Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Základní deska Colorful C.B250A-BTC PLUS V20 se vymyká zdravému rozumu

Proc "nedava smysl"? Pro dany ucel smysl dava - nastrkaji se tam karty primo, bez nejakych flex riseru a redukci. Je to ciste jednoucelova zalezitost, a danemu ucelu vyhovi dobre. Naopak na cokoliv jineho je nepouzitelna. Ale tak to je i mysleno. Nebo - kde je ta "nesmyslnost"?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Me osobne nedava smysl dvouslotova mezera. Odkud berou chladny vzduch ventilatory tech grafik ? Nacpu tam dvouslotove GPU a bude tam mezera milimetr ? kdyz je to na mining, ma to bezet 24/7, se to bude prehrivat jak blazen. Uzasnej produkt.

Dvouslotova mezera dava smysl kdyz se to resi jako v serverech, tj na grafice mate jenom pasiv, a pak mate nekde ve skrini prumyslove ventilatory ktere vam tim tlaci vzduch. Jako tohle:

http://infinarium.com/wp-content/uploads/2013/11/Top-down-view-of-AMD-Fi...

Pokud bych chtel mining, pak bud ten serverovej setup, nebo PCIe Risery a udelat si dostatecne mezery na chlazeni. Tahle deska splnuje to prislovi: na zlate horecce se da skvele zbohatnout prodejem rycu..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz opomenu fakt ze pri tezbe nebezi karta naplno tak by me zajimalo jak to tedy funguje v plne osazenych servrech a workstationech jaj ja zapomel na radialni chlazeni a funguji tam spolehlive i nenazranejsi grafiky a to tam netopi jako blazen jedine ;)

btw i prace s extendery je pak na takove desce jednodussi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a teď ještě ten důvod proč se >> "vymyká zdravému rozumu"
ale jo možná je padlé na hlavu to že nejsou potřeba risery ani flexibilní extendery ..to jo pak se tomu zdravému rozumu vymyká

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Naopak deska dává smysl. Proč by na těžbu někoho zajímal ATX formát nebo víc slotů ram?
Spíš je to do racku a odpadne použití riserů. https://goo.gl/G427c3

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

19" rack je pro zarizeni o sirce cca 440mm - jak do toho date desku s 48,5 cm?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teoreticky se nemuís použít 600mm rack, ale 800mm rack, ve kterém by se daly lišty trochu roztáhnout do stran. Každopádně i tak je to asi velmi nestandardní věc.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bylo nebylo, zdědili jsme v práci použitý rack od Rittalu, 80x80 plné výšky (asi 42 U). A protože jsem pro něj neměl použití (kam ho umístit a co do něj dát), předělal jsem ho na multifunkční skříň do servisu.
http://support.fccps.cz/download/adv/frr/stojan.png
Šetří místo na stolech. Je do něj přístup ze všech stran. Fochy z lamina jsou na nábytkových kuličkových celovýsuvech, široké lehce přes 63 cm. Unesou 4U server, ale takového hardwaru v servisu moc nemáme. Spíš tam umisťuju drobnosti, které je potřeba nechat pár dní proběhnout, nebo na nich trochu bádat v konfiguraci - dám jim napájení a lezu na ně z kanclu o patro výš apod. Z boku mám KVM switch, ethernet switch, rozvod napájení 230 a 24V... Na vyšších poličkách je většinou jenom odkladiště patchcordů a napájecích šňůr.

Z původního stojanu zbyl vlastně jenom holý rám, který jsem pro větší tuhost ukotvil dlouhou štanglí ke stropu. Postranice a děrované EIA šíny jsem z piety uskladnil, už asi 8 let se na ně ve skladu práší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Konecne nekoho napadlo zrusit i nepotrebne konektory jako audio - tohle ma krasne USB na mys, klavesnici, sitovku a HDMI, nic vice - autor zapomel zminit taky ten mSATA slot :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jop - a mmchdm ten RAM slot vypadá spíš jako SODIMM než DIMM...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na ťaženie je PCI Express ×16 úplne zbytočný luxus. Jediné čo je na tejto doske ok je ich rozmiestnenie, takže nebude potrebné dávať flexi extendery .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ma to x16 sloty, ale furt to jsou x1, grafiky do jednickoveho nenacpes, autor clanku je uplne mimo ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grafiky do jedničkového slotu nacpete úplně normálně. Pokud byl výrobce debil a x1 slot "uzavřel", pomůže pilník.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Slot x16 má na konci zámek. U x1 není a pokud by to leželo na stole, grafiky by nebyly moc dobře mechanicky upevněné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak grafiky se vetsinou upevnujou pomoci plechovy listy s konektorama. Spolehat na nakej plastovej zamecek je hodne odvazny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsadím boty, že se v Číně seženou i vhodné zdroje a skříně / regály / racky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je ta deska málo dlouhá ;)

Vy nás ale zásobujete pane Karfík )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také mám kamoša (z IT oboru) co se bránil dát PC do obejváku k TV (nedivím se mu, ještě i doma pracovat na PC u TV...) a nakonec po nedobrých zkušenostech s multimediálními mini PC..., dal na mě a dal do obejváku k Tv "normální" PC - a aby jej neviděl a nerušilo mu design... a nesvádělo pracovat, umístil komponenty jen volně do šuplíku skříně pod TV a jen ve dně a vzadu šuplíku vyvrtal větrací otvory a otvory pro kabely :-) Pak je jedno jakej tvar i bravu co má ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych privital silenou zakladni desku kombinujici jak socket 1151 tak 2066(nebo AM4 a TR4), pak by bylo z ceho vybirat, ostatne ASUS uz takovou nejednou mel:

http://cdn.wccftech.com/wp-content/uploads/2011/05/asusdanshuibay1a_dh_F... (LGA1366/2011)

ASRock je podobne tez na nezvykle desky specialista:

http://www.asrock.com/mb/ULi/K8%20Combo-Z/ (AMD 754/939)

http://www.asrock.com/mb/ULi/939Dual-SATA2/ (AMD 939/AM2)

http://www.asrock.com/mb/intel/p4%20combo/ (mPGA 478/LGA775)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry na Aprila :) ta P4 s jumperama me dostala! Otazka je, ktere tyto desky zvladaji provozovat oba procesory jako regulerni multiprocesorovy system - a co na to OS!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Intel Shumway ma dva sockety, R a B2 (SandyBridge EP a EN), a procesory muzou bejt v obou. Pred tema peti lety, kdyz jsem s tim delal, to bylo celkem delo, dohromady dvacet jader :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je vtipné! Colorfully!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže ta fošna žere jenom 12 V. Proč ne, když RAM, CPU a většina čipsetu jede z napájecích větví pod 3V, které si deska tak jako tak sama vyrábí ze 12 V. Přidat tam dva snižující převodníčky na +5 a +3.3V je maličkost, a celá věc se pak dá napájet patřičně tlustým 12V měničem - není třeba se trýznit s ATX zdroji, které za hodně peněz poskytnou spíš hodně laciného pozlátka než muziky... AT-style spouštění napájení? Proč ne, když to stejnak "jede furt"...
Ještě kdyby někdo začal dělat těžební karty, které by sály vzduch nikoli zboku, ale zepředu. Vejfuk dozadu mají odjakživa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto postavit mimo zakon.

Uplne jasne ide o nejaku priamu objednavku nejakeho cinskeho taziaceho konglomeratu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Já bych všechny ty internety a počítače zakázala."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se to dalo na výšku, tak se to vleze do 11U = 48,895 cm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz na zdejší odborníci na dolování. Četl jsem, že u Etherea bude po novém roce nějak změněn způsob těžení a nepůjde to už na grafických kartách. Co je na tom pls pravdy? Thanx.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Půjde to stále jenom na grafikách, ale jen na těch výkonnějších s 6GB a více VRAM.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasný podvozek pro kombajn .Patrně měli víc zájemců o podobný design a z fan projektu se to přehouplo do běžné produkce . Proč ne , Amerika si peníze tiskne , Číňan zase protápí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.