Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na bílých Xboxech pro zaměstnance Microsoftu je vyraženo „I made this“

Pěkný. Mohli jim dát obyčejnou verzi ale je vidět, že se někdo z MS zamyslel. To jestli to zaměstnanec za zbytek užívací doby splatí nebo ne, je myslím totálně vedlejší záležitost. Je to především hezká pozornost a těch lidí co to dostanou nebude zas tolik aby se to dalo považovat za nějakou promo akci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

OMFG, nejaka firma da zamestnancum darek zdarma a autor resi, jak moc je to darek:o)))) Jak se rika, darovanemu koni ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

... se raději na zuby podívej, veterinář i kafilerka jsou v dnešní době totiž drahá sranda.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ti někdo věnuje "dárek", za jehož užívání mu musíš platit, pak je opravdu na místě se zamyslet nad tím, jestli se to dá nazývat "dárkem".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale ho nic nenuti si Xbox live platit dale proboha!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kde tvrdím, že nutí? :-) Jde o to, že pokud chce daný dárek plnohodnotně používat a ne ho vystavovat ve vitríně, tak mu ale nic jiného nezbyde. Je to stejná situace jako u inkoustových tiskáren a ceny cartridgí. Byznys nespočívá v prodeji samotného zařízení, ale ve službách a produktech, které jsou na něj navěšené a bez kterých zařízení nelze smysluplně používat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No tak to samozrejme neni. Live neni nutno predplacet pro hrani na konzoli. To je treba jen pro vyuzivani dodatecnych sluzeb jako Netflix, online hrani a podobne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Konzole lidem pekne pokroutili realitu, kdyz berou moznost online hrani jako dodatecnou sluzbu za kterou jsou ochotni platit.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že to dárek je. Zaměstnance nikdo nenutí hrát online. Se divím, že s Vaším přístupem jste Microsoftu nevyčetl, že jim k tomu nedal hry zdarma, protože bez nich to nejde a potom to není dárek.

Úvaha, "kdy se Microsoftu zaplatí onen dárek" je taktéž scestná, protože se bere tržní cena konzole a ne nákupní cena Microsoftu a především se neberou v úvahu pŕípadné firemní benefity na Xbox live.

Já bych tu úvahu ještě rozšířil - když vám dá někdo tiskárnu, ale nedá vám tonery, půjdete budete uražení, protože to není dárek, jelikož jste si museli nezbytnou věc koupit sami?
Když vám někdo dá nové auto, ale nezaplatí vám benzín, budete na něj naštvaní, protože to auto ve skutečnosti není dárek a musíte doplácet?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mno ten Xbox je dar o tom žiadna ale:
1.Ak konkurenčné auto ide bez benzínu online hranie je na PC zdarma...
2.Obsahuje sledovacie zariadenie
3.Neupieram právo Microsoftu zdaňovať svojich zamestancov majú na to právo.
4.Klasický Microsoft prvá dávka je zdarma.
They’ll get sort of addicted, and then we’ll somehow figure out how to collect sometime in the next decade

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, jakoze obsahuje kinect, to ma byt nevyhoda?:o)))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, ale takovou úvahu bych očekával od studentíka z chudší rodiny. Myslíte, že ti co to dostanou řeší problém jak vyjít s výplatou a zda platba za účet není nad jejich možnosti? Platí za to vůbec, nemají nějaký firemní benefit? Dárek zůstává dárkem, navíc ve speciální edici, prostě poděkování a pozornost od firmy, toto je pouze pro vyvolené. Apple třeba takto poděkoval vývojářům tím, že na starších modelech byly na vnitřní straně počítače jejich podpisy. Z vašeho pohledu asi dokonce urážka zaměstnanců, protože si za to nekoupili ani Hamburger. To BMW je je jiný gróf, tam dávají důležitějším zaměstnancům jednou za 3 roky auto za poloviční cenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Čtete mezi řádky něco, co tam není. Rozebírám snad někde, co si zaměstnanci mohou a nemohou dovolit? Vůbec. Poukazuju na to, že jakkoli vysoké náklady bude tato akce Microsoft stát, vrátí se mu z nich postupem času drtivá většina.

Na otázku, zda zaměstnanci nemají Live zdarma, odpovídá samotný slajd, kde je uvedeno, že zdarma je na jeden rok. Pokud by zaměstnanci Microsoftu měli "permanentku", nemělo by smysl tuto položku zdůrazňovat.

Naopak v době, kdy jsme se dostali do situace, že konzole nejsou o hardwaru, ale službách kolem, nepřináší hardware (bez placených služeb) uživateli téměř nic, co by mu nenabídlo průměrné PC.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Tím se Microsoftu náklady na výrobu vrátí " je totalne chybna teoria. A da sa dokazat ze aj klamstvo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

OMFG, ty ses tak strasne mimo, az je mi te lito:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představ, že by dala automobilka zaměstnancům speciální sérii auta s benzínem na rok zdarma. To by byli ale chudáčci, že by za rok museli začít platit benzín a servisní prohlídky....

Sorry, tenhle článek se ti moc nepovedl a je to i z reakcí ostatních vidět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1
Velmi pekny priklad:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no, pokud by to byl nějaký ZIL se spotřebou 100litrů na 100km, tak to zas až takový dárek nebude (pokud nebudeme uvažovat o zneužívání tankovací karty pro jiná vozidla, případně syslení tisíců litrů do zásoby)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je uz fuckt moc, da se nejak unsubscribnout, aby mi nechodily od tehle diskuze maily?:o)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

stedry? Jen evropskym regulacnim uradum venoval pres 1 100 000 konzoli )))

Microsoft Employees Worldwide 99,139

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

btw, neni to poprve )
Microsoft employees start collecting their free Surface RTs
http://www.zdnet.com/microsoft-employees-start-collecting-their-free-sur...
https://twitter.com/OmarShahine/status/278904373260730368/photo/1

jasne, RT ani zadarmo...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft je v krizi, ale zisky mu stále rostou. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když by mi někdo dal třeba auto, tak si taky benzín budu platit sám :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To mas absolutni pravdu:o) Ja onehda vyhral N720ku, az ted mi doslo, ze ji vlastne musim semtam nabijet, coz stoji prachy a to nemluvim ani o tom, kolik me stoji volani a internet, jeste jim pujdu dat pres drzku.
Onehda na cdr kdosi vyhral nejaky monitor, to je taky na ranu pesti, ze mu hajzli nepredplatili elektriku a nedali k tomu pocitac, jelikoz monitor sam o sobe je uplne na hovno:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda ze tu neni hodnoceni clanku, tenhle by si za ten posledni odstavec zaslouzil DEEP IN SHIT oceneni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.