Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Samsung Galaxy Round: zakřivený smartphone přichází

Typicky Samsung. Vyprodukuje produkt, ktery je k nicemu a zkousi, jake budou reakce. Proste vyprodkuje dalsi z dlouhe rady konceptu, ktere nemaji realne pouziti, "hodi je na stenu a uvidi, co zustane viset".

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kcomu je zahnuty display na tomto telefone? K ukazke ze to ide, inac k nicomu. No nevadi niekto to asi aj kupi. Keby bol telefon zakriveny opacne a mal puzdro na ruku tak pochopim jeho vyznam ale takto ????
Co je prekvapujuce ako pomaly sa rozsvietil. Pride mi to strasne dlho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu v čem je lepší houpat mobilem oproti rychlému stisku hlavního tlačítka ;/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je to naprosto jasne ... vyborny jako popelnik, drzak na doutnik, prilezitostne korejtko na vodu .... ja vidim spoustu praktickeho vyuziti !!!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Něco jako: "Nebyl by popelníček, pane řediteli?" "Ale jistě, poslužte si mým Galaxy Round, pane prezidente..."

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Období zakřivených klávesnic skončilo a výrobcům přineslo zisky v podobě prodeje těchto kravin a následně druhého prodeje náhrady za ty křivé a nepoužitelné. V tomto duchu tedy zakřivme nově i mobily....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

cože? zakřivené klávesnice končí? To abych koupil rezervní kusy mojeho mazlíčka: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105H4507R000000FDO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta je v podstate rovna :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Musel bych si to vyzkoušet, ale myslím, že by to mohlo být lepší, než klasika. Jak pro držení, tak v kapse. Akorát technicky to bude jistě náročnější - nejen displej - a tím i dražší.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Prohnutý displej zobrazí více bodů, a tedy i informací, než rovný ve stejně širokém těle. A také lépe padne do ruky i do kapsy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za blbost? Proc by jako mel zobrazit vice bodu? Kdyz si rozvines ten zakulaceny displej do roviny (deskriptivni geometrie, pamatujes?), ziskas naprosto klasicky smartphone, neziskas navic ani vice bodu, ani vetsi rozliseni. To je nesmysl.

Jedine co zakulacenym displejem "ziskas" jsou zhorsene pozorovaci uhly a zhorsene psani na softwarove klavesnici. Vlivem pozorovacich uhlu budes mit vetsi pocet chyb pri psani.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jsou poněkud silná slova od někoho, kdo nezvládá ani výpočet obsahu plochy. Vezmete-li si dva mobily, oba stejně široké (jak jsem pravil v předešlém příspěvku, a což vám pravděpodobně uniklo), ale jeden plochý a druhý prohnutý, tak ten prohnutý bude mít větší zobrazovací plochu, než ten (stejně široký) plochý. Nese to sebou víc pozitiv než se vám zdá, a nebo než jste ochoten připustit, "pane na větvi s/z Apple". :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. V predeslem prispevku jsi o sirce mobilu nenapsal ani slovo, takze pises nesmysly.
2. Obsah plochy zvladam, stejne tak jsem zvladl na vysoke i tu deskriptivu, co ty?
3. Podle tebe by tedy byl idealni smarthone ve tvaru valce, protoze preci bude mit pri dane sirce nejvetsi plochu displeje, ze?
4. "Pane na vetvi z nesmyslneho Samsung konceptu", zkus zauvazovat nad tim, k cemu je takovy smartphone. Pokud si das tu praci, dopracujes se jednoduse ke zjisteni, ze krome toho, ze to je "proof of concept", k nicemu to realne neni. Je to technologie pro technologii. Je to jedna z veci, na kterou doplatila Nokia. Misto aby se venovali nekolika malo produktum, se kteryma by si vyhrali a dotahli k dokonalosti, chrlili desitky novych typu rocne a ty pak byly nedotazene, odflaknute. Byly to casto presne takove hracky, ktere si koupilo par lidi, kteri se proste chteli odlisovat a to jim stacilo. Samsung ma podobny pristup.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1) "než rovný ve stejně širokém těle"

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každopádne ako prezentácia možností je to zaujímave....

V podstate systém šable, na rovnakej dlžke väčšia funkčná/rezná plocha spôsobená zakrivením (ohnutím). Pričom reálna dĺžka zostáva zachovaná.
Tak a následovať bude guľa , teda objekt s minimálnou plochou priesotorvého telesa a display dajú na vnútornú stranu plášťa, čím sa zvýši bezpečnosť pred šmírovaním :).
Nie je zle navrhnutý produkt, ale iba chyba PR, teda ako je postvená reklama (apple to pochopil :) už dávno). Každú nevýhodu, alebo vadu treba podsunúť ako novinku ,zlepšenie ,či kľúčový bod produktu...
Teda ako vravievala moja stará mať: "na každú dieru sa nájde záplata"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pokud ta cena je kvuli zahnuti neadekvatne pridana, tak je to blbe. ale jinak koncept zahnutyho displeje je vcelku dobry. v kapse a v ruce bude mozna lepe sedet a take odpadne trochu ten nesvar s prilis dobre citelnyma displejema, ze je na ne videt i z prilis maleho uhlu, takze kazdy soused vedle vidi, co delate (to mi treba vadi na Lumii a jeji Clear black technologii :D )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si istá že existujú polarizačné fólie ktoré tie pozorovacie uhly značne zúžia. (Len mi potom uchádza zmysel kupovať si mobil s drahou kvalitnou obrazovkou keď low-end TN to zvláda sám osebe.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, před koupí příštího telefonu si změřím poloměř zakřivení svého pozadí a zahrnu to mezi parametry při výběru :-) Jiný užitek v tom totiž zatím nevidím...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bez srandy, ľuďom sa bežne darí rozsedieť mobil do zakrivenia, až prasknutia.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bude to však chtít udělat ohebný nejen displej, ba celičký mobil, protože sedající si zadnice mobil ohýbají jaksi taksi spíše dle horizontály, nikoliv vertikály, jak je to u tohoto modelu. 0:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hezké, hezké, ale říkám si, že tím, jak je displej prohnutý, tak budete muset kontrolovat sílu stisku displeje, protože čím více se budete blížit k okrajům, tím bude podle mě větší tření a tím budu muset trochu povolovat šlachy, což už bude, do zvyknutí, nepohodlné.:D Potřeboval bych to odzkoušet.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě, je největší výhoda vypouklé konstrukce, to že vám to pádlo netrčí v kapse, ale pohodlně se přitiskne k noze. Technické vymoženosti jako houpání ja preavdu jen na 2 věci.......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.