovinu, i majitele Nehalemu vahaji, co donuti majitele Core i7-950 s tri kanalovym pametovym radicem prochazet, dale co donuti majitele skvelych SandyB prochazet kdyz maji pajene procesory k IHS, majitele IvyBridge sice pajku nemaji ale zato nepredpokladam ze takovy to majitel Core i5-3450/70 bude na Skylake prechazet a majitele Haswell/H-Refresh uz neprejdou vubec, maji jednak lepsi vykon jak Skylake, tak nemusi znova menit cely board a kupovat nesmysl jmenem DDR4, navic maji zaruku ze je nikto nebude pri instalaci Windows 7 omezovat a nutit jim tak asocialni Windows 8.1 a 10 ktere nikto nechce, kdyby je netlacili na kazdym notasu a "zadarmo" nestekne po nich ani bezenec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Si připadám jak v jiném světě. To tu nikdo neví že při přechodu na skylake nemusí volit DDR4 ale může koupit i desku která podporuje DDR3 only ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak schvalne, ake a kolko modelov MB bude s podporou DDR4 a ktore s DDR3 ? Tipujem pomer na 10:1 .

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Může, ale ty kombo desky jsou pro budoucí upgrade. Tzn teď mam třeba 2x4GB neboi 2x8GB DDR3 tak si je necham a v budoucnu možná koupim 2x16GB DDR4. A pokud paměť nedojde tak na DDR4 přejdeš až s jinou paltformou. Výkonnostní rozdíly mezi DDR3 a DDR4 u Skylake jsou zanedbatelné. Pokud už máš paměti tak si koupíš kombo desku, pokud 4 moduly tak DDR3 only desku a neřešíš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak alespoň někdo mě pochopil

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.